| mip a întrebat:

Intrebare doar pentru crestini. La ce sfinti va rugati, cand? Pentru ce va rugati? Iertarea pacatelor, aparare, mijlocire, sau ce motive aveti? Va rugati cu cuvintele voastre sau din carti? Carui sfant va rugati in mod special? Raspunsurile necrestinilor nu ma intereseaza.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La Dumnezeu ma rog si uneori la fecioara Maria si Arhanghelul Mihail.Dar la cei din urma nu ma rog ca lui Dumnezeu, le cer sa se roage lui Dumnezeu pentru mine.Ma rog pentru sanatatea familiei mele si a mea si folosesc cuvintele mele.Ce rost are sa spun cuvinte pe care nu le simt,cuvinte din nu stiu ce carte? Cel mai important la rugaciune,aunci cand vrei ca Dumnezeu sa te ajute e sa ii spui lui Dumnezeu problema ta,ii ceri ajutorul, iar mai apoi sa ii ceri sa se faca voia Lui, nu a ta, pentru ca el stie mai bine, tu poate ii ceri ceva rau si nu stii.

33 răspunsuri:
| CommonSense a răspuns:

"Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor."
A te ruga la altcineva decat Dumnezeu reprezinta incalcarea celei de-a doua porunci.

| pet555 a răspuns:

" Intrebare doar pentru crestini. La ce sfinti va rugati, cand? Pentru ce va rugati? Iertarea pacatelor, aparare, mijlocire, sau ce motive aveti? Va rugati cu cuvintele voastre sau din carti? Carui sfant va rugati in mod special? Raspunsurile necrestinilor nu ma intereseaza." Dunt crestina, dar intrebarea ta e pentru politeisti, aduca inchinatori la mai multi "zei". Eu ma inchin Dumnezeului atotputernic, Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Doamne fereste sa incalc Porunca Lui sa ma inchin altcuiva. Sfintii nu iarta pacatele in sensul in care te referi tu, doar Dumnezeu poate, la fel si cu apararea. Sfintii se odihnesc in cer acum, nu stau la cheremul nostru. E o erezie si blasfemie ca trebuie sa ne inchinam sfintilor. Oricum, nu trebuie sa ne rugam cu aceleasi vorbe, repetate. Biblia spune clar. Eu ma rog doar Sfantului Dumnezeu singurul care esre atotputernic, daca ai o relatie personala cu El, vei fi mantuit. Doar cei care nu au aceasta relatie alearga pe la sfinti care nu ii ajuta. S-ar ruga la oricine. Si la ingeri, si la sfinti. E o insulta la adresa lui Dumnezeu! Exista multe versete in Scriptura care interzic clar aceasta inchinare la idoli, si nici macar unul "pro" inchinarii la sfinti.

| anonimg a răspuns:

Care sfant este in viata si sa ma pot ruga lui? Si chiar daca ar fi in viata, noi nu avem voie sa ne rugam decat lui Dumnezeu.
Dumnezeu doreste o relatie personala cu El, o cunoastere a Lui. Asa zisa "mijlocire a sfintilor" nu numai ca nu are fundament biblic, dar totodata ne tine si pe noi departe de Dumnezeu si nu vom ajunge niciodata sa Il cunoastem. Sunt "sfintii" acestia mai apropiati de Dumnezeu(oricum ei sunt morti, dar vorbesc in felul ortodocsilor)? Daca ei sunt mai apropiati, atunci de ce nu as putea sa fiu si eu? Oricum ar fi, notiunea de pacat se gaseste numai la Dumnezeu. Numai El are putere sa ierte pacatele. Nu este logic sa spun cuiva sa se roage pentru mine lui Dumnezeu ca sa ma ierte de pacate. Nu. Marturisirea trebuie sa fie personala inaintea lui Dumnezeu, dar avand si hotararea ca nu voi mai gresi data viitoare; altfel nu voi fi iertat.
O carticica foarte frumoasa de aici http://www.adventist.ro/index/materiale-de-studiu/e-books.html este "Calea către Hristos".

| pet555 a răspuns (pentru anonimg):

Asa este e ilogic sa spui ca te rogi cuiva ca sa te ierte Dumnezeu de pacate. Fiindca de asta a venit Domnul Isus, perdeaua din Templu care despartea Sfanta Sfintelor, prezenta lui Dumnezeu de oameni s-a rupt de sus pana jos. Isus ne-a deschis cale libera catre Tatal. Sa se roage fiecare pentru pacatele lui. Noi trebuie sa ne marturisim pacatele, ca asta nu e ceva ca de exemplu o boala, in care mai multi din sfintii in viata pe pamant se roaga. Spune Biblia ca "daca ne marturisim pacatele, El esre credincuos si drept sa ne ierte si sa ne curateasca de orice nelegiuire. Prin "sfinti" se intelege cei ce Il urmeaza pe Dumnezeu. Cei care au plecat nu au legatura cu lumea. Apostolul Pavel a spus:"Mi-am sfarsit alergarea". Acum ei se odihnesc.

| pet555 a răspuns:

De cand are Dumnezeu nevoie de ajutorul sfintilor? Oare nu poate sa faca fata singur la toate problemele omenirii? Tot asa ne putem ruga la sfintii de pe pamant, sa mijloceasca pentru noi. Dar si ei sunt oameni. La fel si sfintii din cer. De ce sa nu ne rugsm la Cineva care e atotputernic si sfant? A, si mai ziceti ca noi suntem ereticii.

| milan9 a răspuns:

Mai corect este sa spunem ca ne rugam IMPREUNA cu sfintii! happy
Când ne adresăm sfinţilor nu facem altceva decât să-i luăm rugători alături de noi către Dumnezeu, DUPĂ CUVÂNTUL SCRIPTURII:

 Iacov cap.5, 16: "şi VĂ RUGAŢI UNUL PENTRU ALTUL, ca să vă vindecaţi, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului." (Trebuie menţionat că drepţii din cer nu sunt oameni morţi! Ei "trăiesc" în imediata apropierea a lui Dumnezeu şi se pot ruga Lui, asemeni îndemnului apostolului Iacov!)
 - „În numele lui Hristos, aşadar, ne înfăţişăm ca MIJLOCITORI, ca şi cum Însuşi Dumnezeu v-ar îndemna prin noi. Vă rugăm, în numele lui Hristos, împăcaţi-vă cu Dumnezeu!" (II Corinteni, 5, 20)

- „Şi a venit un alt înger şi a stat la altar, având cădelniţă de aur, şi i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu RUGĂCIUNILE TUTUROR SFINŢILOR, pe altarul de aur dinaintea tronului. Şi fumul tămâiei s-a suit, din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinţilor." (Apocalipsa 8, 3-4)

- "Şi când a luat cartea, cele patru fiinţe şi cei douăzeci şi patru de bătrâni au căzut înaintea Mielului, având fiecare alăută şi cupe de aur pline cu tămâie care sunt RUGĂCIUNILE SFINŢILOR." Apocalipsa 5, 8...

- "Vă îmbrăţişează Epafras, care este dintre voi, rob al lui Iisus Hristos, pururea LUPTÂND PENTRU VOI ÎN RUGĂCIUNILE SALE, ca să staţi desăvârşiţi şi plini de tot ce este voinţa lui Dumnezeu." (Coloseni, IV, 12).

- „De aceea şi noi, din ziua în care am auzit aceasta, NU ÎNCETĂM SĂ NE RUGĂM PENTRU VOI şi să cerem să vă umpleţi de cunoaşterea voii Lui, întru toată înţelepciunea şi priceperea duhovnicească" (Coloseni, I, 9)

De 2000 de ani, creştinii i-au văzut pe sfinţi, pe oamenii drepţi, ca fiind persoane ale căror rugăciuni sunt ascultate de Dumnezeu.

| milan9 a răspuns:

Prin cinstirea sfinţilor, noi îi luăm pe sfinţi ca rugători alături de noi către Dumnezeu, îi sensibilizăm, pentru ca alături de ei rugăciunea noastră să fie mai puternică, mai vie, şi încrederea noastră la fel... (căci "mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului").

- „Şi a venit un alt înger şi a stat la altar, având cădelniţă de aur, şi i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu RUGĂCIUNILE TUTUROR SFINŢILOR, pe altarul de aur dinaintea tronului. Şi fumul tămâiei s-a suit, din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinţilor." (Apocalipsa, VIII, 3-4).

| costis a răspuns:

Maica Domnului, Sf Parascheva, Sf Nicolae si multi altora, ca unor mijlocitori. Mijlocitori acum intr-o alta existenta, dar care provin dintre oameni si ne stiu slabiciunile si durerile.

| milan9 a răspuns:

Este un lucru esenţial faptul că in Biserica sfinţilor li se acordă doar "CINSTIRE" şi nu "inchinare" (nu divinizare, acordata numai lui Dumnezeu)!

| pet555 a răspuns (pentru costis):

A, sfintii provin dintre oameni si ne stiu slabiciunile si durerile. Deci Domnul Isus care a fost e pamant nu le stie? Daca nu esti vinovat si esti in relatii bune cu un judecator nu ai nevoie de "avocati".

| pet555 a răspuns (pentru milan9):

Stii bine ca toti cei care asculta de Domnul sunt sfinti. De aici "rugaciunile sfintilor". Crezi ca odihna in cer inseamna sa te incarci cu problemele omenirii? Mijloceau sfintii cand erau pe pamant. La fel, pot si acum sa mijloceasca unul pentru altul sfintii.

| milan9 a răspuns (pentru pet555):

Ia sa vedem, o ghicitoare pentru neo- "protestantii" impotriva "randuielii" lui Dumnezeu...
In cer, sfintii se roaga sau nu?

si, daca se roaga (pentru ca nu pot doar sa huzureasca in timp ce omenirea este in "metastaza", nici eu, un pacatos, nu as putea face asta), ce fel de "rugaciuni" spun? Ca oamenii sa fie pedepsiti, sau ajutati?

În Noul Testament, în cartea numită Apocalipsa, se face auzit glasul victimelor la adresa vinovaţilor:
"Şi strigau cu glas mare şi ziceau: Până când, Stăpâne sfinte şi adevărate, nu vei judeca şi nu vei răzbuna sângele nostru, faţă de cei ce locuiesc pe pământ?" (Apoc. 6, 10).

| StefyKantaretzul16 a răspuns:

1:Sf.Dimitrie pentru paza de cutremur.
Sf. Mina si Sf.Nicolae pentru paza de hoti.
Sf.Pantelimon,Sf.Cosma si Damian din Asia, Sf.Cosma si Damian din Roma pentru sanatate.
Sf.Gheorghe pentru putere.
Sf.Ilie pentru vreme buna(ploaie potrivita, temperatura potrivita, etc, etc.)
Si sunt multi alti sfinti, cu multe alte prioritati.
2.Pentru orice este bun.
3.Si cu cuvintele noastre, si din carti, dar sa te rogi si din carti, si apoi sa spui ceva cu cuvintele tale.
4.De preferat, roaga-te sfantului protector al familiei tale, pe care parintii tai l-au ales la Cununie.

| pet555 a răspuns (pentru milan9):

Are Dumnezeu grija, face fata sa rezolve probleme singur, sa aiba grija de cum decurge istoria. Dar luam patru cazuri:
1. Va rugati la sfinti si asa trebuie. Bravo voua, dar nu prea cred ca asa e. Baza biblica lipseste, Evanghelia nu prezinta inchinarea la sfinti esentiala pentru mantuire, in schimb in Biblie, sunt versete ce interzic inchinarea la sfinti(pe care nu stiu de la ce religii ati luat-o sau de unde, Invatatura crestina nu vorbeste de asa ceva).
2. Nu va rugati si trebuie (vezi 1), dar ar fi rau sa nu va rugati daca trebuie. Oricum ce pierdeti ca nu va rugati? Nu e obligatoriu, vezi 1, nici daca ar trebui, fiindca mai bine te rogi lui Dumnezeu care ii asculta pe sfintii de pe pamant care I se roaga direct. Daca e Tatal tau, ai o relatie personala cu El, Ii spui direct. Doar El e atotputernic. Asa ca veti fi mantuiti, fiindca El va iarta, va asculta, si cinstiti si sfintii, urmandu-le exemplul.
3. Va rugati si nu trebuie. Aduceti cea mai mare insulta Singurului Dumnezeu adevarat.
3. Nu va rugati si nu trebuie. Ce pierdeti? nimic, castigati mantuirea daca in rest ascultati de Domnul.

| pet555 a răspuns (pentru StefyKantaretzul16):

" 1:Sf. Dimitrie pentru paza de cutremur.
Sf. Mina si Sf.Nicolae pentru paza de hoti.
Sf.Pantelimon,Sf.Cosma si Damian din Asia, Sf.Cosma si Damian din Roma pentru sanatate.
Sf.Gheorghe pentru putere.
Sf.Ilie pentru vreme buna(ploaie potrivita, temperatura potrivita, etc, etc.)
Si sunt multi alti sfinti, cu multe alte prioritati.
2.Pentru orice este bun.
3.Si cu cuvintele noastre, si din carti, dar sa te rogi si din carti, si apoi sa spui ceva cu cuvintele tale.
4.De preferat, roaga-te sfantului protector al familiei tale, pe care parintii tai l-au ales la cununie."
Ce faceti? Le "stricati odihna sfintilor in cer"(ghilimele, fiindca nu puteti), dandu-le de lucru dupa chef? Imediat le impartiti atributii. Asta imi aminteste de ceva. A, da! Rugaciunea unui politeist, de exemplu: Lui Zeus pentru bunastare generala, lui Poseidon sa fie linistita marea ca plec in croaziera, lui Hades ca o murit vecinu si sa se poarte bine cu el, lui Hermes sa ma apere de hoti.

| pet555 a răspuns (pentru StefyKantaretzul16):

Adica raspunsul tau e printre putinele care e la subiect, dar nu crezi ca Dumnezeu te poate apara de toate fara nevoie de ajutor? Si oricum, poate ingadui incercari, si daca ai protectie de frig si hoti.

| Elfisius a răspuns:

Arhanghelul Rafael este ingerul vindecarii. Fiecare sfant, inger, are misiunea lui.Asa cum Dumnezeu lucreaza prin oameni, are si alti mesageri.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Am mai spus, dar inutil pentru unii...
Este un lucru esenţial faptul că in Biserica sfinţilor li se acordă doar "CINSTIRE" şi nu "inchinare" (nu divinizare, acordata numai lui Dumnezeu)!

Deşi cinstirea sfinţilor sau a obiectelor de cult mai este numită uneori "închinare", aceasta nu e decât o confuzie cauzată de polisemia termenului, confuzie explicată prin faptul că acest termen provine din latinescul lat."inclinare" – înclinare.

Ori ştim foarte bine că NE ÎNCLINĂM în sute de moduri diferite, spre a arăta în general politeţea sau respectul, dar nu în toate aceste sute de cazuri divinizăm pe cei din faţa noastră. Astfel, nu ne divinizăm nici părinţii, nici bunicii, nici profesorii, etc…
Nu există nici o "speranţă" pentru cârcotaşi happy de a-L confunda pe Dumnezeu cu creaţia Sa minunată…

Sfintii sunt cinstiti pentru ca se pot ruga lui Dumnezeu...

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

In cer, sfintii se roaga sau nu?
Si, daca se roaga (pentru ca nu pot doar sa huzureasca in timp ce omenirea este in "metastaza", nici eu, un pacatos, nu as putea face asta), ce fel de "rugaciuni" spun? Ca oamenii sa fie pedepsiti, sau ajutati?

În Noul Testament, în cartea numită Apocalipsa, se face auzit glasul victimelor la adresa vinovaţilor:
"Şi strigau cu glas mare şi ziceau: Până când, Stăpâne sfinte şi adevărate, nu vei judeca şi nu vei răzbuna sângele nostru, faţă de cei ce locuiesc pe pământ?" (Apoc. 6, 10).

Daca se cere dreptate pentru vinovatie, CUM SA NU SE CEARA OARE IERTARE SI MILA PENTRU OMENIREA DECAZUTA? thinking sad

| pet555 a răspuns (pentru milan9):

Nu mijlocesc pentru noi. Cu tine e inutil, fiindca tu imi spui ca doar ii cinstiti, cinstirea banuiesc insemnand sa va rugati lor.

| pet555 a răspuns (pentru milan9):

Deci totul depinde de rugaciunea sfintilor pentru iertarea omenirii decazute? Nu de asta a venit Mantuitorul? Ca ne mai rugam si noi, e altceva.

| milan9 a răspuns (pentru pet555):

Nu. Nu "depinde totul de rugaciunea sfintilor pentru iertarea omenirii decazute", dar, ei pot mijloci pentru noi.
"Cinstirea" nu insemnand sa ne "inchinam" lor (nu ii divinizam), ci inseamna sa ne rugam IMPREUNA cu ei...
Le cerem sa se roage impreuna cu noi (ii "rugam" SA FACA ASTA happy ).

| Delmoniko a răspuns:

Voi va certati la cine sa va inchinati? In preistorie oamenii se inchinau la sfantul falus in Mohenjo Daro. Altii se inchinau zeitei pamantului, zeitei-mama, femeii cu forme generoase. Am vazut animisti cinstind pietrele. Panteistii cred in spiritele animalelor. Aveti de unde alege. Dar a cauta omuleti invizibili si sfinti, care de fapt au fost niste simpli oameni, e putin ciudat si denota afectiuni psihice. Cautati tratament urgent!

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Referitor la "iertare", in taina Spovedaniei marturisirea este personala, este inaintea lui Dumnezeu, iar iertarea vine prin lucrarea harului incredintat preotiei crestine:
Ioan 20, 22 :"Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt; "
Ioan 20, 23 :"Cărora veţi IERTA PĂCATELE, le vor fi IERTATE şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute (lucrare încredinţată Bisericii).

| LTAA a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu ma rog la sfantul Dacia Logan.

| LTAA a răspuns (pentru CommonSense):

...si dracii o sa faca ciolan afumat din tine intr-un cazan cu smoala, da, da...

| CommonSense a răspuns (pentru LTAA):

Ciolan? File de peste iese din mine, dom'le!

| AndreiM77 a răspuns (pentru CommonSense):

Bravolaughing

| AndreiM77 a răspuns:

Ce sfinti ma, ce sfinti?
Biblia spune sa ne inchinam doar lui Dumnezeu nu sfintilor, numai lui sa-i aducem un serviciu sacru.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

În Noul Testament, în cartea numită Apocalipsa, se face auzit glasul victimelor la adresa vinovaţilor:

"Şi strigau cu glas mare şi ziceau: Până când, Stăpâne sfinte şi adevărate, nu vei judeca şi nu vei răzbuna sângele nostru, faţă de cei ce locuiesc pe pământ?" (Apoc. 6, 10).

Daca se cere dreptate pentru vinovatie, CUM SA NU SE CEARA oare atunci deci, IERTAREA SI MILA PENTRU OMENIREA DECAZUTA? thinking sad