| prodan90 a întrebat:

Întrebare despre religiebig grine ce se numește credință și nu si Certitudine? A fi credincios înseamnă a crede pe cuvânt ceva ce sa întâmplat acum 2000 de ani? asta se numește credință? Dacă Iisus se arată noua tuturor atunci religia se numea Certitudine? de ce sa arătat după înviere doar oamenilor lui și nu tuturora? A iubi și a ierta oamenii înseamnă să mori pentru ei și să te sacrifici? Oamenii care au cancer sunt panicați că merg in Iad iar frică asta le face și mai mult rău, de ce le e frică? Ți-e nu îți este? e cineva care se crede fara de păcat și nu ii este frică? Dacă ești îndoctrinat cu alta credinta e doar vina ta? 70% din oamenii de pe planeta nu cred in Iisus pentru că au alte religii,atunci toți merg in Iad? Iisus a zis că doar prin el se poate ajunge in Rai, atunci ei se nasc degeaba? Unii vor spune pai sa caute calea și să își schimbe religia, da dar 5 miliarde de oameni nu pot face asta,plus că si ei ca si noi cred că religia adevărată e al lor,că dacă nu ar crede atunci nu s-ar mai ruga la Budha,Mohamed etc cine îmi poate răspunde cu Logica acestor întrebări? Încă ceva daca D-zeu prin Iisus s-a putut impune la nici jumătate din acest Pământ mic atunci cum e cu celălalt este lumi? Cred că sunt miliarde de planete iar oamenii de știință spun că e imposibil să nu existe și alte ființe in univers, atunci oare și ei știu de Iisus și D-zeu? Nu înțeleg toate aceste lucruri de aceea as vrea sa le înțeleg pentru că dacă Iadul într-adevăr există, nu as vrea sa ajung acolo.Ai o bricheta sau chibrituri? Aprinde flacăra și tine-o pe deget 5 secunde apoi tine-o o eternitate, ce zici? Multumesc

21 răspunsuri:
| Mircea08 a răspuns:

Cele mai bune raspunsuri pentru intrebarile tale le gasesti in EVANGHELIA LUI IISUS care este Vechiul Testament. Acest testament trebuie sa-l citesti singur, fara sa fii influentat de alti asa-zisi cunoscatori si mari credinciosi in religiile lor. Acestia nu stiu decat DOGMA RELIGIEI DIN CARE FAC PARTE.
E tragic daca ajunge cineva in "iad" (adica in afara imparatiei cerurilor) si asta nu pentru ca va arde la propriu, asa cum in aceasta viata ar arde corpul cuiva. Cand cineva moare, pleaca dincolo fara corpul fizic asa ca nu poate sa aiba suferinte trupesti de nici un fel. Acolo va avea suferinte sufletesti, iar acestea de multe ori sunt mai greu de suportat decat cele trupesti.
EXISTA OAMENI FARA DE PACAT si acestia se numesc CRESTINI. Nu vorbesc de cei care spun ca sunt crestini deoarece apartin unei biserici crestine, ci de CEI CARE TRAIESC CONFORM INVATATURII LUI IISUS (conform Noului Testament, pe care Iisus si apostolii l-au propovaduit). Ca sa traiesti in conformitate cu invatatura lui Iisus, este mai intai OBLIGATORIU CA SA O CUNOSTI. Sa o studiezi si SA O INTELEGI, alfel nu vei fi crestin. Vei gasi acolo versetele care spun ca celor care se boteaza si HOTARASC SA TRAIASCA conform invataturii lui Iisus li se iarta toate pacatele facute pana atunci, iar dupa aceea nu mai poate face pacate deoarece ESTE SCOS DE SUB LEGE. Pacatul este calcarea de Lege dar unde nu este Lege nu este nici calcare de lege. Vei vedea in Evanghelie ca de fapt Dumnezeu a facut pe om normal si ii cere sa se comporte normal (anormal este sa furi, sa minti, sa ucizi, sa fii intr-un fel si sa te prefaci ca esti altfel, etc.
Evanghelia este cel mai potrivit model pentru a trai - asta e parerea mea

| mentholinks a răspuns:

