| aabaaab3278 a întrebat:

În Cartea Genezei în capitolul 6 întâlnim cel de-al cincilea pilon al moralei creștine:
Văzând însă Domnul Dumnezeu că răutatea oamenilor s-a mărit pe pământ şi că toate cugetele şi dorinţele inimii lor sunt îndreptate la rău în toate zilele, I-a părut rău şi s-a căit Dumnezeu că a făcut pe om pe pământ. (Geneza 6:5-6)
Așadar, Dumnezeu admite faptul că omul are un defect de fabricație: el este rău. Acest fapt îl dezamăgește atât de mult pe Dumnezeu încât își pierde cheful să se mai uite la creația sa și îi vine ideea să dea un restart. Astfel, creatorul dorește să își pedepsească creatura pentru greșelile de fabricație. Știm însă că dacă o mașină are un defect grav, răspunzător pentre acest defect nu este mașina în sine, ci producătorul.
Ce credeti?

Răspuns Câştigător
| BogdantheDreamer a răspuns:

"Văzând însă Domnul Dumnezeu că răutatea oamenilor s-a mărit pe pământ"

Deci s-a accentuat in timp, nu au fost creatii asa. S-au indepartat de Dumnezeu si au pacatuit.

8 răspunsuri:
| capito a răspuns:

Si apoi a venit restartul si in loc sa reseteze omul a resetat pamantul.Adam si Eva trebuiau resetati.De ce ia lasat sa se inmulteasca a crezut ca se vor schimba? nu e el cel care stie totul dinainte? sau mai simplu inainte sa-l faca pe Adam trebuia resetat Lucifer cealalta creatie a lui.noi oameni trebuie sa fim increzatori in el dar el nu a fost a pus acel pom in gradina edenului lasand sarpele sa o ispiteasca pe Eva.Ea nestiind ce inseamna raul cum putea sa se fereasca de ispita. Nici nu vreau sa stiu cati or sa ma critice pentru acest raspuns

| martzian a răspuns:

Sigur ca da... La fel cum parintele parlamentar care a votat o lege impotriva evaziunii fiscale este singurul vinovat in locul fiului de 35 de ani care a facut evaziune. Ca poate l-a nascut evazionist. Ce logica!

| martzian a răspuns:

"Așadar, Dumnezeu admite faptul că omul are un defect de fabricație" - Nicaieri nu am gasit ca omul are un defect de fabricatie. Nutura omului a fost corupta prin pacat.

| aabaaab3278 explică (pentru martzian):

Nu e logica mea, am gasit pe Facebook chestia asta.

| Chimied a răspuns:

Dumnezeu îi face buni pe toţi oamenii. Doar că ei au libertatea de a se schimba.

| aabaaab3278 explică (pentru BogdantheDreamer):

Multumesc, m-ai lamurit!

| martzian a răspuns (pentru aabaaab3278):

Inteleg. Si eu am gasit prostii pe facebook. Multe.

| oprescudorin11 a răspuns:

Eu doar Cred.Ca in Crezul.Cine Crede nu-l judeca pe Dumnezeu. Biblia a fost scrisa si rescrisa si tradusa de cateva ori de oameni.Dar este clar ca Dumnezeu a creat printre altele si Libertatea.Libertatea alegerii.La un moment dat, cineva a afirmat ca Dumnezeu se joaca cu noi. In ce sens? Ne priveste si din cand in cand mai da cate un Restart.Nu poti sa-L acuzi ca nu o face.E plina Biblia de exemple (Babilonul, alte tragedii ) care perfectioneaza si intaresc Credinta.
Nu este nici o greseala de fabricatie, cata vreme lumea merge inainte.Greselile se autoelimina.Ce perfectiune vrei mai mare? Ne-a facut oameni si nu roboti.