| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a întrebat:

In care carte a Bibliei este proorocita venirea lui Iisus? Si ce trebuia El sa indeplineasca?

Răspuns Câştigător
| EmaS a răspuns:

Aceste profetii au fost date cu mult inainte de nasterea Domnului Isus Hristos. Facere 49:10 Nu va lipsi sceptru din Iuda, nici toiag de carmuitor din coapsele sale, pana ce va veni impaciuitorul, Caruia se vor supune popoarele. Num 24:17 Il vad, dar acum inca nu este; il privesc, dar nu de aproape; o stea rasare din Iacov; un toiag se ridica din Israel si va lovi pe capeteniile Moabului si pe toti fiii lui Set ii va zdrobi. Deuteronom 18:15 Prooroc din mijlocul tau si din fratii tai, ca si mine, iti va ridica Domnul Dumnezeul tau: pe Acela sa-L ascultati. Isaia 1:3 Boul isi cunoaste stapanul si asinul ieslea domnului sau, dar Israel nu Ma cunoaste; poporul Meu nu Ma pricepe. Isaia 7:14 Pentru aceasta Domnul meu va va da un semn: Iata, Fecioara va lua in pantece si va naste fiu si vor chema numele lui Emanuel. Ieremia 23:5 Iata vin zile, zice Domnul, cand voi ridica lui David Odrasla dreapta si va ajunge rege si va domni cu intelepciune; va face judecata si dreptate pe pamant. Osea 6:3 Sa-L cunoastem, sa ne sarguim sa cunoastem cine este Domnul! Venirea Lui este sigura ca ivirea zorilor. Ca El va veni la noi ca o ploaie timpurie si ca o ploaie tarzie care adapa pamantul". Psalmul 72:10 Imparatii Tarsisului si insulele daruri vor aduce, imparatii arabilor si ai reginei Saba prinoase vor aduce.

4 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Faptele Apostolilor 1:9-11
„După ce a spus aceste lucruri, pe cînd se uitau ei la El, S'a înălțat la cer, și un nor L -a ascuns din ochii lor. Și cum stăteau ei cu ochii pironiți spre cer, pe cînd Se suia El, iată că li s'au arătat doi bărbați îmbrăcați în alb, și au zis:,, Bărbați Galileeni, de ce stați și vă uitați spre cer? Acest Isus, care S'a înălțat la cer din mijlocul vostru, va veni în acelaș fel cum L-ați văzut mergînd la cer."Sau in Apocalipsa:,, 7 Iată că El vine pe nori. Şi orice ochi Îl va vedea; şi cei ce L-au străpuns. Şi toate seminţiile pământului se vor boci din pricina Lui! Da, Amin.,,
http://www.youtube.com/watch?v=2O8CfZP-z6Y

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu explică (pentru EmaS):

Ma refer la relatari din Vechiul Testament, nu a doua venire ci prima venire, adica nasterea.

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu explică (pentru EmaS):

Poti sa imi dai si niste detalii care spun cum moare Ii/Isus, daca exista detalii amanuntite?

| EmaS a răspuns (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Totuşi El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu şi smerit.
Mat 8.17; Evr 9.28; 1Pet 2.24;
5 Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi.
Rom 4.25; 1Cor 15.3; 1Pet 3.18; 1Pet 2.24;
6 Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor.
Ps 119.176; 1Pet 2.25;
7 Când a fost chinuit şi asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la măcelărie şi ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura.
Mat 26.63; Mat 27.12-14; Marc 14.61; Marc 15.5; 1Pet 2.23; Fapt 8.32;
8 El a fost luat prin apăsare şi judecată. Dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut că El fusese şters de pe pământul celor vii şi lovit de moarte pentru păcatele poporului meu?
Dan 9.26;
9 Groapa Lui a fost pusă între cei răi, şi mormântul Lui, la un loc cu cel bogat, măcar că nu săvârşise nicio nelegiuire şi nu se găsise niciun vicleşug în gura Lui.
Mat 27.57-60; 1Pet 2.22; 1Ioan 3.5;
10 Domnul a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferinţă… Dar, după ce Îşi va da viaţa ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânţă de urmaşi, va trăi multe zile, şi lucrarea Domnului va propăşi în mâinile Lui.
2Cor 5.21; 1Pet 2.24; Rom 6.9; Efes 1.5-9; 2Tes 1.11;
11 Va vedea rodul muncii sufletului Lui şi Se va înviora. Prin cunoştinţa Lui, Robul Meu cel neprihănit va pune pe mulţi oameni într-o stare după voia lui Dumnezeu şi va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.
Ioan 17.3; 2Pet 1.3; Isa 42.1; Isa 49.3; 1Ioan 2.1; Rom 5.18-19; Isa 53.4-5;
12 De aceea, Îi voi da partea Lui la un loc cu cei mari, şi va împărţi prada cu cei puternici, pentru că S-a dat pe Sine însuşi la moarte şi a fost pus în numărul celor fărădelege, pentru că a purtat păcatele multora şi S-a rugat pentru cei vinovaţi.

Întrebări similare