| Pricope_Marius_1997 a întrebat:

In ce fel mai exact pedepseste Dumnezeu copiii pentru pacatele savarsite de parintii lor? Atunci cand spunea (feriti-va de idoli si voi pedepsi pana la a treia sau a patra generatie, nu mai stiu cum era) si o alta problema ar fi c+urvele care s-au culacat cu 100 si nu mai stiu care e tatal copilului, il naste si face numai probleme.

Totusi in Biblie mai erau cateva pasaje care spuneau asa: „Un fiu, care, văzând păcatele, văzând toate câte le-a făcut tatăl său, el se păzeşte şi nu face nimic asemenea, …acest om nu va muri pentru nedreptăţile părintelui său, ci în veci va trăi …pentru că fiul a făcut ceea ce era drept şi legiuit şi toate legile Mele le-a ţinut şi le-a împlinit; de aceea va trăi Sufletul care păcătuieşte va muri. Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, şi tatăl nu va purta nedreptatea fiului. Celui drept i se va socoti dreptatea sa, iar celui rău, răutatea sa" (Iezechiel18, 14, 17, 19-20).

Nu poate fi vorba de pedeapsa lui Dumnezeu pentru o întreagă generație nevinovată, din cauza păcatelor unei generații anterioare, deoarece tot Dumnezeu a dat poruncă ca „părinţii să nu fie pedepsiţi cu moartea pentru vina copiilor şi nici copiii să nu fie pedepsiţi cu moartea pentru vina părinţilor; ci fiecare să fie pedepsit cu moartea pentru păcatul său" (Deuteronom 24, 16), idolatria avea puterea de a se imprima în cultura unui popor. Astfel, exista o probabilitate destul de ridicată ca, fiind crescuți într-un astfel de mediu, copiii să continue să facă aceleași păcate, pentru care vine și pedeapsa divină. Efectul unei generații păcătoase este acela că păcatul prinde rădăcini atât de adânci, încât este nevoie de mai multe generații pentru a fi eliminat.

Așadar, expresia „Dumnezeu pedepsește copiii" este un alt fel de a spune că fiii repetă păcatele părinților.
„Dacă părinții au rezolvat în ei înșiși o anumită problemă, ei le transmit copiilor o natură umană mai șlefuită"

Chiar dacă nu sunt moștenite păcatele părinților, după cum nu se moștenește nici păcatul strămoșesc al lui Adam, ci consecințele păcatului său, adică natura umană bolnavă, așa cum spune Sfântul Ioan Gură de Aur, există o moștenire spirituală pe care părinții o lasă copiilor. Sfântul Ioan Scărarul spune că unii oameni sunt înclinați, prin firea lor, spre abstinență, tăcere, smerenie și timiditate. Alții au chiar o piedică pentru calitățile bune, dar ei se străduiesc să fie buni. Înțelepciunea lui Solomon explică această piedică, spunând că „pruncii născuţi din somnul necurat sunt martori ai nelegiuirii părinţilor, când stai să-i cercetezi" (4, 6), adică, cei născuți din desfrânare sunt o mărturie pentru cei din jur, prin înclinația spre păcatul părinților, care nu e tot timpul evidentă, ci acest lucru iese la iveală după o anumită cercetare.

În acest sens, mitropolitul Antonie de Suroj spune că „fiecare dintre noi nu se naște ca o făptură nouă, ci ca un moștenitor al tuturor generațiilor care l-au precedat. În toate aceste nașteri pot exista sfinți, cât și păcătoși obișnuiți (oameni nedesăvârșiți), dar și mari păcătoși… Fiecare generație moștenește de la toate cele dinainte (în particular copiii de la părinții lor și de la înaintașii cei mai apropiați) caracteristici ale minţii, inimii, voinței, particularități ale corpului, probleme rezolvate si nerezolvate. Dacă părinții au rezolvat în ei înșiși o anumită problemă, ei le transmit copiilor o natură umană mai șlefuită. Dacă ei nu vor fi in stare să o rezolve, generația următoare se va lovi de ea, mai devreme sau mai târziu".

