Si dupa crestini vinerea https://ro.wikipedia.org/wiki/Vinerea_Mare
Vineri dimineața. A fost răstignit pe la 9 și a murit cam pe la 15, din câte știu eu.
Depinde ce evanghelie citesti. Nu toti cei care au scris Noul Testament au cazut de acord cu privire la acest fapt. De fapt, nici macar ziua nu se potriveste.
Daca socotesti cat a stat Isus in mormant in fiecare evanghelie nu prea ies trei zile. Sau, cel putin, nu reiese ca a inviat intr-o duminica.
Nu poti impaca pe fiecare evanghelie invierea intr-o duminica cu invierea dupa trei zile. Oricum ti-ar iesi socoteala pe una din evanghelii, ai ghinionul ca Noul Testament are patru evanghelii.
Solutia apologetilor este ca nu exista nicio solutie si mai bine nu te-ntrebi in ce zi a saptamanii a murit Isus. Trebuie sa stii doar ca a murit pentru tine, detaliile nu sunt importante. Sau, cum se zice, Diavolul sta in detalii (Diavolul se ascunde in detalii).
Chiar. Vineri nu se pune, ca sambata ar fi o zi, si duminica inviat. Deci doua zile
Dar cica a stat 3 zile si 3 nopti, dar tot nu iese. Ca ar fi 6 in total, si sa socotim. Vinezi ziua=1, vineri noaptea2, sambata ziua=3, sambata noaptea 4, si cam atat, ca duminica dimineata era mormantul gol. Deci 4 perioade, in loc de 6. 3 zile si 3 nopti=6
Unde zice că a stat trei zile în mormânt?
Se spune că "a treia zi a înviat". Prin urmare prima zi a fost vineri, pentru că a fost răstignit dimineața, a doua zi, sâmbăta, și în a treia zi de la răstignire, adică duminica, a înviat.
Da, e adevărat că Diavolul stă în detalii, dar cam tot ce scrie în Evanghelie e demn de luat în considerare, pentru că Iisus a zis "Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele mele, nu.", și a zis că a treia zi va învia. După calculul de mai sus, duminica.
Ioan 5:31 ''Dacă Eu mărturisesc despre Mine Însumi, atunci mărturia Mea nu este adevărată.''
Matei 12:40 ''Căci, după cum Iona a stat trei zile și trei nopți în pântecele chitului, tot așa și Fiul omului va sta trei zile și trei nopți în inima pământului.''
M-ai spart cu ''Unde zice că a stat trei zile în mormânt?''
Ai scos din context. Se referă la lauda de sine și la faptul că El a fost vestit de Ioan Botezătorul citatul de mai sus, iar la Ioan 5:32-34 scrie "Altul este Care mărturisește despre Mine; și știu că adevărată este mărturia pe care o mărturisește despre Mine.
Voi ați trimis la Ioan, și el a mărturisit adevărul.
Dar Eu nu de la om iau mărturia, ci vă spun acestea ca să vă mântuiți"
Dar tu ai scos din context și ai pus în contradicție cu "Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece" (Matei 24:35), când, de fapt, versetul tău se referă la faptul că ar fi fost mândrie dacă Iisus s-ar fi vestit pe Sine Însuși.
Deci asta mi s-a părut o interpretare tipică Martorilor lui Iehova
Ei scot din context și învârt versetele după cum vor ei.
Așa zic eu citește Evanghelia și ai să vezi că la asta se referă, se referă la cum îl vestește Ioan Botezătorul.
Marturia lui nu se pune daca zice ca el e fiul Barbosului. Exemplu.
Deci la ortodocsi nu e ''Căci*, după cum Iona a stat trei zile şi trei nopţi în pântecele chitului, tot aşa şi Fiul omului va sta trei zile şi trei nopţi în inima pământului.''?