Stai linistit ca nimeni nu intelege lucrurile astea, in special crestinii. Raspunsul lor e ca doar Dumnezeu stie. Raspunsul meu e ca Dumnezeu va alege unii oameni pe alte criterii nu neaparat credinta, in Biblie scrie ca El se va face cunoscut tuturor oamenilor dar mai scrie si de asemenea ca majoritatea sunt sortiti sabiei.

| anonimg a răspuns:

Biblia spune asa: "Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, coborandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este nici schimbare, nici umbra de mutare." (Iacov.1:17)
Cu toate acestea, exista (inca exista) un personaj negativ impreuna cu ingerii lui care cauta sa deformeze pe cat posibil darurile lui Dumnezeu; inclusiv Scriptura -daca nu prin modificare, atunci prin interpretarea ei.
Traditia ortodoxa (populara) spune ca iadul este pentru eternitate. Dar Biblia spune ca iadul este moartea a doua; adica reprezinta consecinta, sentinta finala: adica moartea pentru totdeauna, si nu suferinta pentru totdeauna. Dumnezeu vrea sa ne salveze de la aceasta moarte a doua; El pentru asta a murit, si nu pentru prima moarte de care cimitirele sunt pline. Cei din cimitire vor invia: unii pentru viata vesnica, altii pentru moarte vesnica -depinde de alegerea fiecaruia. Dar daca vrem sa fim salvati, atunci vom fi. Daca nu vrem, atunci nu vom fi salvati. Dar noi avem nevoie de salvare, deoarece raul de care vorbesti mai sus nu va fi ingaduit vesnic de Dumnezeu, si de aceea El a hotarat sa puna capat suferintei de orice natura.
Deci totul tine de alegerea fiecarui om in parte.
Asadar, diavolul vine cu o interpretare a lui fata de Scripturi, iar Dumnezeu ne ofera Biblia asa cum a lasat-o. Totul tine de alegerea noastra. Si cine zice ca diavolul si ingerii lui nu exista, si aceasta este o inselatorie. Diavolul, ca si un pescar, foloseste momeala sa pentru fiecare individ in parte, si nu vine cu aceeasi inselatorie la toti.
Tu dar, ce crezi, si ce alegi? Te vei lasa si tu inselat de amagirile din jurul nostru, sau vei cauta sa cauti adevarul cu sinceritate si nu vei judeca lucrurile decat dupa ce vei fi convins de adevar? (Sa stii ca sunt multi oameni care se lasa convinsi de minciuna).

Noi trebuie sa cautam sa cunoastem pe Dumnezeu. Aceasta este o datorie, o educatie pe care parintii trebuie sa le-o ofere copiilor lor inca de mici. De aceea cei mai multi parinti vor pierde viata vesnica pentru ca nu si-au crescut copii in cunoasterea lucrurilor spirituale, pentru salvarea lor. Neglijenta si indiferenta fata de mantuirea care ne-a oferit-o cerul cu un pret atat de mare, sunt pacate tot atat de mari ca si crima si alte lucruri odioase.
Indiferent de religie, de credinte si alte crezuri, tot omul nascut pe pamant trebuie educat in lucrurile privitoare la cunoasterea de Dumnezeu. Plansul si scrasnirea dintilor de care vorbeste Biblia, nu reprezinta altceva decat lucrurile pe care le puteam face pentru salvarea noastra si a semenilor nostri si nu le-am facut. Noi nu vom fi judecati pentru ceea ce am facut cat pentru refuzul de a apela la Dumnezeu, la jertfa de pe cruce pentru a fi salvati.
Dumnezeu nu doreste sa-L cautam de frica. Frica este de la diavolul si de aceea orice gand si sentiment de frica sau teama este de la cel rau. Dar orice gand, orice atractie spre Dumnezeu este de la Dumnezeu; Dumnezeu in felul aceta ne atrage catre Sine, si niciodata prin frica sau teama. Niciodata.
De aceea noi nu trebuie sa dam inapoi atunci cand simtim o cat de mica chemare, cat de mica atractie spre Dumnezeu. Aceasta este lucrarea Duhului Sau Sfant la inimile noastre; refuzul Lui reprezinta hula impotriva Duhului Sfant. Oamenii nu stiu lucrul acesta, si de aceea sunt eu aici pentru a le face cunoscut aceste lucruri, pentru ca si eu am fost invatat de Dumnezeu.
Cercetarea Scripturilor este vitala pentru mantuirea noastra, pentru cunoasterea adevarului. Sa ne apropiem de Dumnezeu, sa cautam sa-L cunoastem si El ni Se va descoperi. Oricine Il va cunoaste va fi coplesit de dragostea Lui; si dragostea Lui pentru noi ne va face sa-L ascultam; dar niciodata frica.