Daca biserica cade asta inseamna ca e clara treaba... https://www.youtube.com/watch?v=27rnqrsHB0w

Ofer funda pentru cea mai buna explicatie

29 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Este vorba de spre mostenirea genetica lasata de parinti. Daca unul dintre parinti s-a imbolnavit de sifilis de exemplu, aceasta boala va afecta urmasii pana la a patra generatie. Daca a fost alcoolic sau a consumat droguri, copii vor avea de suportat disfuncti medicale, boli genetice. Priveste la multi copii nascuti acum, deformati, maini si picioare deformate si cu un intelect precar.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru danut):

"si voi pedepsi pana la a treia s-au a patra generatie" generatiile astea la care se refera mai exact? nepotii, straneptii, stra-stranepotii + felul in care arata acel copil la fizic.

| danut a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Fiu, nepot, stranepot, stra-stranepot. patru generati,

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru danut):

Deci e clara treaba chiar se intampla https://www.tpu.ro/......lucrare-a/

Danut crede-ma pe cuvant chiar se intampla cine are ochi sa vada vede, Dumnezeu iti blesteama copii. Oswald Spengler a stiut asta pentru ca a citit informatii si de la ceilalti filozofi din trecut plus istoria occidentului.
CHIAR SE INTAMPLA se spune ca copii nu sunt vinovati cu nimic parintii sunt de vina si nu in ultimul rand pacatele. Cum se face ca in America (ma refer la continent) si europa occidentala (tariile dezvoltate din lumea intai) oamenii sunt cum sunt, pentru ca acolo nu sunt biserici, manastiri si nici preoti.

Cine crede in Iisus il are pe Fiul lui Dumnezeu cu el, cine nu crede in Iisus nu il are pe Fiul lui Dumnezeu cu el.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| danut a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Din nefericire avem multi oameni care nu inteleg ce in seamna "mostenire genetica", cautati pe Google.

| danut a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

"Danut.Ce te face sa crezi ca zeul tau e adevarat? "
Viata m-a facut sa STIU ca Dumnezeul meu este cel REAL. Degeaba repet, NU eu L-am cautat intai pe EL ci EL m-a cautat si salvat de MULTE ori pana am realizat CINE ma cauta. Acum stiu si ii sunt devotat.
"Daca totul e creat de zeul vostru, atunci cine l-a creat pe el?"
Daca citeai Biblia poate intelegeai ca Dumnezeu a CREAT spatiul, universul, materia, timpul, lumina si tot ce exista. Creatia necesita o localizare temporara, Dumnezeu EXISTA dinainte de existenta timpului. EL ESTE.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru danut):

Eu nu inghit galusca asta caci Eu sunt prost numai atunci cand vreau Eu sa fiu prost cred ca sti la ce ma refer. Tot ce putem sa facem in viata asta de rahat este sa ne salvam sufletele ca in rest nu mai avem nimic.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru danut):

Intr-adevar Dumnezeu e mare foarte mare exact cum scrie la carte.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru danut):

Tarile dezvoltate din lumea intai (Occidentul) tocmai au cazut cred ca sti la ce ma refer, (vezi ce spune Oswald Spengler) ACUM a venit randul nostru sincer imi pare rau de copii vostri.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru OctavianDanielMaria):

Bine inteles si acolo in momentul in care se termina banii si tigariile te fu+te in c+ur satana rau de tot, cred ca ai inteles la ce ma refer. Ca doar sti ca noi baietii suntem mai prosti decat fetele si atunci Dumnezeu cu mila.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru danut):

Mai bine de 65% din ei sunt handicapati, sti tu. Spune-mi aici cine e de vina?

| Irinel15123532 a răspuns:

