Nu ii mai spune Zeu. El este Dumnezeu.
DE ce sa o faca.Ce folos ar avea?
Pai el este un zeu. Nici macar asta nu stii despre el?
"Ce folos ar avea?"... ce intrebare absurda.
"De cine crezi ca a fost scris Tora"... de Moise clar nu. Iti sugerez sa te documentezi pe bune inainte sa te bagi in discutii cu mine.
Oh vai, mi-l dai pe ciumpalacul asta? L-am ascultat acum mult timp si videoclipul respectiv e plin de idiotenii si greseli.
Cred ca stiu mai mult decat tine.
Nu e orice Zeu, nu e ca aia inexistenti
Ti-am cerut sa-mi prezinti niste dovezi clare care sa sustina existenta lui Moise si existenta unui potop global. Observ ca nu ai facut-o ci ai ales sa comentezi aiurea dupa care sa te retragi din discutie bagand un "cu tine nu ajung la nici un acord, mereu esti contra tuturor".
Astept dovezile care sa sustina existenta lui Moise si existenta unui potop global. Sari cu ele.
ATENTIE : as prefera ca acum sa invati / citesti despre acese 2 subiecte inainte sa raspunzi nu sa lasi iar comentarii bazate pe favoritism si ignoranta.
Daca stiintific nu se demonstreaza nimic, inseamna ca nu trebuie sa credem?
"De unde stii tu ca nu a scris Moise clar Tora?"... ai citit macar ce scrie acolo? Fii sincer/a. Te-ai obosit sa te documentezi pe bune in legatura cu biblia?
Tora are mai multi autori si a fost scrisa intr-o perioada destul de lunga. Da si tu un search pe google ca de-aia ai net. Foloseste-l cum trebuie.
"Cred ca stiu mai mult decat tine."... "If you say so" - Riddick
"Nu e orice Zeu, nu e ca aia inexistenti"... ce gluma buna. Fie ca vrei sa accepti sau nu, tu ai un ZEU (si din pacate pentru tine, e si inexistent deoarece atributele sale nu sunt compatibile cu realitatea).
Dar sa revenim putin la subiectul principal : dovezile care tin de zeul tau.
Ti-am dat un exemplu. Poate zeul tau sa faca ce am cerut mai sus? Teoretic poate. Practic de ce nu o face?
E parerea ta.
Nu vreau sa ne certam pentru ca stiu ca nu vom ajunge la un consens
Nu m-a suparat.
Insa nu inteleg de ce vrei sa creasca numarul ateilor?
Incearca sa nu vezi doar partea negativă a ortodoxiei. E adevarat ca multi crestini accepta sa mearga si chiar declanseaza razboaie. dar exista, cum mi-ai spus tu mie si crestini care au refuzat asta si au fost inchisi.
Exista si crestini buni! (daca ma intelegi)
Am citit biblia in intregime nu pe sarite ca restul crestinilor.
Plus ca nu exista nici o dovada pentru existenta zeilor.
"Ce folos avem daca face asta?"... nu iti cunosti propria religie de pui o asemenea intrebare?
"Nu se mai face logica in scoli?"... pe langa scutirea medicala pentru ora de sport, eu cred ca astia duc scutire si pentru ora de logica.
Avand in vedere ca sunt mii de alte credinte de unde poti fi sigura ca alegerea facuta este cea buna?
Esti fraier ti-am trimis link-ul mai sus, mai fi si tu atent
Noooo nu Moise a scris Tora? Da-mi tu dovezi ca nu el e autorul