| aLex22andra a întrebat:

Întrebare adresată crestinilor: cum ați putea sa stati fericiti in rai stiind ca fratele sau sora sau fiul fiica nepot nepoata orice grad de rudenie sau cunostintele si prieteni foarte apropiați ca sa nu vorbim așa la general persoanale cele mai importante pentru voi cei dragi si prietenii cei mai buni.
Cum ați putea sa stati fericiti in rai stiind ca de exemplu fiica sau fiul vostru se chinuieste ingrozitor in iad fara ca voi sa aveți posibilitatea de a-l mai vedea vreodată fiind despartiti pentru o eternitate!
Cum ați putea?

Răspuns Câştigător
| unbaiatanonim a răspuns:

Ei sunt prea orbiti de Dumnezeu ca sa mai vada ceva.

37 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Acolo nu vom vedea pe cei dragi care sunt in iad pentru ca este scris ca acolo nu vor mai fi lacrimi, doar fericire si bucurie in Duhul Sfant.

| aLex22andra explică (pentru EmaS):

Ce chestie!
Sa presupunem ca aveți un fiu sau o fiica care este necredincios sau necredincioasa si evident conform crestinismului ar ajunge in iad, ce o sa faceți o sa spuneti așa: " e nunta! E nunta!"? urat urat de tot! Nici nu am cuvinte sa descriu aceasta grosolanie! Trist ca exista oameni care ar putea proceda așa! Si cum se spune ca aceasta religie îndeamnă la lucruri bune? Mie începe sa mi se para invers!

| EmaS a răspuns (pentru aLex22andra):

Urat de tot este ca nu vreti sa va impacati cu Dumnezeu.Tot noi suntem de vina?

| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Adica o sa ni se falfaie de cei care sunt in iad, nu? yayyy >big grin

| aLex22andra explică (pentru EmaS):

Vreau sa subliniez înainte de toate ca urat este acest aspect al crestinismului si multe altele chiar daca mă repet!
De ce este urat?
Conform crestinismului daca m-as " împăca" cu Dumnezeu ar trebui sa fiu de acord cu toate aspectele ale acestui fapt care nu mi se par ok!
Si daca nu mi se par ok exista motive care îmi starnesc aceasta reactie motiv pentru care mă indoiesc ca fac un lucru atât de urat!

| RAY a răspuns:

Inca un argument ca sa ma simt mai ateu ca niciodata, cum as putea sa fiu fericit cand imi vad tatal, mama, sora, fratele arzand in iad?
e clar ca nu exista zeii ei sunt creatia omului

| aLex22andra explică (pentru RAY):

Iar pentru mine asta este încă un argument pentru care sa nu fiu adepta a crestinismului niciodată!

| relian a răspuns:

Nu sint crestin dar imi dau si eu cu parerea. Cind vor ajunge in rai sau iad acolo sub forma in care vei ajunge si sentimentele ce o sa le ai pentru ca o sa ai alte filinguri or sa fie diferite fata de aici.Cu alte cuvinte toti din rai vor fi pentru tine ca sora, frate etc.Ce o sa simti sa zic pentru fratele tau daca este si el acolo cu tine la fel o sa simti si pentru un strain ce nu l-ai cunoscut niciodata in viata de aici.Cam asa explica religiosii aceasta problema.Atita timp cit acolo sint destui oameni pentru care ai aceleasi sentimente ca si pentru rudele tale nu o sa simti lipsa nimanui.Mai pe scurt aia este o alta lume cu alte reguli si etc etc.

| aLex22andra explică (pentru relian):

Nu-i nimic am vrut sa aud in general răspunsuri de la crestini dar nu mă deranjează ca ai răspuns si tu, nu știu ce sa zic legătura pe care ai avut-o cu un om ori de rudenie sau de prietenie nu poate fi înlocuită după părerea mea de " necunoscuti"!

| WhatheWow a răspuns:

Inca nu se stie daca exista Iad sau Rai, ce e sigur insa e ca avem bolnavi mental si imaginatie bogata!

| Inferno a răspuns (pentru WhatheWow):

Asa este, avem bolnavi MINTALI.

Răspuns utilizator avertizat
| NascutSaFiuTrist a răspuns (pentru WhatheWow):

Tu nu te-ai rugat niciodata la D-zeu cand ai avut un necaz? Aceiasi intrebare o adresez si lui Inferno.

| WhatheWow a răspuns (pentru NascutSaFiuTrist):

Nu are nici o legatura intrebarea ta cu existenta Raiului si a Iadului!

| NascutSaFiuTrist a răspuns (pentru WhatheWow):

Pai odata ce negi existenta Raiului sau a Iadului negi si existenta lui D-zeu sau a Fiarei nu? Banuiesc ca asta ai vrut sa zici prin bolnavi mental si imaginatie bogata si nu mi-ai raspuns la intrebare. Te-ai rugat macar o datra in viata ta la D-zeu in momentele grele?

| WhatheWow a răspuns (pentru NascutSaFiuTrist):

Deci : nu exista nici o dovada a existentei Iadului sau a Raiului si nici a Dumnezeului biblic dar daca tu vrei sa speculezi, n-ai decat; speculeaza cat vrei.
Si sa-ti raspund la intrebare, care nu face decat sa schimbe subiectul dezbaterii, NU, nu m-am mai rugat Dumnezeului biblic de pe la 13 ani!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai aici suferim neascultarea lor si indaratnicia lor in a crede. plus faptul ca au ales singuri chiar daca au ales gresit.nu putem sa-i fortam fiindca Dumnezeu nu sileste pe nimeni.fiecare alege si va trai cum si-a asternut.nu spunea bine mos anghel descris de panait istrati? iata-ma bolnav in pat, mancat de viermi de viu, din vina nimanui.

| aLex22andra explică (pentru anonim_4396):

Spui ca Dumnezeu nu sileste pe nimeni?
Te contrazic daca un om este necredincios ajunge in iad conform crestinismului, asta nu este o alta forma de constrangere?
Adică ok nu crezi in Dumnezeu nu-i nimic pana când ajungi la colț si " îți da in cap"!

| Qinz a răspuns:

Pur si simplu Dumnezeu poate sa te faca sa uiti ai asa cevalaughing

| aLex22andra explică (pentru Qinz):

Deci tu spui ca Dumnezeu poate sa facă sa uitam!
Nu mi se pare deloc frumos, adică avem parte de atâtea momente frumoase împreuna legături stranse si după moarte pur si simplu totul dispare. laughing
Nu-i vorba de meritul de a suferi pentru o persoana aici, dar mă gândesc ca despartirea oamenilor apropiați după astfel de criterii mi se pare nedreapta! Despre iad eu am auzit pana acum numai grozavenii nu ca ar fi metaforic!

| Qinz a răspuns:

Pentru ca tu nu meriti sa suferi pentru o ruda de a ta, si nai de unde sa stii daca iadul are foc si bla bla bla, totul e metaforic.

| manolachej a răspuns (pentru Qinz):

Esti sigura ca totul e metaforic?

| GRs a răspuns (pentru manolachej):

Spune-mi cum poate sufletul, un lucru imaterial, sa simta durerea? Fara un corp nu simti durere. Si chiar daca ai avea un corp dupa moarte pana la urma si acela ar muri. Atunci ce face Dumnezeu? Iti reface corpul intr-una numai ca sa arzi?

| manolachej a răspuns (pentru GRs):

Stii,de fapt iadul in acest moment nu exista sufletul celor care au murit si vor muri, acum sunt intr-o adormire in locuinta mortilor, toti la un loc cei buni si cei rai, stau intr-o adormire; acum nimeni nu sufera in iad.cand va veni sfarsitul lumii toti mortii vor invia si vor fi judecati de DUMNEZEU,cei credinciosi vor fi transformati si li se va da un corp ceresc,toti vor fi la fel nu va fi parte femeiasca nici parte barbateasca nici copii nici batrani,si vor fi luati in cer, atunci pamantul va arde cu tot ce va fi pe el si oamenii pacatosi(acesta este iadul), si nu iti va reface corpul intruna ci te vei chinui in foc de durere si ai vrea sa arzi dar nu vei arde ci vei suferi o vreme, depinde de pacatul tau, dar vor fi ani(se spune ca o zi ti se va parea ca un an si vor fi si viermi care te vor manca)asta spune biblia

| Qinz a răspuns (pentru manolachej):

