| Pamanteanul a întrebat:

În ce au speranța Ateii când duc parte de greutăți în viata, de despărțiri, de boala, de moartea cuiva, ei se roagă cuiva sa ii vindece? Cred ca le e foarte greu și plâng cu zgomote și lacrimi fără speranța și au stări de leșin și de sinucidere sau cum e?

13 răspunsuri:
| wildthing a răspuns:

Un ateu e un om care nu crede intr-o zeitate, dar asta nu inseamna ca nu are speranta. Tu credinciosul, cand ti-e greu speri sa te ajute Dumnezeu, el spera sa i se schimbe norocul sau spera ca un fluture care bate din aripi in Amazon (daca intelegi conceptul), sa-i influenteze viata in bine.winking

| Kevinn2000 a răspuns:

Îți pot da un răspuns, având în vedere, că, acum câțiva ani nu eram sigur de existența Lui Dumnezeu.
Deci, atunci când nu eram sigur de existența Lui Dumnezeu, eu tot mă rugam uneori Lui, cu gândul că poate mă ajută, dar nu eram sigur, și aveam în gând că aproape sigur nu voi fi ajutat, deci aș putea spune, că în mintea mea de atunci eram oarecum pe cont propriu, dar în realitate nu a fost niciodată așa.
Un răspuns mai concret la întrebarea ta: nu au așteptări de la un ajutor Divin, deci nu se roagă la nimeni ( cred ), este o părere.
Cât despre plâns și stări de leșin, nu numai ateii plâng și au stări de leșin sau de sinucidere. Caută pe google să vezi ce determină oamenii să facă acest gest, de ce au aceste gânduri suicidale, o să vezi că nu doar ateii au aceste gânduri.
Cât despre speranță, nu trebuie neapărat să existe un Zeu ca să poți avea speranță, deci și ei au.
Sper că ți-a fost de folos răspunsul meu.

| Panamax a răspuns:

Ateii spera ca ignoranta religiosilor o sa dispara treptat in urmatoarele secole.

| SociopatuI a răspuns:

Se roaga de medic sa-l salveze, nu de un barbos cu puteri magice ce traieste in alta domensiune.

| mastadont a răspuns:

Ca și ateu am realizat că toți suntem doar materie, doar praf de stele care a luat o anumită formă datorită evoluției și a entropiei. După ce realizezi acest lucru, după ce îți dai seama cât de insignifiant ești față de univers începi să vezi totul ca pe un film. Chiar dacă știu că moartea este inevitabilă, chiar dacă știu că mulți dintre cei dragi probabil vor muri înaintea mea asta nu mă mai afectează pentru că știu că e ceva normal și firesc. Când ai o viziune realistă și rațională asupra lumii îți dai seama că trecutul nu mai poate fi schimbat și nu este rațional să suferi pentru ceva asupra căruia nu ai nici un control. Cât despre viitor, acesta este atât de incert încât planurile pe care ți le faci pot deveni insignifiante și irelevante de la o zi la alta așa că înveți să-ți diminuezi așteptările, înveți să trăiești clipa prezentă și să te bucuri de ce ai acum nu de ce e posibil să ai peste 10 ani după ce strângi bani și îți iei o casă și o mașină de lux, că poate mâine cazi pe scări când ieși din apartament, îți rupi gâtul, și s-au dus planurile tale.
Când pierd pe cineva drag, și am pierdut câțiva, prefer să îmi aduc aminte de momentele fericite decât să sufăr că nu mai sunt lângă mine. Eu controlez ce gândesc și cum văd lumea, nu mintea mă controlează pe mine, eu aleg dacă are rost să sufăr sau dacă nu, nu mă las controlat de acel impuls irațional de a sucomba în disperare și lacrimi. După cum spunea un mare om, „mintea este cel mai îngrozitor stăpân însă cel mai bun servitor".

| halogen001 a răspuns:

Ateii au speranta in adevar, iar credinciosii au speranta in fantezie.

| greyyhatt111 a răspuns:

Ia mai du-va-n poala mea ma ateilor, hua, sa vina Obama sa va bage pe toti in lagare

| Yuoia a răspuns:

Au sperante in puterea lor de a lupta. Nu stau la mila unui Dumnezeu care poate vrea, poate nu vrea. Ei nu plang cu zgomote si fara speranta. Pentru ca nu stau la mila nimanui ci pun mana si muncesc. Pe tine te vindeca Dumnezeu sau medicul? Aud? De aia voi aveti stari de sinucidere, cand Dumnezeu nu va asculta. Ca nici nu va asculta, indiferent ce va inchipuiti.

| doctorandus a răspuns:

Speranta este ultima si cea mai mare nenorocire iesita din cutia Pandorei, deoarece face ca omul sa sufere nedreptatea.

| chuckmanson a răspuns:

"Cred ca le e foarte greu și plâng cu zgomote și lacrimi fără speranța și au stări de leșin și de sinucidere sau cum e?"
Faptul că ai o asemenea opinie mă face să îți pun la îndoială inteligența.
Simplu, am încredere în forțele mele proprii și în alți oameni care mă pot ajuta. Pentru boli ghici ce, pentru asta există medicina din moment ce bunul dumnezeu pare că e prea ocupat să ajute bolnavii!

| Michael11 a răspuns (pentru Yuoia):

"De aia voi aveti stari de sinucidere, cand Dumnezeu nu va asculta. Ca nici nu va asculta, indiferent ce va inchipuiti."

Te inseli. Dumnezeu asculta rugaciunile. Dar nu asculta rugaciunile oricui. Pe unii nu-i asculta oricat s-ar ruga. Probabil de aceea au tras ei concluzia ca nu exista Dumnezeu. Unul din motivele pentru. care El nu asculta rugaciunile, sunt pacatele acelui om.

Isaia 59:1-2
"Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă, ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi și Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund Faţa Lui și-L împiedică să v-asculte!"

Dumnezeu nu este ca duhul din lampa lui Aladin, sa faca tot ceea ce cere un om. Raspunsul lui Dumnezeu la rugaciuni poate sa fie : da, nu sau asteapta.

Pe mine Dumnezeu m-a ajutat si ma ajuta in fiecare zi. De exemplu, voiam sa ma casatoresc, dar nu aveam nici macar banii de nunta. Dumnezeu mi-a dat o sotie cu care ma inteleg f. bine. Dumnezeu mi-a dat locuinta, masina etc. Dumnezeu mi-a dat chiar mai mult decat am nevoie, astfel incat din ceea ce primim, putem sa ajutam si pe altii.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru Yuoia):

Nu cunosc pe absolut niciun crestin care sa aiba stari de sinucidere ca Dumnezeu nu-l asculta. De fapt asta ar fi un comportament anti-creștin. Despre ce puii mei vorbesti?

| Mayhem666 a răspuns:

Nah, exista ceva care se numeste "time heals everything" atunci cand se intampla ceva rau, mai putin atunci cand aflii ca suferi de o boala incurabila. La aia se aplica faza cu "I'll go out with a bang".
Toata lumea sufera si toata lumea moare, you just have to take it like a champ!
Ateii au speranta ca intr-o buna zi totul o sa se sfarseasca pur si simplu. No more suffering, no more nothing.