Se refera la consecintele naturale ale pacatului, nu la ceva ce face Dumnezeu, copilul nu va suporta pedeapsa de la Dumnezeu pentru pacatele tatalui lui, dar exista reactii fizice, chimice, emotionale, reactii naturale, daca un o femeie fumeaza in timul sarcinii, copilul va suporta si el o parte din consecinte, chiar daca indirect.
Sau daca tatal fura si este prins si dus in inchisoare, si copilul va suporta lipsa lui, sentimente ranite si asa mai departe.
Dumnezeu nu iti va cere socoteala pentru ceva ce nu ai facut.
Dar iti va cere socoteala pentru ceva ce ai facut, este nevoie de pocainta, marturisire si iertare prin sangele Lui Iisus Hristos pentru pacatele noastre.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru Irinel15123532):

Dumnezeu cere de la noi faptele si sufeltele iar noi ne batem joc, viata e de rahat https://www.youtube.com/watch?v=FPQTty7t0RQ
Mai bine ma duc in spatiu decat sa fiu bataia de joc a societatii asteia bolnave in care traim cu totii.

Nu mai vreau sa sufar, GATA mi-a ajuns singurul lucru pe care il vreau este sa imi salvez sufletul asta e singurul lucru pe care il vreau.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru Irinel15123532):

M-am saturat de toate.

| danut a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

"Eu nu inghit galusca asta"
Care galusca,?
" Eu sunt prost numai atunci cand vreau"
Oau, si tu ai luat vreun Nobel?
"sa ne salvam sufletele "
Nu exista asa ceva.

| danut a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

"vezi ce spune Oswald Spengler"
Nu citesc filozofi obscuri, germani, inaintasi ai nazismului. Eu sunt crestin, citesc Biblia.
"Tarile dezvoltate din lumea intai (Occidentul) tocmai au cazut "
Ce si cand si unde a cazut? Cand vor cade, CAD toate.
" ACUM a venit randul nostru sincer imi pare rau de copii vostri."
Care copii, ti-am mai spus, lasa cartile OBSCURE deoparte si nu mai citii chesti germane, nu-ti fac bine.

| danut a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Dummnezeu este cel mai mare.

Răspuns utilizator avertizat
| danut a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Experientele din viata mea.

| anonimg a răspuns:

Cred că versetele următoare vor aduce lumină.
"Zic, dar: umblaţi cârmuiţi de Duhul şi nu împliniţi poftele firii pământeşti.
Căci firea pământească pofteşte împotriva Duhului, şi Duhul împotriva firii pământeşti: sunt lucruri potrivnice unele altora, aşa că nu puteţi face tot ce voiţi.
Dacă sunteţi călăuziţi de Duhul, nu sunteţi sub Lege.
Şi faptele firii pământeşti sunt cunoscute şi sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea,
închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, certurile de partide,
pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările şi alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.
Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia,
blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege." (Galateni.5:16-23)

Aici este vorba de educația spirituală, pe care un om necredincios lui Dumnezeu nu o poate aduce în viața copiilor lui.
Prin firea pământească putem avea un anumit grad de răbdare chiar și scransnind din dinți; dar îndelunga răbdare nu o putem dobândi decât ca o roadă a Duhului Sfânt.
Pacea și liniștea, bucuria și recunoștința care vin de la Dumnezeu sunt mai presus nu doar decât ceea ce poate oferi lumea; sunt chiar dincolo de imaginația lumii. Și putem avea parte de acestea dacă din punct de vedere spiritual vom fi educați sau ne vom educa în mod corect.
Dacă ceva sau cineva face ca să nu ne placă viața aceasta, atunci acela nu poate fi altul decât dușmanul lui Dumnezeu și al oamenilor. Noi toți suntem copiii lui Dumnezeu. Și când cineva vrea să-i facă rău unui om, caută să se atingă de copiii lui. Pentru ce dar nu ne folosim de privilegiul acesta, și să nu alergăm la Dumnezeu, la Tatăl nostru? Să alergăm și noi la rugăciune!
Psalm.109:4
https://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/psalmi/109/

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru anonimg):

Te rog frumos spune-mi, e adevarat ca in cazul in care nu faci copii viata ta pe pamant s-a incheiat pentru ca nu are cine sa iti duca numele mai departe.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru danut):

Eu am vrut sa iti dau de inteles ca: Fiul omului are putere pe pamant El decide ce se va intampla.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru danut):

"Eu nu inghit galusca asta"
Care galusca,?
" Eu sunt prost numai atunci cand vreau"
Oau, si tu ai luat vreun Nobel?
"sa ne salvam sufletele "
Nu exista asa ceva.

Geneza 1:

Istoria creării cerurilor şi a pământului:

1. La început, Dumnezeu a creat cerurile şi pământul.
2. Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului era întuneric, iar Duhul lui Dumnezeu plutea peste întinderea apelor.
3. Atunci Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!"; şi a fost lumină.
4. Dumnezeu a văzut că lumina era bună şi a despărţit lumina de întuneric.
5. Dumnezeu a numit lumina „zi", iar întunericul l-a numit „noapte". A fost o seară şi a fost o dimineaţă: ziua întâi.
6. Dumnezeu a zis: „Să fie o boltă cerească în mijlocul apelor, care să despartă apele de ape!"
7. Astfel, Dumnezeu a făcut bolta şi a despărţit apele care sunt sub boltă de apele care sunt deasupra ei. Şi aşa a şi fost.
8. Dumnezeu a numit bolta „cer". A fost o seară şi a fost o dimineaţă: ziua a doua.
9. Dumnezeu a zis: „Să se adune la un loc apele care sunt sub cer şi să apară uscatul!" Şi aşa a şi fost.
10. Dumnezeu a numit uscatul „pământ", iar apele care au fost adunate la un loc, le-a numit „mări". Dumnezeu a văzut că acest lucru era bun.
11. Atunci Dumnezeu a zis: „Să dea pământul vegetaţie: plante care să facă sămânţă şi pomi fructiferi care să dea rod cu sămânţă în el, potrivit soiului lor!" Şi aşa a şi fost.
12. Pământul a dat vegetaţie: plante care fac sămânţă potrivit soiului lor şi pomi care dau rod cu sămânţă în el, potrivit soiului lor. Dumnezeu a văzut că acest lucru era bun.
13. A fost o seară şi a fost o dimineaţă: ziua a treia.
14. Dumnezeu a zis: „Să fie nişte luminători pe bolta cerului, care să despartă ziua de noapte; ei să fie semne care să arate anotimpurile, zilele şi anii.
15. şi să slujească drept luminători pe bolta cerului, ca să dea lumină pământului!" Şi aşa a şi fost.
16. Dumnezeu a făcut cei doi luminători mari: luminătorul cel mare, care să stăpânească ziua, şi luminătorul cel mic, care să stăpânească noaptea; a făcut, de asemenea, şi stelele.
17. Dumnezeu i-a aşezat pe bolta cerului, ca să dea lumină pământului,
18. Să stăpânească ziua şi noaptea şi să despartă lumina de întuneric. Dumnezeu a văzut că acest lucru era bun.
19. A fost o seară şi a fost o dimineaţă: ziua a patra.
20. Dumnezeu a zis: „Să mişune apele de vieţuitoare şi să zboare păsări pe bolta cerului, deasupra pământului!"
21. Astfel, Dumnezeu a făcut creaturile cele mari din ape, toate vieţuitoarele care se mişcă şi de care mişună apele, potrivit felurilor lor şi toate păsările înaripate, potrivit felurilor lor. Dumnezeu a văzut că acest lucru era bun.
22. Dumnezeu le-a binecuvântat zicând: „Fiţi roditoare, înmulţiţi-vă şi umpleţi apele mărilor; să se înmulţească şi păsările pe pământ!" 23. A fost o seară şi a fost o dimineaţă: ziua a cincea.
24. Dumnezeu a zis: „Să dea pământul vieţuitoare, potrivit felurilor lor: vite, animale mici şi animale sălbatice, fiecare potrivit felurilor lor!" Şi aşa a şi fost.
25. Dumnezeu a făcut animalele sălbatice, potrivit felurilor lor, vitele, potrivit felurilor lor şi toate animalele mici care mişună pe pământ, potrivit felurilor lor. Dumnezeu a văzut că acest lucru era bun.
26. Atunci Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; ei să domnească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate animalele mici care mişună pe pământ!"
27. Astfel, Dumnezeu l-a creat pe om după chipul Său, după chipul lui Dumnezeu l-a creat; bărbat şi femeie i-a creat.
28. Dumnezeu i-a binecuvântat şi le-a zis: „Fiţi roditori şi înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l; domniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste toate vieţuitoarele care mişună pe pământ!"
29. Apoi Dumnezeu a zis: „V-am dat toate plantele care fac sămânţă şi care se află pe tot pământul şi toţi pomii care fac fructe cu sămânţă în ele, ca să le aveţi pentru hrană.
30. Tuturor animalelor pământului, tuturor păsărilor cerului şi tuturor animalelor mici care mişună pe pământ, care au suflare de viaţă în ele, le-am dat ca hrană toate plantele verzi." Şi aşa a şi fost.
31. Dumnezeu s-a uitat la tot ce a făcut şi toate erau foarte bune. A fost o seară şi a fost o dimineaţă: ziua a şasea.

| danut a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Sa intelegem ca tu NU crezi in Geneza (cu toate ca textul tau nu prea se pupa cu originalul). Dreptul si alegerea ta.

| danut a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Daca te referi la Domnul Hristos sunt de acord dar EL are putere in tot Universul, nu numai pe Terra.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru anonimg):

Anonimg mai esti pe fir? nu ai mai dat nici un raspuns.

| anonimg a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Viata omului pe pamant nu s-a incheiat daca nu are copii. Nici chiar daca nu s-a casatorit.
Apostolul Pavel ne indeamna prin Duhul Sfant ca pentru vremurile de acum este mai bine pentru noi sa nu ne facem familii.
"Iata ce vreau sa spun, fratilor: de acum vremea s-a scurtat. Spun lucrul acesta pentru ca cei ce au neveste sa fie ca si cum n-ar avea; (1Cor.7:29)
Dar eu as vrea ca voi sa fiti fara griji. Cine nu este insurat se ingrijeste de lucrurile Domnului, cum ar putea sa placa Domnului. Dar cine este insurat se ingrijeste de lucrurile lumii, cum sa placa nevestei.
Astfel, cine isi marita fata, bine face, si cine n-o marita, mai bine face.
O femeie maritata este legata de lege cata vreme ii traieste barbatul; dar, daca-i moare barbatul, este sloboda sa se marite cu cine vrea; numai in Domnul.
Dar, dupa parerea mea, va fi mai fericita daca ramane asa cum este. Si cred ca si eu am Duhul lui Dumnezeu. (1Corinteni:17)

Deci cine i-a dus numele apostolului Pavel mai departe? Nici de urmasii apostolului Petru nu s-a auzit; nici nu stim daca a avut copii. Nici de urmasii celorlalti apostoli.
Nici de fii prorocilor amintiti in vechime. Fii lui Samuel n-au calcat pe urmele tatalui lor si nu se stie nimic de ei. Nici macar nu au fost numiti printre cei care conduceau treburile tarii.

Este intr-adevar de dorit ca sa avem familii, pentru ca dorim sa iubim si sa impartasim dragostea. Dar lucrurile acestea de pe pamant vor trece. Dragostea care va dainui va fi aceea "in Domnul". Ne vom iubi unii pe altii cu dragostea care vine de la Dumnezeu; cu acea dragostea care ii uneste pa oaemni, si care nu este din lumea aceasta.
Asadar, mai inainte de a iubi pe cineva, noi trebuie sa iubim pe Dumnezeu.