| AC4S4 a răspuns:

Citeste Biblia. Unde scrie ca o religie mantuieste?
Biblia nu spune nimic despre viata inteligenta pe alte planete.
https://www.gotquestions.org/aliens-UFOs.html

Pacatul este in fiecare om, chiar de la nastere. Singurul mod pentru a fi din nou considerati fara pacat de Dumnezeu, este sa fim spalati de jertfa lui Hristos. Nu printr-o religie, nu prin fapte, nu prin ritualuri sau obiceiuri.

| prodan90 explică (pentru Mircea08):

Data citesc eu fara a fi influențat de alții? Psihologii spun că dacă 2 oameni citesc o carte atunci când pe povesti, poveștile lor difera, felul cum își imaginează personajele etc diferă din aia am refuzat să citesc Biblia pentru că nu am har pentru a o interpreta corect sau nu știu dacă o voi interpreta corect.

| prodan90 explică (pentru anonimg):

Vrei sa spui că dracii nu ne vor chinui? plata este moartea și atât? adică pur și simplu nu exiști? pai mai bine asa decat sa fi chinuit iar întrebarea mea este și de ce biserica ortodoxă a schimbat moartea veșnică cu chinurile veșnice? Care e adevărul, există f multe lucruri neclare, unii zic asa alții altcumva si apropo cine a scris Biblia?

| Mclaren12 a răspuns:

Asta intrebare despre crestinism, nu despre religie. Este eronat sa generalizezi in halul asta. Si da, asta inseamna crestinismul, credinta oarba intr-o carte bazata pe povesti fictive, inventate folosind o gramada de referinte de originine pagana.

| anonimg a răspuns (pentru prodan90):

Noi nici nu trebuie să vorbim din perspectiva celor care nu vor fi mântuiți. Adică nu trebuie să spui "dracii nu ne vor chinui"; ci mai degrabă dracii nu vor chinui pe cei care au ales să nu fie mântuiți, salvați".
Și da, așa este: Satana și îngerii lui nu-i vor chinui atunci pe cei care nu vor fi mântuiți. Pentru că este scris: "...focul cel vecinic, care a fost pregătit diavolului și îngerilor lui!" Matei 25:41
Deci iadul, adică moartea a doua, a fost pregătit numai pentru Satana și îngerii lui. Întrebarea cea mare este: ce caută și oameni acolo? Adică de ce există și oameni care vor avea parte de moartea a doua, de trecerea în neființă pentru totdeauna? Răspunsul este: pentru că ei au ales. Dacă există un loc și un timp în care diavolul și îngerii lui îi chinuie pe oameni, atunci locul și timpul acela este chiar aici pe pământ, în timpul vieții noastre. El nu vrea ca doar el și îngerii lui să aibă parte de unul singur de consecințele răzvrătirii lui. Așa cum în ceruri s-a răzvrătit și a atras de partea sa o treime din îngerii sfinți, tot așa vrea să facă si aici pe pământ: să atragă de partea sa câți mai mulți oameni căutând să-i facă pe aceștia să se răzvrătească împotriva lui Dumnezeu. Dacă nu poate să-i amăgească prin ispite pe oameni, atunci el folosește amenințările, frica, teama. El face pe oameni să păcătuiască și când omul ajunge in starea aceasta, el îl convinge pe om că Dumnezeu nu-l mai poate salva, că a mers prea departe în păcatul lui ca să mai poată fi salvat. Diavolul merge pana acolo că dacă omul caută ajutor căutând în Scriptură iertarea și pacea, va ajunge să dea de versetele care vorbesc despre hula împotriva Duhului Sfânt, despre imposibilitatea de a se mai întoarce la Dumnezeu; procedează la fel cum a făcut în pustie cu Domnul Hristos, răstălmăcind Scripturile.
Deci dacă Domnul Hristos a avut nevoie să cunoască bine Scripturile ca armă împotriva ispitirilor și amenințărilor celui rău, cu cât avem noi nevoie să le cunoaștem.
Oamenii se bazează pe ei înșiși în general sau pe semeni. Dar puterea omenească este extrem de limitată. Noi trebuie să ne încredem în ce spun Scripturile, adică în ce spune Dumnezeu. Niciodată nu trebuie să ne luăm după sentimente, emoții și nici logica omenească. Cu armele omenești nu putem să luptăm împotriva îngerilor lor, împotriva amăgirilor lor. Ca să ajungem să ne înarmăm cu Biblia, cu ceea ce stă scris, trebuie ca mai întâi să ajungem să cunoaștem pe Dumnezeu. Mai înainte ca cineva să lupte împotriva dușmanului, trebuie să fie luat la oaste, înrolat în armata. Atunci ucenicul va fi învățat cum să folosească arma din dotare.
Noi trebuie să luptăm împotriva îngerilor răi, și nu împotriva oamenilor.

Te întrebi de ce biserica ortodoxă a schimbat învățăturile biblice? Răspuns: biserica ortodoxă se trage din biserica catolică. Ambele biserici nu sunt de la Dumnezeu, chiar dacă în ele mai există și unele învățături bune. La fel stau lucrurile și cu toate celelalte confesiuni creștine. Doar una este a lui Dumnezeu. Că Pastorul cel bun mai are și alte oi în alte staule, asta este altceva. Dar El are un singur staul și vrea să aducă și alte oi în staulul acesta. La fel spune și biserica catolică prin ecumenism, adică prin încercarea de a uni tot pământul la catolicism. Dacă nu poate cu binele, va trece la forță, la amenințări după cum este scris: " I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească, și să facă să fie omorîți toți cei ce nu se vor închina icoanei fiarei." Apocalipsa 13:15

Biblia spune despre sine astfel: "Oamenii au vorbit de la Dumnezeu mânați de Duhul Sfânt." Deci este de la Dumnezeu.

| Steregoi a răspuns:

