Ba da, acum se intampla la fel.
In loc sa ne ocupam de lucruri importante, interpretam ineptiile gasite pe net.
Azi a fost o editie speciala la National Geograpfic sau ati mancat carbuni?
Da, chestiile astea se intampla din cele mai vechi timpuri, oameni inteligenti gasesc diferite cai si diferite metode sa ii manipuleze pe cei slabi si inculti.
Mi se pare redundanta particula aceea cu "oare". Este clar pentru orice om ce nu are un univers limitat de gandire, ca religia, in special crestinismul, manipuleaza, si sunt inovatorii in gasirea unor metode cat mai perfectionate pentru a-si salva pielea si reputatia.Asta deja nu mai e un secret.Inca ma chinui sa inteleg cum functioneaza mecanismul icoanelor care plang, desi cred ca ceva se trage de la materialul din care sunt confectionate, si anumite culori modificate, astfel incat sa "transpire" sau ceva pe acolo. Oricum, foarte bine elaborata sarlatania aceasta.Cu icoanele ce nu ard sunt deja lamurit, ca am facut experiment pe una, acum niste saptamani.Multe icoane sunt facute din materiale speciale(aia de am incercat eu s-o ard era ceva cedru foarte rezistent), iar rama nu arde, astfel protejand si "poza". Te sfatuiesc sa cauti o icoana mai scumpa, cu o rama superioara, si sa incerci sa-i dai foc, sa vezi ce se intampla.Nu ia foc, pentru ca lemnul este si tratat cu o anume solutie, astfel incat sa respinga focul.Si daca treci cu obiecte contondente pe unele, abia de poti lasa niste zgarieturi insesizabile.Si uite-asa, mai capata bisericuta, si crestinismul lor de copii cu deficiente, de orice varsta, ce se considera adepti, niste puncte!
La fel si cu flacara de la Ierusalim, ce este de fapt, fosfor alb.La fel si cu asa-zisele minuni, ce sunt de fapt, simple reusite ale corpului uman, neinfluentat de niciun zeu, sau vointa vreunuia.La fel si cu moartea clinica, experientele OBE din timpul anumitor operatii delicate, sau detasarile spirituale, prin care multi zic ca intra in contact cu divinitatea.Transele induse sunt pe bune, si niciodata nu rezida in intalniri cu divinitatea, deci par mai credibile, nu sunt simple sarlatanii religioase, sunt practici ce iti trebuie multa rabdare.Pana si Giulgiul din Torino, poate fi foarte bine un paravan, ce sa mai prelungeasca credibilitatea Bisericii un anumit interval de timp. Daca marim putin cauzele si efectele, intreaga poveste cu Iisus poate fi o simpla mascarada, pentru ca oamenii au nevoie de doua tipologii arhetipice, stereotipice, si mereu valabile: personajul bun-personajul negativ, eroul de sacrificiu, Iisus, adus sa salveze pe cei din mijlocul carora se ridica(poporul evreu, si omenirea, in general), si bineinteles ca au nevoie si de un stindard pentru o anumita credinta, pentru a o face mai valabila si verosimila.Totul se leaga, atunci cand vine vorba de Biserica, si religie, si nu prea exista coincidente, ci doar fapte bine instrumentate si premeditate.
"un magnet uriasi ce facea carul sa stea in aier"
Stiinta asta cat era de avansata in acele vremuri. Oare de ce in zilele noastre asa ceva este imposibil?
