Astia de pe TPU sunt disperati sasi apere amicul imaginar nici nu isi vor citit intrebarea vor trece direct la a te face satanist, pagan, prost etc
Vei vedea daca Dumnezeu exista cu adevarat dupa ce vei muri si va veni vremea judecatii tala si atunci cine stie? poate ca va fi prea tarziu dar iti vei da seama ca ceea ce faci nu e bine
Pentru toate posturile din sectia religie, adevarul este acelasi... dumnezeu nu exista, Big Bang a creat lumea. Da, am si argumente dar nu ma apuc acum sa le explic pe toate, doar daca imi este cerut acest lucru in mod expres. In schimb va las acest documentar care explica absolut tot. http://www.youtube.com/watch?v=WQhd05ZVYWg
Tu de unde stii ca voi ajunge la judecata dupa ce mor? Ai fost tu acolo sa vezi? Nu suport oamenii care aduc o afirmatie si nu o sustin cu un argument, dar la astea religioase vreau unu solid si nu copy paste din biblia online. Serios, voi credeti in dumnezeu doar ca va este frica si nu intelegeti unele chestii.
Stim asta. Daca ai fi citit mai sus ai fi observat ca sunt explicate erorile din biblie si faptul ca biblia nu a fost scrisa de o fiinta supranaturala sau cu ajutorul uneia.
"Nu suport oamenii care aduc o afirmatie si nu o sustin cu un argument","Serios, voi credeti in dumnezeu doar ca va este frica" Tu vorbesti?
Pai si atunci toti cei din lumea asta (cu exceptia unora )sunt niste prosti pentru ca ei cred in Dumnezeu? atunci cum iti explici multe minuni?(nu cele care se zice ca le-a facut Iisus)
1.Biblia a fost scrisa de niste batrani ovrei, cel mai probabil cretini.Atunci nu se puteau oferi termeni convenbaili pentru cum a lucrat boss-ul hazliu din Ceruri.Prin absurd, daca Sodoma si Gomora au existat, ca ateu zic, urmatoarea: orasele astea fantastice, in cartea fantastica, au fost facute praf cu o bomba atomica, nu cine-stie-ce manie darthvaderiana a lui Dumnezeu.
2.Cine te-a mintit ca Dumnezeu exista, si ca cerul, apele, soarele, atmosfera si toate alea au fost facute in sapte zile?(sarcasm)Cert este ca mai ales in VT, anumite fenomene sunt descrise aberant, aberant rau de tot, desi li s-ar putea gasi explicatie logica, chiar daca sunt povesti de copii.Par example, asa-zisa fecioara Maria, probabil s-au gandit hazlii de au scris Biblia prin grotele din Galileea sa ii faca ceva soi de inseminare artificiala, doar ca nu se inventase cuvantul.Asemanator si cu transformarea apei in vin, si mersul pe apa.(hovercraft, cineva?)
Si altceva ce o sa ne mai explici?
Nu inteleg o chestie: n-aveti nimic in comun cu Biblia si crestinismul. Atunci ce cautati in categoria Religie? Sunt alte categorii care poate va sunt comune, lasati-i aici pe cei care au ceva in comun cu categoria, nu pe cei ca tine care au citit Genesa si s-au gandit ca isi dau doctoratul cu o lucrare demna de tot dispretul!
Crede si nu cerceta, cand vei murii vei vedea cum vei arde in iad pentru ca nu ai crezut in Dumnezeu, numai cine crede in Dumnezeu ca vedea lumina cine nu va arde in iad.
Si atunci cum va explicati ca tot ce scrie in noul testament se implineste exact in ordinea in care sunt relatate? Biblia a fost scrisa de Dumnezeu pentru ca toti, inclusiv cei ignoranti care nu accepta asta, sa aiba o sansa la mantuire, aceasta este marea credinta, sa crezi fara sa vezi, adica sa crezi in ceva care nu este palpabil.cum puteti crede ca noi am aparut asa din senin printr-un mare bigbang, sau prin evolutia maimutei... oricum au ramas foarte putini care mai cred o asa tampenie, dar un lucru e grav, atata timp cat va tineti mintea incuiata si nu lasati loc deschis pentru lumina, niciodata nu o sa va bucurati de cunoasterea adevarului. Dumnezeu a creat pamantul si lumea cu toata complexitatea ei, si niciodata sa nu va indoiti de asta, pentru ca nu este pacat mai mare ca cel in care te lepezi de creatorul tau si traiesti in intuneric.Eu chiar nu imi imaginez ce fel de viata trebuie sa duci ca sa traiesti fara nici o speranta!
Am sa-ti raportez intrebarea deoarece nu respecta o regula importanta (conversatiile se fac la categoria conversatii nu si la alte categorii)
Ai dreptate.
E o tampenie sa crezi in teoria big bang-ului, dar e perfect normal sa crezi ca un zeu omnipotent a facut lumea in 6 zile si s-a odihnit in cea dea saptea. E perfect rational, nu crezi? Prea rational pentru noi ca sa intelegem.
NEBUNEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! Am sa iti pun si eu niste intrebari. 1)-Tu crezi ca ai minte? 2)-crezi ca ai suflet? 3)-crezi ca exista durere? 4)-crezi ca exista suparari? Afară de asta, se crede de toată lumea de pe glob că oamenii au minte? Se crede. Fără să se vadă. Iată un argument că toată lumea crede că are minte! Şi dumneavoastră credeţi şi eu, dar nu vedem mintea.
Dar viaţa aţi văzut-o vreodată? Cine a văzut vreodată viaţa din om? Şi cu toate acestea cine zice că-i mort, când este viu şi are viaţă? Se vede viaţa? NU se vede.Şi atunci nu-i o nebunie să credem noi că oamenii au viaţă? Dacă n-o vedem.Aşa-i şi Dumnezeu...Vedeti cate sunt? si pofta si manie si bucurie si intristare care toata lumea crede ca exista dar nu se vad.asa e si Dumnezeu.si in Biblie scrie despre voi hulitori ca o sa fiti multi.si in apocalipsa scrie despre zilele acestea.dar oamenii de stiinta de cate ori au zis ca este sfarsitul lumii? de N ori.si de ce oare nu a fost? Pentru ca nu a vrut Dumnezeu.tot ce vezi acum, Biblia ti-a spus cu mii de ani inainte.si nu exista nimic fara Dumnezeu.asa cum este imposibil ca pamantul sa se creeze din bing-bang.caci cine ar fi facut primele planete? daca nu le da cineva viata.ele nu pot exista.nu s-au facut singure si ca omul se trage din maimutaca nici nebunul ala nu a crezut ce a spus.caci nu ar mai fi existat maimute.Biblia nu spune nici o minciuna. Daca o intelegi gresit macar taci din gura si nu desparti pe altii de Hristos.
Buna ziua, bine ati venit pe TPU, va rugam sa nu va agitati prea tare.
Cine a zis ca noi credem doar ce vedem? Credem doar in ceea ce poate fi dovedit.