| Cristi156 a întrebat:

Intrebari pentru atei. Ep.3/57 Haide totusi sa zicem ca nu neaparat Dumnezeul biblic exista, ci un Creator. Credeti ca aceasta lume s-ar fi putut creea singura? Un program de calculator se poate creea, manifesta, fara interventia omului? Totusi haideti sa analizam din ce e format atomul, nucleu, proton, neutron, electron. Sa zicem ca Big Bang s-a intamplat si ca atomii au interactionat intre ei, astfel creeandu-se tabelul periodic. Dar hai sa analizam ce e in neregula cu aceasta, care ar fi fost sansele sa se formeze un asa univers complex, atat de echilibrat? Care ar fi fost sansele ca animalele sa evolueze, ca fiecare organism sa se intretina si sa se adapteze, de undestiu niste particule de atomi sa se adune la un loc si sa formeze ceva productiv pe viitor? Hai sa-i dam o sansa de 2%. Credeti ca ar fi nevoie de un Creator care sa intretina toate aceste lucruri? Hai sa-i dam o sansa de 2%, de asemenea. Asa cum un joc pe un computer nu se poate creea singur printr-o adunare aleatorie, logica, si creativa(de unde creativitate?) a unor coduri de programare, grafica etc, asa nici universul nu are cum sa fie creativ fara o interventie. Deci, pe scurt cat la suta credeti ca ar avea nevoie o lume ca asta de un Creator?

98 răspunsuri:
| dodicuta a răspuns:

Daca Dumnezeu li s-ar arata ateilor ei ar zice ca e un actor costumat. Daca si extraterestri cred in Dumnezeu, suntem noi mai destepti ca ei si Ii negam existenta lui Dumnezeu? Se cred ei cei mai tari dar de fapt crestinii sunt mai evoluati ca ei. Daca vreti sa atingem un nou grad de inteligenta CREDETI si nu mai punti intrebari.

| Mădă0611 a răspuns (pentru dodicuta):

De unde stii ca extraterestrii cred in zeul tau?

| dodicuta a răspuns (pentru Mădă0611):

E Dumnezeu si nu cred in zei.http://www.realitatea.net/......47430.html

laughing tu chiar crezi ca aia erau extraterestrii? Dumnezeul tau e un zeu, zeul evreilor.

Si noi si evreii credem in Vechiul Testament dar crestinii cred si in Noul Testament.Mai am un argument.S-au gasit icoane foarte vechi ci Iisus si de o parte si de alta a lui OZN-uri.

Cat de foarte vechi?

Nu mai stiu cauta si tu.

| RAY a răspuns:

Eu nu cred ca nici un fel de creator a aparut din nimic si a creat ceva, este imposibil 100 la suta ca din nimic sa apara ceva din nimic asa complex ca un creator care sa creeze universul din absolut nimic, cred ca este foarte posibil ca totul sa fie rezultatul evolutiei stiinta imi da dreaptate, nu-mi pasa cati cred in dumnezeu, daca ma duc intr-un spital de nebuni 99 de persoane de acolo vad fantome una singura eu nu vad cine e nebunu eu sau ei?
degeaba cred oamenii in dumnezeu el nu exista nici daca vrem asta, eu nu cred ca universul are nevoie de nici un fel de creator, mai multe sanse de existenta dau la alba ca zapada decat unui creator pentru ca povestea poate fi in viitor reala, semintele de mar poate ucide o persoana in concentratie mare

| CristiB93 a răspuns (pentru RAY):

Pai te contrazici singur, spui ca este imposibil 100% ca din nimic sa apara ceva si astfel refuzi sa crezi intr-un creator, dar universul, pamantul, lumea, nu este ceva? ele nu au aparut din nimic?

| RAY a răspuns (pentru CristiB93):

Este imposbil ca ceva complex cum e dumnezeu sa apara din nimic, ca universul sa fie rezultatul a unei evoluti cred, mai ales ca stiinta a dovedit prin dovezi ca totul a plecat de la ceva simplu, in primul rand universul nu o aparut in forma initiala din acel big bang nici pamantul afirmi fara sa stii asta e ignoranta cristy

Nu e nici o ignoranta, doar ca am vazut ca te contrazici singur, Dumnezeu crezi ca e imposibil sa apara asa, dar universul nu e imposibil, ok zici ca a plecat de la ceva, dar acel ceva din ce a aparut?

| RAY a răspuns (pentru CristiB93):

Nu stiu de la ce a putut sa inceapa, eu macar recunosc cand nu stiu nu inventez basme

laughing Ok Ray nu are nimic

| Mădă0611 a răspuns:

0%
Intrebari retorice, dar daca vrei poti raspunde. De ce ar face un creator plante otravitoare, buruieni, spini florilor, paraziti?

Prietene, in Univers nimic nu e perfect, nimic nu pare sa aiba un plan (spun "nu pare" ca sa nu zici ca sunt naspa), stelele se ciocnesc, planetele la fel, galaxiile la fel.

| CristiB93 a răspuns (pentru Mădă0611):

Dar ca pamantul se invarte in jurul soarelui sau ca avem zi si noapte sau anotimpuri, daca astea nu sunt planuri atunci ce sunt?
A si sa imi arati si mie ce planete se ciocnesc, poate sa ciocnit si pamantul si eu nu am observat.

| Mădă0611 a răspuns (pentru CristiB93):

rolling on the floor) vaaaaai. Ce e gravitatia? Stii de ce avem anotimpuri? laughing
Luna de unde o avem?
Ti-as raspunde fara intrebari, dar raspunsurile la intrebarile mele sunt raspunsuri la ale tale smug Sa te vad, dar fara sa cauti pe net.

| M25M a răspuns:

Daca exista un Dumnezeu, vad miza, Rai si Iad, mantuirea etc..., dar daca exista un Creator atunci nu inteleg miza, pentru ce anume ne-a creat, care ar fi rostul sa fi facut toate legile naturale, fizice, ca apoi sa le lase in treaba lor? Bine aici intervine Dumnezeu, sau oricare alt zeu creat de om...ca sa dea sens, sa zicem.

| Essencest11 a răspuns (pentru M25M):

''Bine aici intervine Dumnezeu, sau oricare alt zeu creat de om...ca sa dea sens, sa zicem.''
Acesti zei creati, evident de om, sunt salbatici si fara moralitate ( nu mai cred ca trebuie sa iti explic deja sti).
In acesti zei cred doar naivi, dar cu noi ateii cum ramane? Crezi ca daca Dumnezeu ar exista nu s-ar fi gandit si la noi?

| dragos9234 a răspuns:

Crezi ca un creator se poate crea singur?

| CristiB93 a răspuns (pentru dragos9234):

Unde scrie ca creatorul s-a creat singur?

| dragos9234 a răspuns (pentru dragos9234):

El a intrebat daca o lume se poate creea singura iar eu l-am intrebat daca un creator se poate creea singur.
Simplu.

| suffarstar a răspuns:

Il intelegi gresit pe Dumnezeu. Exista 2 lumi: cea finita si cea infinita. Astia au mers in spatiu si au zis ca nu l-au vazut pe Dumnezeu,deci nu exista. Pot sa-l caute mult si bine,Dumnezeu e infinit,nu e materie,nu e timp. Dumnezeu nu poate fi creat,pentru ca el nu are inceput si sfarsit,el traieste in afara axei timpului,timpul e o unitate de masura pentru noi, pe care o interpretam cum vrem(exista timp subiectiv si timp obiectiv).
Big- Bang e o porcarie, ce materie sa interactioneze, daca acea materie nici nu exista?
Dumnezeu nu se calculeaza cu sanse sau probabilitati. Dumnezeu exista si va exista. Normal ca Dumnezu a facut totul perfect pentru noi, ei pun pe seama miliardelor de ani schimbarile suferite de organisme. Cum era omul acum 6500 de ani este si acum. S-au gasit schelete omenesti chiar in Romanaia vechi de mii de ani, scheletele masurau in jur de 1.90.
E ca si cum ai spune ca daca unei plante ii dai mai multa apa, ea devine peste. FALS. Daca ii dai unei plante mai multa apa, ea moare.

| Zenicide a răspuns (pentru suffarstar):

"Dumnezeu e infinit, nu e materie, nu e timp"
- Cu alte cuvinte: nu ai nici-o dovada si Dzeu exista doar in capul tau.

| suffarstar a răspuns (pentru Zenicide):

Nu. Tu crezi ca Dumnezeu ar trebui sa locuiasca undeva la Casa Alba si sa-l viziteze lumea din cand in cand? Dumnezeu exista, fara el toate lucrurile care sunt aici nu ar mai fi fost.

Eu nu cred in Dzeu, e prea absurda povestea. Locul unde exista Dzeu a existat si inainte ca Dzeu sa existe?

Nu exista "inainte ca Dumnezeu sa existe". Dumnezu e infinit, el nu se incadreaza in limitele spatiu-timp.
Daca nu crezi in Dumnezu, e treaba ta.

" Dumnezu e infinit, el nu se incadreaza in limitele spatiu-timp. "
Deci Dzeu nu exista.

Alexandre Dumas scrie o carte. Personajele din carte se intreaba: Unde este autorul? Noi nu-l vedem, nu exista. Raspunul e:Autorul traieste in afara limitelor cartii, voi nu il puteti vedea fiindca voi sunteti limitati la dimenisunea cartii.
(e doar un exemplu )

| Mădă0611 a răspuns (pentru suffarstar):

Asta cand autorul nu interactioneaza cu opera lui, dar aici dumnezeu se bagaa in treaba, cica, deci intra in "dimensiunea cartii".

| suffarstar a răspuns (pentru Mădă0611):

Pai si autorul interactioneaza cu personajele, nu? El are stiloul in mana.
Bine, e un exemplu pentru a se intelege ce am vrut sa spunwinking

Stiloul e o treaba, ce ziceam eu e alta treaba.

Nu inteleg la ce te referi.

Pai Dumas scrie, nu apare ca personaj pe acolo, lumea zica ca cica dumnezeu & co. mai misuna pe aici, deci intra in "dimensiunea operei". Oricum, asta cu dumnezeu in afara e o minciuna pentru a tine in viata basmul, fiind in afara nu poate fi observat si demonstrat nicicum.

"mai misuna pe aici" rolling on the floor E normal ca Dumnezeu sa stie totul despre noi pentru ca el ne-a facut. Dumnezeu nu e un mosneag ce traieste in creierii muntilor si cateodata ne mai viziteaza.
Inca ceva, era doar un exemplu de intelegere, o aluzie, intelegi tu la ce m-am referit.

Biblia a fost scrisa de Dzeu deci? Eu stiam ca a fost scrisa de oameni.

Biblia a fost scrisa de oameni insuflati de Duhul Sfant.

Nu ai inteles. "Cartea" e lumea noastra limitata. Autorul traieste in afara cartii, el nu este determinat de limitele impuse de carte.

Prima data ai zis ca " Dumnezu e infinit, el nu se incadreaza in limitele spatiu-timp. " iar acum presupui ca el e in alta dimensiune. Deci totusi se incadreaza in "limitele spatiu-timp" cand ai tu chef.
In care dimensiune e? Asa de curiozitate, si ce dovezi ai?

Da,El e infinit si apartine unei dimensiuni infinite fara limite spatio-temporale.
Chestia cu cartea a fost doar un exemplu banal, ma repet pentru a nu stiu cata oara, un exemplu ca sa intelegei cum functioneza chestia cu "in afara".

| KristalPop a răspuns:

Cât la sută ar avea nevoie lumea aceasta de un Creator (aşa cum încerci tu să îl defineşti)? 0%.
Faci o varză veritabilă cu analogia programării, chit că ai fi putut forţa nota pe alt subiect, tot în legatură cu informatica (anume, dacă există un punct al avansului tehnologic atât de înalt în care omul ar putea el însuşi crea lumi, nu ar rezulta de aici posibilitatea uriaşă ca noi să trăim de fapt într-o lume creată de către o specie avansată decât să trăim în lumea originală?)
Dar după cum spuneam, ai făcut o harababură totală. Pur şi simplu nu înţelegi legile fizicii, nu înţelegi termodinamica, nici măcar nu ştii cu ce se mănâncă formarea elementelor chimice, te legi de BigBang de parcă ar fi răspunsul final al ştiinţei pentru elucidarea misterului lumii, nu ai habar de faptul că protonii, neutronii şi electronii nu-s cele mai mici particule elementare, nu ai habar de nimic din toate astea.
Universul de fapt nu este complex, este simplu, totul este interconectat. Este aşa cum este pentru că doar aşa poate fi, legile fizicii nedându-i o altă alternativă. Totul se autoguvernează (deşi există excepţii ce par să se abată de la regulă: găurile negre, vidul absolut etc). În momentul de faţă, Universul cum este el, nu arată intervenţia niciunui Creator, nu există nici o urma de-al lui/ei, nimic. Doar legile lumile şi lumea care le respectă.
Iar noi suntem aici pentru că aşa am reuşit a evolua, pe o cale evolutivă în care forţa minţii şi creativitatea noastră era mai importantă decât puterea muşchilor noştri. Iar motivul pentru care avem nevoie (cel puţin mulţi dintre noi) de a crede că există cineva mai presus decât noi, este faptul că suntem muritori şi avem conştiinţa de sine, ştim în mod sigur că vom muri şi vrem să fie ceva după. Alte motive pentru apariţia religiilor ar mai fi neştiinţa. Te uiti la cer, vezi fulgere, auzi tunete, n-ai nici o cunoştinţă despre electricitate şi electromagnetism, deci clar, este Thor care bate ciocanul Mjollnir în nicovală.
Noroc cu ştiinta care vine şi mai luminează calea noastră prin viaţă. Altminteri doar oameni cu argumente de hârtie ar fi pe aici.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"cat la suta credeti ca ar avea nevoie o lume ca asta de un Creator?"... 0%

Vrei un sfat? Nu te baga in subiecte care te depasesc. Atat la categoria Big Bang cat si la Evolutie esti mai varza decat varza iar argumentele tale sunt pur si simplu chestii luate cu copy-paste de pe net sau auzite la altii. Nici macar nu ai avut bunul simt sa te documentezi ca sa stii despre ce vorbesti.

Ep. 3/57 De data asta ai spus bine cu o mica greseala. De ce doar un singur creator? De ce nu mai multi? Presupunand ca exista niste zei care au creat totul, intrebarea e : asa si?

Pe langa faptul ca ai esuat in a prezenta dovezi pentru zeul crestin, acum mai 2 probleme in plus :

1 - dovedeste ca acei creatori de care vorbesti chiar exista.
2 - dovedeste ca este vorba de un singur creator si nu de mai multi.

Bonus : daca ai reusit sa dovedesti ca este vorba de un singur creator nu de mai multi, acum trebuie sa dovedesti ca este vorba de al tau (lucru pe care inca nu l-ai facut).

* chiar nu ai intrebari si argumente cu adevarat bune?

| CristiB93 a răspuns (pentru anonim_4396):

Te crezi atat de destept si de tare incat cuvintele tale spun ca degeaba imi aduceti dovezi, eu nu le voi crede niciodata, cu tine e pierdere de vreme sa stai de vorba daca nu esti dispus macar o data sa accepti o idee cat de mica de la altcineva. Chiar nu stiu de ce mai ceri dovezi, doar de dragul de a le respinge?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hai totusi sa spunem ca chiar nu e treaba ateilor existenta unui creator.necrezand in el nu vad de ce i-ar interesa.mai ales in procente.e posibil sa iasa un rezultat cu virgula si? atunci?

| Cristi156 explică (pentru anonim_4396):

Poi vad ca e si treaba lor, pe categoria asta sunt numai atei, deci daca nu i-ar interesa nu ar intra.

| BlackSulphur a răspuns:

Uite cum sta treaba. Un joc pe PC este gata facut, este finit, are un sfarsit, un inceput, si la fel si creatorul. Insinuezi cumva ca dumnezeul tau a avut un inceput, sau ca va avea un sfarsit?
In orice caz, acest exemplu nu este bun, deoarece odata ce este creat poate fi si modificat fara voia creatorului. Ce zici de asta? Intervenim noi in planurile divine?
Plus ca totul este batut in cuie, ceea ce inseamna ca nu mai avem liber arbirtru.

Abia astept intrebarea 4/57... Deja vad ca incepi sa iti pierzi si tu increderea, inca de la inceputul intrebarii se observa asta!

| Aiwendil a răspuns:

Nu sunt atee, dar vreau sa raspund.
Sunt de acord cu tine.Cred ca multi dintre noi au auzit de puterea mintii, de puterea gandului. Daca 50% de oameni cred in Dumnezeu si 50% de oameni nu cred in Dumnezeu, va rezulta ca Dumnezeu exista pentru ca 50% dintre oameni cred in El.Si 1% daca crede in El, exista.Doar cand o sa ajunga la 0% atunci, tot o sa existe.De ce? Pentru ca in acest univers imens nu suntem numai noi ca specie.Mai sunt milioane de fiinte extraterestre care cu siguranta si ei cred si nu cred intr-un Creator.Nu o sa mai existe Dumnezeu cand toti din Univers nu o sa mai creada.
Daca tu ai fi Creatorul si ai avea puteri nelimitate.Nu ai crea? Nu ai construi o planeta unde i-ai da viata? N-am creea o gramada de fiinte din dragoste? Fie ca e vorba de ingeri,arhangheli,spirite bune,oameni,extraterestrii? Nu ai vazut atunci cand ai un spatiu gol, nefolosit, cum ar o gradina, nu vrei sa plantezi copaci si plante? Sa pui o banca colo, o fantana dincolo?
Cam atat am avut de zis.Si ma adresez tuturor, nu numai tie Cristi156.
Bye!

| CristiB93 a răspuns (pentru Aiwendil):

Nu exista alte fiinte sau specii in univers, totul este creat pentru om, universul spatiul totul este pentru om, dar daca tu zici ca exista si alte specii, atunci aratami si mie o dovada.

| Aiwendil a răspuns (pentru CristiB93):

E imposibil sa nu mai existe alte fiinte in universul acesta mare si infinit.Pe planeta Pamant exista o gramada de specii de fiinte, de la furnica pana la om.Adica avem aici atatea fiinte diversificate si tu nu crezi in imensiul spatiu ca nu mai exista nicio fiinta? Adica cum ai avea un hotel intr-o camera toate fiintele de pe Pamant.Si restul camerelor? Chiar asa goale sunt toate?

Nu exista nici o dovada cum ca ar exista viata si in alte locuri in univers, doar presupuneri cum e si asta a ta. Parerea mea este ca daca ar fi existat viata si in alte locuri atunci in biblie trebuia sa fi scris sau de atatea mii de ani trebuia ca sa se fi aflat sau sa ia contact cu noi cineva din afara.

Tu crezi ca cei care au scris Biblia stiau atunci de extraterestrii? Nu stiau. Abia stim de 2 secole. Daca caui pe internet o sa gasesti o gramada de dovezi ca extraterestrii exista.Si chiar crezi ca Dumnezeu numai pe noi ne-a creat? Cu siguranta ca a creat si alte fiinte in ale galaxii si universuri.

Pai au fost inspirati de duhul sfant cei care au scris biblia, de ce le-ar fi ascuns Dumnezeu oamenilor existenta altor lumi?
De ce acum a permis sa se afle despre alte lumi?

Pentru ca ar fi avut aceiasi reactie cum au oamenii de acum.Ca daca contactam alte fiinte de pe alte planeta, vai Doamne, acestia ne vor omori si vor dori sa ne ia planeta.Si oamenii ar crea probleme pentru alte specii daca acestia s-ar duce pe alte planete.
Si ma gandesc ca oamenii atunci nu erau pregatiti sa afle ca exista extraterestrii.Ei credeau in ceea ce vedeau.Pentru ei nu mai exista altcineva in afara de Dumnezeu. Crezi tu ca ar intelege ei ce sunt extraterestrii? Eu nu cred.

Ma rog, e parerea ta si pari foarte convins, dar eu raman la parerea mea.

rolling on the floor) aolo. Tu stii macar cat de mare e Universul? Si nu iti cer sa crezi oamenii de stiinta, doar ei au interese sa minta, cica, ia-ti un telescop bun.

Iti citesc raspunsurile pe rand si ma crucesc rolling on the floor
Tu ai habar despre ce distante e vorba? Ia-ti telescop, cum ziceam, si apuca-te de calculat cum vrei si cum stii, dar sincer, na, sa nu zici ca te minte cutarescu... rolling eyes

Si atunci de ce nu le-a zis ca intai a fost Soarele si apoi planeta, plantele si apa in stare lichida?

Universul nu este asa de mare, in doua saptamani daca as merge cu motocicleta mea as ajunge la capatul lui big grin

Nu imi place matematica, asa ca nu stiu sa calculez, las asta pe seama desteptilor ca tine.

Dar de unde sti ca intai a fost soarele si apoi planeta?

Aolo
1. rolling on the floor) Sa inteleg ca pe Luna ai fost pe jos?
2. Pai au calculat altii mai destepti decat mine si nu-i crezi, deci, calculeaza tu.
3. Pentru ca elementele din care e format pamantul apar doar la temperaturi foarte mari, iar acele temperaturi se gasesc doar in stelele mari.

