| sabin89 a întrebat:

În urmă cu aprox. trei mii de ani (cam atunci se pare că a trăit David), au fost consemnate următoarele cuvinte: "Încă puțină vreme și cel rău nu va mai fi" ps. 37:10. Ce se înțelegea pe vremea aceea prin "puțină vreme"? Cam la fel cum înțelegem noi astăzi? Adică vreo câteva zile, sau luni sau, să zicem, câțiva ani? Aveau anticii o interpretare diferită pentru cuvântul "puțin"?
Întreb pentru că a trecut atât de mult timp și cel rău încă este. E chiar aproape de granița noastră. A invadat Ucraina.

4 răspunsuri:
| EestiSodalane a răspuns:

Te rog nu fii atat de prost, te implor. Ce legatura are mențiunea lui David de acu 3000 de ani cu Rusia lui Putin? Chiar era nevoie de ultima tampenie de propozitie? In fine. In al doilea rand e vorba de Psalmul 36, NU 37. Informează-te mai bine, te rog. În al treilea rand eu cred că contextul indica destul de clar că prin sintagma "inca putin si necredinciosul nu va mai fi", se referă la viața lui. Adica viata unui om e relativ scurtă, iar dacă moare in calitate de pacatos nu are nădejdea vietii asa cum o are dreptul. Daca citesti tot psalmul e destul de clar ca David face o comparatie intre dreptul care va mostenii viata vesnica si pacatosul care va pieri.

| sabin89 explică (pentru EestiSodalane):

Nu fi tu tâmpit. Păi hai să vedem ce zice și Pavel. Pe lângă "puțină" el mai adaugă și "foarte". Ia ascultă: "Încă puțină, foarte puțină vreme și Cel ce vine va veni" Ev: 10:37. Unde e? A venit?
Eu te-am simțit demult că ești un îngâmfat și un arogant, ceea ce nu se asortează deloc cu calitatea de creștin.

| minrest a răspuns:

David vorbeste de dusmanii lui, el spera ca in curand acestia nu vor mai fi, probabil ca intentiona sa ii omoare. Ce cauta atunci rugaciunea lui David, psalmul, in Biblie? David are in vedere ca toti credinciosii, cei ce vor crede in ce credea el, se vor regasi in acest psalm, caci toti vor avea probabil dusmani care le vor pune viata in pericol, si toti vor spera sa ii ajute Dumnezeu sa faca fata dusmanilor lor, in cel mai bun caz sa ii si omoare, cu condintia insa ca sa faca si acestia voia Domnului. Caci David facea voia Domnului, a impus un monoteism cat mai strict si a reusit chiar sa opreasca aducerea de jertfe pe inaltimi. David se simte inspirat, stie ca a dat o forma poetica si in acelasi timp plina de evlavie nelinistii lui in fata dusmanilor, asa ca propune aceasta rugaciune tuturor credinciosilor stramtorati de dusmani. Nu vad de ce am vedea aici o prezicere privind disparitia celor rai. Pe de alta parte, se pot face preziceri, dar e bine sa fie mai limitate, restranse la categorii mai precise decat multimea tuturor celor rai. De exemplu, Odin a prezis disparitia Uriasilor Inghetati. Nu am vazut si nici nu am auzit de existenta vreunui Urias Inghetat; a avut dreptate Odin.

| Seba2013 a răspuns:

Statele sunt contrólate de cei care controleaza Dreptul. De exemplu Oliver Cromwell care era un militar razvratit s-a considerat peste noapte om politic. Dupa aceea a fost obligat de situatie si ca sa controleze popoarele sa faca o Curte sau Birou. Acolo la Birou a pus-o pe nepoatasa. Si-au facut propia Constituie iar el controleaza Serviciul Secret si nepoatasa cum sa intérpreteze constitutia pro ei. Nepoatasa sta acolo sa schimbe si sa adauge cuvinte dupa propia ei Lege din Creier. Aia inseamna Constitutie.

Prin Drept ei au creat constitutia si si-au facut propiul ordenament juridic. Insa nu va laudati cu Constitutia pentru ca Serviciile Secrete controleaza toate organizatiile criminale. Statul criminal are o sectiune in bibloteci. Cititi despre statele criminale.

Serviciile Secrete nu sunt doar paratorii ci s-au dezvoltat. Iti fac scenarii, regié, etc. Astazi serviciile secrete vor sa simuleze realitatea cat mai real ei fiind oameni deghizati, falsi si care vor sa se ascunda de lumina si adevar.

In Rusia acest tip de guveenamant ateist a luat amploare iar Occidentului ii surade obrazu. Rusia este fundamentul Occidentului. Parlamentul este un scenariu construit de sociologi care pun piese si scot conform unei sondari a-i societatii. Ceea ce vedeti voi ca se bate capra cu varza este fals. Razboiul este doar a lui Dumnezeu contra caprei si varzei la un loc. Protagonistii sunt altii nu actorii pusi de ei. Aia sunt doar actori care joaca roluri ca sa va devieze toata atentie. Fac galagie si zgomot ca sa nu se auda protagonistii principali.

Deci Statul de Drept s-a nascut cu mafioti din serviciile secrete si cu nepoatele lor care lucreaza in administratie. Acolo si-au facut propia Adunare (consiliu) si si-au construit constituie.

La mine problema nu este Putin ci Serviciile voastre Secrete de sorginte ateiste care au furat puterea.