De ce ar fi prezentate?! Stai linistit, mai exista "cercetatori sarguinciosi a Scripturilor", ca tine, care "dau" peste astfel de pasaje si trag concluziile cuvenite.
Ceea ce ai prezentat aici e un pasaj din Isaia sau Plangerile.S-a ajuns la situatia descrisa din mai multe motive,daca traiam noi in vremea aia am fi intele mai bine. Poporul ales al lui Dumnezeu au facut lucruri pentru care trebuiau sa plateasca. Daca poti sa intelegi dupa fapte au venit si consecinte. Dumnezeu ii fereau de dusmanii dupa cum poate sti daca ai citit Biblia,aveau tot ce le trebuie dar ei ce faceau:chiar cei care trebuiau sa ii conduca ziceau ca totul e bine cand starea lor spirituala era jalnica, se inchinau la idoli, faceau unele ritualuri dezgustataoare, pe care Dumnezeu nu le-a tolerat, in plus nu vroiau sa se caiasaca adica sa se lase de tot si sa asculte de Dumnezeu.Ieremia a fost unul din putinii care au ramas in viata, chiar se vorbeste ca i se ducea paine pentru a supravietui pentru ca nu mai aveau nici ce manca, de aceea s-a ajuns intacolo incat oamenii sa-si manance propri copii.Acestea s-au intamplat cu mult timp in urma cu ceva timp inainte de venirea lui Cristos.Sunt multe lucruri care nu le predau in scoala, daca le-ar preda lumea si-ar da seama in ce situatie se afla cu adevarat.
Totul e scris ca noi sa invatam ceva in toate.
Gaiuta a revenit in forta cu un nou avatar de hominid si cu intrebari stupide din nou.
Gaiuta, da intrebari ceva mai stupide nu ai gasit?
Hai, macar intrebari de copil de 7 ani nu de 11. Ma dezamagesti enorm Gaiuta mea gainuta.
Nu sunt prezentate pentru ca se sperie copii si nu mai crede nimeni in dumnezeu.
Sunt convins ca poti mai mult de atat. Postarea ta nu indica limite, ci doar rea vointa (poate si un pic de frustrare, pe motive doar de tine stiute).
Pen'ca in orice domeniu de educatie tendinta fireasca este sa prezentam copiilor partea plina a oricarui pahar spiritual, ca sa ii educam, nu sa ii speriem. Asa cum la ora de dirigentie, cand vorbesti despre trecutul strazii pe zebra, nu te apuci sa bagi poze cu pietoni decapitati de tramvai, sau la ora de chimie, nu trebuie sa demonstrezi reactia exogena prezentand poze cu fete arse de acizi, asa si la ora de Religie, incerci sa eviti imaginile mai "vivide" din Biblie, prezentand doar povetele, nu si evenimentele ce au dus la ele. Capisci, sau vrei poze?
Pai nu arati poze, nici nu am zis asa ceva. De ce sa eviti lucrurile de genu asta din biblie dar le spui copiiilor mici povesti cu alba ca zapada, scufita rosie, harap alb si altele?
Sa nu-mi zici ca faza cu lupul si vanatorul din scufita rosie este mai putin violenta decat unele povesti din biblie sau chiar decat cea prezentata mai sus.