Da, si nu. Nu e animal biologic, mai ales ca are ratiune, si asa il deosebeste cel mai mult de animale. Este totusi animal prin comportamentul inadecvat pe care il are deseori, si de care animalele s-ar simti jignite daca ar fi pus pe seama lor.
Hai sa vedem, mai iau un "ignore"?
Toate animalele sunt biologice, termenul fiind folosit in biologie desemneaza numai si numai sisteme biologice. Definitia cuvantului animal nu acopera si capacitatile intelectuale ale individului, altele fiind criteriile de clasificare.
Cu alte cuvinte Obama si cimpanzeul Bo-Boo sunt animale, nu pentru ca ar avea acelasi nivel de inteligente, valoarea IQ, lucru ce este oricum fals, ci pentru ca ambele sunt Eucariote fiind alcatuite din celule Eucariote, pentru ca ambele se inmultesc sexuat si pentru ca atat domnul Obama cat si domnul Bo-Boo se hranesc smilar dar diferit de alte organisme ca plantele si bacteriile.
Biologic e animal, ratiunea il diferentiaza de animal. Teologic vorbind, biologia umana nu e dupa "chipul si asemanarea" divina, ci suflul, ratiunea, constiinta.
Corect, suflul, ratiunea si constiinta e dupa "chipul si asemanarea divina", si asta pentru ca Dumnezeu e spirit, nu are corp.
"Dumnezeu e spirit", Corect! Aceasta umila realitate ne face sa ne punem intrebarea unde se afla Dumnzeu? Iar ca atare un raspuns modern la aceasta intrebare ma duce cu gandul ca Dumnezeu se afla intr-o dimensiune spirituala neemateriala. Materia e trupul dar sufletul? Mai e materie? Nu. Deci ca atare stiinta nu poate dezelega misterul existentei trpului deoarece transcende materia.
Normal, stiinta se ocupa cu studiul materiei, deci, odata ce Dumnezeu si sufletul nu tin de materie, nu e de domeniul stiintei sa se ocupe de ele. Ar fi psihologia, care se ocupa de suflet, insa una din cele mai importante lectii pe care un student la psihologie o invata inca de la inceput e ca pe om nu poti sa il pui in reguli, ca oricind el poate "sparge" orice tipar psihologic, deci psihologia e o stiinta doar pina la un punct, pentru ca oamenii au moduri asemanatoare de comportament, insa sufletul lor va ramine mereu o mare necunoscuta in anumite situatii, pentru ca, cum zici, transcede obiectul cu care se ocupa stiinta.
Deci nu poti sa il pui pe Dumnezeu in eprubeta, si sa zici ca L-ai gasit, L-ai vazut. Iti trebuie ceva mai mult, o inima curata si deschisa pentru a vedea, o credinta sincera, si o asteptare pe masura, si la timpul potrivit, El va veni la tine si ti se va arata, si vei intelege ca cu ochii inimii, tu L-ai vazut.
Daca nici acelui lucru ce se afla in posesia "esentei", denumita si "suflu vital" (latinescul animalis, din care a rezultat animal) nu ii este dat sa inteleaga lumea, atunci nu-i este dat nimanui, si in mod sigur nu unui bolovan.
Este ultimul meu raspuns adresat incultilor. Nu am sa folosesc functia ignore din principiu, in rest, tu si alte sute de crestini refractari de aici nu existati. Nu te obosi sa-mi mai dai o replica retarda, nu am sa o mai citesc oricum.
O zi buna.
Da.
"Cuvântul "animal" provine de la cuvântul Latin animale, genul neutru al animalis și este derivat de la anima, ce înseamnă suflu vital sau suflet. Definiția biologică a cuvântului se referă la toți membrii regnului animalia, inclusiv omul."
http://ro.wikipedia.org/wiki/Regnul_Animalia
Cred că mi s-a acrit, Apache.
Uite, povesteam şi cu CucuBauBau acum ceva timp:
http://i.imgur.com/aAjULBp.jpg
http://www.tpu.ro/......ina-6.html
Prea multe măgării pentru puterea mea de suportabilitate...
Îmi repugnă mizeria împrăştiată de religie la toate nivelurile sociale şi politice.
Uite-o numai pe nesimţita asta în prostia ei arogantă şi infinită:
http://www.tpu.ro/......tinuta-si/
Şi de cei ca ea dau de câteva sute de ori pe zi.
Înainte săream peste postări despre religie, de aia şi rămâneam rece. Dar când am început să citesc prostiile debitate de unii şi să observ cât efect negativ au asupra umanităţii şi asupra vieţii mele în mod direct şi a celor dragi mie, n-am mai putut să tac...şi nici nu mi s-a părut corect să tac - idiocraţiei cineva trebuie să i se opună.
Poate...dar mai mult imi repuga ca site-ul asta a ajuns o mizerie in care toate intrebarile populare sunt referitoare la religie, iar jignirile au ajuns la asa cota incat sa nu mai poti intra la anumite categorii.
Uita-te la intrebari populare...e deja penibil.
Si nu zic ca nu ai dreptate, pentru ca lucrurile pe care le spui tu sunt logice.
Dar daca si tu, userul anului, cel mai important user de pe site ai ajuns sa te bagi in polemici de genul asta cu personaje care nu merita atentie... pentru subiecte care merita si mai putina atentie...e clar.
"Dar daca si tu, userul anului..."
Asta a vrut să fie un reproş?
Apache, pe site e plictiseală, bate vântul. La ce să răspund? La copilării despre statutusuri şi jocuri? Şi când vrei să ajuţi, cauţi o oră până găseşti pe cineva care merită. Aşa că, în timpul meu personal şi liber, indiferent dacă îi convine cuiva sau nu, apăr ceea ce consider că merită apărat şi mă implic în discuţii care îmi trezesc (pe moment) interesul.
http://www.tpu.ro/site-users/questions/
Dacă tu ai o problemă cu asta, îmi pare rău, dar în sarcinile mele nu intră şi mulţumirea lui Apache sau a celorlalţi.
Iar dacă pentru tine personal este un subiect deranjant, eşti liber să nu te implici şi să faci ceea ce îţi face plăcere în timpul tău liber.
...
Privesc toate aceste lucruri dintr-o perspectivă puţin diferită.
...este interesant cum unii creştini se simt jigniţi de asocierea lor cu animalele (considerând că astfel îi pot jigni şi pe alţii), dar nu au nicio treabă cu incestul.
Elucubraţia poate fi oricât de mare, dar cât timp apare în Biblie, este bună, justificată şi normală.
Jos cu animalele şi homosexualitatea!
Sus cu religia şi incestul!
Amin!
Stimati colegi crestini, martzian, kira si ceilalti, care ati raspuns ca omul nu este animal, va rog sa verificati definitia cuvantului animal in neaosul nostru DEX.
ANIMÁL, -Ă, animali, -e, s. n., adj. 1. S. n. Ființă organizată, uni- sau pluricelulară, înzestrată cu facultatea de a simți și de a se mișca.
Care parte a definitiei contravine cu natura religioasa a omului? Dupa ce chibzuti, incercati mai departe sa va opriti si asupra altor cuvinte, precum "regn", "mamifer".
Prietene, du-te si mangaie un caine, mulge o vaca, mananca o gaina si apoi compara-te cu ei... Noi nu discutam aici despre ceea ce spune DEX-ul (acesta este perfectibil, dovada a multelor schimbari de peste ani) ci despre o problema mult mai serioasa. Noi credem ca omul NU este o fiinta evoluata din nimic. El nu are nici un urmas comun cu animalele (au esuat multi in incercarea de a demonstra asa ceva) ci este creat de isusi Dumnezeu ca o fiinta speciala. Faptul ca ne comportam uneori ca animalele este doar un efect al pacatului.
Este dreptul tau sa ai o alta opinie (care, in caz ca vei cere "dovezi", nu este la randu-i dovedita stiintific) dar te invit la a respecta opinia noastra. Fara sa imi fie mai usor, o voi respecta si eu pe a ta.
Numai bine!
Nu ma compar cu animalele la nivel rational sau comportamental, ci biologic. Nu trebuie sa crezi in evolutie ca sa intelegi ca avem morfologie de mamifer. Si aceasta morfologie e dovedita stiintific. De fapt aici e problema, ca atunci cand vorbim de sange cald si organisme vivipare, treaba n-are nicio legatura cu religia. Asadar, concluzia ca omul nu este animal, este de de natura teologic-religioasa, sau poetic-literara, in functie de statutul celui care o formuleaza. Stiintific vorbind, omul este animal, ramane animal, si aici tu si orice teolog nu mai poate schimba nimic, pentru ca aceasta constatare este imperfectibila.
Cum spuneam...
Cred ca este animal. Mi-amintesc ca proful meu de romana zicea catre unii (care faceau vreo magarie prin banca): "Ma, animalule!". Si cred ca stia el ce spune, ca de, doar era profesor, om invatat.
Mersi ca ai pus intrebarea, n-o sa bag la ignore, dar sa stiu cu cine sa nu ma bag in vorba de pe site.
Intr-adevar, muzica clasica chiar are darul de a linisti si calma omul. Deja vad ca mainile mi s-au oprit din tremurat si pot sa tastez linistit un raspuns elevat.
Si atunci din ce regn faceti parte stimate domn? Sa fie Protista? Sa fie Monera? Probabil dumneavoastra folositi o noua impartire, pe care eu nu o cunosc.
Ba ti-am raspuns la intrebare. Omul nu este animal, desi este considerat a face parte din acelasi regn cu animalele. Dumnezeu ne-a creat diferiti de animale - si cred din toata inima ca cel cu care comunic acum pe TPU nu este un cimpanzeu sau catelul din casa voastra, ca sa ma convinga ca ma insel.
Ia mai multi copii si trimite-i in jungla, si studiaza comportamentul aceluia ce supravietuieste.
Doar pentru ca au fost cativa oameni care au stiut sa isi foloseasca minte si am avansat atat demult comparativ cu celelelte animale asta nu face diferiti
Da omul e un animal
Da, omul se considera un animal(asa spune stiinta superior) care are si suflet de la Dumnezeu.
Din punct de vedere biologic suntem mamifere (nu inisinuez ca suntem la propriu,dar ca atare ne incadram biologic in acesta increcatura), dar ceia ce ne defineste cu adevarat este ratiunea si sentimentele. Dumnezeu a creat omul din "tarana" ( o forma mai moderna a acestui cuvant dand o interpretare mai logica ar fi materie), asfel spus noi si animalele avem o "esenta comuna", dar totusi noi nu suntem animale, avem ratiune si libertatea de a alege.
DA este un animal, dar cred ca e singurul care se crede ca e mai mult ca are un coi in plus...
Animal, si nu vad nici-o jignire pentru aceasta denumire...asta pentru cei care se simt ofensati de "cruda" realitate.
Cat m-am saturat de intrebari din astea cu pentru crestini pentru atei pentru pla me!
Da omul este un animal dpvd natural, face parte din regmul mamiferelor si blah blah
Da-mi ignore!
Nu! Cine crede in evolutie este urmaul unei mai mute, iar cine e crestin este creat de Dumnezeu.
Care va sa zica perceptia afecteaza in mod direct realitatea, care va sa zica realitatea e o functie a perceptiei? Si daca asta e realul atunci ce dracu mai e irealul? Sau mintea ta atribuie caracteristicile realului irealului si viceversa?
Si cum pentru tine un felinar este Soarele daca exita un X care sa creada acest lucru, tot pentru tine Dumnezeu a creat omul daca exista un Y care sa creada asta.
Eu stiu un lucru, felinarul nu e Soarele.
Porfir Fenicianul, cand spunea ca omul este un animal rational, nu se gandea la teoria evolutiei. Hai recunoaste, tu ai 10 la religie, dar la biologie si alde astea ai ramas repetent, asa-i?
Asadar, ceea ce il deosebeste pe om de dobitoc, este calitatea de a-si insusi o invatatura concreta si corecta despre Dumnezeu, pe care sa o transmita si altora. Omul are sadita in fiinta sa nevoia de a raspandi stiinta despre Dumnezeu, exprimata in psalmul 50: "invata-voi pe cei faradelege caile tale, si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce". Indeplinind aceasta conditie, omul incepe sa nu mai fie dobitoc, pentru a deveni ceva mai mult.
sursa :
http://www.crestinortodox.ro/......70283.html
Nu! Dumnezeu a creeat omul dupa chipul si asemanarea Lui! Pe Dumnezeul il poti numi un animal? In niciun caz, relia e mult mai importanta decat stiinta! Deci Nuuuuuuuuu
Singura diferenta intre om si animal este ca omul are constiinta, si cu asta cred ca am zis destul
anonim_4396 întreabă: