anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Întrebare pentru atei: Voi le-ați spus prietenilor și familiilor voastre că sunteți atei? Dacă da, cum reacționează oameni de obicei când le spuneți asta?

44 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

La mine o parte din familia mea știe, unora nu le-a prea păsat, alți au reacționat urât.
Prieteni nu mai am de mult timp, dar dacă așa avea le-aș zice fără nicio reținere.

| Ineys a răspuns:

Fiecare e liber sa creadă în ce vrea, fiecare e liber sa nu creadă în nimic. Nu ar trebui reacționeze urat.

| BogdantheDreamer a răspuns:

Va simtiti satisfacuti cand sunteti in centrul atentiei nu? Va puteti remarca si prin alte mijloace mai de bun gust!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ce-i asta a fi ateu, ie ca si cum a-i fi un fel de doua feluri, sa nu ai nici un tel in viata, un soi de-anfutui masa, oricum a-r fi anturajul tau lasa de dorit, cred, urmeaza sa treci la satanism si apoi la decadere morala adica nulitate din toate punctele de vedere.

| LePotato a răspuns:

Fiecare este cum estelaughing, eu nu-s ateu, insa nici nu pot spune ca Dumnezeu exista, insa nu vad ce e rau in a se intelege un ateu cu un credincios...ma rog, familia mea stie(tot asa, in mare parte) conceptia mea despre viata, religie etc... si bineinteles ca unii au reactionat frumos, altii nici n-au auzitlaughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru BogdantheDreamer):

Nu vreau nici să fiu în centrul atenției și nici să mă remarc cu ceva, eu nici măcar nu îmi petrec vremea cu oamenii, ba chiar fac tot posibilul să-i evit. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Cât mai e iarba mai nou? laughing

| Alcyon a răspuns (pentru anonim_4396):

De ce n-ai prieteni?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Alcyon):

Poveste lungă, iar eu nu am chef să îmi spun dramele mele de viață pe aici. sad

| drutzix a răspuns:

Parintii mei stiu ca sunt ateu. Mama mea a fost initial putin ostila dar s-a impacat cu ideea.
Celorlalte rude nu le-am spus pentru ca nu am vorbit despre asta.
Prietenii mei stiu ca sunt ateu si nu au nimic cu asta happy

| drutzix a răspuns (pentru BogdantheDreamer):

Daca ma intreaba cineva ce cred despre religie si ii spun ca sunt ateu inseamna ca vreau sa fiu in centrul atentiei? Eu cred ca ai probleme.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Avand in vedere ca mai toata familia mea e plina de atei, nu a fost cine stie ce "cine ar fi crezut ", stii tu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Neah, ce rost ar avea să le spun? Ce-ar zice: o să mă rog pentru păcătoasa asta să nu ajungă în iad. Oricum nu prea îmi pasă mie de religie. Îi las pe-alții să se ocupe.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru BogdantheDreamer):

Cam jalnic din partea ta sa crezi una ca asta.

| bibi518 a răspuns:

Pe mine m-au facut satanista si in toate felurile, dar putin imi pasa, suntem liberi sa credem in ce vrem, fara sa ne pese de parerile altora.Cei ce iti sunt cu adevar prieteni si tin la tine te vor accepta oricum, indiferent de credinta ta. Pe mine ma intristeaza faptul ca cei ce ne critica nu se uita in oglinda sa vada ca sunt ca niste oi ce urmeaza ceva ce nu cunosc si nu au vazut, e trist. In fine...eu te sfatuiesc sa crezi in ce vrei si sa nu iti pese de ce cred altii happy

| bibi518 a răspuns (pentru anonim_4396):

Imi pare rau ca oameni ca tine comenteaza fara sa aiba habar macar despre acest subiect.A fi ateu nu inseamna neaparat sa fi satanist sau sa nu ai un tel in viata, inseamna doar sa fi realist si sa iti dai seama ca noi singuri ne conducem si ne facem soarta, nu ne-o face o nu nu stiu ce entitate cum ar fi dumnezeu.Si totusi nu am inteles chestia asta cu telul in viata, cum adica? telul omului in viata este sa il slujeasca pe dumnezeul asta ca un orb, ca o oaie proasta? Voi astia, asazisii credinciosi, daca va intreb de de dumnezeu, de biserica sau de ce faceti astfel de ritualuri religioasa, nu o sa imi gasiti un raspuns concret, ppt ca nici voi nu stiti, mergeti la biserica si va rugati pentru ca asa vi s-a indoctrinat de mici sa faceti, nu pentru ca ati fi voi mari credinciosi. Sa fim seriosi acum! Biserica a indoctrinat poporul si il controleaza. Daca ati fi destul de destepti, v-ati da seama de asta, dar, dupa cum am mai spus, sunteti ca o turma de oi proate ce urmeaza un pastor pe care nici nu l-au vazut sau i-au simtit prezenta.

| BogdantheDreamer a răspuns (pentru drutzix):

Eu probleme? Eu fac parte din grupul majoritar, bine integrat in societate si receptiv, intr-o oare care masura, la orice. Ateii sunt cei cu "probleme de integrare". Eu iti respect atitudinea si orientarea! Numai bine.

| BogdantheDreamer a răspuns (pentru anonim_4396):

Pana acum nu mi-a raspuns nici un ateu de ce a ales aceasta cale. Un crestin poate raspunde foarte usor. Deci eu, in ateism nu vad nici un avantaj, in afara de faptul ca apare sentimentul de superioritate asupra maselor de crestinii. Gen : "Noi nu ne lasam prostiti, noi nu credem, noi nu suportam Bor, noi suntem evoluati, credem in stiinta" etc. Inca odata iti spun ca iti respect orientarea, dar nu o pot accepta, datorita dogmelor. Salut!

| DarkAndDreary a răspuns:

Familia și prietenii știu. Nu le pasă.

| windowlicker a răspuns:

sunt aici sa citesc raspunsurile si sa-mi exprim opiniile religioase!
agnosticism4life

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru bibi518):

Eu am spus ce va urma,si apoi nu ai inteles nimic din ce am vrut sa transmit,iar daca tot spui ca nu va pasa de nimic si va faceti singuri soarta de ce unii pun intrebari de acest fel de ce ii intereseaza ce spun altii, cat despre indoctrinare, nu te sileste nimeni sa faci una sau alta,iar despre invatatura bisericii nu am auzit niciodata lucruri negative, doar pozitive si curatenie sufleteasca, iar tot ce s-a intamplat de-a lungul timpului, razboaie sau inchizitia nu santem noi in masura sa judecam istoria, iar despre cei de-alde care era vorba cred ca sunt toti niste nefericiti.

| bibi518 a răspuns (pentru anonim_4396):

Indoctrinarea exista, degeaba spui tu ca nu te sileste nimeni sa faci ceva.De mici multora li se spune ca biserica e buna, ca iti curata sufletul asa cum ai spus tu, ca trebuie sa il slujesti pe dumnezeu si cate de astea, astfel oamenii ajung sa se roage sa mearga la biserica doar asa, ca au fost invatati de parinti, dar ei nu se gandesc la semnificatia a ceea ce fac, sau de ce fac asa ceva, pur si simplu se roaga si merg la biserica doar de ochii lumii, ca sa nu zica nimeni ca-s pacatosi sau satanisti. Ceea ce fac credinciosii ii ca un fel de tic, nu il poti controla intotdeauna, il faci fara sa stii de ce.
Tot ceea ce ai spus tu mai sus este ceea ce sti tu de la parinti, de la scoala sau de unde ai mai aflat tu, dar nu ai stat vreodata sa analizezi fiecare detaliu legat de biserica, biblie si obiceiuri.
Te sfatuiesc sa analizezi mai bine si ai sa vezi ca sunt o multime de informatii eronate si informatii care se contrazic. Cele mai multe informatii contradictorii se gasesc in biblie, daca o citesti cu atentie vei vedea si tu, dar asta tine si de interpretare.
In fine...eu zic sa nu mai comentezi daca nu sti prea multe despre biserica, atei etc.

