| Duhovnicul a întrebat:

In Budism se vorbeste despre faptul ca suferinta este datorata dorintelor. Pentru a ajunge in starea numita Nirvana, un budist trebuie sa se detaseze si sa isi elimine orice dorinta. Facand asta, el se elibereaza de suferinta.
Voi ati incercat asta sa puneti o astfel de gandire in practica? V-ati simtit mai impacati cu voi insiva?

11 răspunsuri:
| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

Te simti chiar mai impacat de atat atunci cand iti ceri scuze fata de aproape si il iubesti asa cum te iubesti pe tine insuti.

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Bineinteles. In ziua de salariu. Elimin orice dorinta, satisfacandu-mi-le! happy
In aceeasi seara, ating si Nirvana love struck
Scot friptura din cuptor.

| Narcis2007 a răspuns:

Pot sa spun ca merge dar doar pe termen scurt...

| costis a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Toti suntem putin budisti pe la noi, dar nu stim.

| costis a răspuns:

La noi despre cei care si-au eliminat dorintele se spune "fericiti cei saraci cu duhul".

| FataInebunitaDupaCiocolataAlba a răspuns:

Budism, huh? E mai ok decat crestinismul in orice caz.

| Jardelin a răspuns:

Da. In credinta ortodoxa exista un concept asemanator, al infrinarii, care presupune de fapt eliminarea dorintelor, hai sa le numesc negative. Dorintele negative sint in general dorintele materiale care exced nevoile zilnice, si cele spirituale care dau sufletului patimi.

Dar, doctrina Tao-ista la care ai facut referire mai spune ca pentru a elimina pacatul trebuie sa-l cunosti! Lucru cu care eu nu pot sa fiu de acord.

| ViseleSmulgGratii a răspuns:

Prin meditatie am reusit odata. A fost ciudat, exact cum defineste si Buddhismul "stare atemporala si aspatiala".

| ViseleSmulgGratii a răspuns (pentru ViseleSmulgGratii):

Ulterior, am mai incercat dar am reusit sa devin doar partial inconstient, nici cu sunete isochronice n-am izbutit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bai duhovnice? nu ar trebui tu ca duhovnic sa stii ca in biblie este scris; visele se nasc din multimea grijilor, si nebunia prostului, se vadeste din multimea vorbelor? sa-ti elimini orice dorinta? adica sa-ti speli creierul si sa devii o leguma? pai la noi e altfel ma; e cam asa.ca sa ajungi fericit,preafericit,inaltpreafericit,si toate celelalte trepte,ale desavarsirii,sa le spunem treptele scararului,trebuie sa facem toate cele indicate de catre mantuitorul nostru, si care se incadreaza in cultul nostru, iar pe CELELALTE, sa nu le lasam nefacute, daca nu incalca flagrant decalogul ori fericirea celorlalti din jur.asta ne face fericiti, si liberi.iar suferinta, nu este decat un nor, sus pe cerul plin de soare, si rapide trecator.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Hristos a spus ca nu are nevoie decat de oameni normali

Întrebări similare