anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intr-o tara majoritar crestina gen Rromania, cand vine un crestin si zice "suntem persecutati la fel cum scrie in biblie" sau altele asemanatoare, mie-mi vine in minte imaginea unui elev din clasa a 12-a care zice "ma bat copiii din a 2-a".

Gresesc in comparatie?

23 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru copchiluCUîntrebări):

Comparatia mea cu satana vs dumnezeu o stii?

Un copil de 10 ani vrea o lupta pana la moarte cu Mike Tyson in perioada lui de glorie. Pure bullshit.

| Dorugar a răspuns:

In aceasta situatie ar trebui sa-i trimiti la studiul Istoriei, ca sa invete ca acei "Crestini" care au fost persecutati, torturati, si ucisi au fost "crestini" de religie mozaica si anume din secta mozaica a Nazariteanului, ceea ce este cu totul altceva decat crestinii de azi, care sunt de fapt urmasii celei mai mari biserici criminale din istoria omenirii, care a ucis in 1700 de ani sute de milioane de crestini si pagani, fara sa fie prigoniti de Stata sau de Lege pentru crimele comise.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru copchiluCUîntrebări):

Nu, am zis bine. Dumnezeu este cel atotputernic (Mike Tyson) iar satana... in viziunea crestina el este un nimeni (copilul de 10 ani).

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

In viziunea crestina, da, Dumnezeu e cel atotputernic, insa Diavolul nu e chiar un nimeni. A fost creat ca fiind a doua persoana dupa Dumnezeu, insa a cazut, si tot ce a avut bun, a transformat in rau. E ca si un hot, cu cit e mai bun, mai jnteligent, mai rapid, cu atit reuseste sa fure mai mult. Un hot prost fura maruntisuri, un hot "bun", inteligent, fura lucruri de valoare, pentru ca stie cum sa o faca. Raul pe care il aduce un hot inteligent e nespus mai n-are decit cel al unuia prost. Si noi cu asa ceva avem de-a face in Univers - tocmai pentru ca Diavolul nu a fost chiar un nimeni, azi exista o lupta acerba intre bine si rau, binele incearca sa biruie raul si raul sa biruie binele. Daca Diavolul era unul "marunt", binele ar fi triumfat mai intotdeauna, si ar fi existat mult mai putin rau in lume. La fel cum un hot prost e prins rapid de politisti, pe cind la un hot inteligent, politistii au mult de lucru ca sa dea de el.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru cristi202):

2 intrebari foarte simple : in lupta dintre bine si rau, poate sau nu poate satana sa-l invinga pe dumnezeu? Satana este atotputernic sau numai dumnezeu? Argumenteaza-ti raspunsurile.

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Satana nu poate sa Il invinga pe Dumnezeu. Doar Dumnezeu e atotputernic. De ce? Revenim la chestia cu hotii. Un hot "bun", care sa fure bine si sa nu fie descoperit, trebuie sa fie inteligent, perspicace, rapid. Ok, dar astea sunt trasaturi pozitive ale unei persoane. A fi hot, e ceva rau, asta e clar, insa pentru ca raul sa fie mare, trebuie sa aiba in el ceva bun, si cu cit se vrea a fi mai mare, cu atit mai multa nevoie este de acel ceva bun (inteligenta, rapiditate,...). Deci, pentru a fi rau, trebuie sa iei ceva din partea binelui, deci raul nu poate exista fara bine. Si desigur ca, daca israelienii iau din armele americanilor pentru a fi puternici in zona, e clar ca niciodata nu se vor putea ridica impotriva americanilor, e ca si cind si-ar taia craca de sub picioare. Si de aceea Diavolul nu poate fi atotputernic, nu poate fi la fel de puternic ca si Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru cristi202):

"Satana nu poate sa Il invinga pe Dumnezeu. Doar Dumnezeu e atotputernic"... din simplul motiv ca doar dumnezeu este atotputernic, lupta dintre bine si rau este complet absurda si ilogica. Aici intervine exemplul meu cu Mike Tyson si baiatul de 10 ani. Dumnezeu este ATOTPUTERNIC deci nu exista nici un motiv suficient de logic pentru care satana ar incepe o lupta cu el la fel cum nu exista nici un motiv suficient de logic pentru care baiatul de 10 ani ar vrea o lupta pana la moarte cu Tyson.

Faptul ca dumnezeu l-a facut al 2-lea dupa el nu are nici cea mai mica importanta daca nu sunt sanse ca satana sa castige sau doar dumnezeu este atotputernic. Lupta dintre cei 2 este la fel de absurda. Intelegi de ce am zis ca satana este un nimeni? Intelegi de ce aceasta lupta este ilogica?

| Allrc24Orthodox a răspuns (pentru cristi202):

Gresesti...diavolul nu e infrant mai repede pentru ca ar fi el prea puternic ci pentru ca este tolerat cu un scop. nu uita.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Allrc24Orthodox):

E foarte simplu... daca tu stii ca persoana X (sa zicem Alex) urmeaza sa planteze o bomba : stii locul, timpul, stii tot si esti atotputernic, opresti acea persoana sau nu? Ba mai mult, dupa ce planteaza acea bomba si ucide multe persoane el o sa puna alta si alta si tot asa. Il lasi sa planteze bombe in continuare zicand "il mai las putin, am un plan de final" sau il opresti de prima data?

| EmaS a răspuns:

Nu asta ni se intampla in fiecare zi? Suntem facut in tot felul de catre voi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru EmaS):

Saracii de voi laughing

Dupa cum am zis, cand va plangeti de asa ceva e ca si cum un elev din a 12-a (sa nu zic de facultate ca devine prea penibil pentru voi) se simte persecutat de cei din a 2-a (sa nu zic gradinita ca deveniti si mai penibili). Ce am zis acum nu e o insulta.

Ca un test sa vezi cat de persecutat este un crestin in tara asta, poarta pentru o saptamana un tricou pe care sa scrie ATEU peste tot pe unde mergi. Ce zici, imi accepti "provocarea"?

| Pufuletica98 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru crestini copii sunt Dumnezeu pentru ca ei reprezinta inocenta si sfintenia, frumusetea vietii. Mike Tyson ar trebui sa reprezinte satana pentru ca el este violet si batausi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Pufuletica98):

1 - Habar n-ai despre box deci mai bine nu te baga in subiectul acesta.
2 - Fie nu esti capabil/a sa intelegi comparatia mea fie nu vrei.
Nu o sa mai repet iar. Uita-te la comentariul meu dat lui cristi202 si gandeste singur/a. Nu e greu deloc.

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Va,vai vai!

anonim_4396

Accepti "provocarea"? E un mod simplu de a afla cat de persecutati sunteti voi de catre atei.

| shadovv a răspuns:

Gresit: Elevul din clasa a 12-a zice: "Ma bat copiii din a 2-a dar nu are nimic. Nu e vina lor ca nu stiu. Poate cand vor creste vor realiza ce fac. Pana atunci am sa intorc si obrazul celalalt." Acesta este adevaratul crestin si daca judecam asa vei realiza cat de putini sunt. Tara majoritara crestina?! Crestina doar in nume...

Trebuie sa recunosti ironia ateilor si tendinta lor de a se simti superiori credinciosilor!

anonim_4396

Esti sigura? Eu spun ca e chiar invers. Voi sunteti cei care va considerati superiori. Voi sunteti cei care o ardeti mandri cu "eu nu pierd nimic, eu ajung in rai, voi ajungeti in iad, voi pierdeti totul, o sa regretati in ultima zi" si altele tampenii de genul. Voi sunteti cei care va considerati miezul din fanta in tot universul.

Ti-am zis, accepta-mi provocarea si o sa vezi cu adevarat cine pe cine persecuta si cine se crede superior.

Eu nu am fost jignita in toata viata mea cum au facut-o multi aici pe site.

| Filip23 a răspuns:

Tu ce etnie esti? Un roman nu scrie Rromania.

Întrebări similare