| mentholinks a întrebat:

Isus a spus ca in ziua judecatii vom da socoteala de orice cuvant nefolositor pe care l-am rostit si ca din cuvintele noastre vom fi gasiti vinovati sau nevinovati. Asta inseamna ca daca eu preacurvesc cu toate fetele care imi ies in cale si ma atrag dar nu vorbesc deloc despre asta voi fi tot nevinovat?

5 răspunsuri:
| AC4S4 a răspuns:

Isus nu a spus ca vom da socoteala DOAR pentru cuvintele nefolositoare. Interpretezi dupa cum iti place.

| mentholinks explică (pentru AC4S4):

Nu, dar a zis ca din cuvinte vom fi socotiti vinovati sau nu.

| CarolineF a răspuns:

Nu scrie nicăieri că doar din cuvintele noastre vom fi găsiți vinovați. Faptele firii înseamnă orice este contrar lui Dumnezeu. Fie că sunt cuvinte, fapte sau chiar și gânduri. Preacurvia ca și oricare alt păcat, nu este doar "fapta" problema ci și gândirea. Pentru că înainte să preacurvești, nu ai făcut-o asa brusc, din senin, ci a existat un gând în mintea ta care își dorea să o facă. Încă de la nivelul minții e problema.

| danut a răspuns:

Asa este, ai dreptate, ce nu ai inteles tu este ca NU TOTI merg la Judecata, doar unii merg acolo, altii vor fi ABSOLVITI de vina lor prin Isus Hristos si nu vor mai raspunde pentru ce au gresit.
cand Domnul Isus s-a referit la cuvinte s-a referit si la cele SPUSE dar si la cele DOAR GANDITE asa ca faptele raman si fara vorbe spuse.

| RAY a răspuns:

Inseamna ca te duci in iadul vescnic unde vei fi prajit pe veci ))))))))))) cum zeus poate un om matur sa creada asa ceva