anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intrebare legata de religie: Este periculos sa refuzi cand un strain iti cere iubirea? Daca il ignori,, pedeapsa este ca vei ramane singur?

13 răspunsuri:
| Algo098 a răspuns:

Oferi iubirea persoanei pe care o doresti si care ti se potriveste, nu primului venit. Religia e un amestec de povesti rupte de realitate scrise pentru a insela oamenii creduli, deci nu poti crede in scrierile religioase. In acelasi timp, trebuie sa vezi ce convingeri religioase are persoana pe care o doresti, pentru ca poti avea surpriza sa nu fie OK, de exemplu poti gasi un credincios care isi doreste sa iti ofere mai repede viata vesnica (moartea).

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu e deloc periculos. Avem dreptul să alegem pe cine iubim, pe cine alegem ca prieteni şi cunoştiinţe. Numai părinţii nu ni putem alege.
Nimeni nu ne obligă să ne oprim la o persoană, nici măcar Dumnezeu.

| Nilsson a răspuns:

Consider că e mai bine să nu creezi cuiva speranțe false ca ulterior să aibă o decepție, mai bine să tranșezi lucrurile cât mai din timp.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Un creștin iubește pe toată lumea fără excepție. Asta nu înseamnă că este de acord cu toate valorile fiecăruia, din contră, încearcă să-l salveze din starea de păcat în care este.

| Helper07 a răspuns:

Depinde la ce te referi, poti sa tii manifesti iubirea on multe feluri, dar te referi la un strain care s-a indragostit de tine? Daca e asa, nu ti zic sa raspunzi nu din prima, cunoaste mai intai persoana si apoi hotaraste ca n o placi mai mult ca pe orice om, nu e gresit. Omul crede ca Dumnezeu e o cale de a scapa de suferinta si pedeapsa ceea ce e foarte eronat, deci, nu ti face griji ca vei ramane singur, Dumnezeu nu e o cale de a scapa de rau ci e o cale de a capata binele, El vrea doar sa ti fie prieten iar noi ar trebui sa ne conportan cu orice strin care " ne cere iubirea " ca si cu un prieten. Adica asa cum vrea Dumnezeu sa fie relatia dintre tine si El. Daca nu faci asta, nu exista nicio pedeapsa, ci doar consecinte nefericite. Nu degeaba Dumnezeu iti vrea prietenia, El stie ca asta te va face fericit si lui Ii pasa de fericirea ta fiindca te iubeste mai mult decat te poate iubi cineva vreodata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Helper07):

Exact asa cum scrie in intrebare, un necunoscut sa ceara unei necunoscute sa "ii dea atentie, rabdare" sa tenteze cu "iubeste-ma pe mine" "hai te rog eu ca si eu sunt ca tine, asa sufar". Bineinteles ca "strainul" o termina cu "ai inteles gresit ce am zis, tu esti -cu capu-". Bataie de joc, stiu, suna absurd, de necrezut.Si complicat de povestit, s-au intamplat multe lucruri asa absurde, si n-a fost o singura persoana, dar daca incep cu povestile stiu ca le amestec.
Stiu si eu ca, nu trebuie un necunoscut sa se comporte asa ca mai tarziu sa imi "arate" o alta fata (sa faca cu ea ce nu putea cu mine). Dar sunt, la varsta mea, iarasi o spun sunt o femeie singura am dat numai de d-astia si eu REGRET,, ca e rusinea mea. Ca ei oricum au, se au toti si eu nu stiu, trage unu de mine si asta am primit, imi aduce "iubita" sa ma enerveze si merge de minune.
Au trecut anii, asta e, pierderea mea, ca ei sunt liberi sa "hoinareasca" care vor, eu n-am fost copila hoinara ca sa merit, bun. Deci, libertatea altora, nu e dreptu meu de a alege cum sa traiesc eu.
Ba da am ramas singura, la varsta asta sunt singura in fiecare seara ma apuca spaima, plang de 4 ani, asta a contat in viata mea, restul, moarte astept. Hai sa judece fiecare ce a facut!
Da un vagabond care mai are atatea, si se leaga de oricare o vede, ala e prietenu tuturor. Si ala are lumea contra celei care nu-i sta necunoscutului. Ca sa se prezinte nu vrea, el oricum e faimos il stie toata lumea, el isi alege ***
. Si ratata aia plange ca ea vroia relatie nu sa fie jucaria nesimtitului, dar el e sefu dzeu prietenu tuturor.

| ania a răspuns:

Cum adică îți cere iubirea? Îți cere să intri într=o relație? Dumnezeu ne=a făcut ființe libere, intrăm în relație cu cine ne dorim să intrăm, nu ne obligă și nu ne pdepsește pentru asta.

| Onisim10 a răspuns:

Trebuie sa ii oferi respectul cuvenit unei persoane straine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru ania):

Adica, un necunoscut se roaga de o necunoscuta, cerandu-i sa il iubeasca, sa fie atenta sa aiba rabdare cu el.
(stiu suna ciudat de necrezut, ca baiatul se da la toate fetele care le vede, si cand fata zice "nu" el insista exagerand cu gluma, sa o "termine" tot el cand o cunoaste. )
Bineinteles ca apoi el spune "eu nu pot sa fac asta pentru tine" si desigur ca dupa ce a aflat chestiile care o supara, incepe sa o atace sa rada de ea.
Da e absurd si chiar s-a intamplat asa ceva, strain sa se lege cerand niste chestii ca apoi sa ma trezesc in capcana unui dusman.
Ca si cum sunt singura careia i se intampla asemenea ciudatenii. Nu stiu cum ar trebui sa reactionez eu la asa ceva. Stiu se leaga ca ma vede "singura", si nu au nimic "in cale".

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Onisim10):

Pai el o terminase cu mine acuzandu-ma de toate chestiile care le facuse el.
A fost ciudat, ca el imi arata alte fete si zicea ca-i plac fetele alea, mai facuse si scenarii amoroase in prezenta mea, si insista la mine cica cu alea glumeste, cu mine e serios si, bineinteles ca n-am stiu ce sa-i zic cum sa vad situatia aia. Ar fi fost altfel daca stiam, nu i-as fi dat atata atentie, dar s-ar parea ca el am acuza pe mine de cuvinte ca "gelozie" si zicea ca eu nu l-as repsecta pe el. cand de fapt era invers, iar eu nu intelegeam asemenea comportament, eram foarte speriata de dzeu cand mi se zicea ceva, daca omu "minte" se joaca de a comunicarea la mine, ma controleaza ca sunt in spaima lui "dzeu vede tot" si prin cuvintele sale e ca si cum ma judeca dzeu pe mine. E o inchisoare psihica in care traiesc inca. Nu pot scapa de teama asta. Cand cineva vorbeste, e ca si cum sunt la judecata lui dzeu, orice zice despre mine, si de obicei (in viata reala )sunt mereu atacata de straini care abereaza.

| Onisim10 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu-l mai baga in seama, si ai terminat-o!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Onisim10):

Pai, prima data am crezut ca pot doar sa ignor personaju asta care n-a vrut sa se prezinte. Dar s-ar parea ca s-a imprietenit cu lumea si mi-a fost mare necaz, sa ma trezesc la o varsta singura si saraca in faza 2, cand alt personaj interesat de "munca mea" se baga sa se joace de a "iubitul", si tata se comporta asa.
E pedeapsa mea, cand "personaju" e prieten cu toata lumea. Si eu nu pot avea/face nimic, decat sa "vad eu" de la prietenii lui.

| Onisim10 a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta e...