| Yssadorra a răspuns:

Eu i-am spus mamei acum cativa ani, dar tot nu se poate impaca cu ideea. Mai are si acum momente cand imi reproseaza ca se abat relele asupra familiei din cauza mea, din cauza ca nu cred in dumnezeu. O parte a familiei a reactionat la fel de negativ, ba chiar isteric, asa ca prefer sa nu deschid subiectul cam niciodata fata de ei. Din cunoscuti si amici unii au avut o parere buna (aici vorbsc tot de atei), o parte indiferenti, o parte au fost contrariati.
Tin sa mentionez ca desi sunt atee de cativa ani de zile, nu este ceva ce dezbat in mod abuziv, nici macar nu e ceva ce impartasesc cu ceilalti, decat daca este cazul (cum ar fi ''nu vreau sa merg in pelerinaj pentru ca nu ma intereseaza''). Oricum, inca sper ca vom ajunge la nivelul in care sa ne putem accepta unii pe altii in conditii rezonabile; eu una am fost pusa la perete, agresata pentru alegerea facuta, desi nu caut sa informez pe nimeni imediat in ce sau in ce nu cred, dupa cum am mai spus. La fel, vad atei care ataca constant credinciosii, si au o aroganta total nejustificata. Iar acest lucru denota faptul ca nu conteaza ce credinte ai, daca te inchini la Iisus sau la o vaca sau la un copac sau la nimic, tot rai suntem unii cu altii; lucrul asta sper sa se schimbe, cat de putin.
Numai bine.

| Scarbo a răspuns:

Le-am spus parintilor, au crezut ca e doar un fragment din viata adolescentilor din ziua de azi si ca va trece in timp, ca ma voi intoarce la dzeul lor, dar cu trecerea timpului au inceput sa devina tare paranoici, ei spun ca nu e vina mea ca sunt asa, demonii lucreaza prin mine, eu rad de ei, dar totodata ma si intristeaza o asemenea gandire, o asemenea judecata asupra realitatii...

| Scarbo a răspuns (pentru Scarbo):

Cat despre prieteni... dupa ce le-am spus asta, ei bine nu le-am spus direct, oricum nu conteaqza detaliile, au rectionat foarte imatur, imprastiind zvonuri prin tot satul cum ca as fi satanist, cum ca as dezgropa mortii, practic m-au catalogat drept un bolnav mintal. Cu timpul pe o mare parte din ei, am reusit sa le deschid mintea, nu a fost usor, a trebuit sa depun multa munca pentru a reusi asta, cat despre cealalta parte, nu mai au nimic cu mine, nu mai insista pe acest subiect pentru ca stiu ca sunt prea informat in acest domeniu pentru mintile lor fragile...laughing

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns:

Tata e ateu, mama stie ca suntem dar nu-i pasa, familia nu stie cel putin soramea mi-a spus ca ma da afara din casa ei daca spun ca sunt ateu cuiva din prietenii ei aiurea am plecat eu, familie nu, nu stiu, prietenii nu am, cei mai buni prietenii sunt banii, calculatoarele, tehnologia si da eu insumi atat

| MrNob0dy a răspuns:

Ateismul este foarte promovat la fel ca homosexualitatea happy deci cred ca lumea sa impacat cu ideea

| KodrutZ a răspuns (pentru anonim_4396):

Traiesti cumva in interiorul unei manastiri sau intr-o enclava plina de habotnici de nu ai prieteni? Ateismul nu trebuie' sa implice izolarea sociala, totusi...

| KodrutZ a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu esti imbecil sau esti imbecil? Sau poate esti doar imbecil? Ce legatura are credinta cu existenta scopurilor/telurilor in viata?