| SaveTheNature a întrebat:

In rai, persoanele drage noua ( familia, prietenii etc) se vor reuni? vom face diferente intre sufletele din rai?

28 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu exista nici un rai sau iad de ce?
creierul uman stimuleaza realitatea asta care o percem prin organe de simt, o data disparute aceste organe ai murit, ca exemplu isi pierzi memoria tu ca persoana ai disparut e ciudat dar asta e adevarul, existam doar pentru ca creierul stimlueaza asta, isi pierzi de 5 ori memoria cum te judeca dumnezeu si pe cine judeca sunt 5 personaje total diferite una de alta, in lume sunt raportate sute de mii de pierderi de memorie cauzate de multi factori

| SaveTheNature explică (pentru RAY):

Era mai simplu sa spui ca nu rezi in Dumnezeu nu? e universal valabil textul in atheism. Intrebarea era pusa pentru cei care totusi cred.winking

| RAY a răspuns (pentru SaveTheNature):

Nu,adevarul asta e indiferent ce cred uni sau alti adevarul nu se schimba dupa cum credem noi, ca dupa moarte vom mai exista cum se poate sa existi fara creier este imposibil asa ceva

Ce legatura are ateismul cu viata de dupa moarte?

| reihiuke a răspuns:

De ce lumea are impresia ca vor ajunge in rai si ca se vor vedea cu nu stiu cine? Lumea are pretentia sa traiasca asa cum traieste, apoi sa ajunga in rai, unde sa faca si acolo toate prostiile pe care le face aici timp de o vesnicie, raiul fiind ca aici.

| SaveTheNature explică (pentru RAY):

Atunci cand esti ateu, orice discutie legata despre Dumnezeu, rai, sau iad, e pierdere de timp. Stau si ma gandesc ca atata timp cat pentru voi Dumnezeu e un personaj oarecare dintr-un basm, ce rost mai au explicatii interminabile?

| SaveTheNature explică (pentru reihiuke):

Esti ateu, ce rost mai are zbaterea explicativa?

Exprimarea libera

NOname
| NOname a răspuns (pentru SaveTheNature):

Zbaterea? Tu ai pus o întrebare, oamenii ţi-au răspuns, fiecare în funcţie de părerea lui, unde e problema?

Cel mult le poţi ignora răspunsurile, dar nu să le reproşezi că s-au obosit să-ţi răspundă.

Iar răspunsul meu la întrebarea ta este un mare "nu ştiu" (chiar crezi că ştie cineva?).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Gata cu gălăgia, ateule!

| Lizzu a răspuns:

In ce sens diferente? Discriminari?
Eu nu stiu ce sa spun,am tot auzit mii de versiuni si nu stiu care ar fi reala si care nu.
Persoanele in moarte clinica spun ca da, ne reunim cu sufletele de dincolo drage si apropiate noua in timpul vietii.
Pe de alta parte exista o alta versiune,teorie in care se spune ca sufletele cu corpuri de lumina merg de fapt,dupa moarte pe o planeta, nu stiu cum se numea in Univers, acolo formeaza grupuri in functie de evolutia spirituala acumulata, grupuri conduse de ghizi spirituali care le invata cum sa foloseasca teleportarea si telepatia, acestea doua fiind naturale pentru sufletele ajunse acolo. Apoi aleg daca sa se intrupeze pe o alta planeta intr-o alta viata sau sa ramana cu corp de lumina acolo pe planeta aceea.

Interesant, oricum.

| PreaDulcePreaFin a răspuns (pentru Lizzu):

Amintiri, trairi, valori, frustrari, toate sunt stocate in creier, odata cu maortea se pierd. Asa ca mult noroc sa-ti gasesti rudele, e ca si cum ai fi amnezic si tiai cauta mama intr-un loc cu un nr colosal de oameni un nr cu multe zerouri,
Asta bineinteless presupunand prin absurd ca exista viata de apoi

| kamykaze88 a răspuns:

Eu nu-s ateu sunt deist. exista ceva dar nu neaparat rai cred eu. cred ca o evoluti espirituala mai exact in "intuneric" sau "lumina".

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Biblia lasă să se înţeleagă că la înviere se vor reuni cu ai lor. De ce spunem asta? Deoarece în majoritatea dintre cele 9 învieri menţionate în Scripturi, cei înviaţi sau întors la cei dragi. Probabil că aşa se va întâmpla şi în viitor, fiecare care va învia se va alătura familiei din care făcea parte. (Ioan 5:28, 29)

| Mădă0611 a răspuns:

Daca ai fi citit biblia, ca un bun crestin, ca doar esti bun crestin de speri la rai, ai fi stiut ca nu.

| reihiuke a răspuns (pentru SaveTheNature):

Macar ai analizat si alte raspunsuri inainte sa tragi concluzia? Sau crezi ca exista doar 2 poibilitati? Ori esti ateu, ori crezi ca ajungi in rai si dai din aripioare?

| Zenithf a răspuns:

In rai vom fi toti fiii lui Dumnezeu, deci intre noi vom fi toti ca fratii. Asta daca ajungem in rai.
In iad, vom fi toti straini uni de alti, nu vom mai cunoaste pe nimeni, doar deznadejdea si golul din sufletul nostru.

| HueyFreeman a răspuns (pentru reihiuke):

"Cine nu este cu mine, este impotriva mea." Este ceva dupa care se ghideaza multi crestini "iubitori" ai aproapelui.

| Lizzu a răspuns (pentru HueyFreeman):

"Cine nu este cu mine, este impotriva mea."

Ciudat mod de a gandi "pacifist" al unui d-zeu care se vrea iubitor.

| Lizzu a răspuns (pentru PreaDulcePreaFin):

Da,creierul isi are importanta sa primordiala in fiinta umana.
Dar oare nu mai exista altceva in noi? (suflet)

| PreaDulcePreaFin a răspuns (pentru Lizzu):

Sufletul nu poate stoca nimic, dovada fiind amnezia. Presupunand prin absurd ca totusi exista suflet, pentru mine e doar o metafora

| Exilee a răspuns (pentru Lizzu):

Neeahh.
''teorie in care se spune ca sufletele cu corpuri de lumina merg de fapt, dupa moarte pe o planeta, nu stiu cum se numea in Univers''. SI ce fel de planeta? Telurica/ gigant gazos? Si totusi, sunt curios de unde stii thinking

| Exilee a răspuns (pentru Lizzu):

Un link daca se poate sau unde ai gasit aceasta idee. Sunt curios :d

| Lizzu a răspuns (pentru Exilee):

Http://www.youtube.com/watch?v=OeZ2DT1yqh0

De aici ..sunt mai multe interesante. :) asculta, numai ca e in engleza...

| Lizzu a răspuns (pentru PreaDulcePreaFin):

Ok happy

| morningstar a răspuns:

In Rai ne vom reintalni cu persoanele dragi doar daca si sufletele lor vor fi mantuite, de asemenea. Daca vor fi toti cei dragi noua mantuiti, probabil ca vom sti cine ne-a fost parinte, frate, etc, dar nu vom mai fi legati de aceleasi legaturi ca pe pamant, pentru ca acolo vom trai cu toti in unitate, nu ne vom mai considera rude sau familii, ci vom fi toti acelasi Trup.