Porunca este adresata copiilor Lui Dumnezeu, adica noua, tuturor celor care credem in Hristos si L-am primit ca mantuitor personal. Cei care ne-am pus increderea in El, Hristos ne iubeste si ne asteapta pe toti cu bratele deschise, nu trebuie sa faci fapte marete pentru a te accepta El, te cunoaste perfect si te iubeste neconditionat.
avem un mare pret in ochii Lui, dar metoda prin care ne iarta Domnul de pacate este prin moartea Lui Hristos de la cruce, prin acceptarea jertfei Lui noi putem fi mantuiti de orice pacat. Esti in relatie cu Hristos? Sa stii ca religia nu te va duce in cer.
Tu poti fi fiica Lui printr-o rugaciune foarte simpla, sau nu neaparat aceasta, nu conteaza in ce fel o spui, conteaza sa iti pui increderea in Hristos printr-o alegere, ''Doamne Isuse am pacatuit impotriva ta, am vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatuli meu, cred ca tu esti fiul lui Dumnezeu si te primesc pe tine ca mantuitor personal si Domn al vietii mele, imi predau viata tie''. Din acest moment Duhul Sfant te boteaza si vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, toate pacatele iti sunt iertate definitiv si ai puterea invierii in tine, si nimic nu te va mai desparti vreodata de dragostea, caldura si grija tatalui ceresc pentru tine.
Eu cred ca nu e fals si de aceea imi pasa.
ATENTIE - am spus eu cred, deoarece credinciosii CRED nu au certitudini si nici nu umbla dupa ele deoarece daca ar disparea credinta nu ar mai fi mantuire, deoarece mantuirea vine prin credinta.
Este adresata intr-adevar crestinilor care sunt fiii lui Dumnezeu si care nu se urasc pe ei insisi ci se iubesc, au si motiv - sunt fiii lui Dumnezeu!
Nu poti fi fiul lui Dumnezeu printr-o rugaciune. (Scrie versetul care face referire la asta )
Ca sa ajungi sa fii fiul lui Dumnezeu trebuie sa devii crestin adevarat si sa traiesti potrivit invataturii lui Iisus - alta cale nu exista!
Porunca este adresată tuturor celor ce voiesc să se mântuiască. Mântuirea a adus- o Mântuitorul iar noi, cei botezați de episcopi și preoți ( Matei 28, 19-20) trebuie să lucrăm la mântuirea noastră (vezi epistolile pauline) prin credință (Marcu 16, 16), fapte bune( Iacob, 2; Matei 25) și împartășitea cu trupul și sângele Domnului Is. Hr. ( Ioan 6, 54). Învățătura despre mântuire este mult mai complexă, dar nu f. greu de priceput și se găsește în N. Testament interpretat după învăț. Bisercii și a Părinților ei ( Ioan Hrisostom, Grigore Teologul, Grigore Palama etc.) și nu după cum dorește fiecare. S-auzim de bine.
''Ca sa ajungi sa fii fiul lui Dumnezeu trebuie sa devii crestin adevarat si sa traiesti potrivit invataturii lui Iisus'' Gresit. Biblia spune asa ''caci prin har ati fost mantuit, prin credinta si aceasta nu vine de la voi ci este darul Lui Dumnezeu, nu PRIN FAPTE, ca sa nu se laude nimein'' Noi facem fapte bune, nu ca sa devenim fii, ci pentru ca suntem fii. Doar si doar prin credinta in Hristos putem fi mantuiti, doar prin recunoasterea ca nu ne putem mantui singuri, ca nu putem face nimic care sa ne schimbe destinul, ca nu putem face nimic fara Dumnezeu si alegem sa ne punem increderea in El, prin credinta, ne bazam pe El, ii cerem iertare pentru pacatele noastre, ne pocaim de ele, acceptam moartea Lui Hristos pe cruce ca plata pentru pacatele noastre, si IL acceptam pe El ca mantuitor si Domn al nostru. Nu prin fapte sunt mantuit, daca ar fi asa, Hristos nu ar mai fi trebuit sa moara pentru a-mi plati datoria pacatului, pentru ca scrie '' Sufletul pacatos va muri, plata pacatului este moartea'' Doar Hristos poate, si a platit datoria, mantuirea inseamna sa accept ceea ce poate face El si nu pot face eu. Apoi trebuie sa studiem sfintele scripturi pentru a trai dupa voia Lui, a ne feri de rau, a dobandi caracterul Lui Hristos, si cum spune biblia ''pentru faptele bune pe care le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte ca sa umblam in ele''. Daca tu crezi ca vei fi mantuit prin faptele tale, explicam un verset. ''Multi imi vor zice in ziua aceea, Doamne Doamne nu am proorocit noi in numele tau, nu am facut noi minuni in numele Tau, nu am scos noi diavoli in numele Tau? Atunci le voi spune, Niciodata nu V-am cunoscut, departati-va de la Mine voi toti care faceti faradelegea'' Ce este aceasta? Omul care vine inaintea Lui Dumnezeu fara sa IL aiba pe Hristos, oameni care s-au bazat pe fapte, care au ales sa IL respinga pe Hristos, care L-au alungat pe Hristos si au ales alta cale. Isus spune ''Nimeni nu vine la tatal decat prin mine''
Nu este alta cale, noi nu ne putem mantui singuri.
Apoi mai avem si pilda cu fariseul si vamesul, fariseul se lauda si spunea ''Doamne, am facut asta, asta, asta, asta'' iar vamesul ''Nu indraznea nici ochii sa si-i ridice spre cer, doar se batea cu pumnul in piept si zicea (Dumnezeule ai mila de mine pacatosul). Ce avem aici, un om care se bazeaza pe fapte personale, si altul care cauta iertare si stie ca nu este capabil sa se mantuiasca singur.
uita-te la un video te rog, o sa intelegi mai bine acest lucru, in acest video se bazeaza doar pe biblie, te rog, vizioneaza-l.
https://www.youtube.com/watch?v=h9awXEytF7o&t=240s
Am văzut că ați acris " nu prin fapte" cu majuscule, ca și cum faptele bune ar fi rele. N-am spus că mântuirea se obține numai prin fapte bune. Am enumerat toate condițiile mântuirii subiective. Versetul amintit, Matei 7, 21, se referă tocmai la cei care au credință fara fapte bune. Teologia aceasta face diferența între înv. dreaptă( ortodoxă) și cea protestantă care de la Luther, protestatar împotriva exagerării Bis. Catolice din sec 16 și mai înainte a respins faptele bune ca necesare pentru. mântuire. Astăzi și teologi protestanți au revenit asupra faptelor bune ca și asupra cinstirii sfinților( a se vedea Vurmbrand ș. a.). S-auzim de bine.
"nu putem face nimic care sa ne schimbe destinul"
Nu fa. Ma trimiti sa vizionez ceva ca sa inteleg - la ce-mi foloseste sa inteleg daca nu-mi pot schimba destinul?
Toate religiile spun despre ele ca respecta Evanghelia si ca e cea adevarata. Eu nu imi explic de ce au invataturi diferite atata timp cat au o singura invatatura, si anume invatatura lui Iisus.
Sa stii si tu ca harul il primesti la botez, atunci cand ai hotarat sa devii crestin si sa traiesti in conformitate cu invatatura lui Iisus
Mai suntem mantuiti si prin credinta, si toata Evanghelia despre mantuire vorbeste
Ai raspuns corect, dar eu nu cred ca tu ai fi incantat ca fiii tai (asta daca ai copii) sa iti interpreteze vorbele atunci cand ii inveti ceva. Ma gandesc la faptul ca nici Tatalui Ceresc nu prea ii convine ca niste mai mari ai unor biserici sa ii interpreteze cuvantul (cuvantul lui Dumnezeu ne-a fost trimis prin Iisus si este Evanghelia)
Asa cum spui, mantuirea este usor de priceput, si o pot pricepe toti oamenii indiferent de cultura cu o singura conditie - sa faca parte dintre cei chemati. Pentru ceilalti Evanghelia nu poate fi inteleasa
"Iar dacă Evanghelia noastră este încă acoperită, este pentru cei pierduţi,
În care Dumnezeul veacului acestuia a orbit minţile necredincioşilor, ca să nu le lumineze lumina Evangheliei slavei lui Hristos, Care este chipul lui Dumnezeu."
(Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel – 4/2, 3)
Oare tu cand citesti carti, de beletristica, povesti..etc. te gandesti ca toate sunt false, si nu mai citesti pentru ca sunt doar povesti? sau in interiorul sufletului tau cartea cu povesti iti da ceea ce tu iti imaginezi ca se intampla, si ba te bucura, ba te intistreaza, ba te face mai alerta, ba iti e frica, ba mila...etc. Si daca asa se intampla cu cartile pe care le citesti tu, de ce nu citesti si Biblia ca pe o carte cu povesti, sa te gandesti ca nu citesti acea carte "Biblia", ci doar sa fii curioasa ce este acolo, sa vezi tu ce iti inspira, nu te lua dupa unu si dupa altul. Stiu ca ai un pic de credinta, dar te cam iei dupa cum bate vantul. Nu te lua dupa altii, fii stapana ta!
Sunt stăpână. Însă nu cred în ceea ce nu am văzut.
Voi sunteți asa "crede nu cerceta"
Pai Evanghelia ne arata calea, nu ne mantuie ea, prin ea insasi, cum spunea cineva mai sus ca "prin credinta" si gata esti mantuit. Mantuitorul a intemeiat Biserica Sa, cum stim( Matei 16, 18)iar mantuirea se obtine in Biserica, pastratoarea harului si a adevarului. Credinta noastra (invatatura) o avem formulata si in Simbolul credintei, formulat de totalitatea episcopilor in sinoade unde lucreaza harul Duhului Sf; formulata tocmai pentru ca unii cautau cum fac si astazi sa rastalmaceasca inv. evangheliei. De aceea sunt unii mai luminati, cu daruri diferite care au interpretat calauziti de Duhul, dupa cum Ap. Filip a calauzit pe eunucul refinei din Candachia care nu intelegea Scripturile (Fapte 8, 31), dupa care, luminat fiind, s-a botezat.
Dar stai asa, "crede si nu cerceta", asta este opus Sfintelor Scripturi. Chiar in scripturi scrie: "Preaiubitilor, sa nu dati crezare oricarui duh; ci sa cercetati duhurile, daca sunt de la Dumnezeu; caci in lume au iesit multi proroci mincinosi."
Deci ceea ce imi spui tu mine este din ceea ce ai auzit, nu din ceea ce ai crezut cu inima.
Si daca tu imi spui ca nu crezi in ceea ce nu ai vazut, cum poti sa spui ca noi suntem asa? ne-ai vazut tu pe noi asa? sau e doar o credinta ca asa suntem noi?
Si sa iti mai dau un exemplu, 2, 3, 4... dar hai sa iti dau doar unul: Sentimentele le vezi? Nu cred ca ai vazut sentimentele. Iubesti? daca da, sper sa fie acea iubire pura, ca si cum ai ingriji o floare, fara sa o rupi, si datorita draostei tale pentru floare o uzi, o dragalasesti, ba chiar ii si canti, fara sa ii faci vreun rau, ci sa te minunezi de ea in fiecare zi, si sa vezi cum creste, cum infloreste. Atunci te intreb pe tine: acea iubire tu o vezi? Nu cred, acea iubire o simti, si daca ai simtit-o pana acum, acea flacara este Dumnezeu in tine, in inima ta. Iar credinta este in mare parte despre acel sentiment, de a crede ca noi suntem facuti din acel sentiment, de a crede ca putem sa daruim acel sentiment tuturor, de a crede ca putem sa ajungem la acel sentiment, indiferent de greutatile noastre. Dar pentru asta trebuie sa stergem toata rautatea si gandirea negativa despre lume si tot ceea ce este in ea, sa ne linistim sufletul. Asa ca nu arunca cu vorbe unde nu cunosti. Si nu te lua dupa altii, pentru ca daca vrei sa "vezi", cerceteaza, si vei "vedea". Informeaza-te si indrazneste, si vei afla.
"deoarece unii poate ca nuci nu se iubesc pe ei insisi, poate ca chiar se urasc."
Acestora.
Noi cercetam! dar nu le intelegem pe toate. De ex. eu nu inteleg cum au aparut prima data informatiile din ADN. Se stie ca o celula nu poate trai fara aceste informatii, si mai stim ca o informatie nu poate veni decat de la o fiinta inteligenta. De unde sa fie acea fiinta inteligenta in perioada in care abia se formau celulele, si cat de inteligenta era incat sa introduca intr-o celula atatea informatii incat lumea nu le cunoaste nici acum?
Credinciosii nu stiu, dar au numit acea inteligenta "Dumnezeu" deoarece in diverse scrieri se pomenea dspre faptul ca omenirea a fost creata iar creatorul se numeste Dumnezeu.
Eu am cautat, si in Biblia Ortodoxa si in cea a lui Cornilescu, si nu am gasit expresia "crede si nu cerceta"