Crestinii te vor contrazice, ateii unii te vor aproba si totul merge mai departe si asa ai pierdut timpul, mentalitatea unui om nu se schimba pe TPU ci doar el realizand ca nu exista dumnezeu, dar fiecare poate crede in ce vrea sincer ortodoxii nu prea le pasa e un tabu unii te accepta, fanatici pocaiti nu prea incep cu satanismul, scimbarea vine din interior crede-ma ca asa e nici pe mine nu m-a facut netul ateu sau TPU si am realizat asta in timp, atacurile astea doar fac ca unii sa creada chiar ca esti satanist si vrei sa conspiri, destraimi crestinismul nu are rost ca nu ai cu cine pe TPU sunt cam toti minti inchise si idei fixe indiferent de ce le-ai spune ei tot cu acelasi idei raman mie unu nu-mi pasa fiecare sa creada in ce vrea dar nu sa imi impuna sa cred in religia lor http://www.tpu.ro/......-vom-avea/
Desigur ca si acum se face la fel dar din pacate crestinii au mintile inchise ei nu inteleg de horus si de ce spui tu, vine pastele vin banii fara nr sa vezi cate icoane vor plange e sezonul lor de plans banii sa scurga ca ideile vin si ele noua ateilor de ce nu ne lasa sa cercetam ce-i in spatele icoanelor? de ce nu visam zei? de ce nu vb dumnezeu cu noi? de ce nu vedem fantome? de ce nu ne vindecam asa zis miraculos? si multe basme pentru baii omul face orice mai ales ca credualitatea e promovata de mic
Nu putem sti sigur daca este fapt ce poate fi probat, sau simpla "legenda urbana". Totusi, si eu, la cat de praf sunt in fizica, si alte de-astea, as putea face un magnet de vreo 50-60 de kile, din titaniu, pe care sa-l pozitionez deasupra unui tavan fals(intr-un pod de exemplu), si sa ma joc cu anumite lucruri, sa ii fac pe unii sa creada in fantome sau poltergeisti.Maglev-ul are niste tehnologii mult mai complexe si mai elaborate, magnetic levitation, puteai s-o faci oricand, dupa ce s-a inventat magnetul.(nu stiu exact cand)Si, FYI, grecii antici erau dati dracului de destepti; cand Socrate si Platon, scriau lucrari ce sunt in istoria culturala a omenirii, noi...screw it, nici nu stiu ce faceau dacii pe vreamea aia, probabil invatau sa faca sumane, sau ceva de genul.
Motorul cu aburi a fost inventat in grecia antica il folosea pe post de lift
Oare? Intrebarea este cum, nu daca... Pai bineinteles ca asa se intampla si acum. Nu ti-ai dat seama pana acum ca biserica vrea doar bani? Le spala creierul tinerilor fara viata si le pacalesc pe babele vaduve ca sa doneze bani bisericii si popii.
Am citit o carte ("Arheologul si misterul lui Nefertiti" - Pierre Boulle) in care s-a descoperit o statuie antica a zeului Aton creata pentru a manipula poporul egiptean sa nu mai creada in Amon. In interior era un clopot mare care, lovind peretii statuii, facea scantei si lumina ochii "zeului". Deci din pacate religia a fost si va fi peste tot la fel...
Si atunci cum iti explici ca pret de cateva mintute acea flacara nu arde? Multi credinciosi isi trec mainile sau fata prin foc si nu li se intampla nimic? Gandeste-te ca mormantul este sigilat (vezi clip pe you tube), spatiul este foare mic si daca ar fi vorba de o flacara oarecare, de focul material, aia ar muri arsi de vii. Am fazut si eu documentare, foarte proaste de altfel, in care s-a justificat imprimarea trupului lui Iisus pe giulgiu pe baza unor factori ce tin de temperatura, umiditate si lumina. Au facut o reconstituire a inmormantarii, in aceleasi conditii, dar experimentul a esuat. La fel, in cazul statuilor care plang, s-au prelevat probe si s-a demonstrat ca intr-adevar era sange, nicidecum vopsea, rugina sau mai stiu eu ce. S-au analizat statuile in interior si nu s-a gasit nimic. Nu vezi? Chiar tu insuti ai recunoscut ca nu ii poti gasi o explicatie, ca nu poti intelege "mecanismul". Simplu, pentru ca nu exista. Faza cu cedrul e alta prostie. Cauta pe google, si vezi ca cedrul e un lemn de esenta moale, nicidecum dur sau ingifug. Cred ca inversunarea ta e atat de mare, incat n-ai ce face si dai foc la icoane, nu stiu ce sa dovedesti.Stiu ca mereu stiinta a incercat sa demonteze toate miturile si minunile crestinismului. Ma lasi..Insa crestinismul dateaza de doua milenii si e mult mai stabil decat experimentele si explicatiile unor atei sau cercetatori obositi care n-au ce face. Si sincer, nu vad rostul acestui gen de comentarii. E treaba ta ce faci si in ce crezi sau nu, dar daca incerci sa ne demonstrezi ca "stai ma, ca nu-i chiar asa", ca vezi doamne suntem victime ale preotilor (cred ca nu te-ai gandit ca sunt destui oameni aflati in imposibilitatea de a merge efectiv la biserica, dar care se roaga acasa si sunt foarte credinciosi fara sa le bage nimeni nimic in cap, deci chestia cu manipularea de biserica si preoti e rasuflata rau: nu te trage nimeni de maneca sa crezi sau sa mergi la biserica), cu alte cuvinte sa ne luminezi mintile si sa avem acum o revelatie ca Dumnezeu nu exista, iti spun de pe-acum ca iti pierzi timpul. Intotdeauna I-am simtit prezenta atunci cand am avut nevoie si intr-adevar m-a ajutat. Nu cred si nu am crezut niciodata in coincidente sau in noroc, si sunt convinsa ca undeva acolo sus exista o divinitate care ne ghideaza pasii. Da, stiu, "baietii destepti" nu cred in prostii de astea. Ei sunt realisti si rationali.
Pai tu deja crezi asta. dar eu nu.trebuie sa cred ca tine? eu am alta cultura, alte sperante alte vise, alte pareri despre viata, moarte, despre oameni, despre istoriemdespre creatie si bing-bang.deci nu se poate.nu ma impiedica insa ce crezi tu.credinta ta e logica. a mea e logica in duh si adevar. da tu nu poti sa intalegi cum devine cazul.
Este si o sa fie in continuare.
Cat de repede ajunge cineva sa creada o minciuna si ce greu e sa i-o scoti din cap.
Motorul cu aburi a fost inventat de James Watt! Erau grecii destepti si inovatori, dar nici chiar asa.
1.De Efectul Placebo ai auzit? Sau poate li se uda palmele si fetele celor ce isi trec mainile si fetele prin acea flacara.Sau poate primesc chiar o solutie ignifuga pe partile corpului ce urmeaza sa intre in contact cu flacara.Cineva le poate baga in cap, chiar, faptul ca acea flacara nu le poate face rau(cum se intampla cu cei care merg pe carbuni), astfel creandu-si o senzatie ca acea flacara chiar nu le face rau, asta e Efectul Placebo.Eu cred ca Giulgiul din Torino e un fals ordinar, la fel ca toata povestea cu Iisus, nasterea, viata, rastignirea, si invierea.Asa ceva sfideaza logica si orice lege a Universului, in mod scandalos, si refuz sa cred intr-un personaj de teapa asta, desi a avut niste invataturi bune prin fituica aia sfanta a voastra, ramane ireal si creat de niste minti ce stiau ce vor oamenii: un erou de sacrificiu, Iisus adica.
2.Nu imi pot explica acele fenomene, adevarat. Dar spre deosebire de alti atei, ignoranti, eu sunt radicalist si inversunat(nici macar nu sunt ateu, sunt panteist-agnostic), si caut explicatii pentru orice fenomen ce ar trece in mod normal, drept supranatural. Minunile nu exista, ci doar conjuncturile favorabile, serii de evenimente ce duc la un produs finit.La fel, icoanele/statuile ce plang, ori cu lacrimi normale, ori cu lacrimi de sange, sfideaza orice morala, etica, si logica.Asa ceva este imposibil sa existe spontan.Si chiar daca, prin absurd, ar fi pe bune, atunci permite-mi sa-l trimit in mortii ma-si metaforic, desigur-pe Dumnezeul ce isi arata prezenta prin niste icoane ce bocesc sau nu ard, in defavoarea opririi razboiaelor, foametei, rautatii in general.In orice exista un mecanism bine pus la punct, si o logica elementara, altfel, acel ceva n-ar mai exista. N-ai facut logica intr-a IX-a?
3.Nu e prostie. Icoana, mi-a fost confirmat de catre ai mei, nu a luat foc in 1997, cand o intreaga camera a luat foc, din cauza materialului din care e facuta rama.Ca o fi sau nu cedrul ignifug, nimic nu spune ca acea rama n-ar fi putut fi tratata cu o solutie, astfel incat sa nu arda.Alte icoane ard.Eu,prin acel lucru, mi-am dovedit ca nu exista asa-zisele minuni de la Dumnezeu, prin care icoanele nu ard, ca sunt unele netratate, ce iau foc usor, si altele, care probabil, iau foc doar la temperaturi foarte mari.
4. Da, stiinta a incercat sa demonteze MITURILE crestinismului.Sunt mituri, 85-90% din faptele si evenimentele prezentate in Biblie, neatestate istoric multe dintre ele, sau atestate foarte neclar.Crestinismul e bazat pe minciuni si fabulatii, nu adevar.Crestinismul nu este stabil, e bazat pe fapte improbabile si povesti de copii mici, pe care crestinii nu cauta niciodata sa le dovedeasca, in ignoranta lor, apeland la ineptia cu "Crede si nu cerceta!", pe cand stiinta trebuie sa dovedeasca tot ce afirma/face.Stiinta este ratiune si motiv, Crestinismul este alienare si prostire a omului, lipsita de motiv, de o cauza benefica.
5.Nu e doar treaba mea in ce cred sau nu. Daca altii sunt bolnavi psihic si inca mai cred in Dumnezeu, e de datoria mea sa ii "insanatosesc", si sa le scot din cap fantasmagoriile, cu orice pret.Nu zic ca toti crestinii sunt victime ale preotilor, ci ca multi dintre ei sunt victime ale preotilor si a prostelii in masa, ce se face prin intermediul Bisericii, si a reprezentantilor sarlatani ai acestui cancer.Biserica manipuleaza acei crestini prosti si cretini, care cred doar pentru ca asa au fost invatati de mici, care cred din frica, sau pentru ca ei considera ca asa este normal.
6.Intotdeauna i-am simtit prezenta lui Iron Man, atunci cand am avut nevoie de ajutor, el m-a ajutat, si exista cu adevarat, voi, crestinii, nu doriti sa il vedeti, si spuneti ca e o inventie, dar, de fapt, el exista.Sunt convins ca acolo sus exista un Iron Man sau o zanisoara stralucitoare simpatica ce ne indruma si ne ghideaza pasii.Vezi ironia!? Daca Dumnezeu ne-ar ghida pasii, s-ar intra in contradictie cu teoria liberului arbitru pe care se spune ca il avem, chiar si considerand existenta acestuia.Nu prea se impaca afirmatiile tale cu declaratiile prin care crestinismul incearca sa-si salveze pielea, si prin care se incearca negarea, pe nedrept, a conditiei de dicator sadic si obsedat de control a lui Dumnezeu.Doar oamenii slabi au nevoie de zeitati care sa le indrume pasii.
7.Sa stii ca, prin realism si rationament, chiar ajungi intr-o stare de minim adevar, prin care iti dai seama ca tot ce scuipa religia crestina(aici intra si ortodoxismul), este cum nu se poate mai gresit si ilogic, in frunte cu ideea existentei lui Dumnezeu. Tu esti doar una din miliardele de persoane slabe, ce au nevoie de zei omniscienti din ceruri, care sa vegheze asupra lor, si asupra sticlutei lor cu lapte cu ciocolata, sa nu cumva sa se rastoarne. Ceea ce, in general, este patetic, si urla penibil.
Am auzit intr-un documentar ca il foloseau la un fel de lift
N-am avut probleme mari, poate am constructie diferita la nivel psihologic, ca gandesc altfel decat marea majoritate a oamenilor.Cum tu ai bagat un raspuns stufos, am facut si eu la fel, ca sa arat unde cred eu ca gresesti.(si chiar gresesti, faci propaganda pro-crestina oarba, fara prea multa seriozitate)
Ba da, este de datoria mea, sa va scot barna din ochi. Pot sa dorm noaptea, chiar foarte linistit, fara vise, ca un prunc. Dar am o problema, mi-e sila sa traiesc intr-o lume plina de oameni ce cred in basme prost-structurate, cum este crestinismul.Bineinteles ca (,) credinta este mai puternica decat ratiunea si dorinta de a indrepta mintea cuprinsa de credinta.Intotdeauna va fi nevoie de un efort colosal, pentru a transforma un nebun in om sanatos. Iar in cazul de fata, voi sunteti nebunii, ce aveti halucinatii cu privire la dumnezei si bunatatea lor ce se revarsa peste tot in lume.Eu voi continua sa "latru" parerile mele, cat imi va fi permis. Daca-mi va fi permis, sau asa mi se va nazari, voi incepe sa ma ocup personal de crestini, in moduri mai mult sau mai putin ortodoxe, ca oameni cu halucinatii nu ar trebui sa calce pamantul. E rusinos si injositor un asemenea fapt.
Cu siguranta, foloseau un aparat rudimentar, care semana putin la alcatuire si intrebuintare cu ce s-a facut in secolul 18.Asa,si chinezii voiau sa puna praf de pusca, in ceva compact, ca il aveau din 700 i.Hr.,doar ca Nobel a stiut cum sa faca dinamita. Daca au existat cu adevarat, atlantii aveau o tehnologie cu adevarat avansata, nu e exclus ca unele cunostinte ale anticilor(piramide, nave, oglinda) sa provina din cunostintele atlantilor.
Imi place ca aduci dovezii nu scrii doar sa scrii ca crestinii
Pe mine cel putin nu m-ai convins. Dar poti sa incerci in continuare cu cele cateva milioane de crestini care au mai ramas. Eu zic sa va adunati mai multi sis a va faceti un club, sau mai bine zis o secta si daca tot manifestati aceasta aversiune fata de tot ce inseamna crestinism, de ce nu treceti l aactiuni concrete. Adica: dati foc la biserici, rasturnati raclele cu moaste, luati toate icoanele din casa si aruncati-le in foc, injurati-i pe preoti cand e biserica plina de fata cu toata lumea, stiu voi, ceva concret. La dat din gura aiurea si scris din umbra pe net sunteti tari, dar as vrea sa vad ceva concret. Acum pun eu problema altfel: ce fel de certitudine am ca acele experimente au fost corect realizate, ca dovezile sunt reale? Ai fost de fata cand s-a demonstrat ca giulgiul e un fals? Ai facut parte din echipa de cercetatori? Ai fost la Ierusalim sa vezi ca aia aveau palmele umede sau unse cu nu stiu ce solutie ignifuga? Ai fost cu acea icoana la un laborator sa constati ca intr-adevar era tratata chimic? Putem si noi sa ne adunam 10 insi, stam 3 ore intr-o camera si iesim victoriosi c -am demonstrat prin nu stiu ce experiment ca Dumnezeu nu exista, si apoi scriem articole pe net ca de fapt crestinismul e un mit. Iar astfel de chestii sunt marile tale dovezi. Asta nu e indoctrinare? Tu asta ai facut, te-ai luat dup ace-au scris altii, dupa ce-ai vazut pe Discovery sau mai stiu eu unde. Cand o sa faci tu munca de cercetare timp de cativa ani buni, cand o sa ai in spate 2 milenii de dovezi si documente anti crestinism, cand o sa ai propriile tale dovezi, atunci poate o sa ai credibilitate. A, crestinismul e genocid cenzurat, dar cred ca uiti toate perioadele de persecutie crestina de la inceputul mileniului 1, toti cei care ua fost sacrificati de niste pagani ca tine. Ala nu afost genocid? Bun, nu crezi in existenta lui Dumnezeu si vrei sa ne aduci pe calea cea dreapta. Vreau sa te intreb ceva: de ce nu omori? De ce nu furi? De ce nu faci in concret toate lucrurile rele care iti dau prin cap? Iti spun eu..Pentru ca n-ai curaj, pentru ca ti-e frica.
♥ ѕოiℓε ƒօг ოεε ♥ întreabă:
Inferno întreabă: