| Defreyor20 a întrebat:

Intrebare pentru atei, daca Adam nu a fost nu a fost primul om, atunci cind aproximativ a evoluat omul si cine a fost primul? Femeia sau barbatul? sau a evoluat mai multi odata?
Intrebarea este mea este, cind a evoluat omul? Cati ani in urma?

21 răspunsuri:
| Defreyor20 explică:

Am observat si eu nu e nevoie sa ma corectati.

| RaduMD a răspuns:

Cu milioane de ani în urmă. Nu a fost un singur om la început, ci un trib întreg de gorile care au observat că pot crea primele arme cu care le-au plesnit pe gorilele aparţinând triburilor din jur. Acesta a fost primul pas al speciei umane. La rândul lor, gorilele de mai sus au rezultat în urma evoluţiei timp de milioane şi milioane de ani dintr-o bacterie, care la rândul ei a apărut dintr-o supă de aminoacizi peste care a acţionat întâmplător un trăznet cu mare energie.

Eu, cel puţin, asta am învăţat la orele de studiu ale dogmelor darwiniste.

Eu, unul, cam asta

| Inferno a răspuns:

Primul om este o femeie, toti suntem inruditi cu ea.
Nu poti sa spui cand a evoluat omul, pentru ca evolutia are loc in etape mari de timp, este un proces intreg. Nu ai cum sa dai un an exact.

| Inferno a răspuns (pentru RaduMD):

Ai invatat prost, omul nu a evoluat din gorile.

| Zenicide a răspuns (pentru RaduMD):

Ce cauta gorilele in evolutia omului? Esti praf.

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns:

In primul rand ateismul nu are nici cea mai mica legatura cu evolutia, de ce intrebi ateii de asa ceva?

| RaduMD a răspuns (pentru Inferno):

"There can, consequently, hardly be a doubt that man is an off-shoot from the Old World simian stem"
(Darwin, Ch: Descent cap 6 "On the Affinities and Geneology of Man").

Prin urmare, Darwin consideră că omul provine din maimuţe. Q.E.D.

| RAY a răspuns:

Din ce sa evolueze? tu nu intelegeti ca doar fizic suntem diferiti fata de stramosi nostri adica blana si coada in rest suntem indentici cu toate primatele e asa greu de inteles ca am fost si am ramas acelasi specie de 10 de mii de ani

| RAY a răspuns (pentru RaduMD):

Darwin a mai gresit tu nu gresesti?

| RaduMD a răspuns (pentru RAY):

Dacă Darwin a greşit, dacă cei de dinaintea lui au greşit, dacă şi cei de după ei greşesc, dacă noi înşine putem greşi în cunoaşterea noastră ştiinţifică, atunci nu e mai simplu să spunem deschis că ştiinţa nu ne poate oferi un răspuns sigur la întrebarea: de unde provine omul?

| RAY a răspuns (pentru RaduMD):

Radu,daca tu poti dovedi ceva care contrazice stiinta cine te opreste? stiinta nu detine adevarul absolut nu e perfecta, omul e cea mai imperfecta creatura creste 18 ani ca sa isi castige painea stiai ca capul nostru la nastere e foarte delicat si am muri in salbaticie?

| Inferno a răspuns (pentru RaduMD):

Nu stiu ce-mi dai tu. Arata-mi unde scrie in prezent, secolul 21, in documentele oficiale ca omul se trage din maiAcolo este o explicatie simplista, pentru omul de rand.mute?

| Zenicide a răspuns (pentru RaduMD):

Esti in urma cu cativa ani, ca zeul tau happy

| Defreyor20 explică (pentru RAY):

Cum ai aparut tu dara?

| RAY a răspuns (pentru Defreyor20):

Ma nascut mama

| RAY a răspuns (pentru Defreyor20):

Cum explici astea?
10 semne ale evoluției speciei umane
27 aprilie 2011 Etichete: Evoluție

FOTO: BBC Walking with cavemen (2003)

De-a lungul istoriei, pe măsură ce selecția naturală a influențat evoluția omului modern, multe dintre funcțiile și părțile organismului uman cândva folositoare au devenit treptat inutile. Ce este de-a dreptul fascinant este faptul că multe dintre acestea au rămas într-o oarecare formă, astfel încât putem vedea pe viu progresul evoluției!

Acest articol cuprinde cele mai importante zece schimbări evolutive care au avut loc - și au lăsat un semn în urma lor.




10. Pielea de găină
Cutis Anserina


Oamenilor li se face pielea de găină, adică li se umflă mușchii de la baza firelor de păr, atunci când le este frig, sunt speriați, furioși sau înfiorați de ceva. Multor altor vietăți li se întâmplă același lucru exact din aceleași motive. Putem vedea cum li se ridică părul pe spate câinilor sau pisicilor atunci când se simt amenințați de ceva. În situații de frig, ridicarea părului face ca aerul dintre firele de păr și piele să rămână prins acolo, creând astfel un plus de izolare și căldură. Ca răspuns la frică pielea de găină face animalul să pară mai mare – în speranța că va reuși să sperie inamicul. Oamenii nu mai au însă beneficii de pe urma acestui efect, dar el a rămas pur și simplu din trecutul nostru când nu purtam haine și trebuia să ne intimidăm dușmanii. Selecția naturală a eliminat părul des și gros, dar a lăsat în urmă mecanismul pentru controlarea acestuia.




9. Organul lui Jacobson
Organul vomeronazal

Este o parte fascinantă a anatomiei animale care ne spune o mulțime de lucruri despre istoria noastră sexuală. Acesta este localizat în nas și este specializat în detectarea feromonilor (substanțe secretate de corp care declanșează dorința sexuală, atenționează animalele cu privire la potențiale pericole și ajută la găsirea hranei). Oamenii se nasc cu organul lui Jacobson, dar abilitățile sale scad în dezvoltarea timpurie până la un punct în care devine inutil. În trecutul îndepărtat oamenii se foloseau de acest organ pentru a localiza partenerii de împerechere atunci când comunicarea era încă imposibilă. Astăzi există alte metode pe care nu le mai enumăr aici deoarece le știți voi prea bine.



8. Resturi de ADN
L-gulonolactona oxidaza


Oamenii dețin în codul lor genetic structuri care cândva erau folosite pentru a produce o enzimă pentru procesarea vitaminei C. Această enzimă, numită l-gulonolactona oxidaza nu mai poate fi însă fabricată de organismele umane deoarece gena care aparține enzimei nu functionează. Într-un anumit punct al istoriei, o mutație a dezactivat această genă, lăsând în urmă rămășițele sale ca resturi de ADN. Aceste rămășițe de ADN indică un strămoș comun cu alte specii de pe pământ.
Pierderea unei enzime care este importantă pentru producerea vitaminei C a avut loc frecvent pe scara evoluției și a afectat majoritatea peștilor, multe păsări, unii lilieci, porcușorii de Guineea și majoritatea primatelor, incluzând oamenii. Mutațiile nu sunt încă letale, deoarece vitamina C se regăsește din abundență în sursele alimentare (se poate spune că multe dintre aceste specii se hrănesc, sau se hrăneau, în principal cu fructe).



7. Mușchii urechii externe
Mușchii auriculari

Muşchii urechii externe intervin în mişcările pavilionului urechii, la om fiind regresaţi. Ei sunt folosiți de animale pentru mișcarea (inclusiv rotirea) urechilor independent de capul lor, în scopul de a-și concentra auzul pe anumite sunete. Noi oamenii încă mai avem acești mușchi pe care i-am fost folosit cândva tocmai în acest scop – dar aceștia sunt în prezent atât de slab dezvoltați încât pot da abia o oscilație insesizabilă urechilor noastre.



6. Mușchiul plantar

Mușchiul plantar este folosit de animale pentru prinderea și manipularea obiectelor cu picioarele – lucru foarte bine observabil la maimuțe care sunt capabile să-și folosească picioarele aproape la fel de bine ca și mâinile. Avem și noi acest mușchi dar este atât de subdezvoltat încât adesea este scos de medici când au nevoie de țesut pentru reconstrucția altor părți ale corpului. Mușchiul a devenit atât de inutil pentru corpul uman încât 9% din oameni se nasc fără el.



5. Măselele de minte

Primii oameni consumau o mulțime de plante - și trebuiau să mănânce destul de repede pentru a consuma o cantitate suficientă zilnic încât să le fie asigurați toți nutrienții necesari. Din acest motiv avem un set suplimentar de molari care fac gura mai "productivă" la mestecat. Acest lucru a fost esențial doarece corpul nu avea capacitatea de a digera suficientă celuloză. Pe măsură ce dieta s-a schimbat, arcadele noastre s-au micșorat iar a treia pereche demolari a devenit inutilă. În prezent circa 20% dintre oameni nu au avut niciodată măsele de minte.



4. A treia pleoapă
Plica semilunaris

O particularitate a ochiului pisicii este că este protejat, pe lângă pleoapele inferioară și superioară, de o a treia pleoapă, membranoasă, care se închide dinspre colțul interior al ochiului către exterior. Cea de-a treia pleoapa este de fapt restul membranei "pentru clipire", membrana care s-a pastrat însă la o serie de animale precum găinile, reptilele sau rechinii. La oameni a devenit foarte mică, dar unele populații prezintă porțiuni mai vizibile decât altele.



3. Punctul lui Darwin

Acesta se găsește la majoritatea mamiferelor, iar noi oamenii nu facem excepție.Cel mai probabil a folosit la ghidarea sunetelor spre ureche, dar la oameni nu mai îndeplinește nicio funcție în prezent. Doar 10, 4% din populația umană mai prezintă acest semn vizibil, dar este posibil ca un număr mult mai mare de oameni să poarte gena care îl produce. Punctul (indicat în imagine) este un mic nodul gros aflat la joncțiunea dintre secțiunea superioară și cea mijlocie a urechii.



2. Coccisul

Este o reminiscență a cozii pe care am avut-o cândva. Deoarece nu am mai fost nevoiți să ne cățărăm prin copaci, am pierdut coada care ne ajuta la menținerea echilibrului. În prezent ajută la susținerea mușchilor pelvisului, putând astfel să stăm mai comod pe scaun.



1. Apendicele

Apendicele nu are nici o utilitate cunoscută pentru omul modern și adesea este îndepărtat când se infectează. Oamenii de știință sunt de acord că în trecut a ajutat la procesarea celulozei aflată în dieta bogată în frunze pe care o aveam. De-a lungul evoluției, pe măsură ce dieta noastră s-a schimbat și am început să mâncăm alimente mult mai ușor de digerat, apendicele a devenit inutil.

Ceea ce este deosebit de interesant este că selecția naturală (în timp ce a îndepărtat toate funcționalitățile acestuia) alege indivizii cu apendice mai mari deoarece sunt șanse mai mari ca acestea să nu se infecteze. Așadar, spre deosebire de degetul mic de la picior, care - fiind și el inutil în prezent - este foarte posibil să dispară, apendicele probabil va sta cu noi multă vreme de acum înainte – fără a face nimic.

| Defreyor20 explică (pentru MMihai):

Adica tu esti convins suta la suta la Dumnezeu nu exista?

| MMihai a răspuns (pentru Defreyor20):


tu ai solicitat date despre evoluția omului / oamenilor și am căutat pentru tine pe net.
Primul material are 45 de pagini și de acolo mai poți da linkuri, de exemplu la http://www.scribd.com/doc/38748042/Originea-Si-Evolutia-Omului. care are 5 pagini. etc
Puteai să îți cauți și singur, pe net, dar este mai simplu să pui pe alții la treabă.

De unde până unde, ai ajuns tu la concluzia că eu zic: „ că nu există Dumnezeu" sau „că aș fi convins sută la sută, că nu există Dumnezeu"?

În ce fel a participat sau nu a participat, Dumnezeu, la evoluția speciei umane, este mai greu de precizat acum.

Povestea biblică din cartea Geneza / Facerea, despre apariția oamenilor, este pentru persoane mai tinere de 10 ani, care în inocența lor / în tinerețea lor, ar putea să o și creadă.

Dar asta nu înseamnă, nici pe de parte, că eu afirm : „ că nu există Dumnezeu ".

A nu crede în prostiile din Biblia creștinilor, și implicit a respinge creștinismul, în care abundă poveștile biblice prostești, este deja, un act de minimă normalitate, dar asta nu înseamnă, că eu mai sunt ateu.
Am fost și ateu de la 10 la 34 de ani, după care mi-am mai schimbat ideile.
Am ajuns ateu, cam pe la 9-10 ani, după ce am citit din Biblia creștin ortodoxă.
M-au deranjat multe în biblie, incisiv afirmații de tipul acesta :
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/marcu/4/

11. "Voua", le-a zis El (-- Iisus--), "v-a fost dat sa cunoasteti taina Imparatiei lui Dumnezeu; dar pentru cei ce sunt afara din numarul vostru, toate lucrurile sunt infatisate in pilde;
12. pentru ca, "macar ca privesc, sa priveasca si sa nu vada, si macar ca aud, sa auda si sa nu inteleaga, ca nu ( care --adăugat de mine pentru a fi mai clar texul --) cumva sa se intoarca la Dumnezeu si sa li se ierte pacatele."

Halal Mântuitor, care nu vrea ca oamenii :
„ să se întoarcă la Dumnezeu si sa li se ierte pacatele."
Care nu era o interpolare ulterioară, că se regăsește în toate cele trei evanghelii sinoptice.
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/matei/13/

11. Isus le-a raspuns: "Pentru ca voua v-a fost dat sa cunoasteti tainele Imparatiei cerurilor, iar lor nu le-a fost dat.
12. Caci celui ce are, i se va da, si va avea de prisos; iar de la cel ce n-are, se va lua chiar si ce are.
13. De aceea le vorbesc in pilde, pentru ca ei, macar ca vad, nu vad, si macar ca aud, nu aud, nici nu inteleg

http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/luca/8/

10. El le-a raspuns: "Voua v-a fost dat sa cunoasteti tainele Imparatiei lui Dumnezeu, dar celorlalti li se vorbeste in pilde, ca "macar ca vad, sa nu vada, si macar ca aud, sa nu inteleaga."