Oamenii au o genealogie comuna pana la Adam si Eva. Dumnezeu binecuvinteaza pana la a mia generatie a celor ce il cunosc si il respecta. Majoritatea oamenilor sunt urmasii unor rebeli fata de Dumnezeu si risca foarte mult sa moara vesnic. Daca nu ar fi fost rebeli atunci ar fi stiut despre Dumnezeul adevarat si ar fi avut de unde sa stie adica de la parintii lor nerebeli si Hristos s-ar fi aratat intregii lumi. Credinta e o certitudine. Ii spune credinta pentru ca e o certitudine legata de existenta a ceva si cineva nevazut. Nu exista chin vesnic ci doar moartea a doua sau moartea vesnica. Acum intreaga lume are ocazia sa cunoasca adevarul si pe Dumnezeul adevarat din Biblie abandonand miturile rebele povestite de stramosii rebeli si teoriile rebele precum teoria evolutionista si Big Bang prin care se incearca sa se minta ca totul a aparut din nimic fara sa fi fost necesara existenta vreunui Dumnezeu creator. Biblia este tradusa in multe limbi si orice om sincer sa gaseasca pe Dumnezeul adevarat si adevarul o poate face in orice colt al lumii s-ar afla. Aceasta ocazie atrage dupa sine si o condamnare a intregii lumi rebele care va fi distrusa in curand la Armaghedon de catre Hristos cel inviat cu ingerii lui. Biblia e cea mai tradusa si mai raspandita carte. E lucrarea Dumnezeului adevarat si viu care a creat cerurile si Pamantul. Rebeliunea fata de Dumnezeu are mari sanse sa se transmita la urmasii rebelilor ceea ce s-a si intamplat si se intampla. Asta pentru ca ai putea intreba ce vina are un copil al unui parinte rebel. Nu are nici o vina insa pe masura ce devine adult ajunge sa urmeze rebeliunea parintilor adica educatia rebela a parintilor rebeli sau a societatii rebele.

| Mircea08 a răspuns (pentru prodan90):

Evanghelia (noul testament) nu trebuie interpretat. Acolo informatiile sunt scrise EXPLICIT. Iti recomand pentru inceput o biblie scrisa de Cornilescu deoarece lb. romana folosita este mai moderna. Apostolii erau oameni fara carte si au inteles Evanghelia, si asta pentru ca Evanghelia nu a fost scrisa pentru o anume elita ci pentru toata lumea! Preotii insa, spun ca numai ei pot stii exact ceea ce a vrut sa spuna Dumnezeu, si asta pentru ca oamenii sa mearga la ei pentru ca in meseria lor nu e rau sa ai multi clienti. Un singur lucru iti mai spun - o sa constati ca preotii mint, si ca de fapt in Evanghelie se spune cu totul altceva. Vei constata ca nici o religie nu este pe drumul cel drept, si asta datorita celor care castiga bani din asta. Aceia AU INTERPRETAT Evanghelia, si au facut asta deoarece altfel nu ar fi castigat nici un ban. In Evanghelie scrie ca membrii bisericii au averea in comun, deci nu poate sa fie unul mai bogat decat altul. Toti crestinii SUNT FRATI SI SURORI intre ei si au ca Tata pe Dumnezeu iar mare preot pe Iisus. Psihologii nu spun numai adevaruri. Ei au studiat oamenii in general, si pe cei buni, si pe cei rai, au tras niste concluzii si le aplica la toti la fel, ceea ce nu se potriveste. Una este sa citesti o carte si alta este sa o studiezi pana o intelegi. Asa cum Rugaciunea Tatal nostru o stiu toti la fel asa trebuie sa stie totul

Dracii vor fi si ei tot in iad, dar pentru a ispasi pedeapsa nu pentru a chinui pe altii. Eu am spus ca nimeni nu poate sa chinuiasca corpul fizic deoarece nu il ai. Chiar daca vor primi unii un corp fizic (asa cum primesc cei din rai) acel corp va fi indistructibil deoarece il vei avea vesnic, dar despre asta nu scrie nimic in Evanghelie. Toate suferintele vor fi sufletesti, si vor fi mari.
Biblia a scris-o apostolii la indemnul lui Iisus. Iisus a propovaduit Evanghelia (nu Biblia), si asa a spus si apostolilor sa faca. Vechiul Testament a fost scris de mai multi printre care cel mai credibil este Moise

| prodan90 explică (pentru Steregoi):

Uita-te pe YouTube multe confesiuni ale unor oameni care au suferit moarte clinică și au zis că au fost în Iad și că există, tu zici altceva, pe cineva cred?

| prodan90 explică (pentru Mircea08):

Nu am înțeles de ce nu te poți cai in Iad? Uita-te pe YouTube sunt o grămadă de oameni din toată lumea care au suferit moarte clinică și au fost în Iad unde au văzut chinuri de neimaginat atunci? Cine minte? De ce aceste incertitudini?

Nu comentez ce spun ca au vazut altii. Ei puteau vedea multe, dar nu iadul! Iadul nu este populat, in iad nu este nimeni la ora asta. Cei care au murit si au fost crestini sunt in viata in imparatia cerurilor, iar cei care nu au fost crestini sunt ADORMITI in locuinta mortilor si se vor trezi numai la judecata de apoi. ASA SCRIE IN EVANGHELIE, iar eu cred ce spune Dumnezeu nu ce spun altii.
Incertitudini exista deoarece nimeni NU STIE SIGUR ca exista Dumnezeu. Credinciosii CRED nu au certitudini si nici nu cauta certitudini deoarece mantuirea vine PRIN CREDINTA, iar unde este certitudine nu mai este credinta

| Steregoi a răspuns (pentru prodan90):

N-au fost in niciun iad. Au visat. Creierul produce distorsionari in timpul viselor ale realitatii traite si gandite pe masura traumelor suferite.

| danut a răspuns (pentru AC4S4):

"Biblia nu spune nimic despre viata inteligenta pe alte planete."
Ba spune si inca de doua ori o spune. Cititi Biblia.

| AC4S4 a răspuns (pentru danut):

Am citit-o. Da-mi referinta daca scrie.

| danut a răspuns (pentru AC4S4):

King James version
Job 1:6 Now there was a day when THE SONS of God came to present themselves before the LORD, and Satan came also among them.
Traducere cu google:
1: 6 Era o zi în care FII lui Dumnezeu au venit să se înfățișeze înaintea Domnului, și Satan a venit și el printre ei.
Unii care nu cunosc despre ce este vorba ar acredita ideea ca FII ar fi ingerii, nicidecum, ingerii sunt SLUJITORI, nu fii. Tronul lui Dumnezeu ESTE in cer asa ca nici despre oameni nu este vorba aswa ca SINGURA versiune sunt locuitorii altor planete.
Daca citesti NOUL Testament vei descoperii ca Satana s-a pretins STAPAN al pamantului in fata lui Hristos, Este evident ca la acea intrunire DIN CER au venit conducatorii diverselor lumi din Univers unde hop si Satana.

| sabin89 a răspuns (pentru Mircea08):

"Evanghelia (noul testament) nu trebuie interpretat. Acolo informatiile sunt scrise EXPLICIT"
Exagerezi. Ai uitat câte pilde sunt acolo (Cele zece fecioare etc). Când ucenicii întreabă care va fi semnul venirii lui, Isus mai mult îi bagă în ceaţă, nu le spune nimic clar. Războaie, cutremure au fost mereu. Sau "sunt unii din cei ce stau aici care nu vor vedea moartea până...". Sunt toate astea explicite? Sau, când este întrebat a cui nevastă va fi la înviere o femeie care a avut sapte bărbaţi, Isus începe prin a le spune că se rătăcesc pentru că nu cunosc Scripturile (adică Vechiul Testament). Păi de unde ar fi putut rezulta din V.T. soarte pe care o va avea la înviere o femeie care a avut mai mulţi bărbaţi? Să mai zic? Si apoi, ce se poate spune despre Apocalipsa? E si ea tot explicită? Înţeleg că vrei să promovezi credinţa în Noul Testament, dar fă asta fără să recurgi la exagerări.

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns (pentru Mircea08):

Cele mai bune raspunsuri, Mircea, le gasesti la sectia de terapie. Apeleaza cu incredere la personalul medical calificat!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru prodan90):

Au fost în moarte clinică, nu au murit definitiv. Nu e totuna.