Toti spuneti ca oamenii de stiinta au calculat, ca omaneii de stiinta au dovezi ca asa si ca nu stiu cum, ca exista dovezi ca oamenii au evoluat din eu stiu ce animal sau ca exista dovezi ca 1+1 = 3, dar nu am vazut niciodata vreo dovada de la voi, doar vorbe.

Http://ro.wikipedia.org/wiki/Eratostene :> Nenea asta a calculat ce a calculat acum 2000 de ani. Oamenii cu cap stiau de atunci sigur ca Pamantul e rotund.
http://i.imgur.com/b1tjsh3.jpg
Pai dovezi exista, dar nu toata lumea le intelege, mai ales cei care cred ca Universul e mic si ca totul a fost creat pentru ei. App, cerul exista ca nivel solid, nu?
Oricat de omiscient ar fi zeul tau, am inteles ca nu cunoaste viitorul, pentru ca iti da liber arbitru si nu stie ce o sa alegi, deci n-a stiut ca o sa se schimbe clima, nu avea de ce sa faca formele de viata adaptabile la mediu, sa zicem ca a avut o idee geniala sa le faca asa, daca sunteti de acord cu microevolutia, mult micro inseamna macro, astfel rasele pot deveni specii, si uite evolutia speciilor.

Si ce vrei sa imi dovedesti aici, ca pamantul este rotund?
Pai dovada asta o gasesti in vechiul testament :
Isaia 40:22
El stă deasupra cercului pământului, şi locuitorii lui sunt ca nişte lăcuste înaintea Lui; El întinde cerurile ca o mahramă subţire, şi le lăţeşte ca un cort, ca să locuiască în el.

laughing da, scrie intr-un loc "cercului pamantului" si gata, e rotund, de fapt oamenii credeau ca pamantul e plat si ca cerul era ca un castron pus pe o planseta smug acela e cercul pamantului pe care sta zeul tau. Iti demonstram ca daca stii sa calculezi, calculele sunt corecte, ca evolutia e adevarata, si ca zei nu exista.

| Exilee a răspuns (pentru Mădă0611):

Stii, esti nespus de gingasa prin simtul umorului pe care-l detii. Mereu cand vii c-un "emoticon" ( parca ai face-o intentioant) cu care ma irita, parca-mi dispare dispretul pentru raspunsurile tale ironice. In fine, nu stiu cum reusesti, dar imi place happy

| Mădă0611 a răspuns (pentru Exilee):

"raspunsurile tale ironice." rolling on the floor ete fâs, nu mai citi.

Dar oricum sunt adorabile, minunate etc.
Vad ca si lui NOname le adora intrucat vad ca numai in voturi inteligente si folositoare te tine happy Nu este minunat? Eh-hehe si NOname e pura. Dar imi place acest "regat" pe care l-ati putut infiinta, dar slabe sanse. Stiai ca eu sunt "regele"?

rolling on the floor vai cat de increzut poti sa fii, asa ceva!?
Tu nu ai cum sa fii ceva cu sau pentru mine ca in realitate te-as ocoli smug, iar pe net esti sub nivelul meu, oricat de proasta as fi, tu esti sub, si nu ma cred superioara, dar cei care se cred, adica cei ca tine, sunt inferiori restului, oricum ar fi restul.

| CristiB93 a răspuns (pentru Exilee):

Bineinteles ca NOname o tine in voturi bune, Doar sunt impotriva crestinilor amndoua, este normal sa o linga in fund.

Dar cine a zis ca esti "proasta"? Eu n-am zis deloc si nimeni altcineva. Iar cat despre "rege"- eu practic faceam putina atmosfera. Si de ce spui ca sunt increzut? E absurd Mada.E vacanta. Relaxeaza-te.

Daca te uiti la voturile date de ea, nu da doar ateilor.
Ce expresie frumoasa, demna de un crestin cuminte love struck

Pai si ce daca oamenii credeau ca era plat, biblia spune ca nu e plat, crezi ca toata lumea cunoastea biblia pe vremea aceea, cati stiau sa citeasca pe vremurile acelea?
Uite aici alte dovezi din biblie ca pamantul este rotund :
" Cînd a întocmit Domnul cerurile, eu (înţelepciunea) eram de faţă; cînd a tras o zare pe faţa adîncului, cînd a pironit norii sus, şi cînd au ţîşnit cu putere izvoarele adîncului, cînd a pus un hotar mării, ca apele să nu treacă peste porunca Lui, cînd a pus temeliile pămîntului, eu eram meşterul Lui, la lucru lîngă el, şi în toate zilele eram desfătarea Lui, jucînd neîncetat înaintea Lui, jucînd pe rotocolul pămîntului Său, şi găsindu-mi plăcerea în fiii oamenilor.
Apoi Iată ce spune cartea Iov 26:7
"El întinde miazănoaptea asupra golului, şi spînzură pămîntul pe nimic."Tu ai zis ca cartea lui Iov este scris doar sa inchida guri, dar de unde au stiu cei care au scris-o ca pamantul nu sta pe nimic? Sa te vad.

Nu imi place sa spun altora ce ma deranjeaza la ei, ca sigur nu ma deranjeaza doar pe mine, iar eu, cum sunt o fata cu mult bun simt, as spune cu mult bun simt, dar de ce sa fac asta cand pot sa le spuna altii fara bun simt? devil smug

Tu inca nu mi-ai raspuns la raspunsul cu anotimpurile smug

Prietene, lumea credea ca Pamantul e plat, nu sta pe nimic (adica daca ai merge pana ajungi la capatul lumii, o sa cazi in gol), uite, e din raspunsul tau: "cînd a tras o zare pe faţa adîncului"/"El întinde miazănoaptea asupra golului, şi spînzură pămîntul pe nimic.", si ca cerul e fie un fel de castron, fie paralel cu Pamantul, acel castron e "rotocolul" din poveste.

"cînd a pus un hotar mării, ca apele să nu treacă peste porunca Lui" laughing, daca s-ar topi ghetarii de la poli, sa vezi cum o sa treaca peste porunca lui, doar el a facut o planeta pentru oameni fara branhii cu mai multa apa decat uscat laughing

| Mădă0611 a răspuns (pentru Mădă0611):

"cînd a pironit norii sus" rolling on the floor

| Zenicide a răspuns (pentru Mădă0611):

"Tu nu ai cum sa fii ceva cu sau pentru mine ca in realitate te-as ocoli "
Inainte sau dupa ce l-as prinde de guleras si l-as bate mar thinking laughing

*Demonstrandu-i in acelasi timp cum functioneaza selectia naturala, si ca e reala laughing

| Mădă0611 a răspuns (pentru Zenicide):

Fara violenta! Jandarmii e cu noi! laughing

Mada, dar nu te dor ochii? Vad ca-n fiecare clipa nu te dezlipesti de aceasta categorie. Observ ca ti-a disparut obsesia pentru mine, in schimb vad ca ai o foarte mare obsesie pentru categoria "Religie".

rolling on the floor "ti-a disparut obsesia pentru mine" laughing De fapt ti s-au terminat tie drogurile. Nu ma dor ca abia acum am venit la pc, deci sunt in forma smug, parca tu stateai toata ziua pe TPU, in tufa, sa filezi tot ce misca, deci, dor tare? thinking

Acel castron zici ca e rotocolul din poveste? Si de ce te-as crede? Ca e doar parere ta? aratami o dovada,, eu cand spun ceva, iti arat si dovada.

Tu ceri dovezi pentru orice, dar dovezile tale sunt fix 0, biblia si marturii ale credinciosilor, bineinteles ca daca sunt credinciosi au tot felul de experiente.
http://www.curieruladventist.ro/......a-geneza-1 e site pocait, banuiesc, asa ca au intors-o si sucit-o sa le iasa cum vor ei, dar ideea cu castronul vad ca e, asta ma interesa.

Scrie tu aici ideea/dovada, ca mi-e lene sa citesc atata acolo.

Nici de ciuda. big grin

Rea-o sad

O rea, doua rele. laughing
App, daca ti-e lene sa citesti un articol, biblia ai citit-o?

| CristiB93 a răspuns (pentru CristiB93):

Am citit-o, dar ce mi-ai dat tu nu ma intereseaza, adventistii sunt niste neinteresanti, sectari mincinosi, nu am nici o tragere sa citesc acolo. dar tu ai citit-o?

Pai daca vrei argumente sa bati ateii, ar trebui sa citesti ce scriu pocaitii (orice secta); astia se omoara sa dovedeasca faptul ca ei au dreptate, asa ca se documenteaza bine, dar la sfarsit baga vrajeli, ca in filmul Frailty, documentarea aia si mie imi e de folos din moment ce n-am acces la cine stie ce documente. smug
Daca stiu biblia mai bine decat tine, ce zici, am citit-o sau nu? devil

Serios? Tu o sti mai bine decat mine, rolling on the floor am trait sa o aud si pe asta,

| Polonic1 a răspuns:

De ce e nevoie neaparat sa credem intr-un creator?

Nu ai cum sa afirmi ca universul e "atat de echilibrat" pentru ca nu a fost explorat.

| zDenYz a răspuns:

Buna 100% Dumnezeu a creeat aceasta lume. Dumnezeu a creat totul in pace si a dat ingerilor putere dar unul dintre ei a vrut sa aiba mai mult asa ca Dumnezeu la dus in lumea diavolilor de aia acum animalele sunt rele si uni oameni la fel.

| Essencest11 a răspuns:

''Vreau sa cunosc gandurile lui Dumnezeu, restul sunt detalii.'' - Albert Einstein
Daca ar exista un Creator eu nu l-as compara cu zeii salbatici, fara moralitate, imaginati in urma cu aproximativ 2000-3000 de ani.
Un ceas este atat de complex, dar este greu de crezut ca un ceas ar exista fara un ceasornicar, iar daca ceasornicarul exista, de ce ceasul a creat? de ce si-a parasit creatia?

| CristiB93 a răspuns (pentru Essencest11):

Si-a parasit creatia pentru-ca aceasta nu a ascultat de el, s-a intors impotriva sa, neascultand de poruncile sale.

| benny34 a răspuns:

La o chestie de contrazic, deja sunt roboti capabili sa invete din propriile actiuni, deci pica faza cu creativitatea.

| ChuckNorris42 a răspuns:

Nu stiu cum a fost creat universul, dar spre deosebire de ignoranti nu aleg ce sa cred. Doar pentru ca nu stiu nu o sa cred ca exista nu stiu ce nenea in cer doar ca sa nu mai am eu grija unei intrebari fara raspuns

| xallesdx a răspuns:

E o prostie sa fi ateu, sa nu crezi nimic, sa fi tu insusti Dumnezeul tau...
Nu vreau sa va jignesc chiar daca deja am facut`o...Dar cel mai rau e sa fi ateu pe patul de moarte :)
Uita-ti-va la acest mic documentar, eu m-am uitat la toate partile si a fost foarte interesant, mi-a captat atentia total : Documentarul are 9 parti:

Partea 1
http://www.youtube.com/watch?v=f3L7fy...

Partea a 2-a
http://www.youtube.com/watch?v=bR-qm1...

Partea a 3-a
http://www.youtube.com/watch?v=mAMZlw...

Partea a 4-a
http://www.youtube.com/watch?v=CIxcsW...

Partea a 5-a
http://www.youtube.com/watch?v=XpgLn5...

Partea a 6-a
http://www.youtube.com/watch?v=4QXN7A...

Partea a 7-a
http://www.youtube.com/watch?v=1jWM_v...

Partea a 8-a
http://www.youtube.com/watch?v=7_XwoJ...

Partea a 9-a
http://www.youtube.com/watch?v=zmGPSY...

Ganditi-va mai bine...

| Polonic1 a răspuns (pentru xallesdx):

Si de ce e o "inteligenta" sa ai prieteni imaginari?

| chici92 a răspuns:

Nu are nevoie de un "Creator". P.S. : Sunt ateu happy. O zi buna!

| Ada_Maria_1992 a răspuns:

Sunt crestin-ortodoxa si cred in Dumnezeu.Pentru inceput nimic nu ar exista fara El,apoi tot ce e bine ni se intampla datorita lui Dumnezeu,astfel rasplatindu-ne pentru faptele bune, iar ce e rau tot din voia Lui se intampla, pedepsindu-ne pentru faptele rele facute de noi, pentru pacatele parintilor, sau pur si simplu pentru a ne indrepta spre credinta si spre bine.Acesta poarta de grija atat celor buni cat si celor rai.Problema omului este ca daca Dumnezeu ii trimite un necaz acesta in loc sa se roage si sa faca fapte bune pentru a scapa de necaz prin credinta, omul prefera sa nu mai creada in El numai pentru ca i-a adus acel necaz, ca niste nerecunoscatori ce suntem.