In primul rand: ortodoxia se traieste in Duh. Stateam in casa la un amic si am vazut o icoana care plangea cu lacrimi de mir. Deci, nu prea sunt lucruri care sa ma convinga sau nu. Argumente, demonstratii si toate cele sun irelevante. E vorba doar de trairea ortodoxiei.
Ca sa iti raspund la intrebare. Un om bun (nu ca Bill Gates, nu stiu eu cum e Bill Gates, dar dupa averea lui, nu e chiar asa bun. Bun ar fi daca o imparte acum, jumate saracilor... bine, nu conteaza asta). Deci, un om bun NU o sa ajunga in iad. Daca este bun si nu crede in Dumnezeu, din Iubirea Sa cea mare, pentru ca stie ca omul e neputincios il va intoarce la El. I se va arata (precum mie, unui pacatos nevrednic) printr-o minune, sau ii va da intelepciunea sa inteleaga, sau tot din mila, ii da o boala, si omul acela fuge la Dumnezeu sa il scape, iar El il scapa, si asa omul ala se vindeca si trupeste si sufleteste.
In plus Dumnezeu judeca lumea dupa 4 legi diferite, nu intru in detalii. Una din ele este pentru cei care nu au crezut, si se numeste legea constiintei, adica ii judeca dupa cum au fost in lume, dupa balanta lucruri bune/lucruri rele facute...
Si ar fi mult de discutat, oricum, daca esti un om bun si mori ca om bun, o sa stai in iad fara sa fi chinuit, in locul unde ajungeau Dreptii din vechiul testament, si o sa astepti tu acolo in liniste a 2-a venire, unde vei fi ridicat in Rai. Ca sa ajungi direct in Rai, atunci trebuie sa... ei bine, trebuie sa si crezi, sa si faci, sa si traiesti ortodox, adica in Duhul lui Dumnezeu...
Rezumat: Nu ajungi in iad daca esti bun, Dumnezeu te intoarce intr-un fel sau altul, iar daca nu te intorci si totusi esti bun, tot nu ajungi sa fi chinuit in iad, dar nici bucuria aceea pe care o promite Hristos celor ce cred, nu o dobandesti... Si totusi, nu prea se merita sa risti pe principiul "o sa fiu un om bun", nu pierzi nimic spunand "Da, eu cred in Tine Doamne".
Ah, si apropo, aveam o prietena Atee, tipa era super de treaba. Si i-am zis "Ma Andreea, roaga-te si tu asa: Doamne daca existi cu adevarat, ajuta-ma sa te descopar." Si na, dupa ce am batut-o la cap ceva timp, tipa a inceput sa se roage... Ei bine, la cateva zile distanta a venit la mine zicand: Shao acum cred. Am intrebat-o ce s-a intamplat si mi-a povestit ca a avut o intalnire cu un demon, ca simte cum e ceva rau care o tot urmareste si etc. Eu i-am zis asa "Ma, pai vezi, dracu' incearca sa te opreasca ia sa zici tu "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Miluieste-ma pe mine pacatoasa" si sa vezi cum fug dracii". Si mai mult de nevoie ea a ascultat. Acum nu mai are probleme si a inceput sa traiasca super frumos, in Duhul ortodoxiei, in iubire si adevar.
Sper ca ti-a fost de folos mica mea istorioara. Doamne ajuta.
Ce crede oare un ateu? un ateu percepe un fenomen observandul pe baza de dovezi, argumente, acceptare de catre comunitatea stinteti ca acel fenomen este clar si ca acel fenomen este solid si oricine ar incerca acel experiment vor iesi rezultate indentice in ce crede un ateu? un ateu crede ca un doctor care crede in mii de tratamente asta nu il face apartinand unei religi din nou dovezile sunt fundatia crezului lui desigur ca nu va crede fanatic intr-o teorie pentru ca mereu se adauga ceva nou, de ce nu crede un ateu in supranatural? pentru ca nu exita dovezi care sa sustina acele fenomene, ateismul inseamna observarea pe baza de dovezi a unui fenomen tot ce nu ofera dovezi ori e basme ori in cazul unui agnostic nu poate fi explicat de stiinta monderna, cam asta este ateismul, atei nu urasc pe dumnezeul crestinilor asa cum nci voi nu urati 2000 de zei, un ateu isi respecta aproapele, isi iubeste viata si este mereu septic nu convins, convingerea este un lucru sf nu poti fi convins ca vei merge pe marte daca tu nu ai banii de paine, ateul percepe lumea realistic si rational nu vreau sai laud dar in descursul istorii ateii au fost genile omeniri
De acord cu tine si eu am fost ateu pana am studiat in detaliu yoga, magia neagra si Big Bang-ul, asa am ajuns la agnosticism. Urasc si eu convingerea, de-aia urasc ateii care sunt siguri ca nu exista dovezi pentru ceva anume. Nu inteleg ce e rau cu ''nu stiu, raman neutru'', de ce trebuie sa dam verdicte tot timpul? La asta m-am referit in prima fraza. Un ateu nu poate demonstra ca nu exista Dumnezeu, cum nici crestinii nu pot demonstra ca exista.
Reciteste postul de 1000 de ori.
Am spus complet altceva dar ca sa ma repet.
Un om bun care nu crede in Dumnezeu, dar care nu crede, nu unul care il huleste si il injura si mai stiu eu ce, de exemplu un... indian care e bun. O sa ajunga o perioada intr-un loc numit "Sanul lui Aavram" daca nu ma insel, o sa stea acolo si o sa astepte a doua venire. Adica o sa se plictiseasca, eventual o sa se convinga ca exista Dumnezeu cat sta acolo... Ei, si dupa, la a 2-a venire, Hop, e ridicat in Rai.
Daca pe langa faptul ca e bun, si crede in Dumnezeu ajunge in rai din prima, cam asta e in cuvinte simple... Pe nimeni nu il doare sa zica "Da Doamne, cred in Tine"
Cu Sfantul Basm, asa cum a facut Shaoran Shao, tot respectul fata de credinta ta, o dai in balarii grav, amice.
Ce parere ai despre Sutienul Organic Vorbitor Invizibil (SOVI)? Esti agnostic cu privire la existenta lui? Sau doar zici ca nu exista?
Amindoua categoriile, atit ateii cit si credinciosii, incluzindu-se perfect in aceeasi amestecatura de oameni care nu pot accepta ca"nu tot ce stii reprezinta adevarul".
E uşor să dai verdictul şi să nu rămâi netru, când dovezile nu sunt necesare. De curiozitate, eşti agnostic şi faţă de existenţa inorogilor? Nu de alta, dar mereu mi-a plăcut ideea unor căluţi înaripaţi. Sau să fi fost vorba de ponei? Lămureşte-mă tu.
Şi ca să răspund la întrebare, dacă e vorba de zeul iudeo-creştin, fă-i o caracterizare după versetele din Biblie cu privire la el şi îţi vei da seama imediat ce va face cu tine în cazul dat.
Vezi ca in limba romana cuvantul "patetic" nu are aceiasi semnificatie ca in limba engleza.
Eroare404 întreabă: