| Michael11 a întrebat:

Intrebari pentru atei. Cum ati ajuns la concluzia ca nu exista Dumnezeu? Daca atunci cand erati copii ati crezut ca exista Dumnezeu, atunci cum s-a produs trecerea de la credinta la necredinta? Ati citit carti care v-au influentat? Asa vi s-a spus la scoala? Asa v-au spus parintii? Inca de tineri, ati inceput sa traiti o viata stricata, Dumnezeu nu se mai potrivea cu viata traita de voi si astfel ati renuntat la El? Ati fost dezamagiti de oamenii care se pretind a fi crestini? Ati fost dezamagiti de Dumnezeu? Ati avut anumite asteptari de la El iar El nu vi le-a implinit? Dati vina pe Dumnezeu pentru propriile voastre greseli? Sunteti nemultumiti de ce vedeti ca se intampla in jur si atunci spuneti ca Dumnezeu e de vina pentru asta? Nu acceptati ca exista Dumnezeu deoarece nici unui om nu-i place sa aiba un sef, care sa-i spuna ce sa faca si in fata caruia sa dea socoteala?

18 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Cum ai ajuns TU la concluzia ca exista Dumnezeu?

| Michael11 explică (pentru sierra1):

Am crezut in Dumnezeu de cand eram mic copil. Am inceput sa citesc Biblia probabil pe la varsta de 7 -8 ani. Cunoscand Biblia de mic, mi-am format propriile convingeri si nu m-am lasat influentat de parerile altora. Ateii afirma ca ei stiu sigur ca nu exista Dumnezeu. Eu pot sa spun ca sunt sigur ca exista Dumnezeu. M-am rugat lui Dumnezeu inca de cand eram mic copil. Dumnezeu nu m-a dezamagit niciodata. Mi-a purtat de grija tot timpul. In prezent am mai mult decat am nevoie si din ceea ce primesc pot sa ajut pe altii.

| halogen001 a răspuns:

Am avut parte de influenta suficienta din ambele parti si am ales ce e mai bun. Am renuntat la fantezie, superstitii, primitivism si dogmatism rigios si am ales realismul si rationalitatea.

| badpanda a răspuns:

Mizeriile biblice m-au ajutat, dar am avut si maestri buni.Am cunoscut atei de treaba si credinciosi de toata jena.Mai rar invers.

| CostinAlamariu a răspuns:

Iti zic eu cum au ajuns. Au descoperit că nu se pot abtine de la practici degenerate sexuale si atunci decat sa fie sinceri cu ei si sa-si recunoasca pacatul mai bine zic ca sunt atei. Literalmente 99% din atei asa au ajuns atei dar n-o sa-ti recunoasca

Răspuns utilizator avertizat
| sierra1 a răspuns (pentru Michael11):

Am ințeles, CREZI că există! Ok, tu să fii sănătos

| MariusNede a răspuns:

Au tras o betie si au ajuns la concluzia ca nu exista Dumnezeu. rolling on the floor

| Meme10Meme a răspuns:

Mure Dumnezeu!

| Holiday a răspuns:

Tu cum ai ajuns la concluzia ca nu exista Mos Craciun? sau exista?!laughing Ideea e ca poti accepta diverse povesti pana la o anumita varsta, dar dupa aia trebuie sa ai o labilitate psihica sa le crezi in continuare cand e clar ca sunt false. Apropo de "viata stricata"...nu cred ca sunt multe lucruri mai "stricatoare" de vieti ca religia sau credintele in spiridusi.

| Michael11 explică (pentru MariusNede):

Cel care trage o betie se trezeste ziua urmatoare si poate ca zice :"Doamne iarta-ma". Cat despre atei....nu cred ca o sa-i auzim zicand asta.

| MariusNede a răspuns (pentru Michael11):

Betivii lui Efraim. Ieremia vorbea degeaba cu ei.

| Michael11 explică (pentru Holiday):

Banuiesc ca atunci cand ai fost copil ai crezut in Dumnezeu. Daca ai trecut de la credinta la necredinta, asta inseamna ca ai fost labil psihic?

| MariusNede a răspuns (pentru Michael11):

Da. Asa este. E un fel de orbire ca cea de la 2 Corinteni 4:4. Ma mira starea lor uneori cum pot fi atat de orbiti. Interesant cum au ajuns ei victimele unor filozofii omenesti.
Drumul lor se opreste la moarte.

| Michael11 explică (pentru OctavianDanielMaria):

Acum ca ai ajuns la concluzia ca nu exista Dumnezeu esti fericit? Totul este ok in viata ta?

| MariusNede a răspuns (pentru MariusNede):

O societate umana numai prospera nu poate ajunge cu asa mentalitate "sa mancam si sa bem ca maine vom muri". Astfel de oameni nu stiu ce inseamna cumpatarea, indelunga rabdare si vor totul repede. De aceea e atata agitatie in lumea asta. Din cauza unora ca ei.

Ei pun cap de afis tarile bogate omitand faptul aca acolo politia e bine inarmata si pacea lor e platita scump adica politia la ei are salarii mai mari si e mai motivata sa intervina. Plus ca acolo pedepsele sunt mai drastice. Insa tarile bogate nu fac NIMIC ca sa schimbe mentalitatea omului si sa promoveze credinta. Uitati-va la cate atacuri armate sunt in SUA, Germania. Adevarata prosperitate vine in urma transformarii mintii si nu prin platirea unor politai sa bata si sa bage in inchisoare raufacatorii. In Germania si SUA inchisorile sunt mai bine puse la punct. E o prosperitate mentinuta cu forta si NU de draga inima. E o prosperitate impusa in SUA si Germania si alte tari bogate. Au bani ca sa plateasca sistemul opresiv contra delicventilor. Pe langa asta dau frau liber libertinajului, prostitutie legala, familiile isi impart barbatii si femeile intrei ei, LGBT. Pe astea se bazeaza asa zisa prosperitate occidentala.

Răspuns utilizator avertizat
| Michael11 explică (pentru OctavianDanielMaria):

Nu inteleg. Cum adica ti-am vorbit in vorba? Ce nu merge? Nu esti obligat sa imi raspunzi la intrebare. Daca consideri ca am mers prea departe punand aceasta intrebare, atunci te rog sa nu raspunzi. Incerc sa aflu ce s-a intamplat in viata ta si in viata altora cand ati trecut de la credinta la necredinta. Care au fost cauzele? Ceva s-a intamplat. Daca pot, incerc sa te ajut, atat pe tine cat si pe ceilalti. Poate o intrebare pusa de mine sau un raspuns dat de mine iti va fi de folos.