Daca societatea mi-ar impune o anumita religie cu forta, as accepta oricare din religii, pentru ca toate sunt la fel, niste povesti primitive, puerile, fanteziste si absdurde folosite pentru prostirea si inselarea naivilor creduli si nestiutori.
Dar dacă ai avea de ales, pe care ai alege-o? Unele religii sunt mai tolerante și au mai mult sens, altele nu.
Societatea in care traiesc poate impune doar o anumita religie, nu mai multe si atunci nu am de ales. Ma prefac ca accept ceea ce mi se ofera fortat. Daca societatea impune alegerea fortata a unei religii din mai multe, atunci aleg religia cu cel mai mare procent de adepti din societatea respectiva ca sa fiu "in rand cu lumea".
Daca aș fi obligat nu m-aș converti la nimic. Prefer să mor decât sa fiu obligat sa ma convertesc la o religie
De ce un ateu s-ar converti la o religie care slujeste un zeu, sau mai multi zei, daca ateii nu cred in existenta zeitatilor oricum? Ce rost ar avea asta?
Eu prefer sa nu ma cataloghez ca nimic. Nu sunt ateu, nu sunt religios, nu sunt agnostic, nu sunt nimic care tine de religie sau de anti-religie.
Pur si simplu pentru mine religia nu e nimic. Eu consider religia ca un fel de hobby pentru alte persoane. Unii iau acel hobby mai in serios decat altii, iar altii il duc chiar pana la extrem, ceva ce mi se pare extrem de prostesc, dar ma rog, e viata lor, atata timp cat deciziile lor nu ma afecteaza pe mine in nici un fel, nu ma deranjeaza.
Ei pot sa faca ce vor cu viata lor si cu credinta lor, dar sa nu vina si sa incerce sa ma faca si pe mine sa devin ca ei, ca nu o sa le mearga, si asta e destul de iritant.
Daca ma lasa in pace, putem sa fim cei mai buni prieteni, dar daca imi baga religia lor pe gat, sa nu se astepte ca sa ma mai vada vreodata.
Eu pot sa tolerez anumite lucruri chiar si pana la extrem, dar atunci cand cineva intrece masura, nu o sa ma abtin sa nu le zic ceva si sa ii fac sa taca.
Nu toate sunt la fel, dar toate sunt mincinoase (ma refer la culte).
MultPreaInteleptulTractorist întreabă:
AntipaticuPreasfant întreabă: