Ba da, făceau păcate. Începând cu Abel, oameni fideli i-au adus lui Dumnezeu jertfe de animale. În felul acesta, ei au recunoscut că sunt păcătoşi şi că au nevoie de răscumpărare şi şi-au exprimat credinţa în promisiunea lui Dumnezeu că eliberarea va veni prin intermediul unei „seminţe" (Geneza 3:15; 4:1–4; Leviticul 17:11; Evrei 11:4). Iehova a acceptat cu bunăvoinţă aceste jertfe şi le-a acordat acestor slujitori ai săi o poziţie de favoare. Cu toate acestea, ofrandele de animale erau, în cel mai bun caz, doar un simbol. Fiind inferioare omului, animalele nu puteau să acopere cu adevărat păcatul (Psalmul 8:4–8). De aceea, Biblia spune: „Este imposibil ca sângele de tauri şi de ţapi să înlăture păcatele" (Evrei 10:1–4). Aceste jertfe nu erau decât o prefigurare a adevăratei jertfe de răscumpărare care urma să fie oferită.
Ți-am zis ca din cauza imperfecțiuni moștenite. Adică oricât ar fi vrut sa asculte de Dumnezeu, gena moștenită de la Adam îi făcea sa încalce legile.Acelea erau date de Dumnezeu pentru a le reaminti ca aveau nevoie de răscumpărare. Dacă nu ai înțeles, pune altfel întrebarea sa îmi dau seama la ce te referi.
Prea multa moarte in acest crestinism. Se vede ca este religia iubirii
A iubirii si a mortii.
Ma intreb cum ar fi aratat lumea daca nu ar fi existat niciodata nici o religie? Cred ca am fi foat cu cel putin 1000 de ani mai avansati si mai inteligenti decat acum. Dar incet incet, religia cedeaza, si in cele din urma, totul o sa fie asa cum trebuie, dar o sa mai treaca cel putin cateva mii de ani pana se va intampla acest lucru.
DeProfundis99 întreabă: