Tu, ia fii atent aici si lasa la o parte palavragelile atat ateiste cat si pe alea credincioase. Tu simti ca ai un suflet? Te-a durut vreodata sau ai fost fericita din tot sufletul tau? ai ganduri care nu stii de unde-ti vin? Simti cateodata ca plutesti? Ti s-a intamplat sa ai out-of-body experince, adica sa te vezi pe tine de undeva de sus etc? Daca simti ca ai suflet, atunci exista si Dumnezeu. Religiile sunt mai mult sau mai putin niste povestioare, invataturi (sa zicem) exprimate de oameni in felul lor, la vremea aia, dar ce simti nu se poate pune la tocmeala nici cu mass-media si marile descoperiri ale secolului si nici cu toate religiile de pe lumea asta. Ce simti tu AIA E (pentru tine si tot restul vietii tale). Ateii fac greseala sa nege divinitatea odata cu religia. Ori astea doua au venit SEPARAT. Divinitatea e practic sufletul tau (cu tot ce e acolo de unde a venit) iar religia e o incercare de exprimare in cuvinte a divinitatii. Suntem varza la exprimat, prin urmare a iesit o mare varza si la asta.
Ce ghiveci ne vinzi tu noua! Ce legatura are sufletul meu cu Dumnezeul din imaginatia ta?
2 Sufletul este o proprietate a creierului fiecaruia dintre noi si trebuie sa fi macar lobotomizat sa crezi ca are legatura cu Mos Craciunul in care crezi tu, sau cu doctrina criminala inventata de un criminal in serie ca si Constantin cel Mare si biserica Sa de prostit, spionat si belit oamenii.
3 Eu ca si ateu STIU ca pina si Isus-ul tau, ne invata ca "Dumnezeu" este in noi insine, asa cum bine zici si tu, doar ca tie iti scapa ideea ca pentru a sta de vorba cu sufletul tau, nu ai nevoie nici de biserica, nici de religie, nici de sarlatanii de preoti care te mulg de bani, ci este suficient... si chiar bine ca sa nu zic recomanandat sa fi ATEU!
Curios este faptul ca desi cunosti datele problemei nu esti capabil sa-ti sintetizezi ideile in mod logic, desi datele tale sunt atat de simple si de evidente!
Copacel ...copacel... ca se pare ca esti pe drumul cel bun!
Hm, ti-am dat eu citate din biblie? Nu, doar am invatat sa respect pe altii si sa nu ma kc in credinta lor. Esti un baietel care doar face ce vede la altii mai smecheri decat el. Asta este. Bafta multa!
Absolut. Dar nici nu poate sa-mi spuna cineva ca nu am realitatea mea care se invarte in jurul sufletului meu si ca realitatea asta nu e cea mai buna pentru mine la momentul asta. De asta avem si liberul arbitru cu care nu se interfereaza nimic. Pentru mine ce simt eu e cel mai bine si de urmat. Prin urmare aleg sa cred ca ce-mi dicteaza sufletul e chestia pentru care sunt eu aici si nici o bruiere nu-mi face bine .
S-ar putea să fie unui ''dumnezeu'' ispititor deşi nu cred.
Eh, daca la tine bate vantul chemarii catre maritis, s-ar putea sa te ispiteasca vreun Dumnezeu si astfel tu vei ajunge la randul tau o mama, adic o sfanta nascatoare de dumnezei mai mici, carora trebuie sa le fii inger pazitor pina vei face din ei adevarati oameni, adica Dumnezei, sau poate doar semizei, sau ce nu ar fi de dorit, Diavoli, adica infractori!
Eu nu cred că există Dumnezeu sau Satana ci de aceea nu cred că e adresată unui ispititor.
Nu exista alt Dumnezeu si nici Diavol decat omul cu constiinta sau omul lipsit de constiinta.
Rugaciunea este aiurea, si exact asta am vrut sa scot in evidenta prin intrebarea pe care am pus-o!
Tu nu stii mai nimic, deci dupa "stiinta ta" bazata pe credinta a proasta nu ne putem baza!
Asa ca ne bazam pe adevarul precum ca Tanachul nu vorbeste de nici un Isus ca fiu al lui Dumnezeu, doar copia lui mincinoasa si marsavita de crestini (VT) scot in mod mincinos prostia asta in evidenta ...probabil din burta lor, si ii mint pe cei carora le lipseste cultura sa inteleaga ca VT este de fapt un FURT intelectual prin care Tanachului i-a fost schimbat in mod marsav intelesul!
) nu...cel putin eu nu cred ) si vrea sa zica ceva de genu: ca noi il rugam pe dumnezeu sa ne pazeasc ade ospite de diavol... pe bune? cati ani ai? eu am 14 si am inteles asta))
Traducerea noastra a bibliei este prin diferite locuri gresita. termenul corect este ''si nu ne lasa pe noi in ispita''
O alt varianta a acestei rugaciuni este "si nu ne lasa pe noi in ispita ci ne izbaveste de cel rau" deci si "nu ne DU pe noi in ispita" are inteles de ocrotire si a nu ne lasa sa cadem in pacat.
Variantele scoase din burta de diversi shnapani nu au nicio valoare!
Corect este asa cum scrie in Biblie!
Pana si in unele Biblii este scris asa si cum ai putea sa crezi ca Dumnezeu iti vrea raul?
Eu zic sa te increzi in Domnul din toata inima ta si nu te bizui pe intelepciunea ta.Si daca vrei sa afli mai multe iti sugerez sa citesti Biblia cu atenti si sa te rogi Domnului cu credinta si sa itit de-a intelepciune!
Cum sa citesc eu Biblia daca nici Fiul si nici Tatal ceresc nu recomanda niciunde si niciodata sa facem asta?
Crezi cumva ca nu o recomanda de prosti ce sunt?
Sau din cauza ca ei stiu ca nu are nicio valoare din cauza ca Vechiul Testament este un text furat de la o alta religie, iar Noul Testament este un text scris la comanda unui ucigas ca Pavel si de banda lui de sarlatani?
DeProfundis99 întreabă: