Din punctul meu de vedere, daca te consideri ateu iti pui intrebari tie insuti si iti formezi opinia informandu-te..nu ceri cuiva dovezi
a fi ateu nu-i o chestiune de curaj, tine de logica fiecarei persoane in parte
"Aveți curajul"... nu vad ce legatura are ce ai zis tu cu a avea curaj.
E la fel cum ai cere dovezi lui Odin, Zeus, Zambazulu, Dragonul invizibil de la mine din camera, etc.
Poti sa ceri cat de mult vrei ca nu o sa primesti dovezi.
"convinge-mă"... de ce "convinge-ma" si nu "convinge intreaga planeta"?
Uite, in loc sa o zic singur, o fac publica :
Convinge intreaga planeta ca existi. Vreau sa te arati TUTUROR in mai multe locuri in acelasi timp sub forma unui om inalt de 3 km care sa leviteze si sa tina in maini un soare si o gaura neagra. Ba mai mult de atat, vreau sa creezi fie din nimic, fie din pamant in vazul TUTUROR o noua specie de animale. Apropo, vreau ca evenimentul sa poata sa fie filmat de toti.
Presupun ca acest "Creatorul universului" este suficient de puternic incat sa faca ce am cerut mai sus nu?
Cam cat timp trebuie sa astept ca de cel putin 2 ani tot cer aceste tipuri de dovezi diversilor crestini care spun chestii ca tine si nu s-a intamplat nimic. I s-au terminat bateriile de nu a dovedit? Duracell e solutia.
Uneori ma cred zeul femeilor si imi spun cand sunt singur "Vai ce bucurie pentru femei ca am aparut pe aceasta planeta", astfel capabil de fapte copilaresti sunt, doar ca nu prea abuzez de ele.
Ania, ai avea curajul cu un ateu sa va rugati odata la Iehova si o alta data la 5 minute dupa la Monstrul de Spaghetti?
Daca o faci, facem oricand o conferinta pe Skype si vedem care rugaciune se va implini!
NB. Presupun ca rugaciunea la Iehova nu va merge.
Nu invoca curajul pentru ca te vei trezi din partea celor fara credinta cu o reactie de orgoliu, una care nu are legatura cu discernamantul si curajul...
Ai nevoie de dovezi pentru a crede.
Care sunt motivele pentru care tu crezi?
Dovezile pe care le cere Gaia mi se pare cam absurde! Am nevoie de dovezi dar nici chiar aşa!
Eu cand vad crestini din jurul meu sunt extrem de convins ca nu exista dumnezeii, creatorul care tia plimbat poporul 40 de ani fara sal ghideze cu un simplu gps? de el n-am nevoie, sa dorma acolo unde e i fateziile oameniilor
Aveți curajul să spuneți cu voce tare când sunteți singuri
eu nu vorbesc cu peretii ca altii.
Asta o faci pe la 5-6 ani cind se tot incearca indoctrinarea ta. De la o virsta incolo ar fi penibil. "Curaj?" Dar voi aveti curajul sa fiti buni cu cei din jur fara a va gindi la rahaturi precum mintuirea si alte bazaconii?
Si daca avem "curajul" sa spunem dracia aia, ce demonstram? Daca facem noi asta, vei deveni si tu convins ca intr-adevar vorbesti cu peretii? Nicidecum, vei crede in continuare in tampeniile astea cu spiridusi. Degeaba ai "curaj" sa te iei in gura cu spiridusul vostru, nu demonstreaza nimic, aici e pur si simplu o problema de gandire rationala si logica.
Si uite, na, zic:"eu nu vorbesc cu peretii ca altii."
Ti-a schimbat tie perceptia despre povestile astea?
Sigur ca da, baiul e ca daca te gandesti la Yhwh, m-as simti naspa, oi avea eu un inceput de Alzheimer, dar chiar atat de dusa cu pluta nu sunt cat sa vorbesc cu cineva/ceva inexistent, si alt bai e ca ar fi pierdere de timp, natura a creat tot, e in tot si toate, n-are timp de ascultat rugile ei, ca si eu sunt natura.
"Daca nu asculta pe Moise si pe proroci, nu vor crede nici chiar daca ar invia cineva din morti." (Luca.16:31)
Ca si crestin vorbesc: daca Dumnezeu a dat tuturor oamenilor credinta (Romani.12:3), atunci El stie cum sa o 'activeze' la fiecare dintre noi. La Pavel intr-un fel, la Toma in alt fel, la Ioan in alt fel, la mine intr-alt fel.
Eu cred ca tu, cu toata piosenia ta, habar nu ai ce inseamna credinta.
Ori nu te-ai informat cum trebuie ori nu ai dat de cineva care sa iti explice.
Sa provoci o entitate, un Dumnezeu sa iti demonstreze tie ceva e o prostie din toate punctele de vedere si mi-e greu sa cred ca tu, care e clar ca esti excesiv de credincioasa, te-ai gandit vreodata serios ca un ateu ar cere dovezi de credinta. O data pentru ca ei fix d'aia sunt atei, pentru ca nu cred in demonstratii de putere materializate din aer ci in stiinte cat mai exacte si a doua oara pentru ca a cere unei entitati sa te convinga de existenta ei este o dovada clara a faptului ca tu crezi in acea entitate.
Mergand pe aceeasi linie, credinta inseamna acceptare fara contestatii. Inseamna faptul ca esti de acord ca cel de langa tine poate cred in clanta de la usa si nu in Dumnezeul tau. Nu esti deloc o buna crestina daca nu intelegi lucrurile astea. Va simtiti mereu lezati ca vi se cer dovezi ale existentei lui Dumnezeu dar de cele mai multe ori raspunsurile voastre sunt "o sa arzi in iad ca esti pacatos"...sau variatiuni pe aceeasi tema.
Nu stiu daca tu zici la fel dar vad ca si tu condamni ateii. De ce? Fiecare om, conform credintei, e lasat pe pamant de Dumnezeu. Ceea ce inseamna ca el ingaduie fiecaruia sa fie cum e. Corect?
Logic? Eu zic ca da.
Bun. Si atunci, cu ce drept vii tu sa contesti cum sunt eu? Poti intr-adevar sa imi povestesti, daca sunt de acord sa te ascult, despre credinta ta. Dar nu iti da nimeni dreptul sa pui la indoiala in ce cred eu sau nu. Nici macar un preot nu iti va spune ca e ok sa judeci oamenii in functie de asta.
Mai pe scurt, nu va inteleg problema fundamentala la adresa ateilor. Va incurca cu ceva la credinta proprie si personala?
A si ca sa nu fie subiect de dezbatere: nu sunt atee. Nu sunt nici religioasa dar sunt credincioasa. Cu toate astea nu ma afecteaza nici Dumnezeii altora, nici lipsa lor. Pe voi de ce va afecteaza atata?
AvalohAlyn întreabă: