1,pentru ca :
daca crezi prima varianta si nu e asa nu ai pierdut nimic
dar daca crezi in a 2 varianta si nu e asa ai pierdut totul
Dumnezeu si Darwinism. Dumnezeu a creat omul(biblie). Omul a evoluat din maimuta(C. Darwin). Exista o legatura aici: Dumnezeu a creat maimuta, iar aceasta a evoluat transformandu-se in om.
Nimeni nu stie cu adevarat! Sunt multe teorii! Inca nu s-a descoperit raspunsul la aceasta intrebare!
2. mi se pare SF ca d-zeu sa fi creat lumea in 7 zile. acum sa fim logici, sa zicem ca omul a fost creat din lut, dar cele 10 milioane de specii de insecte tot din lut au fost facute? si daca ar fi fost nu ii era suficienta nici o luna, dar 7 zile. si sa ne gandim ca mai sunt sutele de mii de specii de pasari, amfibieni s.a.m.d. e mult mai credibila teoria evolutionista, are logica.
Eu imi spun parerea
1. DUMNEZEU a facut totul si viata
2.Nu red deoarece cum sau format universul?
Dar tu crede ce vrei fiecare are opinia lui pe care nea dato DUMNEZEU...
Daca vrei da-mi funda
Cu toata increderea, 1. Am crezut, cred si voi crede pana la moarte in Dumnezeu.
2 findca acum dati-mi un raspuns ...pe DUMNEZEU cine la creat? la inceputul inceputurilor inainte sa aparem noi(cica)
Prima varianta e corecta
A doua varianta e deja veche cu maimute deja sa demonstrat k maimutele au nu stiu ce celule diferit de oameni care acestea nu s epoate inmulti sau disparea. Daca e sa luati in urma Big Bengului atunci sentimentele tot o explozie le-a format? eu cred ca nu e total prostesc asta cu Bing Bengul.....parerea mea
Clar, 2. Şi omul nu a evoluat din maimuţe.
PS: Big BANG*
My work here is done.
Sa-mi dau si eu cu parerea.Eu pana acum cativa ani nu stiam ca e posibil ca Dumnezeu sa nu existe.Nu ma gandisem niciodata la posibilitatea ca Acesta sa nu existe.acum 2 ani in clasa a VIII-a profesorul de istorie ne preda de paleolitic/neolitic, ma rog nu mai stiu. Acesta ne povestea ca oamenii se rugau la niste duhuri sa nu fie fulgerati etc etc.A fost prima data cand am gasit sa zica sa posibilitatea neexistentei lui Dumnezeu (foarte tarziu insa). Eram pasionat de astronomie/religie/stiinta asa ca m-am apucat serios de studiat. Am aflat de teoria evolutionista, Big Bang etc. Le-am pus cap la cap si inca cred in Dumnezeu. Nu de alta dar nu am ce pierde daca cred. Ar fi foarte sec sa nu se intample nimic dupa ce mori.Eu unul cred ca Dumnezeu ne-a creat, in Big Bang dar si in teoria evolutionista. Virusii evolueaza aveti dreptate ( de om nu stiu ce sa zic. Daca acesta evolueaza din cimpanzeu atunci acum de ce nu exista vreo maimuta cat de cat mai inteligenta ca celelalte?) Cred ca Dumnezeu a planuit Big Bangul. Nu ati zis ca Inainte de Big Bang nu era nimic? atunci el unde statea sa zica sa?
Cat despre dovezile existentei lui Dumnezeu am eu cateva ce ma conving pe mine.
1.Moartea clinica.
2. Exorcizarile care functioneaza.
3.Rugaciunile cu raspuns.
etc.
Acum cateva zile am vazut pe Discovery un documentar cu acest subiect.
Erau mai multe posibilitati.
1. Dumnezeu exista asa cum scrie in Biblie
2. Dumnezeu nu exista, suntem formati din praf de stele etc.
3. Dumnezeu exista in lobul drept al creierului( de asta ii simtim prezenta)
4.Calculatoarele sunt tot mai "destepte".Am putea fi intr-un joc video din viitor.Aceasta teorie are sanse din ce in ce mai mari.
Ema si Ray va respect pe amandoi chiar daca unul e ateu si alta credincioasa.
DeProfundis99 întreabă: