| RAY a întrebat:

Intrebare pentru necredinciosi, este povestea lui Iisus cea mai buna, unicata poveste? Cum se explica acest succes remarcabil?

11 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Este promovată de o structură socială bine organizată, biserica.

| LupusDei1993 a răspuns:

Nu, este chiar slaba sincer. Mantuitorul omenirii, care ar trebui sa fie puternic, tenace, sa-si taie inamicii in doua, dar cand colo el se lasa biciuit, scuipat, torturat si crucificat de buna voie. Este cel mai slab "erou".

| RAY explică (pentru sadrian46):

Eu vorbesc de poveste, inceput, istorie

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru LupusDei1993):

Pentru tine, acela este erou care taie inamicii în două.
Acea modalitate de a fi erou nu a dus omenirea prea departe până acum.
Pentru cei ce cred în el ( nu este cazul meu, nu fac propagandă) el este un exemplu, care le arată că pentru ideea ta ( a lui) de mai bine, trebuie să te sacrifici ca să învingi, să îți dai viața pentru ea.
Așa că, depinde din ce unghi privești povestea și ce vrei sau ce poți să înțelegi din ea.

| BogdantheDreamer a răspuns:

Draga Ray, m-ai intristat foarte. Ma simt marginalizat, fara drept la replica, dat la o parte...nu meritam asta happy, te roog data viitoare fi bun si asculta-ne si nou, credinciosilor "tampeniile'', asa cum fac si eu cu alti happy.

| RAY explică (pentru BogdantheDreamer):

Faza e ca vream pareri de la persoane care considera povestea lui iisus un mit, tu nu consideri asa ca, intelegi

| Octavian199 a răspuns:

Crestinismul e unic doar la prostie.A copiat fara numar de la alte popoare.

| danbnz a răspuns (pentru Octavian199):

Daca arunci o asemenea afirmatie ar fi bine sa o si argumentezi!

| Octavian199 a răspuns (pentru danbnz):

Uite aici. Crucea.Se folosea si mai inainte ca sa pedepseasca oamenii.Mai adaug inchizitia, cruciadele, cateva razboaie, cum ar fi cel de 30 de ani (1618-1648).

| mentholinks a răspuns:

Succesul se datoreaza faptului ca a promis oamenilor marea cu sarea. La fel au avut succes si politicienii.

| VictorJulien a răspuns:

Din cate stiu imperiul roman dupa ce sa crestinat si-a folosit influenta pentru a raspandi molima crestinismui, apoi biserica i-a indoctrinat si mai mult pe oameni, numindui pe cei necrestinati pagani care la origini nu este un cuvand cu conotatii malefice, crestinismul i-a dat aceast sens.