Nu sunt ateu. Dar rezumand ce a afirmat Kant cu antinomiile ratiunii: in metafizica poti dovedi atat faptul ca Dumnezeu exista cat si faptul ca Dumnezeu nu exista. Sau, cum a zis un metafizician, poti dovedi atat ca tabla e neagra cat si ca nu e neagra.
Iar stiintific nu se poate dovedi nici ca Dumnezeu exista, nici ca Dumnezeu nu exista.
Concluzia: asertiuni ca "Dumnezeu exista" si "Dumnezeu nu exista" nu constituie cunoastere obiectiva. Ele sunt doar opinii pur subiective si arbitrare.
Teoremele sau Legile (propozitiile) Stiintifice nu se pot Nega. Daca spui ca se pot Nega esti irational. Irracional in sens ca nu intelegi lógica/argumentul nu ca bei vin.
Una este sa contrazici stiinta si alta sa spui ca stiinta este contradictorie.
Cand spui ca exista o premisa si o concluzie aici nu exista contrazicere ci analogie (mai multi constituienti). Ordinea exclude Contingenta. Deci putem sa spunem ca este Buna. Anticii spuneau ca Ratiune insemna Ordine. Teoria Cunoasterii este subordonata Valorilor. Nu exista STIINTA fara ETICA. Stiitificii actuali spun ca ei nu au valori ci sunt puri obiectivi. Pentru ei nu EXISTA IDEA DE BINE.
Spui A si B nu P si Nu-P. Deschizi noi poteci. Contrazicerea vine atunci cand incerci sa pui A altceva decat B.
Deci Prepozitiile Stiintifice sunt compuse din premisa (antecedent) si concluzie (consecuente). Prepozitiile Stiintifice nu mai sunt Aritmétice (aritmética lucreaza doar cu o cauza, numar) ci Algebraice pentru ca lucreaza cu mai MULTE CAUZE (premisa+concluzie).
Daca stiinta se CONTRAZICE nu mai credem in nici un adevar. Deci ateul nu poate Nega anumite FORMALISME.
Legile Stiintifice sunt formate de PROPOZITII STIINtifice. Acestea sunt compuse din premisa si concluzie. Deci propozitiile contin anumite cauze legate care sunt universale. De aceea putem vorbo de un FORMALISM.
Sofismele incerca sa transforme argumentele (formalismul care se da intre premisa si concluzie). Daca A atuncia B.
Constat ca Seba nu doar ca nu poate scrie corect in limba romana, dar nici macar nu intelege limba romana.
Https://www.tpu.ro/......-masculin/
Mi se pare fascinant ca voi doi aveti ceva de impartit unul cu altul de 10 ani deja =))
Doar el stie ce sens are ce scrie el. In limba romana nu prea are niciun sens ce scrie. Acum niste ani putea emite niste puncte de vedere inteligibile (gresite, dar se putea intelege ce scrie).
Acum niste ani era foarte clar ca se opune filmelor deocheate pentru adulti. Acum nici macar nu e clar ce combate.
Întrebarea nu are logica.
Îți explic și de ce. Persoanele atee, în general nu au dubii legate de acest concept, cum ar putea sa pretindă probarea a ceva, care în paranteza fiind spus, e prea bine știut ca în decursul a milenii nu a fost nimeni capabil sa demonstreze cu o minima evidenta acest fapt, cum spuneam, ateii nu-și pun astfel de întrebare pentru ca ar fi în nonsens, un paradox. Sa ceri dovada existentei unui lucru, înseamnă că ai accepta în mintea ta și o astfel de ipoteza. Ateii au certa convingere de exact contrariul.
Credința în orice divinitate este un concept filozofic care a interesat mulți gânditori de-a lungul istoriei, deopotriva atei sau credincioși. Religia și credință, sunt argumente care pot fi dezbătute în mod isteț si constructiv pentru ambele părți cu o minima doza de bun-simț empatizare, cunoaștere și suficienta deschidere mentala.
Cheers
Metoda științifică nu poate dovedi ceva ce știința (înțelegem aici filosofia naturală) nu are ca obiect, Ray. E o eroare de categorie.
Dumnezeu a creat tot ce este pamint, daca nu exista dumnezeu tot pamintul nu avea viata, prin puterea lui dam viata lucrurilor.
"Unicorn. Animal fabulos, cu corp de cal și un corn în frunte" (dex online)
Animalele, ca și corpuri biologice, intră sub studiul filosofiei naturale.
Dar nu înțeleg de ce mă mai chinui cu tine.
Nu ar arata in niciun fel, cum ai putea sa dovedesti o idee contradictorie cu realitatea?