Subiectul vieti dupa moarte este foarte dezbatut din toate timpurile, si s-au creat o groaza de perspective. Personal ma axez pe ideea neamtului in general, fiecare persoana traieste o data apoi nu mai urmeaza nimic. Dar oare e posibil?
Ideea ta pune la baza sufletul in reincarnari infinite. Aducand in perspectiva si celelante vietuitoare si modul lor de a fi nici nu as putea sa ma axez pe suflet, cred ca totul are o anumita "mecanizare" de a trai si procrea. Mi-a placut cum ai evidentiat simtire prezentandu-le pe cele negative, cu toate astea dinfericire facultatea de acomodare pe care o dobandim ne surade. Citeste Arthur Schopenhauer Viata Amorul Moartea, are o perspectiva interesanta de tema aceasta.
Nu,nu suntem diavoli.
Dacă te uiți mai cu atenție în literatura creștină, la ce știm despre diavoli, vei ajunge la o definiție foarte tristă: gânduri rele.Atât.
Daca Dumnezeu este Duh, îngerii ce erau duhuri. corect?
Daca noi suntem trup și suflet,atunci ce sunt duhurile?
Probabil sa sunt duhuri rele,duhuri de boala,duh de minciuna, duh de neputință, duh de furie...cred ca avem și exemple în ziua de azi.
Asta e parerea mea.
Numai bine!
Pai sint toate ecuatiile transcedentale ale celor 3 iluminati, numai ca Iisus si-a dat seama ca nu prea are cu cine discuta si a ars-o mai mult in parabole convins fiind ca "cine are ochi de vazut si urechi de auzit"oricum va vedea si auzi linistea din adincuri.Restul lumii o arde si acum intr-o ceata totala si in continuu razboi ideologic de interpretare a spuselor sale.Sa-l luam pe Budha care era convins ca ne sint date atitea vieti pina vom fi in stare sa ne cistigam mintuirea dupa care vom fi una cu energia superioara.Este cam acelasi lucru pe care l-ai spus tu nu stiu acum,descoperire proprie sau prin altii(oricum felicitari). Problema este ca filfizofic, spusele celor trei nu se contrazic nici macar odata, pe cind noi ne contrazicem numai si daca ne vedem ca deschidem gura sa respiram.In general toti au propavaduit cam aceleasi lucruri.
" Vreau păreri obiective "
Pentru o părere obiectivă, corect era să prezinți linkul. Normal este, să citim originalul, nu ce este trecut prin filtrul minții tale!
Tu ceri ceva obiectiv în funcție de gândirea ta, sau în funcție de ce e scris în respectivul articol?