| aLex22andra a întrebat:

Întrebare adresată crestinilor: cum ați putea sa stati fericiti in rai stiind ca fratele sau sora sau fiul fiica nepot nepoata orice grad de rudenie sau cunostintele si prieteni foarte apropiați ca sa nu vorbim așa la general persoanale cele mai importante pentru voi cei dragi si prietenii cei mai buni.
Cum ați putea sa stati fericiti in rai stiind ca de exemplu fiica sau fiul vostru se chinuieste ingrozitor in iad fara ca voi sa aveți posibilitatea de a-l mai vedea vreodată fiind despartiti pentru o eternitate!
Cum ați putea?

Răspuns Câştigător
| unbaiatanonim a răspuns:

Ei sunt prea orbiti de Dumnezeu ca sa mai vada ceva.

37 răspunsuri:
| aLex22andra explică (pentru manolachej):

Ce vrei sa spui cu pietrele?
Mai vedem noi cu împlinirea cum e...
Nu discutam oricum despre faptul " implinirii" ci despre cât de corecte si ok sunt aceste lucruri.
Hai sa fim seriosi, nimic nu este fara sens, bă da este, in iad conform descrierii crestinilor este si-așa un loc dedicat chinului etern, foc, suferinta, pentru ce mai trebuie sa fie si viermii adăugati la toate astea?
Nu are sens!
De ce bagi mana in foc ca Dumnezeu nu ar putea face ceva fara un scop?
Ești suta la suta sigur/a?
Sau ți se pare ca Dumnezeu este fara doar intruchiparea lucrurilor bune?
Mie nu mi se pare chiar așa!
Si ce importantă are întrebarea asta daca am citit din biblie, mi se pare irelevanta, adică daca nu am citit sau am citit ce-i cu asta?
Are importantă?
Crezi ca daca as citi mi-as schimba convingerile? happy
Da mi se pare gretos!
Nu merge așa voi crestinii va imaginati ca daca adăugati " povestea" cu iadul cu viermi s.a.m.d. Bagati in sperieti oamenii si aceștia automat se vor converti la crestinism de frica?happy
Presupunem ca tu încerci sa mă convertesti pe mine la crestinism, vorbești vorbești si la un moment dat o bagi pe aia cu iadul, asta este o abordare superficiala după parerea mea!

| aLex22andra explică (pentru EmaS):

Vreau sa subliniez înainte de toate ca urat este acest aspect al crestinismului si multe altele chiar daca mă repet!
De ce este urat?
Conform crestinismului daca m-as " împăca" cu Dumnezeu ar trebui sa fiu de acord cu toate aspectele ale acestui fapt care nu mi se par ok!
Si daca nu mi se par ok exista motive care îmi starnesc aceasta reactie motiv pentru care mă indoiesc ca fac un lucru atât de urat!

| aLex22andra explică:

De ce li se falfaie lor aici?
Ce înseamnă aceasta replica?

| manolachej a răspuns (pentru aLex22andra):

Vreau sa spun ca si pietrele care nu au suflare vor asculta la cuvantul lui Dumnezeu d-apoi viermii.Dar ai dreptate cred ca viermii nu are o mare importanta ii destul focul.eu sunt sigura ca Dumnezeu nu face nimic fara un plan si un scop dar da-mi tu un ex. daca nu esti de acodr cu mine.si eu iti voi da si eu iti voi da nenumarate ex de importanta pe catre o avem inaintea Lui, si in legatura cu bibila daca ai fi citit-o ai fi inteles mult mai bine gandirea crestinilor.nu stiu daca ti-ai fi schimbat convingerile dar te-ar ajuta mult sunt sigura.nu asta nu ii intentia mea, eu nu pot converti pe nimeni, dar daca vrei putem vb de alte lucruri de exemplu despre dragostea lui Dumnezeu.stii,pana la urma nu stiu ce rost ar avea discutia noastra dar un lucru stiu sigur ca daca cred cu toata inima mea in dumnezeu si in implinirea cuvantului lui, NU VOI PIERDE NIMIC, dar daca tu nu crezi si tot ce spune biblia se implineste ce va fi?

| EmaS a răspuns (pentru aLex22andra):

Daca voua nu va pasa de mantuirea sufletului vostru, noi ce putem sa va facem?

| aLex22andra explică (pentru manolachej):

Pai viermii aia de care spuneau sunt primul exemplu, daca scrie in Biblie de ei...
Deci afirmatia ta cum ca d-zeu nu face nimic fara un scop pica in acest context!
In legătura cu Biblia daca as citi-o pe toată nu ar conta ce înțeleg pentru mine ci daca este corect ce scrie acolo si sunt de acord deocamdată din ce am auzit mă indoiesc!
Daca te referi prin cuv." împlinire" la iad sa știi ca nu sunt deloc impresionata si apoi ce sa cred, niște lucruri aruncate in vânt pur si simplu, îți adresez o întrebare daca vrei sa răspunsul bine daca nu tot bine, ești de acord cu tot ce scrie in Biblie? Tot ce scrie ți se pare bun si corect?

| manolachej a răspuns (pentru aLex22andra):

Prima data sa-ti raspund la intrebare, sunt de acord cu ceea ce scrie in biblie, tot ce scrie mi se pare bun si corect, stii de ce? pentru ca Dumnezeu a platit un pret ca noi sa fim liberi sa avem posibilitatea sa-l slujim si mai interesant e faptul ca nu ne obliga desi ar putea-o facea ci ii la alegerea noastra.nu stiu daca ma intelegi dar hai sa-ti d-au un alt ex,pune-te o clipa in locul lui Dumnezeu,Ai creiat lumea esti acolo sus in cer si lumea de jos ai putea-o tine intr-un pumn,nu stiu daca esti parinte si ai copii,imagineaza-ti ca te indragostesti de oameni de pe pam., si ca sa-i salvezi nu poti alt fel sa le dai libertatea decat prin moartea cuiva si hotarasti sa dai unicul tau fiu pe care il iubesti si mai mult sa asisti la torturarea lui, cred ca ai avea pretentii nu? ca oamenii sa faca ceva pentru tine sau sa fii respectata, am o intrebare ce fel ai pregati iadul pentru oamenii care au beneficia de sacrificiul tau si te-ar lua in bataie de joc? nu e neaparat sa rasp gandeste-te.(asta e dragostea adevatata)biblia spune ca iadul e facut pentru diavol si ingerii lui, deci daca nu esti cu Dumnezeu esti inpotriva Lui, automat vrand sau nevrand cei care nu-L slujesc se dau de partea diavolului si se duc in acelasi loc cu el.ironic e faptul ca astazi mai multi il slujesc pe diavol decat pe Dumnezeu, si diavolui nu a platit nici un pret ci umbla cu fel de fel de minciuni si trist e faptul ca lumea il cred, apropo, stiai ca diavolul era cel mai frumos inger a lui dumnezeu?