| StrongHeart a întrebat:

Intrebare pentru crestini.
Credeti ca pacatele se transmit din generatie in generatie?

Răspuns Câştigător
| Irinel15123532 a răspuns:

Nu. Dar se pot transmite consecintele lor, daca tatal sau mama unui copil pierd casa la ''pariuri'' atunci copilul va suferi impreuna cu toata familia.
Dar nimeni nu va fi vinovat pentru pacatele altuia.
Dumnezeu spune asa in biblie :

Ezechiel 18:20
Sufletul care păcătuiește, acela va muri. Fiul nu va purta nelegiuirea tatălui său și tatăl nu va purta nelegiuirea fiului său! Neprihănirea celui neprihănit va fi peste el și răutatea celui rău va fi peste el.

12 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Adică genetic/ereditar prin sânge sau cum?

| StrongHeart explică (pentru sierra1):

Adica intrebarea e daca intr-un neam de oameni sa zicem rai,criminali,hoti,betivi,se naste un copil, acel copil trebuie sa plateasca pentru ce au facut cei dinaintea lui sau nu.
Am auzit de multe ori chestia asta ca s-a nascut x bolnav din cauza ca familia lui x erau niste oameni rai sau chestii de genul.
Eu personal cred ca nu e chiar asa. Poti sa iti depasesti conditia indiferent de mediul in care te afli.
Dar cand vine vorba de o boala aici chiar ca nu inteleg.De ce sa sufere mai multe generatii pentru greselile unui om?
Adica de ce ar face Dumnezeu asta daca ne iubeste pe toti? De ce nu-l pedepseste pe faptas si doar pe el?
Sunt baliverne sau nu?
Eram curios cum se justifica chestia asta in crestinism, stiu ca la hindusi e reincarnarea, acolo, inteleg poate in alta viata ai facut niste lucruri groaznice si platesti in viata asta, dar la crestini stiu ca dupa ce esti botezat esti considerat pur.Deci este sau nu ceva ereditar?
Genetic stim ca exista boli ereditare, sau ca esti predispus la fumat daca ai tai au fumat si alte chestii, dar as vrea sa stiu si din punct de vedere moral, din punct de vedere crestinesc cum functioneaza lucrurile pentru ca am auzit de multe ori chestia asta.

| sierra1 a răspuns (pentru StrongHeart):

"as vrea sa stiu si din punct de vedere moral" - aici e vorba de mediu și influența lui, ca o a 2 a natură

| CostinAlamariu a răspuns:

Da, cred ca exista anumite patimi si pacate care se transmit la urmasi

| RAY a răspuns:

Biblic vorbind, 7 generati chiar plus nu uita de pacatul lui eva si adam mostenit de toti in mitologia crestina

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Citește la Ezechiel, cap.18...acolo este răspunsul pentru întrebarea ta.

| Meme10Memu a răspuns:

Pacatul se transmite. Daca nu ar exista pacatul omul nu ar avea regrete. Orice om are regrete si asta e o dovada ca pacatul exista.

| marinaru777 a răspuns:

Da se transmit pana se gaseste careva din neam sa plateasca, sa duca greul cum zicem noi.

Răspuns utilizator avertizat