anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In Biblie se spune Dumnezeu te ajuta in momentele grele si ca El este singurul tau sprijin.In tara noastra, rata de suicid în rândul adolescenților a crescut cu 56% în ultimul deceniu. Unde este Dumnezeu aici?

14 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Https://youtu.be/fXkqr4cmXcM

| Algo098 a răspuns:

Dz e la locul lui, in cartea cu povesti si in mintea credinciosilor, ca in realitate nu se vede nici un Dz.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cine a zis ca este?
oricum in portretul realizat de credinciosi dumnezeu e mereu mai ocupat de masturbationisti, de aia care spala duminica decat de adevaratele probleme ale lumii

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Si ce spui de oamenii foarte bogati din Romania si din alte tari care au bani,masini,case,vile, limuzine, femei frumoase care nu au citit macar un rand din Biblie si totusi nu au niciun necaz, nicio boala, niciun blestem.Cum iti explici?

| Irinel15123532 a răspuns:

Nu a crescut doar in Romania, ci in intreaga lume. Este un subiect foarte sensibil, la care ne-ar trebui cateva ore pentru a-l putea dezbate, nu 10 minute pe TPU.
Tinerii, noua generatie, este o generatie, ca cea de dinaintea ei de altfel, fara Dumnezeu, nu fac o generalizare, dar majoritatea nu traiesc dupa invatatura lui Dumnezeu si nu se intorc la Dumnezeu. Mint, fura, beau alcool excesiv, se drogheaza, ajung in puscarii, se plang unde este Dumnezeu si se sinucid. Vorbesc aceste lucruri pentru ca eu cunosc cazuri, nu vorbesc din imaginatie. Intr-o societate in care se promoveaza perfectul, barbatul perfect, femeia perfecta, viata perfecta, ei se simt stanjetini de viata lor, de situatia lor, toate minciunile mass media, totul este facut in asa fel incat sa ne deprime. Dumnezeu in cuvantul Lui care este biblia, ne da indemnuri de incurajare, de dragoste, de putere, de intarire, sfaturi si pilde cu foarte multa invatatura, realitatea. Daca un om nu-L are pe Dumnezeu si face totul asa cum vrea el, in pacat, pacatul are consecinte.
Nu poti sa spui ''vaii. ce par mare si lung am, este atat de des si de mare incat abia mai vad in fata'' unui frizer, si cand el incearca sa te ajute si pune mana pe masina de tuns si iti pregateste scaunul, iti iei toate lucrurile si incepi si fugi de frizer si te muti la 3000 de km distanta de frizeria lui, stai acolo si te plangi in continuare si trimiti acest text de mai sus, firzerului printr-un mail, in care ii spui aceleasi lucruri si il faci vinovat de situatia parului tau.

Dumnezeu este acolo unde ii este ingaduit sa intre. Dumnezeu nu obliga pe nimeni sa il urmeze, daca pacatuiesti, pacatul are consecite, si consecintele sunt devastatoare in multe cazuri. Daca fumez 10 ani si fac o forma de cancer, tot pe Dumnezeu il invinuiesc. Daca merg la prostituate si contactez sida, tot pe Dumnezeu il invinuiesc.
Traim intr-o lume a raului, pacatul domneste, bordelurile sunt pline, traficul cu droguri este cea mai profitabila afacere in zilele noastre. Dumnezeu ne cheama la El si ne cheama sa iesim din turma asta de oi oarbe care merg in nestire spre abator.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Irinel15123532):

Am vazut multe filmulete pe Youtube in care oamenii povestesc intamplarile lor cand au facut niste calatorii astrale si au spus ca raiul si iadul nu sunt chiar asa cum arata in Biblie.Ei au spus ca cele doua "incaperi" sunt doar niste stari sufletesti pe care le traim aici si dincolo. Exemple:Alina Albert, Marius Ghidel, Claudiu Lepadat etc..Eu nu cred ca ne trimite Dumnezeu in iad doar pentru ca am facut niste pacate micute.Tu ce crezi?

| danut a răspuns:

Daca citeai CUM trebuie Biblia, aflai ca ESTE vremea sa se intample ce spui tu, Dumnezeu ESTE acolo unde a fost si cand PARINTI tai l-au crucificat pe Fiul lui Dumnezeu.

| milan9 a răspuns:

Nu Dumnezeu este Cel care paraseste, ci persoana in cauza. Suicidul chiar prin asta ar putea fi definit: omul Il paraseste pe Dumnezeu printr-un act complex care inglobeaza intreaga lui viata de ignoranta fata de scopul existentei, prioritati, etc. Dar esecul necunoasterii acestora doua este mai mult decat suficient sa-l lase descoperit pe om in fata necunoscutului, anxietatii, pierderii echilibrului (pe care l-a cautat mereu si mereu in cu totul alta parte). Acest refuz complex se ofera pe baza propriului liber arbitru si din cauza tuturor pacatelor acumulate (care nu sunt altceva decat negari, eject-uri date principiilor morale, tradari si refuzuri fata de iubirea rastignita pe cruce care il insoteste pe om INTREAGA VIATA).
Dumnezeu se ascunde in legile sale morale, spunea un ganditor, iar omul Il va gasi pe Dumnezeu in masura in care implinirii acestor legi. s-ar putea explica usor de ce...

| Helper07 a răspuns:

„Iată, Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine" (Apocalipsa 3:20).

Daca respingi pe Dumnezeu si nu-i deschizi inima, El nu are cum sa te ajute. Asta nu pentru ca n-ar putea, dar El e drept si ne iubeste iar daca noi nu-i permitem sa ne-ajute, El n-o poate face. El nu poate face ceva impotriva vointei noastre.

| Helper07 a răspuns (pentru Helper07):

M-am exprimat gresit: El nu poate face ceva PENTRU NOI impotriva vointei noastre. "Iata Eu stau la usa si bat" spune El. Intrebarea e. Ii vei deschide?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Ce nu se vede cu ochiul liber nu înseamnă că nu există. Cum ar fi o neîmplinire sufletească...

| alex598 a răspuns:

Un exemplu bun pentru a ilustra poziția lui Dumnezeu în această situație este acela al poliției și pompierilor. Ei nu o să vină să te ajute decât dacă suni la 112. Exact la fel este și cu Dumnezeu. El nu vine la tine dacă tu nu îl inviți. Sunt ferm convins că dacă acești mulți tineri care s-au sinucis ar fi fost întrebați despre Dumnezeu ar fi spus că nu vor să aibă nimic de a face cu El. Și El le-a respectat decizia

| gratargratar a răspuns:

Oriunde nu e Dumnezeu, este si suicid, depresie samd.
Uite-te ca tarile bogate au rate imense de suicid. Toate sunt inaintea Romaniei. Romania este in prezent pe locul 63 in lume. Adevarul este ca anumite tari, precum cele musulmane, au raportari false, deci realitatea este ca ne aflam si mai jos in clasament.

Vedem in frunte o tara fosta ateisto-comunista (URSS-Rusia), unde au fost ucisi o multime de crestini.
Daca Elvetienii sunt atat de fericiti si de bogati, de ce au mai multe suiciduri decat Romanii?
In Romania vorbim de 10.4 suiciduri la 100, 000 de locuitori, pe cand Elvetia are 17.2 suiciduri. Femeile din tara noastra au o rata de numai 3.3 la 100, 000 loc, pe cand barbatii au aprox. 17 la 100, 000. Deci iata si tinta: barbatii. Stim ca barbatii sunt, in general, mai putin credinciosi decat femeile.

Deci aceasta crestere a ratei suicidurilor reflecta nu lipsa lui Dumnezeu, ci prezenta Lui acolo unde e chemat. Adica lipsa nu dovedeste inexistenta, ci tocmai existenta Sa.

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/suicide-rate-by-country

| LeSuiton a răspuns (pentru anonim_4396):

De unde cunosti tu viata oamenilor bogati si de unde stii tu ca nu au probleme? Fiecare are problemele lui. Fiecare ii poate cere ajutorul lui Dumnezeu, dar asta nu inseamna ca te va opri sa faci ceva ce este gresit, el te indruma, nu te stapaneste.Acum ca oamenii sunt prosti si iau decizii proaste nu inseamna ca este vina lui Dumnezeu.