anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Întrebare în special pentru atei, dar pot să răspundă și creștinii sau cei de alte credințe:

Cum stabiliți dacă un lucru este sau nu moral?
Într-o lume a relativității, cum înțelegeți voi ce este bine și ce este rău?

53 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Moralitatea are la baza Legea lui Dumnezeu. Cele zece porunci.

| doctorandus a răspuns:

Am studiat etica la facultatea de filosofie. Profesorul ne-a predat un curs de etica aplicata (adica filosofie analitica). Nu a spus ca Biblia e buna, nu a spus ca Biblia e rea, a predat intregul curs fara sa mentioneze Biblia.

Vezi, istoric moralitatea nu a fost inventata de iudeo-crestinatate. China si Japonia au etica, dar etica lor nu are aproape nimic de a face cu Biblia.

| sabin89 a răspuns:

Socrate şi mai apoi Leibnitz au prezentat o dilemă: Un lucru este bun pentru că Dumnezeu spune că e bun sau Dumnezeu spune că e bun pentru că acel lucru este bun?

| doctorandus a răspuns (pentru sabin89):

Dap, dilema explicata ca lumea de Bertrand Russel in De ce nu sunt crestin.

| RAY a răspuns:

Prin ratiunea si empatia mostenite genetic, cele mai violente tari sunt cele nereligioase,cele mai culte,bogata sunt cele atee, China,Suedia,Norvergia,Danemarca,Germania,UK Franta,Japonia,vorbim de fapte, romani sunt morali? au tradat pe toti in istoria lor, fura, violeaza, fac crime, toata europa ne cunoaste

| RAY a răspuns:

Moralitatea are la baza Legea lui Dumnezeu. Cele zece porunci.

copiate din cartea mortilor
BIBLIA:
1) Sa nu ai alti Dumnezei afara de mine.
CARTEA EGIPTEANA A MORTILOR:
1) Nu tulbur echilibrul divin.

BIBLIA:
2) Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos decat pamantul.
2) Nu opresc un zeu atunci cand acesta mi se arata.

BIBLIA:
3) Sa nu iei in desert Numele Domnului Dumnezeului tau; caci Domnul nu-L va lasa nepedepsit pe cel ce va lua in desert Numele Lui.
3) Nu jignesc zeul care se afla la carma.

BIBLIA:
4) Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci nicio lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care se afla in casa ta.
(Egiptenii nu aveau Sabat)

BIBLIA:
5) Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta pentru ca sa ti se lungeasca zilele in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau.
5) Nu-i fac rau aproapelui meu.

BIBLIA:
6) Sa nu ucizi.
6) Nu ucid.

BIBLIA:
7) Sa nu preacurvesti.
7) Nu preacurvesc.

BIBLIA:
8 ) Sa nu furi.
8 ) Nu fur.

BIBLIA:
9) Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau.
9) Nu spun minciuni in locul adevarului.

BIBLIA:
10) Sa nu poftesti casa aproapelui tau, sa nu poftesti nevasta aproapelui tau, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici magarul lui, nici un alt lucru care este al aproapelui tau.
10) Nu-i nedreptatesc si nici nu-i insel pe altii.

Aceasta comparatie le asigura un sprijin irefutabil celor ce sustin ca israelitii din vremea biblica s-au inspirat foarte mult din textele egiptene antice. La randul lor, egiptenii si-au dobandit cunostintele si credintele din culturile mai vechi ale Babilonului si Sumerului.

https://www.almeea.ro/......-mortilor/

| RAY a răspuns:

Acum 12 ore | TwentyOneWay a răspuns:
Nu sunt ateu, dar iti zic pe de acum ca n-o sa poata sa raspunda nimeni la întrebarea asta, cel putin nu obiectiv. Pentru ateu e imposibil sa existe o moralitate obiectiva. Cel mult va avea o moralitate subiectiva care i se aplica doar lui si nimeni altcuiva deci e cam fara rost.

omule traim intr o tara crestina

https://en.wikipedia.org/wiki/Religious_violence
https://www.gfmag.com/global-data/non-economic-data/most-peaceful-countries

1
Iceland
2
New Zealand
3
Portugal
4
Austria
5
Denmark
6
Canada
7
Singapore
8
Czech Republic
9
Japan
10
Switzerland
11
Slovenia
12
Ireland
13
Australia
14
Finland
15
Sweden
16
Germany
17
Belgium
17
Norway (tied with Belgium)
19
Bhutan
20
Malaysia
21
Netherlands
22
Romania
23
Mauritius
24
Hungary
25
Slovakia
26
Croatia
27
Qatar
28
Bulgaria
29
Poland
30
Estonia
31
Italy
32
Costa Rica
33
Botswana
34
Latvia
35
Uruguay
36
Lithuania
37
Taiwan
38
Spain
39
Kuwait
39
Mongolia (tied with Kuwait)
41
United Arab Emirates
42
United Kingdom
43
Ghana
44
Zambia
45
Chile
46
Sierra Leone
47
Senegal
48
South Korea
49
Indonesia
50
Laos
51
Serbia
52
Tanzania
53
Namibia
54
Timor-Leste
55
Albania
55
Panama
57
Greece
57
Liberia (tied with Greece)
59
Malawi
60
The Gambia
60
Equatorial Guinea (tied with The Gambia)
62
North Macedonia
63
Madagascar
64
Cyprus
64
Vietnam (tied with Cyprus)
66
France
67
Eswatini
68
Oman
69
Montenegro
70
Kazakhstan
71
Moldova
72
Jordan
73
Nepal
74
Argentina
75
Paraguay
76
Dominican Republic
77
Sri Lanka
78
Cambodia
79
Bosnia and Herzegovina
80
Jamaica
81
Rwanda
82
Guyana
83
Morocco
84
Peru
85
Kosovo
86
Bolivia
86
Cuba (tied with Bolivia)
88
Trinidad and Tobago
89
Guinea
90
Ecuador
91
Angola
92
Tunisia
93
Kyrgyz Republic
94
Belarus
95
Gabon
95
Georgia (tied with Gabon)
97
Bangladesh
98
Lesotho
99
Armenia
99
Mozambique (tied with Armenia)
101
Guinea-Bissau
101
Papau New Guinea (tied with Guinea-Bissau)
103
Uzbekistan
104
China
105
Cote d'Ivoire
106
Benin
107
Tajikistan
108
Togo
109
Uganda
110
Bahrain
111
Haiti
112
Djibouti
113
El Salvador
114
Thailand
115
Guatemala
116
Turkmenistan
117
Algeria
117
Mauritania (tied with Mauritania)
119
Honduras
120
Azerbaijan
121
United States of America
122
Bukrina Faso
123
South Africa
124
Republic of the Congo
125
Kenya
126
Brazil
127
Myanmar
128
Saudi Arabia
129
Philippines
130
Eypt
131
Zimbabwe
132
Burundi
133
Ethiopia
134
Chad
135
Nicaragua
136
Eritrea
137
Mexico
138
Niger
139
India
140
Colombia
141
Cameroon
142
Iran
143
Palestine
144
Mali
145
Israel
146
Lebanon
147
Nigeria
148
Ukraine
149
Venezuela
150
Turkey
151
North Korea
152
Pakistan
153
Sudan
154
Russia
155
Central African Republic
156
Democratic Republic of the Congo
157
Libya
158
Somalia
159
Yemen
160
South Sudan
161
Iraq
162
Syria
163
Afghanistan

| RAY a răspuns:

Https://www.businessinsider.com/......rld-2017-8

Haiti, Bolivia, Chile și Letonia au toate ceva în comun: sunt mai pașnici decât Statele Unite.

Analiza provine din Indicele Global al Păcii (GPI) din 2017, un proiect pus la punct de Institutul pentru Economie și Pace (IEP) care analizează 162 de națiuni și le clasează în fiecare an pe nivelurile lor de liniște.

Pentru a compila clasamentul, IEP a analizat 23 de indicatori - cum ar fi demonstrațiile violente și importurile de arme - pe trei categorii: siguranță și securitate societală, conflicte interne și internaționale în curs și militarizare. Colectiv, țările reprezentate reprezintă 99, 7% din populația lumii.

În ansamblu, lumea a devenit mai pașnică în 2017 comparativ cu 2016. În ultimul an, 93 de țări au devenit mai pașnice, în timp ce 68 de țări au devenit mai puțin pașnice, conform indicelui. Cu toate acestea, liniștea globală sa deteriorat cu 2, 14% din 2008. Aproximativ 52% dintre țările GPI au raportat o deteriorare, în timp ce 48% s-au îmbunătățit.

