Prea multa moarte in acest crestinism. Se vede ca este religia iubirii
A iubirii si a mortii.
Ma intreb cum ar fi aratat lumea daca nu ar fi existat niciodata nici o religie? Cred ca am fi foat cu cel putin 1000 de ani mai avansati si mai inteligenti decat acum. Dar incet incet, religia cedeaza, si in cele din urma, totul o sa fie asa cum trebuie, dar o sa mai treaca cel putin cateva mii de ani pana se va intampla acest lucru.
Ba da, făceau păcate. Începând cu Abel, oameni fideli i-au adus lui Dumnezeu jertfe de animale. În felul acesta, ei au recunoscut că sunt păcătoşi şi că au nevoie de răscumpărare şi şi-au exprimat credinţa în promisiunea lui Dumnezeu că eliberarea va veni prin intermediul unei „seminţe" (Geneza 3:15; 4:1–4; Leviticul 17:11; Evrei 11:4). Iehova a acceptat cu bunăvoinţă aceste jertfe şi le-a acordat acestor slujitori ai săi o poziţie de favoare. Cu toate acestea, ofrandele de animale erau, în cel mai bun caz, doar un simbol. Fiind inferioare omului, animalele nu puteau să acopere cu adevărat păcatul (Psalmul 8:4–8). De aceea, Biblia spune: „Este imposibil ca sângele de tauri şi de ţapi să înlăture păcatele" (Evrei 10:1–4). Aceste jertfe nu erau decât o prefigurare a adevăratei jertfe de răscumpărare care urma să fie oferită.
Ți-am zis ca din cauza imperfecțiuni moștenite. Adică oricât ar fi vrut sa asculte de Dumnezeu, gena moștenită de la Adam îi făcea sa încalce legile.Acelea erau date de Dumnezeu pentru a le reaminti ca aveau nevoie de răscumpărare. Dacă nu ai înțeles, pune altfel întrebarea sa îmi dau seama la ce te referi.
DeProfundis99 întreabă: