Pe barbat la creat la vietuitoare pe femeie dupa ce tia adus aminte, la batranete mai uiti ce naiba
Pai acolo se spune vietuitoare cu sensul de animale, iar omul se deosebeste de animale prin faptul ca are ratiune, are suflet si de asemenea este humanoid!
Voi daca mai credeti povestile acelea din Biblie e de rau frate, nu spun ca nu exista Dumnezeu, dar spune-mi si mie te rog cum poti sa creezi lumea daca soarele inca nu era? si sa presupunem prin absurd ca ar fi fost adevarat, cand ar fi creat soarele lumea era distrusa pentru ca el nu se creeaza asa dintr-o bataie de palme, acuma stiu ca o sa imi sara tot felul de credinciosi in cap gen Gigi Becali dar asta este adevarul obisnutiva cu el.
Sau prin faptul ca gandeste(dar nu are legatura cu intrebarea)
Din ordinea elementelor Creatiei vizibile, de la cele cosmice si anorganice pana la om, intelegem ca:
-celelalte elemente ale Creatiei au fost in vederea omului, incununare a Creatiei.
-omul este superior si diferit fata de celelalte elemente.
Asadar, prin "vietuitoare", cel putin in sens biblic, intelegem "regn animal", deci nu omul. Omul este fundamental diferit de animale prin patru insusiri, care constituie, totodata, "asemanarea" cu Dumnezeu: ratiunea, vointa, spiritul si caracterul nemuritor.
In ceea ce priveste pauza: nu e vorba de o pauza de o zi. Singura pauza de o zi a fost in ziua a saptea. Geneza, cap 1.
Bună.
Vieţuitoarele se referă la animale.
Omul se deosebeşte de animale prin faptul că are gândire, raţiune, animalele comunică cu oamenii însă nu au gândire.
Pa-pa.
De aici vine egocentrisum nostru, credinta conform careia unii au crezut si inca mai cred ca noi suntem buricul universului...
Eu stiam ca a creat omul in a sasea zi si a saptea s-a odihnit.Caut caietul de religie si daca nu-i asa iti spun mai tarziu.
Ceea ce iti scapa tie este ca omul este diferit de animale prin faptul ca le poate stapanii (le poate prinde, dresa, celor puternice le poate limita teritoriul lor punand garduri; pe cand animalele nu pot dresa alte animale, etc si niciun om nu va ajunge sa fie dresat de vreun animal ) Omul este superior exact pentru ca le poate stapanii (ca se imprieteneste cu unele animale asta este tot stapanire pentru ca le controleaza hrana).
Geneza:
"Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să STAPANEASCA peste peşti., păsări., animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!"
Apropo: GRESALA (pacatul) pe care il fac oamenii este ca ei nu se multumesc sa fie STAPANI doar peste animale ci VOR SA STAPANEASCA PESTE ALTI OAMENI (si creaza armate militare ca sa distruga alti oameni, sau inventeaza minciuni ca sa bage frica in ei si sa-si distruga semenii lor, si cam dintodeauna si prin toate popoarele s-au inventat obiceiuri si traditii (bazate pe minciuni) ca astfel sa se amestece si sa influenteze casatoriile, in schimb ce-i care nu se lasa "influientati" sunt indepartati si evitati de comunitate, in schimb avantajul lor este ca devin si foarte sanatosi. Sanatatea este "rasplata" celor care prefera sa isi foloseasca creierul si nu accepta minciunile, si nici nu se lasa ajutati.
Omul gandeste..Mai filfizonule tu astepti raspunsuri inteligente la intrebari tampite? Am vazut raspunsul tau ca naimalele gandesc! Mai da tu dai dovada de prostie sau de necunostinta de cauza si vorbesti ca prostu' care n-are ce face! Ma animalele se bazeaza pe instincte asta nu inseamna ca gandesc! Am spus si am mai spus-o ca la zoo sunt locuri suficiente si du-te tata acolo ca daca esti animal...
Orice are creier gandeste. Asta se invata la biologie pe clasa 6-a. A ramas repetent?
Ma cretinoloidule daca tu compari creierul nostru cu al unui animal inseamna ca esti mai prost decat boschetarii de la marginea strazii!
Ce am comparat ma? Am zis doar ca si animalele au creier, mult mai dezvoltat ca al unora cu nume gen tu.
Ma da esti prost rau se pare Daca are creier nu inseamna ca gandeste dar una e sa fi prost rau ca tine si alte sa zicem ca nu ai avea cunostinta de cauza in acest caz trebuind ca tu sa ramai in banca ta! Dar se pare ca tin neaparat se ne reflecti noua aici pe site prosita ta nemarginita! Prostavan esti!
Schimbi subiectul si incepi sa suuferi? Si vezi ca prostovanul e cel needucat, si dupa comportamentul tau de... eh, lasa, nu sunt genul, nu ma fac pe mien niste jigniri. Poti sa ma faci cum vrei, am trecut prin toate, stiu unele minti care au ramas sub limita admiterii!
Ma eu nu te-am jignit.Ti-am spus doar adevarul! Nu mai vorbi daca nu sti!
Ce este scris in biblie nu este neaparat adevarat. Majoritatea textelor de acolo au fost interpretate gresit. Dumnezeu a creat de fapt universul, apoi galaxia noastra, apoi a pus planeta noastra intr-un spatiu locuibil si de acolo organismele au evolut de la organisme unicelulare la mamifere complexe ca omul.