SUA, care se clasează la 114 anul acesta, a scăzut 11 locuri față de 2016 - a noua cea mai mare scădere a indicelui (și a patra ca mărime din 2005, după Siria, Grecia și Ungaria).

Țările care s-au clasat pe locul cel mai înalt, cu cea mai pașnică țară pe locul 1, se află mai jos.

12. Australia
Australia
Activiștii pentru drepturile homosexualilor dețin un steag curcubeu în timpul unui miting pentru susținerea căsătoriei între persoane de același sex în centrul orașului Sydney, 11 august 2012 Reuters
11. Japonia
FOTO DE FIȘIER: Oamenii trec pe lângă clădirea Băncii Japoniei din Tokyo, Japonia, 16 iunie 2017. REUTERS / Toru Hanai / File Photo
Oamenii trec pe lângă clădirea Băncii Japoniei din Tokyo. Thomson Reuters
10. Irlanda
Un bărbat și câinii săi trec pe lângă bolurile pictate în culorile drapelului britanic în zona loialistă din Sandy Row din Belfast, Irlanda de Nord, 19 mai 2017. REUTERS / Clodagh Kilcoyne
Un bărbat și câinii săi trec pe lângă bolurile pictate în culorile drapelului britanic în zona loialistă din Sandy Row din Belfast. Thomson Reuters
9. Elveția
cafenea zurich elveția
Roman Babakin / Shutterstock.com
8. Canada
Canada 150 de sărbători la Toronto
Oamenii urmăresc parada East York Toronto Canada Day, întrucât țara marchează 150 de ani de la celebrarea „Canada 150", la Toronto, Ontario, Canada, 1 iulie 2017. Mark Blinch / Reuters
7. Slovenia
Ljubljana, Slovenia
Ljubljana, Slovenia. neiljs / Flickr
6. Republica Cehă
orașul praga Cehia
Praga. Moyan Brenn / Flickr
5. Danemarca
Copenhaga, Danemarca
Shutterstock / SF
4. Austria
Viena, Austria
Viena. Shutterstock
3. Portugalia
2. Noua Zeelandă
Queenstown Noua Zeelandă
Un rebel din Sudanul de Sud cu o grenadă propulsată de rachete. Shutterstock
1. Islanda
islanda reykjavic
Centrul orașului Reykjavik stă în lumina după-amiezii, după agitarea guvernului în urma crizei Panama Papers din 5 aprilie 2016 în Reykjavik, Islanda. Getty Images / Spencer Platt
Islanda s-a clasat în fiecare an ca fiind cea mai pașnică țară din lume din 2008. În Indicele global al păcii din 2017, s-a clasat și ca cea mai pașnică țară din două dintre cele trei domenii, siguranța și securitatea societății și militarizarea.

Dintre toate țările chestionate, numai Islanda este clasată printre cele mai pașnice cinci țări atât pentru domeniul militarizării, cât și pentru indicele global. Continuarea redresării economice a Islandei a susținut o îmbunătățire a scorului pentru „probabilitatea unor demonstrații violente", potrivit cercetătorilor.

Media globală a nivelurilor scăzute de corupție (care este corelată cu nivelurile ridicate de liniște) a scăzut cu 2% și 3, 3% în Europa, reflectând percepții sporite asupra corupției guvernamentale în urma scandalurilor de înaltă calitate din Spania, Franța și Islanda.

| RAY a răspuns:

Cica crestini se ajuta intre ei rolling on the floor rolling on the floor pe bune cum poti minti in acest fel, stim cu toti ca este o minciuni, crestini intre ei sau omorat, catolicismul vs protestanti vs ortodoxi-catolici si tot asa si tu vb de empatie, ma lasi cu vrajeli de astea

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Ai uitat ca mai jignit, nellson ma acuzat ca sunt pedofil ca fac sex cu minore nici o dovada, si acum altul cv timp la fel fara nici o dovada, nici macar una, voi ma faceti pedofil dar va iubiti aproapele rolling on the floor
rolling on the floor

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Wow numa tari atee la tari fara corupti
Romania cea crestina locul 70 https://en.wikipedia.org/wiki/Corruption_Perceptions_Index
rolling on the floor rolling on the floor
https://stirileprotv.ro/......-usor.html

| RAY a răspuns:

Nici un ateu nu sa aruncat in aer vreodata ca sa iti promoveze religia, Hitler era un catolic devotat, Stalin asta era sa devina preot si a avut griji de multe biserici, chiar el recunoaste ca credea intr-un fel de dumnezeu, cat despre chinezi ce au facut sunt vrajeli aia sau inmultimit cu miliarde si au murit miliarde, au inviat rolling on the floor rolling on the floor

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Buna intrebare.
Citind mi-am dat seama (doar parerea mea) ca atunci cand accepti si alte puncte de vedere, ca fiind puncte de vedere si nu te axezi doar pe o cale anume... ajungi sa vezi lucruri dintr-o alta perspectiva, mai calma, mai rationala si mai "dreapta". Atat timp cat intelegi ca actiunile tale pot sa faca si rau involuntar si iei decizii pe baza a ceea ce crezi ca este bine (incercand sa vezi, ma repet, si celelalte puncte de vedere), asta este... mai mult de atat ce putem face? Ca este bine, ca este rau acum asta e, nu am vrut sa fac ceva rau.

Numai bine!

| Mosotti a răspuns:

Eu inteleg ca e bine si moral orice imi place mie sau altora si nu face rau altuia, atat.
Nu am nici o cenzura sociala, nu vad videochat-ul imoral, nici prostitutia, nici fanteziile ssexuale si nimic, nu vad ca e ceva rau daca cineva le face.

La hotie deja o dam in facut rau altuia, deci e imoral.
Deci nu e nimic relativ, e concret.

| Celcestietot a răspuns:

Se înțelege de la sine, asta dacă te duce capul, vorbind la general; TPU ar fi fost ultimul forum unde aș fi pus întrebarea. Tu îi întrebi așa ceva pe cei care suferă de sindromul conturilor multiple, serios laughing rolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor?!?!

| CodrutElian1990 a răspuns:

In primul rand ti-ai pus intrebarea ce este morala? Dupa ce afli raspunsul vei afla si cum se stabileste ce e bine si ce e rau.

| Nemessys a răspuns:

Un lucru care este făcut de buna voie, conștient, legal, cu bun simt, care nu face rău nici mie, nici persoanelor din jurul meu din niciun punct de vedere și sa nu fie niciun risc de a ma pune pe mine sau pe alții în pericol.

| anonim_4396 explică (pentru Nemessys):

Ea întreabă "Cum stabiliți dacă un lucru este sau nu moral?
Într-o lume a relativității, cum înțelegeți voi ce este bine și ce este rău?" și tu răspunzi "care nu face rău nici mie, nici persoanelor din jurul meu".

-Ce înseamnă a trebui?
-Că trebuie!
laughing

| Nemessys a răspuns (pentru anonim_4396):

Pot sa stiu si eu ce ai vrut de fapt sa-mi transmiti cu acel comentariu?

| anonim_4396 explică (pentru Nemessys):

"cum înțelegeți voi ce este bine și ce este rău?"
"care nu face rău nici mie, nici persoanelor din jurul meu"

Dacă nu înțelegi unde este problema...

| Nemessys a răspuns:

Nu îți lua moralitatea din Biblie deoarece ma îndoiesc ca pentru tine e moral ca un bărbat sa omoare o femeie din nu știu ce motive tâmpite. happy

| doctorandus a răspuns (pentru Nemessys):

Biblia este un model pentru cum sa nu scrii un tratat de etica. Pentru preocuparile eticienilor contemporani Biblia este ideologie primitiva, barbara si irelevanta.

In materie de etica Biblia nu este Cartea Cartilor, ci maculatura de prost gust.

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu sunt ateu, dar iti zic pe de acum ca n-o sa poata sa raspunda nimeni la întrebarea asta, cel putin nu obiectiv. Pentru ateu e imposibil sa existe o moralitate obiectiva. Cel mult va avea o moralitate subiectiva care i se aplica doar lui si nimeni altcuiva deci e cam fara rost.
Si de ce ar exista moralitate macar, într-o paradigma ateista?
Adica ei cred ca exista numai materie, ca materia e determinata sa faca ceva intr-un anumit moment dupa legea cauza si efect deci intr-o lume determinata cum ar putea sa existe macar moralitate.
In paradigma darwinista cel mai bun supravietuieste si cel mai slab dispare atunci de ce ar fi moral să-i ajutam pe cei slabi? Daca darwinismul aka evolutionismul e adevarat, concluzia filozofica ar fi ca e imoral să-i ajuti pe cei slabi si e moral sa domini cat de mult poti.
Ma rog, in incercarea lor disperata de a da un raspuns fac cele mai penibile greseli de filozofie. Zicea cineva ca ce e legal e si moral. Iti tragi singur palme cand auzi asa ceva nu alta. Mai zicea altul ca "suntem toti de acord ca furtul si violul sunt imorale" hai serios. Suntem de acord toti? Chiar toti? Atunci de ce se mai intampla furturi si violuri? Multi dintre voi ati fi surprinsi sa vedeti cat de multa lume nu considera imorale furtul, violul sau alte infractionalitati. Deci departe de a fi toti de acord (plus ca apelul la majoritate e o eroare logica).
90% din raspunsuri sunt ineptii idiotice presarate cu greseli puierile de logica si filozofie de baza. Dar hei, ce sa te astepti de la TPU, locul unde IQ-ul mediu e egal cu cel al unei țări africane

| anonim_4396 explică (pentru CostinAlamariu):

Foarte, foarte interesant răspunsul tău.winking
Mai puțin remarca rasistă de la final...

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Biblia iti spune ce vrea Iehova de la tine. Daca te intrebi de ce vrea asta de la tine, deja ai comis blasfemie.

| anonim_4396 explică (pentru doctorandus):

De ce să fie blasfemie? E inevitabil să apară întrebările...dar Dumnezeu are un motiv pentru fiecare poruncă, unul ce ne urmărește binele. Chiar dacă aparent nu pare.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru ca Biblia nu este un tratat de etica sau de drept penal care sa apere rational tezele sale. Pur si simplu afirma ca Dumnezeu vrea sa faci asa, deci trebuie sa faci asa. Din punct de vedere biblic, a cauta motive rationale de ce vrea Dumnezeu asa vine de la Diavol, caci ar insemna ca deasupra lui Dumnezeu sa existe o ratiune superioara dupa care El isi motiveaza deciziile, deci Dumnezeu n-ar mai fi sef, ci subordonat.

De ex. daca binele este ce porunceste Dumnezeu, violul prizonierelor de razboi este bun, deoarece este descris in Biblie modul la care trebuie facut. In acest caz nu exista un criteriu obiectiv pentru bine, deci nu-l putem numi bun pe Dumnezeu (a-l numi bun este o afirmatie lipsita de orice sens obiectiv). Daca Dumnezeu nu se conduce dupa un principiu superior Lui, El este capricios, iar binele este un concept irational si arbitrar. Daca binele este o instanta sau un principiu superior lui Dumnezeu, atunci Dumnezeu este subordonat acesteia, deci El e un simplu executant.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce este interesant ca iti confirma ceea ce crezi?

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Nu neapărat...ci pentru felul abordării.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Vad asta

| Ineys a răspuns:

Folosindu-ne creierul stabilim ce e bine/moral/normal, nu?

| Nemessys a răspuns (pentru Ineys):

Creier? Cine are nevoie de asa ceva cand ai suflet? daaaaa...

| StrongHeart a răspuns:

Ma ghidez dupa ce imi spune inima.

| Nemessys a răspuns (pentru StrongHeart):

Cum comunici tu cu inima?

| cristi202 a răspuns (pentru StrongHeart):

Trebuie ca ai o inima mare, de te poti ghida dupa ea... ☺

| StrongHeart a răspuns (pentru Nemessys):

Ma conectez la sursă ca un device electronic.

| Nemessys a răspuns (pentru StrongHeart):

Sunt doar emoții. Ești o ființă emoțională, acționezi în funcție de ceea ce simți. mai realistic vorbind -_-

| StrongHeart a răspuns (pentru Nemessys):

Da,un alt fel de a spune, asa ma exprim eu.Ideea era ca de multe ori nu ai neaparat niste repere exterioare si trebuie sa te iei dupa ce simti tu ca e bine/rau.

| Panamax a răspuns:

Autorii Bibliei s-au inspirat din codul lui Hammurabi cand au scris cele 10 porunci.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Codul_lui_Hammurabi

Cat despre iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti, era pomenita in Rig veda cu 2000 de ani inainte de nasterea lui Iisus.

| RKBlue a răspuns:

Nu e atat de greu pe cat ai putea crede.
Societatea umana a stabilit de la inceputul ei anumite lucruri ca fiind morale si altele ca fiind imorale.
Practic, noi ne bazam pe ele.
Suntem toti de acord ca furtul si omorul sunt imorale.
Sunt unele lucruri mai ambigue dar atunci trebuie sa te gandesti care pare optiunea mai buna si care nu raneste pe nimeni.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am fost ateu, nu cred că mai sunt ateu dar în mod clar nu sunt nici religios și nu ader la o religie.
Nu stabilesc,,,moralitate'' e doar un cuvânt, o alăturare de simboluri (litere) care să poată oferi puțin sens creierului nostru care a evoluat în așa fel încât nu poate funcționa în absența unor evaluări de tipul,, bun-rău'',,, frumos-urât'',,, deștept-prost'',, mai mult/mai puțin'' datorită faptului că am dezvoltat capacitatea de a vorbi.
Mă ghidez după principiul plăcerii luând în același timp în considerare atât prezentul cât și urmările pe termen lung.

| troleibuz a răspuns:

Nu avem ratiune si empatie degeaba.

| MaryMaria333 a răspuns:

După consecințe! Si ce s'a mai lipit pe mine de la cei 7 ani de acasa de cand eram mica.

| Onisim10 a răspuns:

Asta este o intrebare excelenta, dar am si eu o intrebare, la atei exista bine si rau?

| RAY a răspuns (pentru Onisim10):

Sunt percepti relative, in biblie scrie sa violezi o virgina si sa o iei de nevasta si dai cv galbeni la tatal ei,nu te grabi sa spui e vt,iisus a spus eu nu am venit sa distrug vechea lege si o implinesc,biblia nu este un cod moral, se vede asta, nici islamul, nici iudaismul, nici hinduismul

| Nemessys a răspuns (pentru Onisim10):

Bineînțeles că da.

| Onisim10 a răspuns (pentru Nemessys):

Apai, voi aveti si constiinta patata daca ati facut un lucru rau?

| Nemessys a răspuns (pentru Onisim10):

,, voi "Hmm.

Eu de exemplu ma simt prost când supar sau dezamăgesc pe cineva. Fie ca e ruda, persoana apropiata sau chiar un client.

| Onisim10 a răspuns (pentru Nemessys):

Si eu la fel sad

| BecSpart a răspuns:

Pai e foarte simplu
Nu omor oameni pentru ca e viața fiecăruia și eu nu am dreptul de a i-o lua, nu pentru ca așa scrie în biblie
Nu fur pentru ca respect proprietatea altora, nu pentru ca așa scrie în biblie
Nu aș agresa sexual un minor pentru ca nu e dezvoltat și eu nu am nici un drept să fac ceva asupra minorului, nu pentru ca așa scrie în biblie
Imi respect părinți pentru ca au avut grijă de mine să nu mananc clor și să mor, nu pentru ca așa scrie în Biblie
Și tot așa. Chestiile scrise în Biblie sunt chestii morale și logice la care orice om(aproape) se gandeste. Nu e ceva chiar atât de divin.

| BecSpart a răspuns:

Pai e foarte simplu
Nu omor oameni pentru ca e viața fiecăruia și eu nu am dreptul de a i-o lua, nu pentru ca așa scrie în biblie
Nu fur pentru ca respect proprietatea altora, nu pentru ca așa scrie în biblie
Nu aș agresa sexual un minor pentru ca nu e dezvoltat și eu nu am nici un drept să fac ceva asupra minorului, nu pentru ca așa scrie în biblie
Imi respect părinți pentru ca au avut grijă de mine să nu mananc clor și să mor, nu pentru ca așa scrie în Biblie
Și tot așa. Chestiile scrise în Biblie sunt chestii morale și logice la care orice om(aproape) se gandeste. Nu e ceva chiar atât de divin.
Tu chiar crezi ca într-un univers infinit divinitatea își concentrează puterile și inteligenta asupra unor ființe neimportante de pe Pământ?

| anonim_4396 explică (pentru BecSpart):

Legat de ultima idee...chiar cred. Pentru El suntem ființe importante.

| BecSpart a răspuns (pentru anonim_4396):

Amu No. Ok...