| aLex22andra a întrebat:

Întrebare adresată crestinilor: cum ați putea sa stati fericiti in rai stiind ca fratele sau sora sau fiul fiica nepot nepoata orice grad de rudenie sau cunostintele si prieteni foarte apropiați ca sa nu vorbim așa la general persoanale cele mai importante pentru voi cei dragi si prietenii cei mai buni.
Cum ați putea sa stati fericiti in rai stiind ca de exemplu fiica sau fiul vostru se chinuieste ingrozitor in iad fara ca voi sa aveți posibilitatea de a-l mai vedea vreodată fiind despartiti pentru o eternitate!
Cum ați putea?

Răspuns Câştigător
| unbaiatanonim a răspuns:

Ei sunt prea orbiti de Dumnezeu ca sa mai vada ceva.

37 răspunsuri:
| Qinz a răspuns:

Pur si simplu Dumnezeu poate sa te faca sa uiti ai asa cevalaughing

| Qinz a răspuns:

Pentru ca tu nu meriti sa suferi pentru o ruda de a ta, si nai de unde sa stii daca iadul are foc si bla bla bla, totul e metaforic.

| relian a răspuns:

Nu sint crestin dar imi dau si eu cu parerea. Cind vor ajunge in rai sau iad acolo sub forma in care vei ajunge si sentimentele ce o sa le ai pentru ca o sa ai alte filinguri or sa fie diferite fata de aici.Cu alte cuvinte toti din rai vor fi pentru tine ca sora, frate etc.Ce o sa simti sa zic pentru fratele tau daca este si el acolo cu tine la fel o sa simti si pentru un strain ce nu l-ai cunoscut niciodata in viata de aici.Cam asa explica religiosii aceasta problema.Atita timp cit acolo sint destui oameni pentru care ai aceleasi sentimente ca si pentru rudele tale nu o sa simti lipsa nimanui.Mai pe scurt aia este o alta lume cu alte reguli si etc etc.

| manolachej a răspuns (pentru Qinz):

Esti sigura ca totul e metaforic?

| GRs a răspuns (pentru manolachej):

Spune-mi cum poate sufletul, un lucru imaterial, sa simta durerea? Fara un corp nu simti durere. Si chiar daca ai avea un corp dupa moarte pana la urma si acela ar muri. Atunci ce face Dumnezeu? Iti reface corpul intr-una numai ca sa arzi?

| manolachej a răspuns (pentru GRs):

Stii,de fapt iadul in acest moment nu exista sufletul celor care au murit si vor muri, acum sunt intr-o adormire in locuinta mortilor, toti la un loc cei buni si cei rai, stau intr-o adormire; acum nimeni nu sufera in iad.cand va veni sfarsitul lumii toti mortii vor invia si vor fi judecati de DUMNEZEU,cei credinciosi vor fi transformati si li se va da un corp ceresc,toti vor fi la fel nu va fi parte femeiasca nici parte barbateasca nici copii nici batrani,si vor fi luati in cer, atunci pamantul va arde cu tot ce va fi pe el si oamenii pacatosi(acesta este iadul), si nu iti va reface corpul intruna ci te vei chinui in foc de durere si ai vrea sa arzi dar nu vei arde ci vei suferi o vreme, depinde de pacatul tau, dar vor fi ani(se spune ca o zi ti se va parea ca un an si vor fi si viermi care te vor manca)asta spune biblia

| RAY a răspuns:

Inca un argument ca sa ma simt mai ateu ca niciodata, cum as putea sa fiu fericit cand imi vad tatal, mama, sora, fratele arzand in iad?
e clar ca nu exista zeii ei sunt creatia omului

| EmaS a răspuns:

Acolo nu vom vedea pe cei dragi care sunt in iad pentru ca este scris ca acolo nu vor mai fi lacrimi, doar fericire si bucurie in Duhul Sfant.

| WhatheWow a răspuns:

Inca nu se stie daca exista Iad sau Rai, ce e sigur insa e ca avem bolnavi mental si imaginatie bogata!

| Inferno a răspuns (pentru WhatheWow):

Asa este, avem bolnavi MINTALI.

Răspuns utilizator avertizat
| Qinz a răspuns (pentru manolachej):

Cu siguranta, si am zis matefaric ca n uaveam sa explic, iad in ebraica se foloseste pentru a desparte raul de bine, iad inseamna moarte, focul inseamna o despartire crancena si dureroasa de Dumnezeu, su ferinta este o suferinta sufleteasca, iadul este o despartire constienta de Dumneu, gandeste ca nici tu nu te-ai putea uita nici la ce mai mare dusman al tau cum arde in iad sa fim seriosi, si fiind suflet ce sa simti?

| Zenicide a răspuns (pentru GRs):

De fapt in iad e viata vesnica, cum altfel sa te tortureze o eternitate?happy

| GRs a răspuns (pentru Qinz):

"Pentru ca tu nu meriti sa suferi pentru o ruda de a ta"
Acelasi lucru il putem spune si pentru Adam si Eva. De ce merita oamenii sa sufere pe pamant pentru ce au facut ei?

| Qinz a răspuns (pentru GRs):

Pentru ca nici tu nu esti mai bun ca ei.Si eu m-am referit la rai, locul unde ai scapat de probleme si acolo nu mai este corect sa suferi din cauza cuiva, dar pe pamant toti suferim din cauza celor de langa noi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai aici suferim neascultarea lor si indaratnicia lor in a crede. plus faptul ca au ales singuri chiar daca au ales gresit.nu putem sa-i fortam fiindca Dumnezeu nu sileste pe nimeni.fiecare alege si va trai cum si-a asternut.nu spunea bine mos anghel descris de panait istrati? iata-ma bolnav in pat, mancat de viermi de viu, din vina nimanui.

| NascutSaFiuTrist a răspuns (pentru WhatheWow):

Tu nu te-ai rugat niciodata la D-zeu cand ai avut un necaz? Aceiasi intrebare o adresez si lui Inferno.

| WhatheWow a răspuns (pentru NascutSaFiuTrist):

Nu are nici o legatura intrebarea ta cu existenta Raiului si a Iadului!

| NascutSaFiuTrist a răspuns (pentru WhatheWow):

Pai odata ce negi existenta Raiului sau a Iadului negi si existenta lui D-zeu sau a Fiarei nu? Banuiesc ca asta ai vrut sa zici prin bolnavi mental si imaginatie bogata si nu mi-ai raspuns la intrebare. Te-ai rugat macar o datra in viata ta la D-zeu in momentele grele?

| WhatheWow a răspuns (pentru NascutSaFiuTrist):

Deci : nu exista nici o dovada a existentei Iadului sau a Raiului si nici a Dumnezeului biblic dar daca tu vrei sa speculezi, n-ai decat; speculeaza cat vrei.
Si sa-ti raspund la intrebare, care nu face decat sa schimbe subiectul dezbaterii, NU, nu m-am mai rugat Dumnezeului biblic de pe la 13 ani!

| aLex22andra explică (pentru Qinz):

Deci tu spui ca Dumnezeu poate sa facă sa uitam!
Nu mi se pare deloc frumos, adică avem parte de atâtea momente frumoase împreuna legături stranse si după moarte pur si simplu totul dispare. laughing
Nu-i vorba de meritul de a suferi pentru o persoana aici, dar mă gândesc ca despartirea oamenilor apropiați după astfel de criterii mi se pare nedreapta! Despre iad eu am auzit pana acum numai grozavenii nu ca ar fi metaforic!

| aLex22andra explică (pentru relian):

Nu-i nimic am vrut sa aud in general răspunsuri de la crestini dar nu mă deranjează ca ai răspuns si tu, nu știu ce sa zic legătura pe care ai avut-o cu un om ori de rudenie sau de prietenie nu poate fi înlocuită după părerea mea de " necunoscuti"!

| aLex22andra explică (pentru GRs):

Conform crestinismului iadul cica a fost creat pentru ingerii care s-au razvratit dar cu toate astea oamenii necredinciosi tot acolo sunt trimiși după moarte, nici nu are sens sa ne framantam pe subiectul asta, iadul așa cum e descris îmi creează impresia unui loc gândit pentru lucruri extrem de sadice!

| aLex22andra explică (pentru manolachej):

Am auzit si eu de chestia asta ca după judecată cica vor fi in iad sau in rai, de treaba cu viermii nu am auzit!
Ce chestie te pomenesti ca or fi si viermii niște creaturi aparaturoare ale crestinismului care ii vor chinui pe oameni in iad pentru ca așa " li s-a ordonat"! laughing in orice caz e de-a dreptul o chestie fara sens, ok am înțeles iad cu foc si chin durere dar pentru ce si viermi?laughing
Nu le vad rostul! Mi se pare gretos!

| aLex22andra explică (pentru EmaS):

Ce chestie!
Sa presupunem ca aveți un fiu sau o fiica care este necredincios sau necredincioasa si evident conform crestinismului ar ajunge in iad, ce o sa faceți o sa spuneti așa: " e nunta! E nunta!"? urat urat de tot! Nici nu am cuvinte sa descriu aceasta grosolanie! Trist ca exista oameni care ar putea proceda așa! Si cum se spune ca aceasta religie îndeamnă la lucruri bune? Mie începe sa mi se para invers!

| aLex22andra explică (pentru RAY):

Iar pentru mine asta este încă un argument pentru care sa nu fiu adepta a crestinismului niciodată!

| aLex22andra explică (pentru anonim_4396):

Spui ca Dumnezeu nu sileste pe nimeni?
Te contrazic daca un om este necredincios ajunge in iad conform crestinismului, asta nu este o alta forma de constrangere?
Adică ok nu crezi in Dumnezeu nu-i nimic pana când ajungi la colț si " îți da in cap"!

| manolachej a răspuns (pentru aLex22andra):

Stii,eu cred ca si pietrele nu numai viermii vor contribui la implinirea Scripturii.nu-i nimic fara sens sunt sigura ca Dumnezeu nu face nimic fara un scop el nu face gunoaie.ai citit biblia vreodata? si daca ti se pare gretos ar trebui sa faci ceva sa nu ajungi acolo.

| EmaS a răspuns (pentru aLex22andra):

Urat de tot este ca nu vreti sa va impacati cu Dumnezeu.Tot noi suntem de vina?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Adica o sa ni se falfaie de cei care sunt in iad, nu? yayyy >big grin

Întrebări recente