Pe dracu! Or sa se bucure,mai mult de trei sferturi dintre voi, ca au a doua oara in an - vine si a treia imediat dupa - parnos si prisos si bautura.Ii doar la basca pe oameni de nasterea Mantuitorului vostru, chiar si crestini fiind.
Uite Ema, hai sa facem un experiment.Tu te duci intr-un club din orasul tau si eu ma duc in noapte de Craciun la ambele dughene din orasul meu, sa ii intrebam pe petrecareti de ce religie sunt si ce semnifica acea sarbatoare numita Craciun pentru ei.Peste 90% sunt crestini si or s-o balaneasca aiurea, rupti de beti, balmajind ceva incoerent, ca niste buni crestini ce sunt.
Eu nu sarbatoresc.Consider sarbatorile ca una din cele mai retardate si autosuficiente actiune intreprinse de om.Bine,ca nu-mi plac nici oamenii fericiti, dar asta e alt lucru.Pana si tu poti recunoaste ca e pervertit cumplit Craciunul tocmai de crestinii vostri formali.Idem si cu Pastile, sau alte sarbatori religioase mari.Friptane si berule sa fie,ca Hristos poate sa astepte,zise o majoritate covarsitoare a crestinilor,bineinteles,in mintea lor, cu gura, fiind foarte iscusiti in a fi cumplit de ipocriti.
Mie mi se face scarba, dar am metabolism bun, asa ca nu vomit. Voua?
Probabil ca o sa ies la vre un restaurant.
sau poate ma duc in athena.
o sa fie o zi oare care pentru mine.
De ce sa iti faci cadouri, cu ce ocazie si de ce de craciun?
De Craciun nu se sarbatoreste doar Nasterea Mantuitorului, ci si povestea spusa de Coca-Cola, cea cu Mos Craciun.Practic si ei vor chefui, vor bea, manca.Eu le voi sarbatori pe ambele.
Asta e ca si cum am zice noi "vai, e epidemie de gripa aviara, noi, ateii, nu ne bazam pe ajutorul lui dumnezeu si mergem sa ne "intepe" niste oameni, oare crestinii ce vor face?" Ai prins ideea?
Pai tu de ce tii duminica zi sfanta? Era ziua soarelui, sarbatoare pagana, deci nu una a crestinilor. Eu sarbatoresc Craciunul ca 1 mai, de exemplu.
Mădă,mergi la padure in 25 decembrie?
Da' eu nici de 1 mai nu merg la padure, acasa e cel mai bine , liniste, curatenie, aer curat, siguranta. Ideea era ca atunci nu se sarbatoreste vreun sfant sau vreun eveniment religios.
De obicei la noi in Meltenica, Craciunul si-a pierdut valoarea religioasa si se axeaza pe haleala si bautura. Se aproprie Craciunul deci implicit perioada cliseelor, perioda anului "cand trebuie sa fim mai buni"(in restul anului nu trebuie).
Craciunul pentru mine va fi o perioada pe care o voi petrece alaturi de cei dragi, in ciuda diferentelor noastre de opinie.
Ah si chiar aveam o nelamurire fata de Craciun la noi, de ce se manaca carne de porc? Ce treaba are porcul in toata afacerea asta, cu nasterea Mantuitorului?
Nu toti crestinii sarbatoresc Craciunul pentru ca e o sarbatoare pagana.
PROFETIE:
http://trumpetcallofgodonline.com/index.php5?title=Transgression
TRANSGRESSION - Thus says The Lord Against the Modern Holidays of Men - TrumpetCallofGod
http://www.youtube.com/watch?v=oH6dwCCXGbA
Worship With Gratitude His Birth, and Give Thanks for His Death & Resurrection
Question asked by Timothy, for he and his wife: Lord, what is your will for us, regarding Christmas this year?
[Answer from God The Father] Timothy and Beloved, I tell you this: Let your heart guide you, for on it have I written many things, yea even many more things shall I write until the time of the end. Then shall you be changed, from that which is perishable to that which is imperishable… And thus the desires of your heart shall be made complete.
Know this: You may indeed honor My Son’s birth, the beginning of the Salvation Day of the World[1]. For if you make it a holy convocation for Christ, in this you do honor Me... Blessed are those who worship, with gratitude, the birth of My Son; even more blessed are those who worship and give thanks for His death and resurrection.
Yet woe I say, to all those who celebrate this season while reveling in sin! Woe to those who celebrate this holiday, called Christmas, in honor of The Christ’s birth, this detestable season of so-called giving, this season of selfishness and pride, of pretense and willful ignorance, a season of abominable traditions and idolatry!…
Woe to all who ignore My warnings and break My Commandments! YOU ARE ALL SLAVES! For you have made mammon your master and materialism your close friend!… Christ is not in your hearts! Behold, you have put Him far from you! For I tell you, the day is coming and is already here, when this world will try to hide Him away and force others to do the same.
Know you not, to imitate Christ is righteousness?…
Therefore, make Christ the centerpiece of your lives,
And shun all that is a replacement or for show…
For the season of Christ is forever!…
And so shall it remain, forever.
Come out from among them and touch not the unclean thing!… To replace Christ, with false good, is to partake in that which is called antichrist; and to honor The Christ with pagan traditions is a great desecration of His name!
Understand this: The world celebrates this holiday in ignorance, and knows not its origins and its many traditions are an abomination in the eyes of The Lord your God. Even so does it remain, and become more and more liken unto its true origins, many of which were brought forth and celebrated before the birth of The Son into the world.
So give your gifts, share your love, lift up the poor and the poor in spirit, but celebrate not as the world does, nor honor The Son in the same manner as your neighbors. Rather rejoice in The Lord your God and give honor to The Son, Jesus The Christ, The Savior of men… Yea share His love! Speak of Him, from His birth to His passion, for this is the true gift! Honor Him in all your ways! Glorify His name!… Then you may say you have celebrated the Salvation Day of the World, in Christ Jesus, The Son in whom I am well pleased.
Question asked by Timothy: Lord, what do you think of the modern Christmas?
[Answer from God The Father] Though you have asked of Me what I think of this holiday, this season, of which the people in your land, even in many lands, mistakenly refer to as "Christmas"… For it is not a mass for Christ at all, but an abomination in the eyes of The Most High!… I say to you, Timothy, I will not press down upon you the many cups filled to overflowing with My indignation, for you haven’t the paper or strength of hand to write it.
http://pathwaytobliss.tumblr.com/......-christmas
Acelasi lucru pe care il fac si crestinii pentru ca fac parte din societate, ca nu vor merge la slujbe asta e un lucru cert si de asemenea nu vor fi cuprinsi de acel spirit al sarbatorilor de iarna.
Totusi nu pot sa nu fiu de aceiasi parere cu unii atei care spun ca majoritatea crestinilor se gandesc la mancare si bautura plus cadouri in perioada asta din pacate este foarte adevarat.
Isus nu s-a nascut pe 25 decembrie.
Asta ii o sarbatoare pagana. te declari crestia, ar trebui sa stii asta.
care ii diferenta intre tine acum si inainte "sa ai o relatie cu domnul" precum tot spui?
tot aia esti, numa ca cu alt nume.
tot in aceiasi mocirla.
Ateii nu o sa piarda timpul pe la biserica si rugaciuni inutile ..in rest exact aceleasi lucruri ca si crestinii.
O sa ascult metal, beau pepsi si o sa mananc sarmale
PS:crestinii nu se vor bucura de nasterea domnului ci vor fi fericiti pentru ca pot bea si manca ca porcii pana ajung la spital...
Ateii poate ca vor sarbatorii "Soarele INvingatorilor", ceea ce se sarbatoreste de fapt de Craciun, NU nasterea lui Hristos. Aceasta data a fost aleasa tocmai pentru a acoperii "Soarele Invingatorilor", o sarbatoare considerata eretica, o sarbatoare a neamului nostru arian.
Probabil stim ca aceasta sarbatoare(data ei) nu reprezinta data exacta a nasterii mantuitorului.E doar un pretext ca sa e simtim bine.
Eu zic ca este bine sa sarbatorim nasterea Domnului Isus.
Da. Este bine..Este o sarbatoare frumoasa. Orice ocazie de a te simti bine e ceva bun.(asta daca nu luam in considerare drogurile si alcolul)
Adevaratii crestini nu consuma droguri si nici alcool.
Hopa,pai popa bea de stinge
Asa este...Adevaratii crestini.Ema sa iti spun eu ceva: In ziua de azi nici majoritatea preotilor nu sunt adevarati crestini
Din pacate ai mare dreptate.
Se apropie Craciunul, adevarat, iar ''crestinii'', ca si in anii trecuti isi vor pune, pentru o singura zi, o alta masca, mai frumoasa, mai neprihanita. Pentru mine, Craciunul este o zi obisnuita, care nu semnifica ceva special. Oricum dupa Craciun, ''crestinii'' isi vor pune din nou adevarata masca. PS: Mancati, beti, distrati-va, traiti-va viata, doar asta conteaza nu?
Crestini vor bea si vor manca sarmale si chefui pana a doua zi multi majoritatea habar nu au cine se naste, copii stiu de mos craciun, adulti ca e chef de baut, batrani isi amintesc de mos craciun
in concluzie se apropie timpul de baut, chefiut pana dimineata, ce vor face ateii
pai probabil ca si ei vor face la fel ca crestini sa nu uitam ca multi traiesc in famili crestine asa ca chefuiesc impreuna
S-a născut Isus în decembrie?
BIBLIA nu ne spune data naşterii lui Isus. Totuşi ne oferă dovezi convingătoare că Isus nu s-a născut în luna decembrie.
Să ne gândim cum era vremea în această perioadă a anului în Betleem, unde s-a născut Isus. Luna evreiască chislev (noiembrie/decembrie) era rece şi ploioasă. În luna următoare, tebet (decembrie/ianuarie), se înregistrau cele mai scăzute temperaturi din an, iar în regiunile înalte chiar ningea uneori. Să vedem ce spune Biblia despre clima din zona Betleemului.
Scriitorul biblic Ezra arată şi el că luna chislev era cunoscută drept o lună rece şi ploioasă. După ce menţionează că poporul s-a adunat la Ierusalim în "a douăzecea zi a lunii a noua [chislev]", Ezra spune că oamenii adunaţi acolo ‘tremurau din cauza unei ploi torenţiale’. Iată ce au declarat aceştia despre vremea din acea perioadă a anului: "Acum este timp ploios şi nu se poate să se stea afară" (Ezra 10:9, 13; Ieremia 36:22). Nu e de mirare că păstorii din această parte a globului nu stăteau cu turmele sub cerul liber în luna decembrie!
În noaptea în care s-a născut Isus, păstorii erau cu turmele pe câmp
Potrivit Bibliei, în noaptea în care s-a născut Isus, păstorii erau cu turmele pe câmp. De fapt, scriitorul biblic Luca arată că atunci în ţinutul Betleemului păstorii "trăiau sub cerul liber şi…făceau străjile noaptea pe lângă turmele lor" (Luca 2:8-12). De aici reiese că păstorii chiar trăiau sub cerul liber, nu doar se plimbau pe afară în timpul zilei. Ei stăteau cu turmele lor pe câmp şi noaptea. Ar fi putut ei trăi în Betleem sub cerul liber pe o vreme rece şi ploioasă de decembrie? Bineînţeles că nu. În concluzie, dovezile arată că Isus nu s-a născut în decembrie.*
Cuvântul lui Dumnezeu ne spune cu exactitate când a murit Isus, însă ne dă doar câteva indicii despre naşterea sa. Acest lucru ne aminteşte de următoarele cuvinte ale regelui Solomon: "Mai mult face un nume bun decât untdelemnul parfumat şi ziua morţii decât ziua naşterii" (Eclesiastul 7:1). Nu trebuie să ne surprindă, aşadar, că Scripturile ne oferă numeroase informaţii despre ministerul şi moartea lui Isus, dar numai câteva detalii referitoare la data naşterii lui.
Pai noi atei sarbatorim craciunul.Craciunul si nasterea aluia nu-i acelasi lucru
Ar trebui să ţinem sărbătorile?
SĂRBĂTORILE religioase şi laice populare în multe părţi ale globului nu provin din Biblie. Dar care este originea lor? Dacă ai posibilitatea să faci cercetări într-o bibliotecă, vei vedea ce spun lucrările de referinţă despre sărbătorile bine cunoscute din zona în care locuieşti. Să luăm câteva exemple.
Paştele sărbătorit în creştinătate. "În Noul Testament nu se face nici o menţiune la sărbătorirea Paştelui", se spune în The Encyclopædia Britannica. Atunci cum a început să fie ţinută această sărbătoare? Ea îşi are originea în închinarea păgână. Deşi se spune că Paştele se celebrează în amintirea învierii lui Isus, obiceiurile legate de această sărbătoare nu sunt creştine. Iată ce scrie The Catholic Encyclopedia despre îndrăgitul "iepure de Paşte": "Iepurele este un simbol păgân şi a fost întotdeauna un semn al fertilităţii".
Anul Nou. Data când se celebrează Anul Nou şi obiceiurile legate de această sărbătoare diferă de la o ţară la alta. Iată ce se spune în The World Book Encyclopedia despre originea Anului Nou: "Împăratul roman Iulius Cezar a decis în anul 46 î.e.n. ca ziua de 1 ianuarie să devină cea dintâi zi a anului. Romanii i-au dedicat această zi lui Ianus, zeul porţilor, al intrărilor şi al începuturilor. Ianuarie provine de la Ianus, care avea două feţe, una îndreptată înainte, iar alta înapoi". Aşadar, obiceiurile de Anul Nou au la bază tradiţii păgâne.
Alte sărbători. Ne-ar fi imposibil să analizăm toate sărbătorile care se ţin în lume. Totuşi, sărbătorile care glorifică oameni sau organizaţii omeneşti nu sunt acceptate de Iehova (Ieremia 17:5-7; Faptele 10:25, 26). Nu uita, de asemenea, că pentru a stabili dacă o sărbătoare religioasă este sau nu aprobată de Dumnezeu trebuie să analizăm originea ei (Isaia 52:11; Revelaţia 18:4). Principiile biblice amintite în capitolul 16 te vor ajuta să înţelegi cum priveşte Dumnezeu participarea la sărbătorile cu caracter laic.
Ema, sincer acum, crezi tu că în zilele ăstea creştinii se bucură de naşterea lui Iisus? Nu, se bucură de întâlnirea întregii familii, de mâncare, de atmosfera veselă, de cadouri. Sunt foarte puţini oameni care chiar se duc la biserică în acea zi şi care se roagă, majoritatea îşi aduc aminte că e o sărbătoare religioasă. Eu ca om ce nu crede voi sta cu familia şi voi încerca să mă bucur gândindu-mă la ce am realizat anul acesta. Sunt chiar aşa rău?
Nu este nimic rau, din contra. Cu totii ne pregatim pentru aceste sarbatori, gospodinele vor prepara tot felul de mancaruri gustoase, vor face prajituri speciale pentru colindatori. Exista pericolul ca in valtoarea pregatirilor, urmand niste datini si obiceiuri sa pierdem din vedere esentialul. Sa nu ne trezim ca tinem sarbatorile si sa uitam de cel mai important Sarbatoritul.
"Um crestin adevarat" nu sarbatoreste in modul asta cum faceti voi referire, nici macar nu sarbatoreste.
Ori esti troala ori goluma Cu astfel de intrebari vii tu? Iti place sa ii zgandari pe atei sau doar vrei sa faci recensamant?
Nu te speria ca si atei se vor bucura de craciun, fiindca aceste sarbatori le place la nebunie
link
Sunt convinsa, insa nu stiu care este motivatia lor.
Dupa parerea mea eu banuiesc care ar fi motivatia lor!
Dar mie teama ca sa nu te supar si pe tine cu ideile mele, pentru ca tu esti crestina
link
Nu te speri ca si ateilor le place sarbatorile craciunului la nebunie.
link
Ateii in acele zile de ''Craciun,, iti vor trage tie la poarta.Scuza-mi limbajul, da nu ma pot abtine cand vad intrebarii de genul acesta.
Exact acelasi lucru ca si voi vom face...Doar ca nu spunem un bullshit de rugaciune inainte de masa etc...
Ce bullshit de rugaciune, mah? Mai comentezi si tu? Tu sa ii jignesti pe cei religiosi iti place, dar sa fi tu jignit nu, ca nah esti ateu, iar pentru asta ai tot respectul de la mine caci ateii sunt cei mai normali oameni de pe Pamant.Esti singurul de pe site-ul acesta care nu-l inghit, caci tu ataci la adresa credinciosilor(nu doar prin comentariul acesta).