Daca exista un Dumnezeu, vad miza, Rai si Iad, mantuirea etc..., dar daca exista un Creator atunci nu inteleg miza, pentru ce anume ne-a creat, care ar fi rostul sa fi facut toate legile naturale, fizice, ca apoi sa le lase in treaba lor? Bine aici intervine Dumnezeu, sau oricare alt zeu creat de om...ca sa dea sens, sa zicem.
''Vreau sa cunosc gandurile lui Dumnezeu, restul sunt detalii.'' - Albert Einstein
Daca ar exista un Creator eu nu l-as compara cu zeii salbatici, fara moralitate, imaginati in urma cu aproximativ 2000-3000 de ani.
Un ceas este atat de complex, dar este greu de crezut ca un ceas ar exista fara un ceasornicar, iar daca ceasornicarul exista, de ce ceasul a creat? de ce si-a parasit creatia?
De ce e nevoie neaparat sa credem intr-un creator?
Nu ai cum sa afirmi ca universul e "atat de echilibrat" pentru ca nu a fost explorat.
''Bine aici intervine Dumnezeu, sau oricare alt zeu creat de om...ca sa dea sens, sa zicem.''
Acesti zei creati, evident de om, sunt salbatici si fara moralitate ( nu mai cred ca trebuie sa iti explic deja sti).
In acesti zei cred doar naivi, dar cu noi ateii cum ramane? Crezi ca daca Dumnezeu ar exista nu s-ar fi gandit si la noi?
"cat la suta credeti ca ar avea nevoie o lume ca asta de un Creator?"... 0%
Vrei un sfat? Nu te baga in subiecte care te depasesc. Atat la categoria Big Bang cat si la Evolutie esti mai varza decat varza iar argumentele tale sunt pur si simplu chestii luate cu copy-paste de pe net sau auzite la altii. Nici macar nu ai avut bunul simt sa te documentezi ca sa stii despre ce vorbesti.
Ep. 3/57 De data asta ai spus bine cu o mica greseala. De ce doar un singur creator? De ce nu mai multi? Presupunand ca exista niste zei care au creat totul, intrebarea e : asa si?
Pe langa faptul ca ai esuat in a prezenta dovezi pentru zeul crestin, acum mai 2 probleme in plus :
1 - dovedeste ca acei creatori de care vorbesti chiar exista.
2 - dovedeste ca este vorba de un singur creator si nu de mai multi.
Bonus : daca ai reusit sa dovedesti ca este vorba de un singur creator nu de mai multi, acum trebuie sa dovedesti ca este vorba de al tau (lucru pe care inca nu l-ai facut).
* chiar nu ai intrebari si argumente cu adevarat bune?
Eu nu cred ca nici un fel de creator a aparut din nimic si a creat ceva, este imposibil 100 la suta ca din nimic sa apara ceva din nimic asa complex ca un creator care sa creeze universul din absolut nimic, cred ca este foarte posibil ca totul sa fie rezultatul evolutiei stiinta imi da dreaptate, nu-mi pasa cati cred in dumnezeu, daca ma duc intr-un spital de nebuni 99 de persoane de acolo vad fantome una singura eu nu vad cine e nebunu eu sau ei?
degeaba cred oamenii in dumnezeu el nu exista nici daca vrem asta, eu nu cred ca universul are nevoie de nici un fel de creator, mai multe sanse de existenta dau la alba ca zapada decat unui creator pentru ca povestea poate fi in viitor reala, semintele de mar poate ucide o persoana in concentratie mare
Nu sunt atee, dar vreau sa raspund.
Sunt de acord cu tine.Cred ca multi dintre noi au auzit de puterea mintii, de puterea gandului. Daca 50% de oameni cred in Dumnezeu si 50% de oameni nu cred in Dumnezeu, va rezulta ca Dumnezeu exista pentru ca 50% dintre oameni cred in El.Si 1% daca crede in El, exista.Doar cand o sa ajunga la 0% atunci, tot o sa existe.De ce? Pentru ca in acest univers imens nu suntem numai noi ca specie.Mai sunt milioane de fiinte extraterestre care cu siguranta si ei cred si nu cred intr-un Creator.Nu o sa mai existe Dumnezeu cand toti din Univers nu o sa mai creada.
Daca tu ai fi Creatorul si ai avea puteri nelimitate.Nu ai crea? Nu ai construi o planeta unde i-ai da viata? N-am creea o gramada de fiinte din dragoste? Fie ca e vorba de ingeri,arhangheli,spirite bune,oameni,extraterestrii? Nu ai vazut atunci cand ai un spatiu gol, nefolosit, cum ar o gradina, nu vrei sa plantezi copaci si plante? Sa pui o banca colo, o fantana dincolo?
Cam atat am avut de zis.Si ma adresez tuturor, nu numai tie Cristi156.
Bye!
Il intelegi gresit pe Dumnezeu. Exista 2 lumi: cea finita si cea infinita. Astia au mers in spatiu si au zis ca nu l-au vazut pe Dumnezeu,deci nu exista. Pot sa-l caute mult si bine,Dumnezeu e infinit,nu e materie,nu e timp. Dumnezeu nu poate fi creat,pentru ca el nu are inceput si sfarsit,el traieste in afara axei timpului,timpul e o unitate de masura pentru noi, pe care o interpretam cum vrem(exista timp subiectiv si timp obiectiv).
Big- Bang e o porcarie, ce materie sa interactioneze, daca acea materie nici nu exista?
Dumnezeu nu se calculeaza cu sanse sau probabilitati. Dumnezeu exista si va exista. Normal ca Dumnezu a facut totul perfect pentru noi, ei pun pe seama miliardelor de ani schimbarile suferite de organisme. Cum era omul acum 6500 de ani este si acum. S-au gasit schelete omenesti chiar in Romanaia vechi de mii de ani, scheletele masurau in jur de 1.90.
E ca si cum ai spune ca daca unei plante ii dai mai multa apa, ea devine peste. FALS. Daca ii dai unei plante mai multa apa, ea moare.
Uite cum sta treaba. Un joc pe PC este gata facut, este finit, are un sfarsit, un inceput, si la fel si creatorul. Insinuezi cumva ca dumnezeul tau a avut un inceput, sau ca va avea un sfarsit?
In orice caz, acest exemplu nu este bun, deoarece odata ce este creat poate fi si modificat fara voia creatorului. Ce zici de asta? Intervenim noi in planurile divine?
Plus ca totul este batut in cuie, ceea ce inseamna ca nu mai avem liber arbirtru.
Abia astept intrebarea 4/57... Deja vad ca incepi sa iti pierzi si tu increderea, inca de la inceputul intrebarii se observa asta!
Poi vad ca e si treaba lor, pe categoria asta sunt numai atei, deci daca nu i-ar interesa nu ar intra.
0%
Intrebari retorice, dar daca vrei poti raspunde. De ce ar face un creator plante otravitoare, buruieni, spini florilor, paraziti?
Prietene, in Univers nimic nu e perfect, nimic nu pare sa aiba un plan (spun "nu pare" ca sa nu zici ca sunt naspa), stelele se ciocnesc, planetele la fel, galaxiile la fel.
Si-a parasit creatia pentru-ca aceasta nu a ascultat de el, s-a intors impotriva sa, neascultand de poruncile sale.
Te crezi atat de destept si de tare incat cuvintele tale spun ca degeaba imi aduceti dovezi, eu nu le voi crede niciodata, cu tine e pierdere de vreme sa stai de vorba daca nu esti dispus macar o data sa accepti o idee cat de mica de la altcineva. Chiar nu stiu de ce mai ceri dovezi, doar de dragul de a le respinge?
Este imposbil ca ceva complex cum e dumnezeu sa apara din nimic, ca universul sa fie rezultatul a unei evoluti cred, mai ales ca stiinta a dovedit prin dovezi ca totul a plecat de la ceva simplu, in primul rand universul nu o aparut in forma initiala din acel big bang nici pamantul afirmi fara sa stii asta e ignoranta cristy
E imposibil sa nu mai existe alte fiinte in universul acesta mare si infinit.Pe planeta Pamant exista o gramada de specii de fiinte, de la furnica pana la om.Adica avem aici atatea fiinte diversificate si tu nu crezi in imensiul spatiu ca nu mai exista nicio fiinta? Adica cum ai avea un hotel intr-o camera toate fiintele de pe Pamant.Si restul camerelor? Chiar asa goale sunt toate?
Nu exista nici o dovada cum ca ar exista viata si in alte locuri in univers, doar presupuneri cum e si asta a ta. Parerea mea este ca daca ar fi existat viata si in alte locuri atunci in biblie trebuia sa fi scris sau de atatea mii de ani trebuia ca sa se fi aflat sau sa ia contact cu noi cineva din afara.
Tu crezi ca cei care au scris Biblia stiau atunci de extraterestrii? Nu stiau. Abia stim de 2 secole. Daca caui pe internet o sa gasesti o gramada de dovezi ca extraterestrii exista.Si chiar crezi ca Dumnezeu numai pe noi ne-a creat? Cu siguranta ca a creat si alte fiinte in ale galaxii si universuri.
Pentru ca ar fi avut aceiasi reactie cum au oamenii de acum.Ca daca contactam alte fiinte de pe alte planeta, vai Doamne, acestia ne vor omori si vor dori sa ne ia planeta.Si oamenii ar crea probleme pentru alte specii daca acestia s-ar duce pe alte planete.
Si ma gandesc ca oamenii atunci nu erau pregatiti sa afle ca exista extraterestrii.Ei credeau in ceea ce vedeau.Pentru ei nu mai exista altcineva in afara de Dumnezeu. Crezi tu ca ar intelege ei ce sunt extraterestrii? Eu nu cred.
DooM întreabă: