| Maomau a întrebat:

Isus in Predica de pe Munte, cere celor care il asculta si il urmeaza, sa nu se duca la biserici, pentru ca doar fariseii fac asta, si va cere sa va rugati lui Dumnezeu din camaruta voastra de acasa!
Oare din ce cauza nu ascultati de Isus care este Dumnezeul vostru?
O fi mai placuta chemarea Diavolului?

16 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Ce isi pasa tie de religie atata timp cat nu crezi in ea?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiindca biserica este n trup, iar Iisus este capul bisericii sale.noi santem mladitele. unii aduc roada, altii nu aduc roada.gradinarul va curata mladitele rele neroditoare, si isi va ingriji si livada curatind-o de prosti necrediciosi.

| Maomau explică (pentru anonim_4396):

Asta este valabil doar in povestile crestine!
Orice copil caruia ii functioneaza bibilica normal, si stie ca Isus a murit in religia parintilor sai, si nu s-a dezis de ea nici pe cruce, stie ca mozaicii nu au biserici ci SINAGOGI!
Asa ca este total exclus ca Isus sa fie capul bisericii cand el era rabin de religie mozaica!
Hahahaha cat de slab esti la capitolul "minciuna propagandistica" ca orice copil vede ca minti, dar minti mai slab decat o face Ema, care este imparateasa Minciunilor!

| milan9 a răspuns:

Când arăţi că vrei să,, loveşti" valoarea BISERICII, nu faci altceva decât să arăţi că vrei să,, loveşti" pe Dumnezeu. El a întemeiat Biserica, şi, în tot Noul Testament a conferit şi a suprapus prestigiul, sfinţenia şi puterea Sa peste aceea a Bisericii (prezentată la singular în toată Scriptura). El s-a identificat cu ea şi s-a numit pe Sine în repetate rânduri,, Cap al Bisericii".

Efeseni 5, 25-27,, Bărbaţilor, iubiţi pe femeile voastre, după cum şi Hristos a iubit Biserica, şi S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinţească, curăţind-o cu baia apei prin cuvânt, şi ca s-o înfăţişeze Sieşi, Biserică slăvită, neavând pată sau zbârcitură, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."

Sau:,, să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28

| Maomau explică (pentru milan9):

Ce dragut!
1)Nu stiam ca Dumnezeu i-a spus lui Moise sa faca biserici si nu sinagogi!
2 Nu stiam ca Dumnezeu este in cladiri de piatra pentru ca tocmai ce am retinut o afirmatie a lui Isus din Corinteni prin care zicea ca noi oamenii suntem Templele lui Dumnezeu, ba mai zicea ca tot noi il avem in noi pe Duhul Sfant a lui Dumnezeu!
Asa ca pe cine sa cred?
Pe tine sau pe Isus?

3 NT nu are nicio valoare pentru ca este scris de niste oameni aflati la comanda unui criminal ca falsul apostol Pavel. deci nu poate fi inspirata de Dumnezeu ci eventual de Dracu, ca doar nu pe degeaba scrie in 2 Tesaloniceni 2:4 ca Potrivnicu(adica Diavolul) s-a asezat in BISERICI si se lasa slavit ca Dumnezeu!

| milan9 a răspuns (pentru Maomau):

Vezi că 1). se contrazice cu 2)!

Nu există nici o interdicţie ca oamenii, creştinii, să aibă un anumit loc de rugăciune, special consacrat, tot la fel de bine precum aveau şi evreii sinagogile!

| Maomau explică (pentru milan9):

Diferenta este ca "oamenii crestini" nu au o religie care sa vina de la Dumnezeu, asa cum este religia lui Moise si a celor care se aduna in Sinagogi.
Asa ca trebuie sa admitem ca oamenii crestini se pot aduna si in cotet, ca doar nimeni nu are nimic de obiectat la asta!

| ania a răspuns (pentru Maomau):

Nici u alt rabin de religie mozaică n-a avut curajul să spună ce a spus Iisus-
Este scris -Să nu preacurvești DAR EU VĂ SPUN- că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească, a și preacurvit cu ea în inima lui -sau -
oricine își va lăsa nevasta să-i dea o carte de despărțire-DAR EU VĂ SPUN-oricine își va lăsa nevasta, înafară de picină de preacurvie, îi dă ocazia să preacurvească-sau
-s-a zis celor din vechime, să nu juri strâmb DAR EU VĂ SPUN-să nu jurați nicidecum sau
- s-a zis ochi pentru ochi și dinte pentru dinte DAR EU VĂ SPUN-nu vă împotriviți celui ce vă face rău(Matei 5) sau
Este aici unul (adică El ) mai mare decît Templul. Căci fiul omului este Domn și al Sabatului(Mate12) sau
Tatăl nu judecă pe nimeni ci toată judeacata a dat-o Fiului, pentru ca toți să cinsteasă pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl(Ioan 5)

Ioan, ucenicul iudeu cel mai apropiat de Iisus, care eu cred că i-a ințeles destul de bine intențiile, spune-Tocmai de aceea căutau și mai mult iudeii să- l omoare, nu numai fiindcă dzlega ziua Sabatului dar și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl său și se făcea astfel deopotrivă cu Dumnezeu.

| Maomau explică (pentru ania):

1 Poi Isus ce dracul era daca nu un rabin al religiei mozaice? Sau din ce cauza crezi ca ucenicii ii spuneau Rabuni?
2 Ce spui tu sunt spicuri din Predica de pe Munte, si acestea pot fi luate ca invataturi si nu ca LEGI care desfinteaza Legea lui Dumnezeu, si iata ca in urma acestor INVATATURI ni se spune in Romani 10, 4 minciuna ca Isus este Sfarsitul Legii si ca incepe Nelegiuirea (numita crestinism)
3 Isus nu dezlega pe nimeni de ziua Sabatului pentru ca nu a venit sa schimbe Legea, ci sa o implineasca! De schimbat Sabatul l-a schimbat Constantin dupa cca 300 de ani!
Din moment ce accepti ca toti suntem creati de Dumnezeu, din ce cauza nu accepti si faptul a toti il avem pe Dumnezeu ca Tata?
A spus undeva Isus ca este singurul copil al lui Dumnezeu?
Poi atunci?

| harciog a răspuns:

Este o invitatie la intelegere.A te ruga "in camaruta ta"inseamna invitatie la autocunoastere si nicidecum nu se refera la anumite locatii construitive material.Iar la "biserici"nu se referea la biserica in sine ci la o viata sociala.Mi-e jena sa raspund unelor intrebari precum aceasta, pentru simplu motiv ca arata destul de clar o anumita directie dar oamenii refuza, nu s-o urmeze, dar refuza s-o vada...

| Maomau explică (pentru harciog):

Problema este acolo unde invitatia de rugaciune in camaruta este servita la pachet cu invitatia de a nu frecventa biserica

| harciog a răspuns (pentru Maomau):

Pai invitatia vrea sa elimine problema celor care inteleg cit de cit

| HowdidIgethere a răspuns:

Pentru tine "inversarea polilor" e un fel de "Dragoste si sex"; mai bine ai posta acolo.

| Maomau explică (pentru HowdidIgethere):

Nu aprecia toata lumea dupa cum esti tu, pentru ca in mod sigur te inseli in privinta altora.

| ania a răspuns (pentru Maomau):

La botezul lui Iisus, Luca 3 scrie-din cer s-a auzit un glas care zicea-Tu ești Fiul meu preaiubit, în Tine îmi găsesc toată plăcerea.
Da, Iisus afirmă că El este singurul fiu al lui Dumnezeu.În Ioan 3 cu 16-Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe SINGURUL LUI FIU, pentru ca oricine crede în El să nu piară ci să aibă viață veșnică.

| Maomau explică (pentru ania):

Ce spune un sarlatan ca Luca nu poate fi crezut pentru ca el ca si toti ceilalti evanghelisti lucrau cu puterile diavolilor!
Deci nu mai veni cu ce spun evanghelistii ca este zero barat!
Din Biblie sa iei numai ceea ce se pune in contul lui Dumnezeu