| SkateFunk a întrebat:

Intrebare pentru credinciosi:
Ce credeti ca ar fi mai important, daca ar fi sa alegeti intre:
Sa crezi in divninitati (D-zeu) sau
Sa fii bun cu cei din jurul tau?

28 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Sa fii bun cu cei din jurul tau. - E alegerea de bun simt si daca nu esti credincios. Credinta fara fapte oricum e nula.

| JustDeedee a răspuns:

A fi credincios nu înseamnă doar să crezi în divinități, ci și să fii bun cu cei din jurul tău. Divinitățile să fie bune cu tine, dar tu să fii bun cu cei din jurul tău, nu?

| Vasile2003 a răspuns:

A crede în divinitate implică și a fi bun cu cei din jurul tău

| halogen001 a răspuns:

Sa fii bun cu cei din jurul tau e cel mai important lucu. Credinta in divinitati ne indeparteaza de realitate si de adevar, deci nu poate fi un lucru bun pentru nimeni.

Un om care crede in divinitati nu are o morala corecta. Se poate intampla sa fie nevoie de ajutor medical pentru un credincios si acesta sa-l refuze pe motiv ca asa ii cere religia pe care o are. Sau un om bolnav care nu mai are pe nimeni, aflat in stadiul terminal al unei boli, care traieste greu ultimele zile si vrea sa sa moara mai repede nu e ajutat si tot dupa morala religioasa e lasat sa traiasca si sa moara in cele mai inumane conditii.

| Cristian86 a răspuns:

Nu exista o dihotomie între cele două!

| BuLaNNNeL a răspuns:

Pai prima o implica în mod direct și pe-a 2a.

| Apokales a răspuns:

Sa crezi in divinitate.

Răspuns utilizator avertizat
| Adrian5575 a răspuns:

Sa crezi in divinitati este alegerea fiecaruia. Cu totii ar trebui sa fim buni cu cei din jur, indiferent daca credem sau nu in divinitati.

| NuCitescNotificari a răspuns (pentru Vasile2003):

Cine te-a mintit?

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Cine a spus asta?

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru SkateFunk):

Să-i stea capul unde ii sunt picioarele. Fiecare pădure are uscăciunile ei, îți caut polițiști șpăgari? Ii desființăm și pe ăștia? Cei mai mulți criminali, violatori etc sunt civili. Ne omoram și noi între noi căci facem parte din "aceeași oală"? laughing

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Tu vezi întrebarea băiatului? Sau iei totul mot a mot?

| CIaudiu a răspuns:

A doua varianta

| CostinAlamariu a răspuns:

Întrebarea e cam contradictorie fiindcă nu poți să crezi în Dumnezeu și să nu fii bun cu cei din jurul tău. Dacă nu iubim creația nu-L putem iubi nici pe Creator. Dacă nu-L iubim pe Creator nu automat nu avem credință în El.

Daca imi permiti sa modific intrebarea as zice: "ce credeti ca e mai important prima dată?(adica cronologic)"

As spune ca prima data e mai important sa cred in Dumnezeu si abia dupa pot face cu adevarat bine.
Se intampla tot timpul ca cineva sa aiba intentii bune dar sa faca mai mult rau, neintentionat. Asta e din cauza ca nu știe sa faca bine, nu are un fundament, nu are o directie.

"Drumul spre iad e pavat cu intenții bune" este o vorba populara care exprima foarte bine aceasta problema.

| SkateFunk explică (pentru CostinAlamariu):

"nu poți să crezi în Dumnezeu și să nu fii bun cu cei din jurul tău. "
Hai nu zau? laughing
Spunele asta crestinilor, preotior etc care frecventeaza biserica, care te injura ca la usa cortului, de fapt ce vorbim noi aici, ca toti fac asta, ce zici tu sunt basme fumate laughing

Frate unii din voi sunteti batutui in cesta rau ori bagati commuri la mistocarai fara sa ganditi putin lucurile la modul realist si simplu

Ateul e un titlu pentru cei care aleg sa nu creada in divinitati, lucuri care nu se pot dovedii stiintific etc
Asta nu insemna ca indifierent ce ai fii, ateu, crestin, etc nu poti fii bun cu cel din jur, doar daca crezi in D-zeu... astea-s povesti de popa beat.
Orice divinitate, chip ca e D-zeu sau oricare alta, sunt doar o creatie omeneasca ca sa bage frica in oameni cu scopul de a tine sub control masele si prostimea in general.winking

| Mayhem666 a răspuns (pentru Vasile2003):

Nu chiar. Sunt si politicieni care cred in divinitate, dar sunt niste escroci, hoti, mincinosi si nu le pasa de oameni, ci de ei insisi.

| Vasile2003 a răspuns (pentru Mayhem666):

Aia nu mai e credință...

Atunci spune-mi tu ce e.

| Vasile2003 a răspuns (pentru Mayhem666):

Chiar tu ai spus hoți, escroci, mincinoși...asta e doar o credință platonică, de dragul de a spune că-i credință sau din cauza "voturilor"... dacă zici că ești credincios, înseamnă că crezi și în doctrina transmisă de acea religie, indiferent care ar fi aceea

Asta e chestia, nu sunt deloc credincios. De aia am si intrebat.

| AndrElle a răspuns:

Ambele duc tot acolo. Chiar daca nu te rogi, Dumnezeu te cheamă. Daca, faci fapte bune.

| ania a răspuns:

Sa afli adevarul despre cauza si scopul existentei.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Nu poti alege. Credinta fara fapte este moarta. Si Biblia spune ca si "dracii cred si se infioara". Insa nu sunt buni. Doar Dumnezeu este bun.

| SkateFunk explică (pentru TamplaruAnisoara):

Astea abureli...oh go on Eu nu cred in mosnegi imaginari si daca as fi crezut nu m-as fi infiorat, eventual as fi ras, adica cum sa exite un mosneag pe nori sta si se uita cum suferim, pentru el o fi fun, ne vede ca pe o telenovela