"de pe internet pot fi false"... corect, de-aia trebuie sa fii atent la informatie, la cine o zice, la credibilitatea acelei persoane, la locul in care au fost publicate informatiile, etc.
"m-ai contrazis pe mine ca trinitatea e adevarata, si apoi l-ai contrazis pe ala ca trinitatea e falsa"... GRESIT. Pe tine te-am contrazis cand ai zis ca Isus este arhanghel iar pe el l-am contrazis cand a zis ca Isus si ta-su sunt de fapt aceeasi persoana. Esti incapabil sa intelegi un text? Mergi la scoala.
"in jur de 50 de ani a durat scrierea lor"... GRESIT. Scrierea lor a durat cateva sute de ani nu doar 50. Esti liber sa-mi prezinti sursa informatiilor tale.
"a fost un fel de jurnal al lui Moise"... repet, consensul istoricilor e ca Moise nu a existat.
DAR dupa cum am tot cerut de cateva comentarii incoace si vad ca faci tot posibilul sa eviti si sa tragi de timp, astept sa-mi prezinti dovezile cum ca moise chiar a existat si ca el a scris Tora.
De cateva comentarii incoace tu tot tragi de timp si schimbi subiectul. Zi mai bine ca nu poti sa prezinti dovezi. Nu are rost sa o arzi gen :
X - Am dovezi.
Y - Prezinta-le.
X - Pai le am.
Y - Ok, unde-s?
X - Pai dovedeste tu ca X sau Y.
Observi nivelul tau intelectual?
"Poza de la profilul de TPU spune ceva despre tine"... ia uimeste-ma, ce spune?
Deci... pentru a 100000000000000000000000000000000-a oara : PREZINTA DOVEZI CARE SA CONFIRME CA TORA A FOST OPERA LUI MOISE SI CA MOISE CHIAR A EXISTAT.
Uite o prezicere divina de la marele zeu Zambazulu : si acum o sa eviti sa aduci dovezi si o sa bagi diverse scuze penibile.