Cu siguranta, si am zis matefaric ca n uaveam sa explic, iad in ebraica se foloseste pentru a desparte raul de bine, iad inseamna moarte, focul inseamna o despartire crancena si dureroasa de Dumnezeu, su ferinta este o suferinta sufleteasca, iadul este o despartire constienta de Dumneu, gandeste ca nici tu nu te-ai putea uita nici la ce mai mare dusman al tau cum arde in iad sa fim seriosi, si fiind suflet ce sa simti?

| Zenicide a răspuns (pentru GRs):

De fapt in iad e viata vesnica, cum altfel sa te tortureze o eternitate?happy

| GRs a răspuns (pentru Qinz):

"Pentru ca tu nu meriti sa suferi pentru o ruda de a ta"
Acelasi lucru il putem spune si pentru Adam si Eva. De ce merita oamenii sa sufere pe pamant pentru ce au facut ei?

| Qinz a răspuns (pentru GRs):

Pentru ca nici tu nu esti mai bun ca ei.Si eu m-am referit la rai, locul unde ai scapat de probleme si acolo nu mai este corect sa suferi din cauza cuiva, dar pe pamant toti suferim din cauza celor de langa noi.

| aLex22andra explică (pentru GRs):

Conform crestinismului iadul cica a fost creat pentru ingerii care s-au razvratit dar cu toate astea oamenii necredinciosi tot acolo sunt trimiși după moarte, nici nu are sens sa ne framantam pe subiectul asta, iadul așa cum e descris îmi creează impresia unui loc gândit pentru lucruri extrem de sadice!

| aLex22andra explică (pentru manolachej):

Am auzit si eu de chestia asta ca după judecată cica vor fi in iad sau in rai, de treaba cu viermii nu am auzit!
Ce chestie te pomenesti ca or fi si viermii niște creaturi aparaturoare ale crestinismului care ii vor chinui pe oameni in iad pentru ca așa " li s-a ordonat"! laughing in orice caz e de-a dreptul o chestie fara sens, ok am înțeles iad cu foc si chin durere dar pentru ce si viermi?laughing
Nu le vad rostul! Mi se pare gretos!

| manolachej a răspuns (pentru aLex22andra):

Stii,eu cred ca si pietrele nu numai viermii vor contribui la implinirea Scripturii.nu-i nimic fara sens sunt sigura ca Dumnezeu nu face nimic fara un scop el nu face gunoaie.ai citit biblia vreodata? si daca ti se pare gretos ar trebui sa faci ceva sa nu ajungi acolo.

Ce vrei sa spui cu pietrele?
Mai vedem noi cu împlinirea cum e...
Nu discutam oricum despre faptul " implinirii" ci despre cât de corecte si ok sunt aceste lucruri.
Hai sa fim seriosi, nimic nu este fara sens, bă da este, in iad conform descrierii crestinilor este si-așa un loc dedicat chinului etern, foc, suferinta, pentru ce mai trebuie sa fie si viermii adăugati la toate astea?
Nu are sens!
De ce bagi mana in foc ca Dumnezeu nu ar putea face ceva fara un scop?
Ești suta la suta sigur/a?
Sau ți se pare ca Dumnezeu este fara doar intruchiparea lucrurilor bune?
Mie nu mi se pare chiar așa!
Si ce importantă are întrebarea asta daca am citit din biblie, mi se pare irelevanta, adică daca nu am citit sau am citit ce-i cu asta?
Are importantă?
Crezi ca daca as citi mi-as schimba convingerile? happy
Da mi se pare gretos!
Nu merge așa voi crestinii va imaginati ca daca adăugati " povestea" cu iadul cu viermi s.a.m.d. Bagati in sperieti oamenii si aceștia automat se vor converti la crestinism de frica?happy
Presupunem ca tu încerci sa mă convertesti pe mine la crestinism, vorbești vorbești si la un moment dat o bagi pe aia cu iadul, asta este o abordare superficiala după parerea mea!

Vreau sa spun ca si pietrele care nu au suflare vor asculta la cuvantul lui Dumnezeu d-apoi viermii.Dar ai dreptate cred ca viermii nu are o mare importanta ii destul focul.eu sunt sigura ca Dumnezeu nu face nimic fara un plan si un scop dar da-mi tu un ex. daca nu esti de acodr cu mine.si eu iti voi da si eu iti voi da nenumarate ex de importanta pe catre o avem inaintea Lui, si in legatura cu bibila daca ai fi citit-o ai fi inteles mult mai bine gandirea crestinilor.nu stiu daca ti-ai fi schimbat convingerile dar te-ar ajuta mult sunt sigura.nu asta nu ii intentia mea, eu nu pot converti pe nimeni, dar daca vrei putem vb de alte lucruri de exemplu despre dragostea lui Dumnezeu.stii,pana la urma nu stiu ce rost ar avea discutia noastra dar un lucru stiu sigur ca daca cred cu toata inima mea in dumnezeu si in implinirea cuvantului lui, NU VOI PIERDE NIMIC, dar daca tu nu crezi si tot ce spune biblia se implineste ce va fi?

Pai viermii aia de care spuneau sunt primul exemplu, daca scrie in Biblie de ei...
Deci afirmatia ta cum ca d-zeu nu face nimic fara un scop pica in acest context!
In legătura cu Biblia daca as citi-o pe toată nu ar conta ce înțeleg pentru mine ci daca este corect ce scrie acolo si sunt de acord deocamdată din ce am auzit mă indoiesc!
Daca te referi prin cuv." împlinire" la iad sa știi ca nu sunt deloc impresionata si apoi ce sa cred, niște lucruri aruncate in vânt pur si simplu, îți adresez o întrebare daca vrei sa răspunsul bine daca nu tot bine, ești de acord cu tot ce scrie in Biblie? Tot ce scrie ți se pare bun si corect?

Prima data sa-ti raspund la intrebare, sunt de acord cu ceea ce scrie in biblie, tot ce scrie mi se pare bun si corect, stii de ce? pentru ca Dumnezeu a platit un pret ca noi sa fim liberi sa avem posibilitatea sa-l slujim si mai interesant e faptul ca nu ne obliga desi ar putea-o facea ci ii la alegerea noastra.nu stiu daca ma intelegi dar hai sa-ti d-au un alt ex,pune-te o clipa in locul lui Dumnezeu,Ai creiat lumea esti acolo sus in cer si lumea de jos ai putea-o tine intr-un pumn,nu stiu daca esti parinte si ai copii,imagineaza-ti ca te indragostesti de oameni de pe pam., si ca sa-i salvezi nu poti alt fel sa le dai libertatea decat prin moartea cuiva si hotarasti sa dai unicul tau fiu pe care il iubesti si mai mult sa asisti la torturarea lui, cred ca ai avea pretentii nu? ca oamenii sa faca ceva pentru tine sau sa fii respectata, am o intrebare ce fel ai pregati iadul pentru oamenii care au beneficia de sacrificiul tau si te-ar lua in bataie de joc? nu e neaparat sa rasp gandeste-te.(asta e dragostea adevatata)biblia spune ca iadul e facut pentru diavol si ingerii lui, deci daca nu esti cu Dumnezeu esti inpotriva Lui, automat vrand sau nevrand cei care nu-L slujesc se dau de partea diavolului si se duc in acelasi loc cu el.ironic e faptul ca astazi mai multi il slujesc pe diavol decat pe Dumnezeu, si diavolui nu a platit nici un pret ci umbla cu fel de fel de minciuni si trist e faptul ca lumea il cred, apropo, stiai ca diavolul era cel mai frumos inger a lui dumnezeu?

| aLex22andra explică:

De ce li se falfaie lor aici?
Ce înseamnă aceasta replica?

| EmaS a răspuns (pentru aLex22andra):

Daca voua nu va pasa de mantuirea sufletului vostru, noi ce putem sa va facem?