O my *** potato, Doamne, chiar existi? Puteai si Tu sa ne dai un semn mai calumea, pupa-ti-as barba Ta
Imi place cum ai punctat.La concluzia asta am ajuns si eu. Daca ne-a creat un Dumnezeu nu este cel crestin.Pentru ca cel crestin este complet imoral.Iar cine poseda o asemenea putere de a crea un asemenea univers nu este omul din coltul strazii.
Este atat de prostesc sa te gandesti ca poti ajunge in fata Lui Dumnezeu, incat nici nu-mi pun problema. Care fata? Care " a ajunge"? Ce semnificatie are termenul "fata"? Ce semnificatie are verbul "a ajunge". Miscare? Deplasare? Distanta, viteza si timp? Vorbim tot de aceasta realitate?
Exista si "inainte" si "inapoi" si dimensiuni spatiale si temporale? Si vedere si fotoni si celue sensible la ei? Parca murisera toate celulele, sau eram disociat de ele.
Exista si sunet, si unde mecanice si medii de propagare? Si din atomi sau ce subsdtante sunt ele formate?
Asta este celalta lume, o copie fidela a acesteia?
Si cu ce crezi ca esti mai presus daca tu crezi in Dumnezeu? Asa de sigur esti ca ateii vor ajunje in iad si ca tu in rai?!
Dar tu cum ai reactiona daca acei oameni (pe care-i consideri prosti, inculti...)ar avea dreptate?
Nu este adevarat ca nu stii sa raspunzi
Lol.Inca un lucru din cauza caruia nu sunt sigur ca n-am fost creati este ca majoritatea ateilor, mai devreme sau mai tarziu tind sa aiba o mentalitate mai indepartata de esenta umana, sa poarte haine negre, pe net sa aiba poze de profil ciudate, si sa vorbeasca IN PERMANENTA DESPRE acest lucru ca sa devina si altii atei. Ceea ce-i ciudat, pentru ca daca as fi credincios, as tinde sa cred ca diavolul te manipuleaza.Tot ce am scris aici nu este despre tine, pentru ca nu te cunosc, dar spun ce am vazut la altii.Si la mine, cateva dintrte ele.Dar trebuie sa recunosti, ca partial am dreptate.Numele tau practic ar fi o jignire la adresa lui Dumnezeu pentru propriul tau ego, si o multumire catre diavol, iar imaginea din profil este un simbol satanic.Nu ma intelege gresit, dar multi ar deduce asta.Si raspunsurile tale ar fi ofense la adresa lui.Probabil ai tot auzit credinciosii care Il slaveau pe Dumnezeu si au incercat sa te forteze sa crezi si tu, daca a fost asa pe acei crestini trebuie sa-i ridiculizezi nu pe Dumnezeu, care pana la urma nu ti-a facut nimic, fie ca exista sau nu.Practic le faci jocul.Ii lasi sa te schimbe.Din nou, poti spune ce vrei, dar trebuie sa recunosti ca partial am dreptate.Stiu ca ai dreptul tau la libera exprimare, dar mai bine lasa in pace acel om invizibil ca nu se stie niciodata.
Eu sunt satanist... Daca va fi sa fie ii voi spune in fata.
Esti un dictator prost si crud, decat sa fiu sclavu tau prefer sa sufar chinuri permanente. PUNCT
SI tu ai citit asta intro carte? -.- Nu ti-a spus mama sa nu crezi tot ce citesti?
La care Hristos(UNS) te referi ca saracu tamplar Isus nu a fost UNS niciodata in nicio functie ca sa poata primi acest titlu?
Cat despre acele "minuni" prin care Isus a vrut sa se impuna ca "dumnezeu" vezi exact cum iti cere Dumnezeu sa procedezi cand vezi pe cineva care le face tot asa cum a facut Isus, cauta in Deuteronom 13: 1 si acolo te vei lamuri!
Esti ratacit rau.Si prooroci au prevestit. iata fecioara va lua in pantece si va naste... in fine nu are rost sa discuti cu ereticii pentru ca e pierdere de vreme.Domnul sa va lumineze mintea tuturor necredincioslor si sectantilor sa veniti la adevar...
Pacat de tine ca esti atat de aberat incat nu te duce capul sa intelegi ca prorocii nu au prorocit venirea altui Dumnezeu, ci doar a unui Messia adica a unui UNS (intr-o functie inalta ca cea de rege) iar dulgherul Isus nu a fost niciodata UNS ca rege, astfel ca sa poata fi numit UNSUL!
Mai degraba sa-ti lumineze tie mintea macar atat incat sa nu fi un analfabet structural care nu stie ce vorbeste si nici nu intelege ce citeste, aici strict referitor la ceea ce s-a prorocit de catre proroci dar si la cuvantul Messia adica UNSUL cuvant pe care vad ca nu te duce mintea sa-l intelegi!
Invata ca LUMINA vine doar prin STIINTA si CUNOASTERE RATIONALA si Nu prin credinta a proasta completata de analfabetism structural!
Lumina vine prin cunoastere, asa-i.Si tot asta trebuie sa-L descoperim si pe Dumnezeu.
Omul cand moare merge in pamant.Conform Bibliei, omul e sufletul.Geneza2:7,Geneza3:19.Nu mai gandeste, e inconstient.Eclesiastul9:5,6,10,Ezechiel18:4,20.Romani6:23 arata ca plata pacatului e moartea.Mai multe informatii poti gasi pe situl www.jw.org.
Vom reactiona in functie de faptele proprii...
Dupa cum vad ca intuiesti foarte bine, cuvântul "suflet" ARE ÎN BIBLIE MAI MULTE ÎNŢELESURI:
1). Uneori se referă la VIAŢA (trupului) unei persoane;
2). alteori la PERSOANA însăşi;
3). iar în alte cazuri se referă la PARTEA LĂUNTRICĂ CE SUPRAVIEŢUIEŞTE MORŢII OMULUI!
Un anumit cult, în mod conştient greşit, neagă această ultimă semnificaţie a cuvântului suflet. Dar sunt contrazişi de toate celelalte versete referitoare la suflet ale Bibliei:,, Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena." (Matei 10, 28);
"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" (Luca 12, 4-5). Textul ne spune că după moartea omului, el poate fi aruncat în gheenă. Dacă nu ar mai rămâne nimic după moarte, aşa cum pretind unii, ce mai poate fi aruncat în gheenă?
În II Corinteni 5, apostolul Pavel vorbeşte despre corp ca despre un cort pământesc în care trăim, adăugând că el ar dori să fie acasă cu Domnul şi că "toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup" (II Corinteni 5, 10).
Ce parte din Pavel ar putea să părăsească trupul şi să meargă acasă la Domnul? Sufletul.
Apocalipsa 6, 9-11 vorbeşte despre "sufletele celor înjunghiaţi" care cer lui Dumnezeu răzbunarea sângelui lor. Este adăugat că "fiecăruia din ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi fraţilor lor care aveau să fie omorâţi ca şi ei". Deşi aceste suflete fuseseră ucise, ele sunt descrise ca fiind în prezenţa lui Dumnezeu şi având o conversaţie cu El!
Referitor la versetul Iezechiel 18, 4 invocat de un anumit cult intr-o intelegere gresita a mesajului, este necesar sa se sublinieze ca nu se referă la nici o moarte a sufletului!
Exceptând propaganda eronată a sectei iehoviste, nici un verset al Scripturii nu se referă la vreo moarte a sufletului! Ceea ce ignoră cu desăvârşire această sectă este procentul copleşitor al exprimării "figurate", simbolice, polisemantice, întâlnite în Biblie!
Să ne uităm la CONTEXT. Despre ce vorbeşte autorul aici? Israeliţii murmurau împotriva lui Dumnezeu, citând un verset care zicea: "Părinţii au mâncat struguri acri şi copiilor li s-au strepezit dinţii" (vers. 2) - ei se plângeau de faptul că pedeapsa pentru ceea ce a făcut tatăl, cade asupra urmaşilor săi! Iar versetul 4 vine ca un răspunsul al lui Dumnezeu la această problemă de mai sus: "Cel ce a păcătuit, acela va muri". (în sensul că va fi ÎNVINOVĂŢIT, PEDEPSIT sau se va COMPROMITE din cauza păcatelor sale).
Scriptura spune: "Deoarece Eu judec toate sufletele - părinţi şi copii - regula Mea este aceasta: fiecare om va „muri" pentru păcatele sale (va răspunde sau se va compromite pentru faptele sale proprii- "nu ale altora")"
În text nu se vorbeşte despre condiţia, starea în care se va afla omul mort ci numai despre CAUZA CĂDERII sau COMPROMITERII sale.
Deigur acolo se va prezenta sufletul nostru, iar el va fi "linistit" sau "nelinistit" in functie de faptele sale!
Omul este mai mult decat "sufletul". In deplinatatea sensului sau, omul mai are si trupul biologic. Putem face asa usor abstractie de el? Categoric nu :
Luca16, 22: Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam.
"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7
„Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecc. 3, 11
"Fiecăruia (SUFLETELOR DE "DINCOLO") dintre ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi fraţilor lor care aveau să fie omorâţi ca şi ei" Apocalipsa 6, 9-11
"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4
"Si precum este randuit oamenilor, o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata (pentru suflet)" (Evrei 9, 27).
"Toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup (se are in vedere aici doar sufletul)" (II Corinteni 5, 10
"Ci eu, deşi departe CU TRUPUL, însă de faţă CU DUHUL, am şi judecat, ca şi cum aş fi de faţă, pe cel ce a făcut una ca aceasta:" I Corinteni 5, 3
" Să daţi pe unul ca acesta satanei, spre pieirea TRUPULUI, ca DUHUL să se mântuiască în ziua Domnului Iisus." I Corinteni 5, 5
" Şi este împărţire: şi femeia nemăritată şi fecioara poartă de grijă de cele ale Domnului, ca să fie sfântă ŞI CU TRUPUL şi cu DUHUL." - Corinteni 7, 34, etc...
- Facere 2, 7: "Atunci, luând Domnul Dumnezeu ţărână din pământ, a făcut pe om şi a suflat în faţa lui suflare de viaţă şi s-a făcut omul fiinţă vie."
(A murit şi bogatul şi a fost înmormântat.) Şi în iad, ridicându-şi ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui.- Luca16, 23;
"Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecclesiast 3, 11.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: