In mine insami si in capacitatea mea de a-mi rezolva singura toate problemele. Capacitate care, de altfel, nu m-a tradat niciodata pana acum. Vreo problema?
Daca Dumnezeu nu exista si eu cred in El, nu pierd nimic insa daca Dumnezeu exista si eu nu cred in El atunci am pierdut totul...
@Bogdana, asta este exact ce ne zicea profu de religie! Cat despre intrebare:
Pai cum de omul, in toata existenta lui, a descoperit destul de curand acest "Dumnezeu"? Cum de a renuntat atat de repede la celelalte credinte si a trecut la crestinism?! OK, nu ma pricep prea bine in acest domeniu, dar acum imi spun punctul de vedere. De-a lungul timpului au fost atatea zeitati pentru ca omul are nevoie sa se inchine la ceva plus ca de pe urma acestor chestii se castiga ff mult. Gandeste-te doar la biserica cate n-a facut! Cati banii au castigat unii de pe urma credintei absurde a oamenilor nestiutori! Iar cand incepeu sa se razvrateasca pedeapsa nu intarzia sa apara. plus ca biserica a incercat in mai multe cazuri sa "stapaneasca lumea" Crezi ca asa ceva s-ar mai fi intamplat daca oamenii nu ar fi crezut in tot felul de zeitati? Si imediat cum ceva nu mai avea atata influenta asupra populatiei era inlaturat si inlocuit. De aceea ideea de "Dumnezeu" nu e de cand lumea! Asa, si daca chiar ar exista nu ti se pare normal sa fie o singura credinta pe tot globul? Cum noi negam existenta lu' Buddha sau mai stiu eu ce, asa si ceilalti neaga crestinismul. Iar in final nu se ajunge degat la haoz care poate conduce chiar la razboaie!
Fight! Măi, aștia religioși...parcă creștinismul însemna iubire, pacifism, iertare, etc, etc, etc. Voi cam demonstrați contrariul.
Revenind, religia e doar un mijloc de manipulare în masă, care merge de minune.
@Bogdana ai mare dreptate deci citez:
„Daca Dumnezeu nu exista si eu cred in El, nu pierd nimic insa daca Dumnezeu exista si eu nu cred in El atunci am pierdut totul..."
Pt. cei care nu credeti in Dumnezeu, ganditi-va ca trebuie sa exista cineva care sa coordoneze tot ce facem, deoarece nu exista liberul arbitru.(parerea mea)
Și eu cred în Dumnezeu. Eu nu încerc, ca alții, să îmi pun întrebări de gen: Cum a fost creată lumea? sau Cum se face că Dumnezeu există din totdeauna...eu cred în Dumnezeu fără îndoieli și sunt sigură că dacă îi cerem, ne va da ce merităm.