De unde atata ura la atei pentru cineva pretins inexistent? Pe mos Craciun nu il uraste nimeni.
Dar acest presupus Dumnezeu nu a binevoit sa intervina.
Unde scrie că ar fi trebuit să intervină?
Insasi Israelul, religiunea din istoricul popor palestinian. Adică? Ce e asta religia din popor?
--- Evreii au fost niste nenorociti care au furat, au umilit, si au curmat multe alte vietii. Au furat si au depozitat multe in bancile nemtilor incat a starnit furia lui Hitler. ---
Mai ai alte tâmpenii din astea în mintea ta?
--- care nu aveau alt mod de existentie a ceea ce ii inconjurau---
Ești normal sau numai ți se pare?
Insusi Dumnezeu este cel mai mare criminal al omenirii cu miloarde de crime la activ.
Mai sus susțineai că nu există, iar acum vorbești de miloarde.
Ce părere am? Aveam un vecin, căruțaș cu 4 clase, care când se îmbăta, emitea tot cam ca tine. Dar măcar el avea scuza că era beat.
Da, au murit multi oameni pana acum. Să le fie țărâna ușoară.
Dar de ce spui ca Dumnezeu n-a intervenit?
Nimeni nu poate să plece din lumea asta dacă nu îngăduie Dumnezeu să plece. Cine crezi ca a hotarat ca acei oameni sa moara in acel loc si in acel timp? Dumnezeu, desigur. El le-a ingaduit plecarea lor din aceasta lume.
Nu ai adus niciun argument ci doar ai făcut o grămadă de afirmații presupunând că sunt adevărate fără să demonstrezi de ce. Și eu pot să spun că ești atât de păcătos încât ai ales mai degrabă să negi existența lui Dumnezeu decât să îți mărturisești greșelile și să te pocăiești. Pentru că adevărul este prea dureros pentru tine. Este prea dureros să te gândești că într-o zi vei da socoteală de toate alegerile pe care le-ai făcut și ești prea mândru pentru a-ți vedea propriile greșeli. Dumnezeu poate fi văzut chiar în complexitatea universului și a oamenilor dar tu alegi să îl ignori. Scopul meu nu este de a te certa ci de a-ți arăta că strategia ta poate fi folosită în ambele direcții. Dumnezeu te iubește și chiar vrea să accepți mântuirea pentru care Isus s-a sacrificat. Dar dacă nu alegi să crezi în El măcar nu mai folosi afirmții fără dovezi deghizate drept argumente pentru că tot ceea ce faci este să încerci să manipulezi emoțional cititorii fără să contribui nimic la vreo dezbatere de veun fel. Dacă vrei să aduci argumente și nu afirmații sunt deschis la discuție dar nu cu tactici de astea.