| alidenbealidenbi a întrebat:

Istoria scrisa a omului are doar 6 mii de ani. Inseamna ca Biblia e corecta.

Voi ce ziceti?

10 răspunsuri:
| LPCTSTR a răspuns:

Si istoria nescrisa a omului si a tot ce a fost inainte e del e corecta... avem scheletele dinozaurilor, avem fosile, avem o intraga istorie de dinainte sa scrie omul, "scrisa" in straturi de roca. Inseamna ca biblia minte.
Tu ce zici?

| alidenbealidenbi explică (pentru LPCTSTR):

Straturile geologice si fosile indica spre o aparitie brusca a formelor de viata.

| Panamax a răspuns:

Zic ca doar minte iti mai trebuie.

| alidenbealidenbi explică (pentru Panamax):

Cap sa ai ca minte-ti vine.

| LPCTSTR a răspuns (pentru alidenbealidenbi):

Defineste "brusc"... eventual si "forme de viata".

| alidenbealidenbi explică (pentru LPCTSTR):

Brusc e opusul la treptat. Forme de viata complet dezvoltate.

| rapandula a răspuns:

Si ce facem cu structurile antice care dateaza de 13.000 de ani cum sunt cele de la Gobekli Tepe si multe alte zone total diferite de pe Pamant care nu aveau legaturi intre ele? Ce facem cu fosilele oamenilor antici, a uneltelor si a minelor de aur de acum 100.000 de ani din Africa de Sud? Ce facem cu fosilele din continentul African de acum 300.000-400.000 de ani cu schelete aproape identice cu cele ale omului de azi, ADN ce coincide cu al nostru? Ce facem cu scheletele mai putin asemanatoare dar cu acelasi ADN de acum milioane de ani? Ce facem cu celelalte schelete gasite cu acelasi ADN dar care dateaza de peste 10 milioane de ani? Cum se face ca scheletele cu cat avansam in timp arata din ce in ce mai diferit? De la un fel de maimuta patrupeda pana la omul de azi. Teoria evolutiei e falsa? Lumineaza-ma martorule lui Iehova.

| Eisenheim a răspuns:

Foarte bine ai menționat. Acum vine dilema,cum s-a aflat despre Adam și Eva? Bănuiesc că profesorii au apărut ceva mai târziu și au învățat copii sa scrie happy până și pe vremea lui Isus putini știau scrie happy deci ca exemplu daca mie îmi/nu-mi place ceva la tine, scriu, și ce scriu aia e, tu neștiind scrie și citi nu ști ce am scris despre tine, iar peste câteva mii de ani cine va citi va ști doar ce am scris eu happy trebuie să luăm în considerare și aspectul acesta happy

| alidenbealidenbi explică (pentru Eisenheim):

Pentru început, să trecem în revistă principalele evenimente din relatarea biblică despre crearea omului. Biblia spune referitor la Adam: „Iehova Dumnezeu l-a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă şi omul a devenit un suflet viu" (Geneza 2:7). Este această afirmaţie exactă din punct de vedere ştiinţific?

Potrivit cărţii Nanomedicine, de Robert A. Freitas jr., organismul uman este alcătuit din 41 de elemente chimice. Toate aceste elemente de bază — precum carbon, fier, oxigen — se găsesc în „ţărână". Într-adevăr, aşa cum citim în Geneza, omul este făcut „din ţărâna pământului".

Însă cum a fost posibil ca nişte componente lipsite de viaţă să fie puse laolaltă ca să formeze un om viu? Pentru a ne face o idee despre complexitatea acestui proiect, să ne gândim la una dintre cele mai sofisticate maşinării inventate vreodată: naveta spaţială realizată de NASA. Această minune tehnologică are 2, 5 milioane de componente! Echipelor de ingineri le-au trebuit ani de zile să o proiecteze şi să o asambleze. Cât despre organismul uman, acesta este alcătuit din 7 x 1027 atomi, 100 x 1012 celule *, zeci de organe şi cel puţin nouă sisteme. Cum a apărut această „maşinărie" biologică cu o structură impresionantă, uimitor de complexă? Din pură întâmplare sau graţie unui proiect inteligent?

Mai mult, ce anume dă viaţă omului? De unde provine scânteia vieţii? Savanţii mărturisesc că nu au răspuns la această întrebare. În fond, nici nu au căzut de acord asupra unei definiţii a vieţii. Pentru cei ce acceptă ideea existenţei unui Creator, concluzia e evidentă: Sursa vieţii este Dumnezeu. *

Dar ce putem spune despre afirmaţia Genezei că Eva a fost făcută dintr-o coastă a lui Adam? (Geneza 2:21–23) Înainte de a conchide că şi această parte a relatării este legendă sau ficţiune, să luăm în calcul următoarele: În ianuarie 2008, cercetătorii din California (SUA) au clonat primii embrioni umani din celule adulte de epidermă. De fapt, folosind tehnici similare, specialiştii au reuşit să cloneze cel puţin 20 de animale, cel mai cunoscut dintre ele fiind oaia Dolly, clonată în 1996 din glanda mamară a unei oi adulte. *

Rămâne de văzut la ce vor duce aceste experimente. Însă e cât se poate de logic să ne întrebăm: Dacă oamenii pot folosi material biologic de la un organism pentru a produce altul de acelaşi fel, oare Creatorul Atotputernic nu a putut crea un om din material biologic luat de la alt om? Este demn de remarcat că medicii obişnuiesc să folosească în chirurgia reconstructivă ţesut osos prelevat din coaste datorită capacităţii lui de a se regenera şi de a se înlocui.

| Eisenheim a răspuns (pentru alidenbealidenbi):

Da nu te-ai zgârcit la scris,ai împletit știință cu Dumnezeu într-o armonie ce ne-a zăpăcit de tot happy nu mă înțelege greșit, respect faptul că ești învățat, cultivat, e foarte bine asta, nu pun la îndoiala afirmațiile tale happy dar dacă te uiți puțin pe aici la întrebările celorlalți...nu prea ii pasa nimănui cum a apărut omul, toți au tot felul de probleme care nu se rezolvă daca știu cum a apărut omul și ce s-a întâmplat de la începutul lumii și până acum happy