| AC4S4 a întrebat:

In ce categorie de crestini va incadrati? Conservatori sau Liberali? Sau daca in niciuna, spre care inclinati mai mult?

Si Liberalii si Conservatorii cred in Isus Hristos, insa exista niste diferente:
- Conservatorii sunt aceia care spun ca Biblia este infailibila si trebuie respectata, pacatul este pacat indiferent de timp si fiecare om are nevoie de iertare, sunt dedicati in ce priveste credinta, biserica, viata traita in credinta. De asemenea, s-ar putea sa aiba tendinta de a judeca pe altii pentru un mod diferit de gandire.

- Liberalii sunt aceia care spun ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, dar nu trebuie respectata neaparat, pacatul depinde de vremea in care traim si Dumnezeu iarta orice pacat chiar daca nu exista parere de rau, tind sa nu fie dedicati credintei lor, aceasta fiind mai mult un hobby. De asemenea, s-ar putea sa fie mult mai deschisi fata de oameni.

15 răspunsuri:
| Mircea08 a răspuns:

Daca asa cred liberalii si conservatorii inseamna ca nu au inteles Evanghelia. Crestinii nu sunt de mai multe feluri. Adevarata biserica a lui Iisus nu este destramata in mai multe doctrine, ea are o singura invatatura - Evanghelia lui Hristos! Unde ati citit voi in Evanghelie despre liberali sau conservatori? UDMRisti si PSDisti nu sunt?

| RAY a răspuns:

Urasc interpretarea aiurea facuta de uni,mai ales urasc faptul ca se neaga traducerea originala din greaca veche,zilele trecute a fost postata o intrebare despre cum ca in biblie se vorbea de minciunile stiintei,deci in greaca veche se vorbea despre falsele dogme,cunoastere din partea unora, deci ce anume este cuvantul lui dumnezeu? traducerea eronata in romana sau ceea ce scrie in greaca veche, nu poti traduce in mod exact ceea ce scrie in biblie, asta o stie orice poligot, eu unu sunt interesat de stiinta limbiilor si e imposibil traducerea bibliei in limba romana asa cum se sub intelege in greaca veche, desi din moment ce nu avem o traducere exacta nu vad ce e infailibil, partea a doua cei care considera ca acele legi numai sunt valabile trebuie sa recunoasca ca dumnezeu a gresit cand le-a dat

| doctorandus a răspuns:

Diferenta dintre crestinii liberali si conservatori este ca liberalii nu au o credinta fanatica si prosteasca. Liberalii pot fi foarte credinciosi, dar nu dau cu piciorul la stiinta de carte ca vaca la galeata in care a fost mulsa. Conservatorii tind sa imite talibanii, fie ca-si dau seama sau nu, ca aia care refuza sa-si vaccineze copiii ca vaccinurile n-au fost declarate halal. Cand sunt minoritari, conservatorii predica toleranta religioasa, cand sunt majoritari vor religie de stat, teocratie si politie religioasa (Inchizitie). De ex. in SUA evanghelicii conservatori predica libertatea religiei pentru ca fiecare biserica a lor este minoritara, daca ar fi majoritari ar fi ca-n serialul http://www.imdb.com/title/tt5834204/ De ex. adventistii nu vor stat penticostal iar penticostalii nu vor stat adventist.

Si da, multi crestini liberali pot fi conservatori politic, in sensul conservatorismului care caracteriza in trecut Partidul Republican din SUA. Trump nu e conservator, ci radical.

Pentru cine nu intelege sistemul politic din SUA trebuie specificat ca toate dezbaterile din SUA care conteaza au loc intre nuante de liberalism. Cine nu adera la liberalism nu poate fi ales congressman sau senator in SUA. Deci e un meci intre liberali conservatori si liberali radicali de dreapta, pe de o parte si liberali sociali pe de alta parte.

| RAY a răspuns (pentru doctorandus):

Big like

Răspuns utilizator avertizat
| Mircea08 a răspuns (pentru RAY):

Cunoastem si noi "traducerea lumii noi", stim si ce spune "Turnului de veghere al Sionului", si mai stim si care sunt obligatiile unui membru al unei dogme. Am explicat mai multe lucruri, nu ai comentat nimic atunci, dar acum vii si spui din dogma ta treaba cu legile lasand de inteles ca eu nu as fi priceput ceea ce este dealtfel clar scris si anume ca Dumnezeu a dat poruncile si legea din vechiul testament numai poporului ales ca sa le fie indrumator pana la venirea lui Iisus, NUMAI pana la venirea lui Iisus. Acest indrumator a fost dat mai superficial datorita faptului ca evreii aveau "inima impietrita", adica nu puteau respecta mai mult de atat.
Si inca ceva - daca tot esti interesat de "stiinta limbilor "(stiinta de care eu nici nu am auzit), incepe acest studiu prin a sti cum se scrie cuvantul POLIGLOT
O sa ma acuzi de atac la persoana, si asa ar fi cinstit, dar atat de mult duci in derizoriu ceea ce spun altii, si atata mai lasi de inteles cat de putina cunoastere avem in comparatie cu tine si cat de AIUREA interpretam anumite lucruri, incat nu m-am putut abtine.

| danut a răspuns (pentru RAY):

CE tare esti, nu stiam ca sti greaca Koine, (eu unu sunt interesat de stiinta limbiilor si e imposibil traducerea bibliei in limba romana asa cum se sub intelege in greaca veche,). Ia spune matale cam cate cuvinte din Koine lipsesc din greaca noua pentru a nu putea face o traducere cat de cat pe intelesul romanilor?

| danut a răspuns:

Sper ca sunt conservator fara judecata altora, asta tine de om si nu de conservatorism.

| RAY a răspuns (pentru danut):

Eu nu am spus ca stiu si ca a traduce din greaca veche in romana este imposibil

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Cum nu pot exista doua adevaruri contradictorii, care sa fie adevarul?

| danut a răspuns (pentru RAY):

Ei, uite ca au fost destui care au tradus si din greaca veche in romana, Gala Galaction, Nitulescu (Iasi 1894), Cornilescu. P.S. Apropos stiu pe cineva care stie BINE greaca veche (koine) asa ca mai putin cu aprecierile lu matale.

| ziptrack a răspuns:

Eu sunt de parere ca oamenii credinciosi se impart mai degraba in "crestini caldicei" si "crestini adevarati"

"Crestinii caldicei" sunt acei oameni care nu au dobandit inca credinta adevarata studiind Scripturile, ci ei au "dobandit" credinta lor ca"mostenire din familie" sau "din traditie". Din nefericire acest tip de crestini tind sa nu descopere Adevarul si ajung in cele din urma sa fie inselati de Satan.

"Crestinii adevarati" sunt acei oameni care l-au cautat pe Dumnezeu cu adevarat...ei sunt cei care au studiat Scripturile, au avut parte de experiente supranaturale, ei stiu sa faca diferenta dintre cele 2 veacuri, stiu cine sunt cei 144.000 de suflete din Gloata Mica, au o idee despre ce reprezinta acel 666 din Apocalipsa, stiu ca de fapt ca suntem foarte aproape de sfarsitul Lucrarii lui Dumnezeu si ca Iisus vine spre distrugere si nu spre a-i ridica la ceruri pe crestini, stiu ca rugaciunea se face cu fata catre Vest pentru ca au citit in Ezechiel 8:16, etc etc

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

Sunt conservator, liberarii nu au nimic pe care sa-si sprijineasca credinta daca n-au ca baza Biblia practic, ei isi inventeaza credinta si asta ii duce in ratacire.
Cat despre faptul ca conservatorii tind sa judece pe altii pentru un alt mod de gandire nu pot nega fiindca fiecare om e diferit dar asta e oare un argument pentru a favoriza starea de victima facand oamenii sa treaca de partea liberalilor? Nu, nu e, uneori e doar o impresie fiindca noi vorbim pe baza Bibliei iar Biblia scoate la iveala adevarul facandu-i pe ceilalti sa se simta vinovati sau acuzati. Daca se simt...